Herkese selam. Biraz uzun bir öyküm var , ve sorunumla bağlantılılar.
Öncelikle , 18 yaşındayım , bu zamana kadar en fazla 2 erkek arkadaşım oldu ve hiçbirine karşı büyük bir sevgim yoktu sadece hoşlanıyordum bu sebeple fazla uzun sürmediler. 4 sene önce ortaokul 8. sınıfı bitirdiğim yaz internetten bir çocukla tanıştım. Yaşıttık aramızda sadece 25 gün vardı , o zamanlar sevgilisi de vardı. Beni her gördüğünde selam veriyordu böyle böyle 2-3 ay görüştük yakın arkadaş olduk. Yavaş yavaş birbirimizden hoşlanmaya başladık , 3 sene boyunca birbirimize olan hislerimizi itiraf edip durduk , ama bir türlü ilişkinin adını koyamadık. Ben de bu sırada ona iyice alıştım tabi ama sevdiğini söylemesine rağmen seni seviyorum dediğimde 'Çevremde en çok değer verdiğim tek kişi sensin. Eğer biz sevgili olursak eninde sonunda ayrılıcaz , ben sana çok alıştım ve sen beni terk edersen yapayanlız kalırım , yapamam hiçbir şey' falan derdi hep. Ben de beni yedekte tutar gibi davrandığı için 2012 yılında görüşmeyi azalttım. Hatta başka bir sevgilim olduğunu bile söyledim. Sevgilim olduğunu duyunca bir süre o da yazmadı bana yaz tatilinde ailevi sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşamıştı , bana ihtiyacı olduğunu söylediğinde dayanamayıp eskisi gibi ona destek olmaya başladım. Her ne kadar sevgili gibi olsak da ikimiz de çok yakın iki arkadaştık. Geçen seneye kadar iki yakın dost olarak görüşmeye devam ettik. Kışa doğru ailevi sıkıntıları gene boy gösterinde sevgilim bunalıma girdi. Doğum gününde mutlu olsun diye kazak ördüm. Kazak olayından sonra ben yaz tatilinde babamla beraber babaannemin evine Manisa'ya geldim. O da çalışıp para biriktirip Ankara'dan yanıma Manisa'ya geldi. Babam ve babaanemle tanıştı , annemle telefonda konuştu falan. Beni çok sevdiğini ama kırmaktan korktuğunu çünkü eninde sonunda beni çok kıracağını söyleyip durdu , önyargılı olmaması gerektiğini söylediğimde de çıkma teklifi etti , çıkmaya başladık.
Asıl sorunumsa şu ;
Ben Güzel sanatlar lisesi öğrencisiyim bu nedenle sadece YGS ye giricem , o ise YGS ve LYS ye girecek. Yazın her dakika konuşup mesajlaşırdık, ancak sınavlarımız var ve bu sebeple okul zamanı fazla görüşemeyiz falan demişti. Okul açılınca neredeyse 1-2 ay hiç yazmadı ara sıra arıyor 3-4 dakika konuşup kapatıyordu. Ben de beni geçiştiriyorsun sen dediğimde asla böyle düşünmememi ailesinin çalışması için fazla baskı yaptığını söyledi. Şimdi 8 ay oldu çıkmaya başlayalı eskiden sms yaptığında her saat başı sık sık mesaj atardı. Sık sık arardı , gününden bahsederdi. Şu an okulla ilgili sıkıntıları var biliyorum ancak ben destek olmayı denedikçe içine kapanıyor , dediklerimi dinlemiyor ve anlattıklarımı unutuyor. Hatta geçen gün 'sen YGS de benden yüksek puan alırsan sen benden yüksek aldın diye ego takıntısı yaşarım ben.' dedi , önemli günlerimizi hatırlamıyor , beni dinlemiyor. Hiç değilse sevgililer gününde arar sanmıştım ne var ki sadece bir mesaj atıp bir şey yapamadığı için özür dilemişti. Bana değer vermediğini düşünüyorum ve bunu onunla ne zaman paylaşsam '' sen benim canımsın lütfen böyle düşünme biliyorsun içince olduğum durumu.'' falan diyor. Arkadaşlarım değer veriyorsa ailesinin falan haberi vardır demişti. Tüm ailesinin benden haberi var ancak sadece abisi sevgili olduğumuzu biliyor şu an.
Beni sevmediğini ve geçiştirdiğini düşünüyorum. Bu benim kuruntum mu ? Yoksa haklı mıyım ?