- 15 Haziran 2016
- 1.683
- 5.152
- 108
- 39
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
Hayırlı olsun. Dik duruşunu güçlü oluşunu tebrik ediyorum.
Sadece bir örnek yazıp gideceğim.
Eniştem 2012 kpss ile Özel güvenlik olarak atandı. 2 yıl Özel güvenlik önlisans okudu. Ben o yıl önlisans 75 almıştım. O 76 almıştı. Iç Anadolu bölgesinde bir ile atandı. O yıl kendime dedim ki Aöf Özel güvenlik okusaydım . Şimdi atanirdım dedim ama sadece özel güvenlik sertifikam vardı. Vergi dairesinde çok rahat işi var çok şükür. Hatta normal memurluğa geç iş yapma hakkı da var. Şaka gibi 76 puan.
Ben o arada sosyoloji 3. Sınıftim. Şimdi benim sosyolog olarak atanabilmem için 83 puana ihtiyacım var. Lisans Kpss inanki önlisans kpss ye göre çok zor.
Sonuç olarak hayallerinden vazgeçme ama atama puanlarına bir bak derim. Önlisans Aöf programlarına düşük puanla atanabilecegin bölümlere bak.
Ha içlerinde istediğin bir bölüm yok mu düşük puanla atanabilecegin önlisans normal üniversite oku.
Eşim 2008 de ormanla ilgili bir bölüm kazanmış herkes küçümsediği için gitmemiş. Ve şu anda bile atama puanları çok düşük. Kuzenim o bölümle 62 ile atandı mesela . Çok uzattım farkındayım hayallerinden vazgeçme. Kendine iyi bak.
çok tş ederim, sağolun. puanlar tercihler konusunda iyi bir araştırma yapmalıyım. allah büyüktür elbet banada bir çıkış yolu verecektir.
çalışırken çocuklara bakacakmış..ki çalışmak okumaktan daha mesai gerektiriyor.. şimdi niye bakamam diyor ki anlamadım..
bana dediği, çalışırsan hiç değilse akşamları evde olursun, ödevleri, dersleri, ben pek yardımcı olamam.
sen ilgilenirsin, vsvs işte kursağımda kaldı, sevinemedim bile, sevinmediler bile