- 23 Ağustos 2012
- 51.887
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.723
- 898
Doktoranız da erzurumda devam ediyor zannettim ben. Uzaktan nasıl tez yapıyorsunuz ? Deneylerinizi nasıl idare ediyorsunuz ? Araştırma görevlisiyken tez konusunda rahat davrandıklarını düşünüyordum ben.İstediğiniz zaman gidip yapmanız lazım.Sonuçta araştırma görevlileri laboratuvar derslerine girer ya da sınav kağıdı okur diye biliyorum.Yanlış mı biliyorum ?ıstda yaşadım hep. aılem dostlarım herkes suan orada. ben yalnızım burada. ustelık doktoram da ıst da devam edıyor ama doguda kadro buldum ve buraya gelınce doktoramı uzaktan halletmek zorunda kalıyorum. ızın hakkım malesef vermıyorlar yıllık ızınlerımden kullanıyorum gıtmek ıcın. doktora bıtınce batıya gelme garantısı malesef yok ama sanırım ıstıfa edıp yurtdısına cıkarım dıye dusunuyorum. cunku bu sehırde omrumun sonuna kadar kalamam. zaten suan psıkolojım bozuldu bu emeklı olana kadar kalma düşüncesi bile benı panıkletıyor
Valla ablacım ben bir gelecek görmediğim için PhDyi bıraktım
Neden dersen akademik hayat hiç bana göre değil iş nerde bulduysan oraya gitmek zorundasın hiç sevmediğin bir yerse bile çünkü iş yok. Postdoc az, kadrolu iş zaten yok. Oturdum düşündüm ordan oraya savrulmak istemiyorum. Ofis arkadaşım İsveç'e gitmek zorunda kaldı, soğuk, karanlık, sosyal olarak sıkıcı...kız burası o kadar sıkıcı ki Almanya bir New Yorkmuş dedi siz düşünün.
İş baktım, iş buldum sonra okulu bırakıp büyük şehre taşındım çünkü o küçük şehri çekecek halim artık kalmamıştı. Küçük Alman kasabaları inanılmaz sıkıcı. Hayatımı orda heba etmek istemedim. PhDye de büyük hevesim kalmamıştı zaten.
Size gelince sizin PhDye hevesiniz var bence siz bırakmayın. İstanbulda iş bulamaz mısınız? Bence İstanbulda kendi alanınızda akademik olmayan endüstriyel bir iş bakın, istifa edip geri taşının, PhDyi de tamamlayın mutlu mesut yaşayın. PhDden sonra zaten iş aramak zorunda kalacaksınız, şimdi başlayın bence. Alanınız nedir, iş imkanı var mı?
Doktoranız da erzurumda devam ediyor zannettim ben. Uzaktan nasıl tez yapıyorsunuz ? Deneylerinizi nasıl idare ediyorsunuz ? Araştırma görevlisiyken tez konusunda rahat davrandıklarını düşünüyordum ben.İstediğiniz zaman gidip yapmanız lazım.Sonuçta araştırma görevlileri laboratuvar derslerine girer ya da sınav kağıdı okur diye biliyorum.Yanlış mı biliyorum ?
Ne diyeceğimi bilemedim.ıstda yaşadım hep. aılem dostlarım herkes suan orada. ben yalnızım burada. ustelık doktoram da ıst da devam edıyor ama doguda kadro buldum ve buraya gelınce doktoramı uzaktan halletmek zorunda kalıyorum. ızın hakkım malesef vermıyorlar yıllık ızınlerımden kullanıyorum gıtmek ıcın. doktora bıtınce batıya gelme garantısı malesef yok ama sanırım ıstıfa edıp yurtdısına cıkarım dıye dusunuyorum. cunku bu sehırde omrumun sonuna kadar kalamam. zaten suan psıkolojım bozuldu bu emeklı olana kadar kalma düşüncesi bile benı panıkletıyor
Ne diyeceğimi bilemedim.
Umarım güzel olur hersey
ben ogretım gorevlısıyım canım arastırma gorevlısı degıl. derslere gırmeme hakkım var ama bana ızın vermıyorlar . ustelık doktora yaptıgımı bılmelerıne ragmen işe aldılar ama ızın vermıyorlar doktora ıcın cok engel cıkardılar .ben doktoraya devam edıyorumkı en azından bır cıkıs yolu olarak goruyorum. ıstedıgım zaman gıdıp gelme ımkanım olsa keske((
Çok küçük ve imkanların kısıtlı olduğu bir yer mi ? Çeşitli uğraşlarla ilgilenebileceğiniz bir yerse kendinizi geliştirmek için bir fırsat şehri gibi düşünün. Sonuçta burası sizin için geçici. Biraz sabredip daha mutlu olacağınız yere elbet geçersiniz. Arkadaş ortamınız oluştukça yakın illere geziye gider farklı yerler görürsünüz.ınsanoglu sanırım nankör canım. şehirden hıc memnun degılım. keske işim baska yerde olsaydı
Çok küçük ve imkanların kısıtlı olduğu bir yer mi ? Çeşitli uğraşlarla ilgilenebileceğiniz bir yerse kendinizi geliştirmek için bir fırsat şehri gibi düşünün. Sonuçta burası sizin için geçici. Biraz sabredip daha mutlu olacağınız yere elbet geçersiniz. Arkadaş ortamınız oluştukça yakın illere geziye gider farklı yerler görürsünüz.
