• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

Hayırlı olsun. Dik duruşunu güçlü oluşunu tebrik ediyorum.
Sadece bir örnek yazıp gideceğim.
Eniştem 2012 kpss ile Özel güvenlik olarak atandı. 2 yıl Özel güvenlik önlisans okudu. Ben o yıl önlisans 75 almıştım. O 76 almıştı. Iç Anadolu bölgesinde bir ile atandı. O yıl kendime dedim ki Aöf Özel güvenlik okusaydım . Şimdi atanirdım dedim ama sadece özel güvenlik sertifikam vardı. Vergi dairesinde çok rahat işi var çok şükür. Hatta normal memurluğa geç iş yapma hakkı da var. Şaka gibi 76 puan.
Ben o arada sosyoloji 3. Sınıftim. Şimdi benim sosyolog olarak atanabilmem için 83 puana ihtiyacım var. Lisans Kpss inanki önlisans kpss ye göre çok zor.
Sonuç olarak hayallerinden vazgeçme ama atama puanlarına bir bak derim. Önlisans Aöf programlarına düşük puanla atanabilecegin bölümlere bak.
Ha içlerinde istediğin bir bölüm yok mu düşük puanla atanabilecegin önlisans normal üniversite oku.
Eşim 2008 de ormanla ilgili bir bölüm kazanmış herkes küçümsediği için gitmemiş. Ve şu anda bile atama puanları çok düşük. Kuzenim o bölümle 62 ile atandı mesela . Çok uzattım farkındayım hayallerinden vazgeçme. Kendine iyi bak.

çok tş ederim, sağolun. puanlar tercihler konusunda iyi bir araştırma yapmalıyım. allah büyüktür elbet banada bir çıkış yolu verecektir.

çalışırken çocuklara bakacakmış..ki çalışmak okumaktan daha mesai gerektiriyor.. şimdi niye bakamam diyor ki anlamadım..

bana dediği, çalışırsan hiç değilse akşamları evde olursun, ödevleri, dersleri, ben pek yardımcı olamam.
sen ilgilenirsin, vsvs işte kursağımda kaldı, sevinemedim bile, sevinmediler bile :(

Benim hayalimi gerçekleştirmişsin maddi sorunun yoksa oku tabii ki hem çocukların ilerde seninle gurur duyar sonuçta onlar için çabalıyorsun

maddi anlamda güç durumdayım, babam evini bana verecekti, kiracısını çıkarıp, bende çalışacaktım,
sınavı kazanamayacağımdan çok emindiler, o sebeplede rahattılar, şimdi işler değişti gibi, kirayı bana verirler diye düşünüyorum.hayallerinizden vazgeçmeyin, ne olursa olsun sizde deneyin..

merhabalar hanımlar,

eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..

19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..

ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..

lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorum:KK43: kafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
E calissan bakmayacaklar mı idi canım inşallah olduğun şehirde kazanırsın kadın olmak zor senin bu kadar azimli olmanı çok beğeniyorum insaalh herşey gönlünce olsun şöyle birşey değil var emin ol çalışsa idin para getirme anlamında bakarlardı neyse sen azmini kırma derim canım

Merhaba ben evlendikten sonra oğretmenliği kazandım o zaman çocuğum yoktu son sene oldu annem baktı ben okula gittim hafta sonları eve geldim canım şehirdışıydı şimdi atanma derdiyle uğraşıyorum çok zor çok yıpratıcı benim tavsiyem orgun olmazsa bile mutlaka bir açık öğretim bolumu seç ve ikinci unıv diye birşey var sınavsız çocuk gelişimi okuyabilirsin mesela iki yıl sonunda anaokullarında çalışmaya başlıyorsun sonra dgs ile oğretmenliğe tamamlayabilirsin yada hiç belli olmuyor bu işler devlet 4 yıllığa tamamlama hakkını da veriyor dışarıdan yani ama orgun gerçekten zor annen şimdiden o kadar laf söylemeye başlamışsa çok zor geçer o sureç

Aklına takılan birşey olursa yardımcı olabilirim ben şimdi ikinci unıv kapsamında çocuk gelişimi okuyorum mesela okurken bile anaokulunda çalışan arkadaşlarım var ist gibi büyük bir şehirdeysen birşeyler bulursun mutlaka

2. Öğretim Okuyup gunduz çalışıp akşam derse giren cocuklu bir arkadasim vardi. Birçok hoca devamsizlik konusunda yardim ediyordu bazi derslerin sinavlarina geliyordu. Tebrikler.

