sevmediğim yerde sevdiğim işi yapmak. ne yapıcam bilmiyorum

Yalnızlığı sever misin bilmiyorum ama ben kimseyle görüşmesem bile hayatına devam edebilen bir insanım.İnan insanlar birbirini daha çok yoruyor.Bir cafeye tek gidip kitap okuyabilmek,sinemaya tek başına gitmek,tek başına yürüyüşe çıkmak bile o kadar güzel bir şey ki...bazı şeylerin yalnızken bile çok güzel olduğunu insanlardan kurtulunca farkediyorsun.Seni etrafındaki insanlar yıpratıyorsa mecbur olmadıkça konuşma,iletişim kurma.İş ortamındaki insanlarda bunaltıcı olabilir.(Gıcık hocalar ) Fakat yine de çok saygın insanlar da vardır.

Hangi şehir ?
Hafta sonları sana en yakın büyük Şehire gidip sinemaya tiyatroya falan gitsen ya da oradayken Doğu turlarına vs katılsan belki zaman daha eğlenceli gider.
Zaten yaz tatiliniz var öyke değil mi ?
Yazında gelirsin Batıya.

Şükredin.
Çünkü yerinizde olmak isteyen onlarca insanı düşünün (hatta binlerce).

Diyeceğim, var olduğunuz şehirde sizin dikkatinizi ve ilginizi çekebilecek şeyler bulmanız.
Akademisyen olduğunuza göre, illa görev aldığınız yerde kafanıza uyuşacak insanlar vardır.
Hepsi de sizin oturup muhattap olmayacak derecede insan olacak değil ya.

Bu şekilde kendinizi adapte edebilirsiniz zamanla.
Ancak şu an işinizi bırakmayın, bir boşluğa düştüğünüz belli.

Farklı konular ancak, ben de bir dönem işi bırakmaya kafayı koymuştum.
Hala bile aynı şekilde düşünüyorum "istifa etsemde rahat etsem" kafasındayım.
Ancak hayat şartları ortada, benim çalışmamam demek beni çok eksiye atar.
O yüzden sabrediyorum, aslında katlanılmayacak bir işim, katlanılmayacak bir çevrem de yok.
Çalışma şartlarım da iyi, ben kendime sorun yaratıyorum gibi geliyor açıkçası.
Biraz da psikolojik olduğuna inanıyorum.

Ve sizin de öyle bence.
Pozitif açılara yönelin, negatif olanları düşünmemeye çalışın.
Sizi mutlu edebilecek şeyleri bulun ve onları yapın.
Kendinizi çok daha iyi hissedeceksinizdir.

canım bız ogretmenler gıbı degılız. akademısyenlerın sadece yılda 20 gun ıznı oluyor bıde bayramlar vs. suan burası eksı 20lerde sıcaklık erzurumdayım. bıryere kıpıldayamıyorum malesef. ama yazın dedıgın gibi gezmeye calısıyorum. cunku burda zaman gecmıyor. kendımın de köreldıgını hıssedıyorum. işim olmasa 1 dk durmam. hatta burda nasıl yasıyorlar dıyorum cok soguk ve cok sıkıcı bır şehir.

Aa benim de en yakın arkadaşım jeofizik mühendisi ve mesleğini hiç sevmiyor.Yurtdışında imkanlar daha iyi o bölümle ilgili.Canım kendi şehrinde olsan bile maalesef çoğu meslek yurtdışında değer görüyor.Senin mesleğinde onlardan biridir.

çok teşekkür ederim canım. hayatıma gıren sacma sapan ınsanları bıle takar oldum takıntılı yaptı benı burası. eskıden boyle degıldım resmen benden bıseyler goturuyor burası. saglıgımdan vs.

aynen canım bızım meslek yurtdısında degerlı burada hıc degerı yok. akademısyenlıkte de torpıl olmadan zor cunku kadro bulmak zor. bende neresı olursa gıderım mantıgında doguda kadro acılınca basvurmustum alındım ama keske basvurmasaydım suan belkı daha mutlu olurdum dusuncesı aklımı kurcalıyor

Evet işte buna siz müsade ediyorsunuz.
Öyle düşünün.
Siz imkan vermeseniz bu olumsuzluklar oluşmayacak.
Daha pozitif bakmaya çalışın.
Şu an belki sizin için komik gelir bu yazılanlar ve saçma gelebilir.
"Hadi canım sen de ne biliyorsun" diye düşünebilirsiniz.
Ancak dediğim gibi, biraz daha pozitiflik ekleyin hayatınıza gerçekten sizin için birşeyler kolaylaşacak.

