• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

merhabalar hanımlar,

eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..

19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..

ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..

lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorum:KK43: kafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..

Canım onlar sana tepki vermemiş ama ben seni tanımadığım halde senin adına o kadar sevindimki..bu zor sıkıntılı zamanında ve çocuklarınla ilgilenirken çalışıp girdiğin bir sınav bu..çocuklarla nasıl okuyacağım deme inadına okumalısın herkesi şaşırtmalısın..nasıl olacak dersen 2. öğretimler var uzaktan eğitimler var artık bir şekilde Allah yardım eder sana .Allah yolunu açık etsin zihin açıklığı versin ...

Bende unı mezunu degılım , babam bosandıgımda benı ozel unıversıteye yazdıralım senı oku dedı. Okumadım cocugum vardı para kazanmalıydım bagımsız olarak, o yuzden sızın yerınızde olsam bu yastan sonra asla okumam . Cocuklar onda bunda kalacaksa kusura bakmayın ama batsın okuması.

4 sene okuduktan sonra sız belkı bır ıs bulacaksınız ama cocuklarınız artık baska kısıler olacak. Kusura bakmayın sımarıklık yapıyorsunuz

aynı fikirdeyim.
Şu platformda birine okuma demek garip geliyor ama.

sizin yerinizde olsam kendimi geliştirmenin başka yöntemlerini bulurum, sonuçta üniversite okumak bunun sadece bir yöntemi.
çocukları bırakıp başka şehre yerleşmek, bunu da çocukların geleceğini düşünüyorum diye yapmak bana pek mantıklı gelmedi. siz şuan az da olsa kazanacağınız bir işe girersiniz, kurslar vs kendinizi bir alanda geliştirirsiniz, 4 sene sonra kendinizi geliştirdiğiniz alanda tecrübeli biri olursunuz ve kazanırsınız da. Çocuklarınızı da bırakmamış olursunuz.
İlla diploma gereken bir meslek dalı seçiyorsanız da uzaktan öğretim düşünebilirsiniz.

yeni yerleşen oldu mu?
Kardeşim geçen sene üni yerleşti bu yüzden hocaları tercihlerine bunları yazdırmadılar bize.
Yerleşmiş atanmış insanlardan bahsediyosanız. En az 3 sene öncesi. Benim zamanımda da siatem çol farklıysı her sene yeni bişey çıkıyo.

Tabi ben durumu çok yanlışta anlamış olabilirim bi sorayım
Sistem değişti kardeşiniz geçen yıl tercih yapsaydı sağlık alanlarını yerleşebilirdi çünkü kontenjan sınırı geldi sanırım 2 sene önce kontenjanın %60 meslek lisesi %40 diğer lise mezunlarına ayrıldı eskiden tümü meslek lisesine ait olurdu,keşke tercih verseydi kardeşiniz.

Bu yılda sınavsız geçiş kalkmış onun yerine galiba ek puan verecekler,150 ham barajını geçemeyenler tercih yapamayacaklar.

Sistem değişti kardeşiniz geçen yıl tercih yapsaydı sağlık alanlarını yerleşebilirdi çünkü kontenjan sınırı geldi sanırım 2 sene önce kontenjanın %60 meslek lisesi %40 diğer lise mezunlarına ayrıldı eskiden tümü meslek lisesine ait olurdu,keşke tercih verseydi kardeşiniz.

Bu yılda sınavsız geçiş kalkmış onun yerine galiba ek puan verecekler,150 ham barajını geçemeyenler tercih yapamayacaklar.
ben durumu biraz yanlış anlamışım. kardeşime sordum. O eğer yerleşmem kesin gözüyle bakabilseydim 2. Sınavlara hazırlanmayacaktım direk ygsden tercih yapacaktım dedi. garanti bi durum olmadığı için 2. Sınavlarada girdim abla dedi.
2. Sınavalrdan beklediğinden iyi puan alMıştı. O yüzden ygsden tercih yapmamış. Yerleşti şükür 4 yıllıkgüEl bir bölüme

Cnm bende üni okumadım evlendim. 2 çocuktan, eşimin bu saatten sonra okuyup ta napıcaksın demesine rağmen 10 yıl sonra hiç çalışmadan kazandım. Açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. 2.dönem.. Açıköğretim Düşünseniz sizde..

tb ederim canım, tercihler konusunda pek bir bilgim yok, araştırıp karar vereceğim tş ederim.