E calissan bakmayacaklar mı idi canım inşallah olduğun şehirde kazanırsın kadın olmak zor senin bu kadar azimli olmanı çok beğeniyorum insaalh herşey gönlünce olsun şöyle birşey değil var emin ol çalışsa idin para getirme anlamında bakarlardı neyse sen azmini kırma derim canım

canım düşündüğün gibi değil, babam bana kiradaki evini verecek, 1100 tl kira alıyor şuan, kira derdim olmayacak.
çalıştığımda ise paramı evlatlarım için biriktireceğim, benim 1 kuruşuma dahi dokunmazlar, aksine ne gerekiyorsa yaparlar maddi anlamda, allah onlardan razı olsun.şu zor zamanlarımda en büyük şansım ailem, gerçi babamın biraz çenesi var ama katlanmak zorundayım.

Üni oku bence ama yaşadığın şehirde ve okuduğun bölümü sırf okumak için okuma bence kolay iş bulabileceğin bi bölüm okumalısın önlisans yada aöf hiç farketmez sonrasını düşün ben haziranda sınıf öğretmenliği mezunu olacam inş iki hem evliyim hem okuyorum ekimde de çocuğum olacak inş ama pişmanım öğretmenlik okuduğuma 6 yıl doğuda çakılı kalmak istemiyorum üstelik eşim özel sektörde sende emek edeceksin zorluk çekeceksin çektiğine değsin

bana dediği, çalışırsan hiç değilse akşamları evde olursun, ödevleri, dersleri, ben pek yardımcı olamam.
sen ilgilenirsin, vsvs işte kursağımda kaldı, sevinemedim bile, sevinmediler bile :KK43:

ha siz farklı bir şehirde okursam diyorsanız..yani o zaman siz olmadan 2 çocuk sorumluluğu almak istemeyebilir ben çok yadırgamadım açıkçası.. yalnız kişisel fikrim sizinde çocukları bırakıp gitmemeniz.. 31 yaşındasınız 35 de mezun olacaksınız iş için diyorsunuz ama mesleki bir bölüm okumadıktan sonra o yaşta iş bulmakta zor olabilir.. olduğunuz şehirde 2 yıllık sağlık vs gibi bölümleri deneyin bence..

Merhaba ben evlendikten sonra oğretmenliği kazandım o zaman çocuğum yoktu son sene oldu annem baktı ben okula gittim hafta sonları eve geldim canım şehirdışıydı şimdi atanma derdiyle uğraşıyorum çok zor çok yıpratıcı benim tavsiyem orgun olmazsa bile mutlaka bir açık öğretim bolumu seç ve ikinci unıv diye birşey var sınavsız çocuk gelişimi okuyabilirsin mesela iki yıl sonunda anaokullarında çalışmaya başlıyorsun sonra dgs ile oğretmenliğe tamamlayabilirsin yada hiç belli olmuyor bu işler devlet 4 yıllığa tamamlama hakkını da veriyor dışarıdan yani ama orgun gerçekten zor annen şimdiden o kadar laf söylemeye başlamışsa çok zor geçer o sureç

şuan sistemle ilgili pek bilgim yok, açıköğretim seçip dediğin gibi çocuk gelişimi okuyabilirim inşallah. mantıklı geliyor. çok tş ederim bilgilerden ötürü. ahh annem ahh, yüzüm asık şimdi gelmiş bana neden yüzün asık bir hatam varsa özür dilerim, dedi. yok anne ne hatan olacak dedim..

umarım sizde bir an önce atanırsınız, hakkınızda hayırlısı olsun..

Aklına takılan birşey olursa yardımcı olabilirim ben şimdi ikinci unıv kapsamında çocuk gelişimi okuyorum mesela okurken bile anaokulunda çalışan arkadaşlarım var ist gibi büyük bir şehirdeysen birşeyler bulursun mutlaka

çok tş ederim, sağol. herhangi bir bölüm seçip çocuk gelişimi için nasıl kayıt yaptırılır, tekrar sınava girmek gerekirmi, hiç bir bilgim yok.iyiki varsınız, siz ve sizin gibiler..

2. Öğretim Okuyup gunduz çalışıp akşam derse giren cocuklu bir arkadasim vardi. Birçok hoca devamsizlik konusunda yardim ediyordu bazi derslerin sinavlarina geliyordu. Tebrikler.

umarım bende başarabilirim, çok tş ederim.

Hayat ne getirir bilemem ama ben yapamazdim sanirim

içimde hep bir ukte idi, 18 yaşında bir cümle ile son vermiştim herşeye, şimdiki yaşadığım sonlar yeni bir başlangıca itti beni, hayat süprizlerle dolu..

Tebrik ederimmmmmm. Gercekten tebrigi hakediyorsun. :KK73::KK76:Bence sevdigin bolum her ne ise onu oku. Sevdigin bolumu okursan illaki o alanda yapacak bir seyler bulursun. Ama yasadiginiz sehirde olsun. Parasi varsa kocan nafaka versin gerekirse cocuklara bakici tutarsin. Anenle babana gicik oldum.