Ama işten çıksan yine her gün okula gitmek zorundasın tezini devam ettirebilmek için.Bu yüzden sabretmeni öneririm.

Sizin mutsuzlugunuz ikili ilişkilerde yaşadığınız can sıkıcı şeylerle doğrudan ilgili gibi geldi bana,sizi üzecek insanlara her yerde denk gelebilirsiniz.

Istanbulda mı yasadın hep ?
Hergün istisnasız okula gidşyor musun ? Yoksa sadece ders oldupu günler mi ?
Doktora bitince Batıya geleceğinin garantisi var mı ?

Büyüdüğün ya da alıştığın yerden tamamen farklı bir şehirde olmak ve maalesef ki kadronun taşınamayacak olması sizi bunları düşünmeye itmiş. Çok iyi anlıyorum yüksek lisans yaparken bir Anadolu şehrindeydim, kültürler, davranışlar, giyim kuşam çok farklıydı. Bir açıdan ben ben olmaktan çıkıp bunalıma girmiştim. Görüştüğüm insanlarar normal şartlarda hayatıma dahil etmeyeceğim kişilerdi. Ama siz orda kadrolusunuz artık ve Türkiye de akademik kariyer o kadar zor ki. Siz bunu başarıp mesleğinizi akademisyen olarak yapıyorsunuz, bu büyük bir başarı. Tavsiyem 3 sene uzun bir süre değil doktoranızı bitirin. Çevrenizden rahatsızsanız da onu da değiştirmeye çalışın. Eğer sizi mutlu edecekse çevrenizi akademik camiadan seçin. Doktora bitince de bu durumu tekrar değerlendirmenizi öneririm.

Inanın çoğumuz isyerimizi veya arkadaş ortamını sevmiyoruz ama napalim hayat şartları çalışmak zoru dayız biraz dişinizi sıkın belki daha iyi bor yere gitme imkanınız olur.

Her zaman istediğiniz şeyler için biraz meşakkate karlanmaniz gerekecek. Doktoranızı dahi bitirtemeyecek ne yaşıyosunuz

Istanbulda mı yasadın hep ?
Hergün istisnasız okula gidşyor musun ? Yoksa sadece ders oldupu günler mi ?
Doktora bitince Batıya geleceğinin garantisi var mı ?

ıstda yaşadım hep. aılem dostlarım herkes suan orada. ben yalnızım burada. ustelık doktoram da ıst da devam edıyor ama doguda kadro buldum ve buraya gelınce doktoramı uzaktan halletmek zorunda kalıyorum. ızın hakkım malesef vermıyorlar yıllık ızınlerımden kullanıyorum gıtmek ıcın. doktora bıtınce batıya gelme garantısı malesef yok ama sanırım ıstıfa edıp yurtdısına cıkarım dıye dusunuyorum. cunku bu sehırde omrumun sonuna kadar kalamam. zaten suan psıkolojım bozuldu bu emeklı olana kadar kalma düşüncesi bile benı panıkletıyor

sorma canım bende suan sen gibiyim. sacma sapan ınsanlarla gorustum ve gorusmekle kalmayıp takıntılı oldum onları kafaya takıp kendımı uzdum. ben ben degılım suan burada dedıgınız gibi doktora bıttıkten sonra sanırım gıdıcem . karıyerım var ama suan ne kadar saglıklıyım orası mechul. ( ınsallah allah bana bır kapı acar kurtulurum burdan

Sizden çok daha zor şartlarda da çalışan insanları düşündüğünüzde o kadar da kötü bir durumda olmadığınızı anlayabilirisiniz. Doğunun soğukluğuna karşı sıcak bir çalışma alanı, girebileceğiniz bir ev, ay sonu maaşınızı çekip zevkleriniz doğrultusunda harcayacağınız bir yaşantınız var. Dişinizi sıkın, kendinizi geliştirin. Yarın batıya gitmek için nedenleriniz olacaktır.

Bak benim eşim yeni mezun olmuş, onun da şirketi hiç bilmediği bir şehre yollamıştı. 2-3 yıl çalıştı orada. Ben de o sırada zorunlu görevdeydim yine hiç bilmediğim şehirde. Orada tanıştık biz. 2-3 yıl dayandık. Şimdi istediğimiz şehirde, istediğimiz hayatı sürüyoruz. Güzel günlerin arkasında sabredilmesi gereken zamanlar vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…