Düzen bozmadan uzaktan eğitim de düşünebilirsiniz.
Kredi çekip bir iş yapabilirsiniz ya da.
Çocukları bırakıp okumak çok makul gelmiyor.

uzaktan eğitim ile ilgili pek bir bilgim yok, bulunduğum yer şuan itibari ile küçük bir yer ve iş olanakları kısıtlı.
ist döndüğümde iş bulabileceğimi düşünüyorum. ben evlatlarımı bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum :(

oğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam :KK43:
bende geçtim barajı :) hayırlısı hakkımızda

2. öğretim okursanız sıkıntı olmaz herhalde özellikle kızınız için söylüyorum
tabi ailenizin olduğu yerde okuyacaksınız değil mi
bu arada kaç puan aldınız

tb ederim canım, tercihler konusunda pek bir bilgim yok, araştırıp karar vereceğim tş ederim.

uzaktan eğitim ile ilgili pek bir bilgim yok, bulunduğum yer şuan itibari ile küçük bir yer ve iş olanakları kısıtlı.
ist döndüğümde iş bulabileceğimi düşünüyorum. ben evlatlarımı bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum :KK43:
İst dondugunuzde cocuklarınız ne olacak

ist döndüğümde iş bulabileceğimi düşünüyorum. ben evlatlarımı bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum :KK43:
Ne demek ne yapacağımı bilemiyorum.
koca sevdasına okumayı terk edip giden sensin.
iki çocuğu bile isteye doğuran sensin.
babaları yetmedi anaları da terk etsin Öyle mi? Çok bencilce bir düşünce bu.
sana diyoruz işte Açık öğretimden başka okuma şansın yok.
aynı zamanda meslek kurslarına gitmek zorundasın. artık üniversite okumak iş için yetmiyor. Ben de lise mezunuyum ve birçok İşte çalıştım. üniversiteyi kazandığım sene ilk kızıma hamile olduğumu öğrendim ve peş peşe 3 doğum yaptım sırf onlar için üniversiteyi terk ettim.
Eğer Amacın para kazanmak ise pek çok yolu var. Çocukları terk etmeden kazanabilirsin.

Okursunuz 31 yaş bunun için geç değil. "Kazandım, üni kazandım yuppi" filan dese biri ygs puanı açıklandı dıye bende anlam veremem :KK70: 180 barajını gecen herkes lys hak kazanıyor zaten ve bu zor birşey değil, üniversite kazanmakta değil. Milletin tepkilerini boşverin gerçekten üniversite kazandığınızda ise kendiniz sevinseniz yeter. Sonuçta aferin almak için uğraşmıyorsunuz. Yerinizde olsam çocuklar anne, babama bırakır okurdum.

annem ygs ve lys den bi haber olduğu için bunu anlamayacaktı, ben ona, bana yıllar önce ist kazanırsan okursun yoksa başka bir ile gidemezsin dediğini hatırlattığımda, o günki aklını şimdi beğenmiyor. bende biliyorum ygs nin üni kazanmak olmadığını, sadece bana güvenmeyen aileme şaka yaptım hepsi bu..
çocukları bırakma konusu o kadar canımı yakıyoki, bakmayın böyle bir konu açmış olsamda bırakamam gibi geliyor, o sebeple, seviniyimmi, üzüliyimmi bilemedim ..

19+14=33 yapar
demek ki 17 yaşında evlendin.

başka şehre gidip okumak çocuklarına haksızlık olur eğer ayrı kalacaksanız.

zaten artık iş bulmak için ünv mezunu olmak da yetmiyor.

aöf olarak okumalısın bence. aynı zamanda belediyelerin, işkur un meslek edindirme kursuna devam et ki iş ararken bir vasfın olsun.
bir de kpss için çalış, onda değişmez şart bilgisayar işletmenliği. onun için de meb onaylı bir kursa git.

19+14 =33 yaparda, okul biter bitmez evlenmedim ben.. 19 yaşında evlendim, iş aradığım süre içerisinde hep bu engel ile karşılaştım, lisans önlisans mezunu tercihimiz vs vs.
kurslarıda araştırıp değerlendiricem, ne yapabilirim diye. tş ederim

Bende unı mezunu degılım , babam bosandıgımda benı ozel unıversıteye yazdıralım senı oku dedı. Okumadım cocugum vardı para kazanmalıydım bagımsız olarak, o yuzden sızın yerınızde olsam bu yastan sonra asla okumam . Cocuklar onda bunda kalacaksa kusura bakmayın ama batsın okuması.

4 sene okuduktan sonra sız belkı bır ıs bulacaksınız ama cocuklarınız artık baska kısıler olacak. Kusura bakmayın sımarıklık yapıyorsunuz

şımarıklıkmı ! yahu benim nelerle mücadele ettiğimi bilmeden, yaşadıklarımı bilmeden bunu rahatça nasıl söyleyebiliyorsunuz ? babam, sizinki kadar varlıklı değil, böyle bir teklif sunamaz bana, ben şuan ne için okumak istiyorum ? varmı bi fikriniz, verdiğim her cevapta üstüne basa basa vurguluyorum, lise mezunuysan iş,ver mi yor lar....
lise bile denmiyor, ortaöğretim..ben ailemin yanına döndüğümde, çalışmadanda, ailemin desteği ile ama iyi ama kötü yaşayabilirim, ben bunu seçmedim, çocuklarım için 30 yaşından sonra okuyup, iyi bir iş bulup onlara gelecek hazırlamak için silkelendim.. şimdi bana kalkmış şımarıksıznız diyemezsiniz, hiç kimse diyemez..evet belki gidicem bir düzen kurduktan sonra çocuklarımıda yanıma alıcam ama şuan ne, nedir, nasıldır, bişi bilmiyorum..

