sevmediğim yerde sevdiğim işi yapmak. ne yapıcam bilmiyorum

zafya

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
3.670
1.497
398
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Doktora yapıyorum ve doktoradan sonra işsiz kalmamak için neresi olursa olsun giderim mantığıyla Batıdan doğuya bir üniversiteye akademisyen olarak atandım. Doğduğum büyüdüğüm şehirden çok ama çok uzağım. Belki çoğu kişinin hayalindeki meslek , maaşı güzel garantisi de var ama nankörlük olacak biliyorum bu şehre hiç alışamadım. bu nedenle doktorama ve işime konsantre bile olamıyorum. İstifa etsem dışarıdaki işsizliği de biliyorum. Resmen şehir beni boğuyor hissediyorum. Burada kendimi çok değişmiş hissediyorum. Örnek verecek olursam giyim tarzımı mecburen buraya uydurmak zorunda kalıyorum veyahut da burada yalnızlıktan Hayatıma giren belkıde oturup cay içmeyeceğim kişilerle takılıp, kafamda onları büyütüp cok takıyorum boylelıkle de atlatamayıp uzuluyorum.

eskiden böyle değildim çünkü mutlu oldugum yerdeydım ama işssizdim bu aralar sanırım cok bunaldım. doktoradan sonra yurtdısına gıtme gıbı ıstegım oluştu. çünkü kuzenim bile sen orda mutsuzsun daha nezamana kadar orda olucaksın kafayı yersın dıyor. dogru da dıyor bence. cunku psıkologa bıle gıtmeye basladım

bu aralar ne yapacagımı ve ne yapmam gerektıgını bılmıyorum. çıkmazdayım. ya istifa edip işsiz doktoraya devam edicegim ya da nankörlük yapmayıp katlanıp doktoradan sonra buralardan çekip gidicem. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? içimi dökmek istedim

Şükret şu aralar herkes bi alışamadım işimi sevmiyorum modunda dışarıdaki işsizliğin farkındasınız zaten bu lafın üstüne daha ne denebilir ki

Yerinizde olsam şuan yaşadığım sıkıntıları beni daha yukarı taşıyacak birer basamak olarak görüp, doktoramı bitirirdim. Sonuçta bunlar geçici zamanlar, sonsuza kadar orada yaşamayacaksınız, sonsuza kadar o insanlarla görüşmeyeceksiniz. Bazen bir şeyler elde etmek için başka şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor. Dört dörtlük hayat var mı zaten?

Bir söz var çok severim.
İnsanlar sevdikleri şeyleri yapabilmek için sevmedikleri şeylere katlanırlar.
Bu bakışı açısını tavsiye ederim:)

haklısın canım ama yarına ölmeyecegım ne mechul. yarın ölecegımı bisem hemen ıstıfa ederdım emin ol ya da ileride keşke demeyecegım. işimi sevıyorum ama keske baska yerde olsaydım ((

Şükret şu aralar herkes bi alışamadım işimi sevmiyorum modunda dışarıdaki işsizliğin farkındasınız zaten bu lafın üstüne daha ne denebilir ki

ınsanoglu sanırım nankör canım. şehirden hıc memnun degılım. keske işim baska yerde olsaydı

haklısın canım inan kendimi doldurmaya calısıyorum. spor yapıyorum vs. hatta bunları kacıs olarak goruyorum. çünkü boş durunca saçma sapan ınsanları aklıma takıyorum

Huzurun olmadığı yerde dünyanın em iyi işide olsa olmuyor maalesef. Lütfen işinizi bırakmayın çünkü sonunda koskoca bir pişmanlık oluyor ne yazık ki, çok güzel bir kariyeriniz var milletin sizi gaza getirmesine kanmayın, sen yapamazsın orada demelerinide takmayın başarılar..

haklısın canım. zaten sonsuza kadar burada yaşama düşüncesi beni cok korkutuyor işime ve doktorama konsantre bıle olamıyorum.

zaten dısarıdakı işssizliği bildiğimden ıstıfa etmeye cesaretım bıle olmuyor. ama doktoradan sonra ınanın burda durmak ve hayatımın sonuna kadar burda tıkılı kalmak benım ıcın hapıshaneden farksız olurdu

Hangi şehirdesiniz özel olmazsa

erzurum canım istanbuldan erzuruma atandım. ama gel görki hıc alısamadım soguk. ınsanları da bır garıp. iş ev arasında yalnızlıktan, oturup çay içmeyecegım ınsanları aklımda buyutup takıyorum. kendımı üzüyorum. ama istanbuldayken işsizdim işsizlik derdım vardı ama evimde aılemle ve sevdıklerımleydım

Benim ablam evlenip Medine'ye gitti İstanbuldan. Üniversitede çalışıyorlar onlar da eşiyle. Ablam platin sarısı saçlı, istediği gibi giyinen çılgın ve özgür ruhlu kız, şu an ferace giyiyor. O da mutsuz yalnızlıktan, bir de orası kadın hakları olarak da berbat. Sizi çok iyi anlıyorum ama insan sevdiği şeyler için sevmediği şeylere katlanıyor bazen.

kesinlikle canım ama bazen de dıyorumkı hayat kısa yarın ölecegımı bilsem suan burada olurmuydum tabıkıde hayır. işimi sevıyorum ama şehre alısamadım. baya uygun bır yer degıl. en güzel yıllarım burda gecıcek emeklı olana kadar burda yaşama düşüncesi bile beni panik ediyor ve başımı agrıtıyor. ileride keşke dermıyım acaba dıye de dusunuyorum.

Doktoradan sonra ne yapacaksınız orada kalmaya devam mı yoksa baska birşeyler var mı aklınızda. Ve doktoranizin bitmesine ne kadar var

daha nekadar orada kalacaksın ,

canım doktora bitimine 3 senem var. erken bıtırmeye calısıcam . malesef akademısyenlerde tayin de olamıyor. çakılı kalıyorsun başka kadro bulmadıkca. cok stres yapıyorum ya burada cakılı kalırsam ya omrumun sonuna kadar burda olursam vs dıye stresın alasını yapıyorum. ustelık burda hayatıma kısa surede olsa sacma sapan ınsanlar gırdı. o ınsanları gozumde buyutup onlara takılı kalıyorum. eskıden boyle degıldım bu şehir benı cok degıstırdı resmen benden bişeyler goturuyor

ama işte okadar sınava gırdım cıktım emeklerım bır anda atılmıyor malesef ıstıfa da kolay edemıyorum

Doktoradan sonra ne yapacaksınız orada kalmaya devam mı yoksa baska birşeyler var mı aklınızda. Ve doktoranizin bitmesine ne kadar var

canım doktora bitimine 3 senem var. erken bıtırmeye calısıcam . malesef akademısyenlerde tayin de olamıyor. çakılı kalıyorsun başka kadro bulmadıkca. cok stres yapıyorum ya burada cakılı kalırsam ya omrumun sonuna kadar burda olursam vs dıye stresın alasını yapıyorum. ustelık burda hayatıma kısa surede olsa sacma sapan ınsanlar gırdı. o ınsanları gozumde buyutup onlara takılı kalıyorum. eskıden boyle degıldım bu şehir benı cok degıstırdı resmen benden bişeyler goturuyor

ama işte okadar sınava gırdım cıktım emeklerım bır anda atılmıyor malesef ıstıfa da kolay edemıyorum

Ben olsam doktoramı yapar sonra da Yurtdışına giderdim.
Evlilik vs olsa Batıya gelme imkanınız yok mu ?
Zor ama bilemeyeceğim. Dışarda işsizlik o kadar yoğun ki bence kımıldamayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…