Seni Ramazan ayındaki konundan hatırladım o kadar içime oturmuş ki.. sana yapılan haksızlıktan sonra siteden soğudum. Aylardır ilk kez giriyorum. Kk bir şey kaybetti mi hayır.. birimiz gider birimiz geliriz dimi ama..

hikayeme tanık olanlardansın demek :( ramazanı bana zehir ettiler, onları rabbime havale ettim.
sahurda, iftarda, gözyaşıyla oruç açtırdılar bana, şükürler olsunki allahın adaleti var, er yada geç tecelli edecektir.
kk hatasını anladı ve bana yapılan haksızlığa son verdi, tam olarak bahsettiğin gibi, biri gelir biri gider,kaybettikleri hiç bişi yok.
sıfırdan başlıyorum herşeye, zorluklar üstüme gelsede, en azından çabalıyorum.

Nasıl birsey ?

Üni oku bence ama yaşadığın şehirde ve okuduğun bölümü sırf okumak için okuma bence kolay iş bulabileceğin bi bölüm okumalısın önlisans yada aöf hiç farketmez sonrasını düşün ben haziranda sınıf öğretmenliği mezunu olacam inş iki hem evliyim hem okuyorum ekimde de çocuğum olacak inş ama pişmanım öğretmenlik okuduğuma 6 yıl doğuda çakılı kalmak istemiyorum üstelik eşim özel sektörde sende emek edeceksin zorluk çekeceksin çektiğine değsin

amacım kolay iş bulabileceğim bir bölümü okumak ama bu bölümler nelerdir, hangileridir bilmiyorum. araştıaracağım.
sizinde hakkınızda hayırlısı olsun, sağlıcakla alın bebeğinizi kuacağınıza..

ha siz farklı bir şehirde okursam diyorsanız..yani o zaman siz olmadan 2 çocuk sorumluluğu almak istemeyebilir ben çok yadırgamadım açıkçası.. yalnız kişisel fikrim sizinde çocukları bırakıp gitmemeniz.. 31 yaşındasınız 35 de mezun olacaksınız iş için diyorsunuz ama mesleki bir bölüm okumadıktan sonra o yaşta iş bulmakta zor olabilir.. olduğunuz şehirde 2 yıllık sağlık vs gibi bölümleri deneyin bence..

dediğim gibi tercih konusunda pek bilgim yok, kolay iş bulabileceğim bölümleri araştırıcam, hangileridir, nelerdir.
bende bırakmak istemiyorum evlatlarımı ama, onların dişimi sıkabilirmiyim, onlara haksızlıkmı yaparım bilemiyorum :(

Tebrik ederim bende üç çocukla sınava girdim fakat açık öğretim okumayı düşünüyorum. Farklı bir şehirde zor olur ya istediğin bir bölümü açıktan yada ikinci öğretimde okuman daha dogru olur gibi geldi.Başarılarının devamını diliyorum,hakkında da herseyin hayırlısı.

Tebrik ederimmmmmm. Gercekten tebrigi hakediyorsun. :KK73::KK76:Bence sevdigin bolum her ne ise onu oku. Sevdigin bolumu okursan illaki o alanda yapacak bir seyler bulursun. Ama yasadiginiz sehirde olsun. Parasi varsa kocan nafaka versin gerekirse cocuklara bakici tutarsin. Anenle babana gicik oldum.

canım çok tş ederim.. kocam olacak hödük, yurt dışına çıktımı desem, kaçtımı desem bilemedim.
sözde para kazanmak için gitmiş, cebinde 5 kuruşu yok.. ablası tedarik etmiş yol masrafı vs, gitmiş.. nafaka işi yaş..
annem ve babam hastalar, ses, gürültü kaldıramıyorlar, ama bunu bana direkt olarak söylemselerdi iyiydi..

okumuş olmak için, okumak istemiyorum.
2 evladıma iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum.
31 yaşında yine, yeniden diyerek sınava girdim.
17 18 yaşındaki gençlerle :KK70: sınıftaki tek orta yaş bendim :)
iş bulabilme açısından, 2 senelik hangi bölümü seçmeliyim ? önerebileceğiniz bölümler varmıdır ?
Şimdi siz kazandım diyorsunuz ama şu an sadece puan aldiniz.guzel bir puan aldınız demekki ama bölümlerin puanlarida çok değişti. Sistem çok değişti. Bildiğim kadarıyla sıralamaya göre tercih yapılıyor. Bide her puan grubundan her bölümü secemiyorsunuz.yani sizin ilk girdiğiniz zamanla yaklaşık olarak bende girmisim sınava inanın şimdi çok karışık ben anlayamıyorum yani. Bunun için uzman bir rehber öğretmen vs. Gorusebilirseniz çok daha güzel olur yoksa burdan alacağınız bilgiler çok sınırlı olur.
Çocuk gelişimini her bölüm secemiyor secebilirseniz çok güzel olur tabi. onun dışında sosyal hizmetler, diye bir bölüm var açıköğretimde oda olabilir. Ama dediğim gibi bir uzmana danisin secebileceginiz bölümleri öğrenin ona göre karar vermeniz daha kolay olur.

Back
X