evet canım ustelık cok soguk kışın eksi 20lerde(( gecıcı dıye dusunmeye basladım zaten canım cunku omrumun sonuna kadar burda kalsam kafayı yerım gercekten ((
Canım neden o kadar uzun vadeli planlar yapıyorsun.Şurada 5 dk sonranın garantisi yok.Yaşadığın yer sana göre kötü ama mutlaka iyi yerleri de vardır.İnsanlarla mecbur kalmadıkça muhattap olmak zorunda değilsin.Kendini kurtarmak ve yurtdışına gitmek istiyorsan bunları dert etmeyi bırakıp kendini devamlı alanında geliştirmen gerekiyor.Ayrıca çıkarabildiğin kadar makale çıkarman gerekiyor.Yurtdışında ilerlemek istiyorsan araştırmalarınla ilgili kanıtlarını bu şekilde sunabilirsin.
İnsanları takmamak çok zor maalesef ama işlerin yoğunken eminim kafandan uçup gidiyordur.Herşeyin hayırlısı sen doktoranı bitirmeye bak :) ne zaman istersen konuşabiliriz yazabilirsin bana saat kaç olursa olsun :)haklısın canım sanırım bu aralar cok bunaldım. gerek iş yogunlugu gerek doktora gerekse özel hayatımdaki saçma insanlar yuzunden . cok teşekkür edıyorum canım bır nebze bıle iyi gelıyor sızın yorumlarınız
Bence sabret madem düzenini kurdun,işie odaklan ,bununla ilgli kitaplar okuyabilirsin.Sevdiklerinle görüntülü görüş hasretlik olmasın.Bence eğitimini tamamla öyle terket.Bİr yerde hiç büyük laf söylemişmiydin bir de bunu düşün derim.Sözlerimiz kaderimiz oluyor herzamanArkadaşlar merhaba
Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Doktora yapıyorum ve doktoradan sonra işsiz kalmamak için neresi olursa olsun giderim mantığıyla Batıdan doğuya bir üniversiteye akademisyen olarak atandım. Doğduğum büyüdüğüm şehirden çok ama çok uzağım. Belki çoğu kişinin hayalindeki meslek , maaşı güzel garantisi de var ama nankörlük olacak biliyorum bu şehre hiç alışamadım. bu nedenle doktorama ve işime konsantre bile olamıyorum. İstifa etsem dışarıdaki işsizliği de biliyorum. Resmen şehir beni boğuyor hissediyorum. Burada kendimi çok değişmiş hissediyorum. Örnek verecek olursam giyim tarzımı mecburen buraya uydurmak zorunda kalıyorum veyahut da burada yalnızlıktan Hayatıma giren belkıde oturup cay içmeyeceğim kişilerle takılıp, kafamda onları büyütüp cok takıyorum boylelıkle de atlatamayıp uzuluyorum.
eskiden böyle değildim çünkü mutlu oldugum yerdeydım ama işssizdimbu aralar sanırım cok bunaldım. doktoradan sonra yurtdısına gıtme gıbı ıstegım oluştu. çünkü kuzenim bile sen orda mutsuzsun daha nezamana kadar orda olucaksın kafayı yersın dıyor. dogru da dıyor bence. cunku psıkologa bıle gıtmeye basladım
bu aralar ne yapacagımı ve ne yapmam gerektıgını bılmıyorum. çıkmazdayım. ya istifa edip işsiz doktoraya devam edicegim ya da nankörlük yapmayıp katlanıp doktoradan sonra buralardan çekip gidicem. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? içimi dökmek istedim
İnsanları takmamak çok zor maalesef ama işlerin yoğunken eminim kafandan uçup gidiyordur.Herşeyin hayırlısı sen doktoranı bitirmeye bak :) ne zaman istersen konuşabiliriz yazabilirsin bana saat kaç olursa olsun :)
Sizi çok iyi anladım başıma böyle bir şey gelmese de... öncelikle hiçbir şeyde zorunlu değilsiniz yani emekli olucam burada vb düşüncelere girmeyin mutsuz olacağınız bir işte kimse emekli olana kadar çalışamaz ama doktoranızı bitirin burada ve size kafa olarak uymayan insanlarla muhattap olmayın gün doğmadan neler doğar bitirdikten sonrasını düşünürsünüz belki öğretim üyesi olarak bir yer bulursunuz ya da yurtdışı ya da hayatınızın aşkını bulursunuz kim bilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?