Cnm bende üni okumadım evlendim. 2 çocuktan, eşimin bu saatten sonra okuyup ta napıcaksın demesine rağmen 10 yıl sonra hiç çalışmadan kazandım. Açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. 2.dönem.. Açıköğretim Düşünseniz sizde..
bende çocuk gelişim aöf düşünüyorum
hangi okuldasınız kaç puanla girdiniz birde

şımarıklıkmı ! yahu benim nelerle mücadele ettiğimi bilmeden, yaşadıklarımı bilmeden bunu rahatça nasıl söyleyebiliyorsunuz ? babam, sizinki kadar varlıklı değil, böyle bir teklif sunamaz bana, ben şuan ne için okumak istiyorum ? varmı bi fikriniz, verdiğim her cevapta üstüne basa basa vurguluyorum, lise mezunuysan iş,ver mi yor lar....
lise bile denmiyor, ortaöğretim..ben ailemin yanına döndüğümde, çalışmadanda, ailemin desteği ile ama iyi ama kötü yaşayabilirim, ben bunu seçmedim, çocuklarım için 30 yaşından sonra okuyup, iyi bir iş bulup onlara gelecek hazırlamak için silkelendim.. şimdi bana kalkmış şımarıksıznız diyemezsiniz, hiç kimse diyemez..evet belki gidicem bir düzen kurduktan sonra çocuklarımıda yanıma alıcam ama şuan ne, nedir, nasıldır, bişi bilmiyorum..
Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlık
35 yasında nerede ıs bulacaksın oda tamamen ayrı bır mesele

Uzaktan eğitimin ve ikinci öğretimin harçları yüksek olur biraz aöf ye oranla uzaktan eğitimle vize internet üzerinden eğer değişmediyse,final sınavında kazandığın okulda oluyor Ankara'da bir okulu kazanırsanız final sınavında oraya gitmek durumunda olursunuz.

197 bulcam :) çok değil ama bana yeter inşallah :KK70:

bununla ilgili konu açmıştım orda da konuşmuştuk seninle
Evet hatırladım zaman ne çabuk geçmiş :) aöf çocuk gelişimi puanlarını ekliyorum geçen yılın puanları bu sene olur bilinmez 197 üzerine okul puanıda eklenecek.

Anadolu üniversitesi çocuk gelişimi :306 küsür taban puanı
Erzurum Atatürk aöf çocuk gelişimi:282 küsür taban puanı

Evet hatırladım zaman ne çabuk geçmiş :) aöf çocuk gelişimi puanlarını ekliyorum geçen yılın puanları bu sene olur bilinmez 197 üzerine okul puanıda eklenecek.

Anadolu üniversitesi çocuk gelişimi :306 küsür taban puanı
Erzurum Atatürk aöf çocuk gelişimi:282 küsür taban puanı
2. şıkkı düşünüyordum yüksekmiş baya yaaaa :(
sen eğitimci misin canım

2. şıkkı düşünüyordum yüksekmiş baya yaaaa :KK43:
sen eğitimci misin canım
Değilim.Aöf de işletme okuyorum ama bu sene dondurdum farklı ile taşınma ve başka durumlar vs.Tek tercihte kalma derim bir kaç tane ver yine.

Canım onlar sana tepki vermemiş ama ben seni tanımadığım halde senin adına o kadar sevindimki..bu zor sıkıntılı zamanında ve çocuklarınla ilgilenirken çalışıp girdiğin bir sınav bu..çocuklarla nasıl okuyacağım deme inadına okumalısın herkesi şaşırtmalısın..nasıl olacak dersen 2. öğretimler var uzaktan eğitimler var artık bir şekilde Allah yardım eder sana .Allah yolunu açık etsin zihin açıklığı versin ...

çok tş ederim canım, hayırlısı işlh..

Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlık
35 yasında nerede ıs bulacaksın oda tamamen ayrı bır mesele

ne güzel demişsin, ben.. ben lise mezunuyum aylık ,iyi bir gelirim var.
bunu bende diyebilsem, ne işim olur üniyle, okumakla vs bu yaştan sonra, ama diyemiyorum, neden ?
çünki iş aradığım süreçte, lise mezunu olmam hep sorun hale geldi, tercihimiz, lisans, önlisans diyip reddedildim.
benim evlatlarıma düşkünlüğümü buraya yazdığım 2, 3 satırla kimse anlamaz, anlamalarınıda beklemiyorum açıkçası..
ama inanın o kadar zor zamanlar geçirdimki, bu bir başlangıç olabilirmi, çocuklarım için yapacağım bunu ama bunu yaparkende onlara zarar vermek isteyeceğim en son şey,
ailem bana evlerini açmakla, bir süre sonra da, kiracıyı çıkarıp, evlerini bana vermekle bana destekler, iş bulduğumda çocuklara bakma konusunda da annem destek, lakin başka bir şehire asla ve asla benimle gelmezler.
şuan bile yanımdalar, farklı bir ilde, annem fakanlar geçiriyor, sıkıldım bunaldım, daraldım, onuda anlıyorum ama :(
amalar işte ..

Back
X