sevmediğim yerde sevdiğim işi yapmak. ne yapıcam bilmiyorum

Doğuda olmak nasıldır bilemem siz yaşıyorsunuz,en iyi siz anlarsınız.Şuan bende yüksek lisans yapan ve bilim insanı olmaya çalışan biriyim.Sizin yerinizde olsam sonunda emeklerimin karşılığını aldım,istediğim meslekteyim elbette zorlukları var ama daha iyi yerlere gelebilmek için katlanmak zorundayım diye kendimi telkin ederdim.Bence doktora yaparken sahip olunabilecek en iyi işe sahipsiniz.Eğer özel sektöre girerseniz doktora tezinizi asla bitiremezsiniz.Özel sektörün nasıl olduğunu bilirsiniz sizden maksimum fayda bekler ve minimum maaş verirler.Özel sektöre girdiğiniz anda emin olun daha çok yıpranırsınız. Araştırmalarınıza,makalelerinize ve önünüze bakın.Her yaptığınız iş sizi daha öteye taşıyacaktır. Bir an önce doktora tezini bitirmeye bakın.

Son düzenleme:
Erzurum guzel sehir galiba buyuk sehir. Universiteyi orda okusaydiniz 4 5 yil orda olacaktiniz. Farzedinki oyle. Ve ogretmen memur vs olsaydniz da oraya atanabilirdiniz. Sonra belki tayin olursunuz..
Hayatinizda biri var mi bilmiyorum ama belki hayatinizin aski ordadir.
Bir de boyle dusun dicem de olmadi galiba

Yakında bende yanınıza gelirsem şaşırmayın Çünkü danışman hocam anca doğuda kadro bulursun dedi :)

Son düzenleme:

canım bızde tayın yok malesef cakıılı kadro ama ıstıfa edıp baska kadro bulursam ki suan cok zor anca oyle olur. ayrıca burdakı ınsanlar ıle kultur olarak uyusmuyoruz ve benım umudum yok aşk konusunda. sacma sapan dengim olmayan ınsanlarla takıldım burda ve onlara kafamı takıp kendı kendımı uzdum. acıkcası bu sehırde benı baglayan sadece işim var. doktoradan sonra kalmak ıstemıyorum. emeklı olana kadar burda kalma düşüncesi bende panik stres yaratıyor resmen.

canım haklısın. belkıde nankorluk edıyorum. kadro alabılmek ıcın sende bılırsın ales,yds gibi bırsuru sınava gırdım ve malesef ki torpılım olmadıgı ıcın batıda degıl de doguda kadroya yerlestım. doktora tezime bıle bu sıkıntılardan dolayı konsantre olamıyorum. korkuyorum sanırım sonsuza kadar burda yaşama korkusu benı benden alıyor

Yakında bende yanınıza gelirsem şaşırmayın Çünkü danışman hocam anca doğuda kadro bulursun dedi :)

batıda yaşıyorsan bence gelme derim. ben istanbulda dogdum buyudum ve erzuruma geldım. burası hıc bana gore bır yer olmadıgını 1.5 senede anladım. suan 1.5 sene oldu geleli ve gordugun gibi psıkolojim bozuldu. psıkologa gıdıyorum ((

Ben olsam doktoramı yapar sonra da Yurtdışına giderdim.
Evlilik vs olsa Batıya gelme imkanınız yok mu ?
Zor ama bilemeyeceğim. Dışarda işsizlik o kadar yoğun ki bence kımıldamayan.

canım bizde eş durumu yok cakılı kadro. istifa edıp gıdebılırım sadece ve sanırım doktoradan sonra burda kalmaya nıyetım yok psıkoljım bozuldu resmen burada

Özel sektörde çalışmaktansa sevdiğim mesleği yapmayı tercih ederim ve sonunda ferahlık var elbet sonradan başka bir yer olur diye kendimi telkin ederim :)

3 yil daha sabredip sonrasinda ya farkli sehire ya da yurtdisini dusunmelisiniz. Su an cikarsaniz da issizlikgen sikilirminiz sikilmazmisiniz ona karar vermelisiniz. Aslinda istanbulda cok universite var bir deneseniz yeniden.

Neden sonsuza kadar orada yaşayacaksınki canım ? Elbet batıda da kadro açılır.Tezini hayırlısıyla bitir.Çünkü doktora tezi çok uzun sürüyor,mutlaka başka sıkıntılarında vardır.(özellikle tezle ilgili) Tezle ilgili sıkıntılar insanı yaşadığı yerden daha da soğutabilir ya da yaşadığı yeri unutturacak kadar canını sıkabilir.

iyiki torpilin yokmus bosver. Torpil iyi bir sey degil. Sen hakkinla calisiyorsun Rabbim elbet sana bir ferahlik verecektir

canım bizde eş durumu yok cakılı kadro. istifa edıp gıdebılırım sadece ve sanırım doktoradan sonra burda kalmaya nıyetım yok psıkoljım bozuldu resmen burada
O halde doktorayı bir an evvel bitirmeye odaklanın.
En fazla 5 sene değil mi zaten ?
Değişik bir deneyim olur sizin icin de ilerde Prof olacaksınız. Her güzelliğin bir zorluğu var.

3 yil daha sabredip sonrasinda ya farkli sehire ya da yurtdisini dusunmelisiniz. Su an cikarsaniz da issizlikgen sikilirminiz sikilmazmisiniz ona karar vermelisiniz. Aslinda istanbulda cok universite var bir deneseniz yeniden.

bölümüm olarak cok nadir yerlerde var benım bolum canım. ıstanbulda sadece 3 yerde var hepsıne de basvurdum malesef torpıl olayından dolayı alınamadım ama doguda hemen aldılar cunku burda ıhtıyac var dıye ve gel görki alısamadım buraya işimi sevıyorum ama mutsuzum .

işyerinde mutsuz olup çevresini sevende var
öncelikle bu bunaltı halinizin geçmesi için
evişi dahil yapmayacağınız 2-3 günlük (ama yanınızda kafa dengi biri) ile uzaklaşın herşeyden herkesten
iş vs. görüşmeyin, konuşmayın ama
inanın başkaları söyleyince insan gidince geri dönüyor derdim ama 3 senedir bu şekilde yapınca şarj oluyorum
kesinlikle tavsiye derim

ve her sonu güzel şeyin ilerleyişinde bir b.kluk çıkar olur muhakkak
bir süre özellikle kendinizi geliştirmek için katlanın mesela
ehliyet alın yabancı dil öğrenin

canım hangi bölümü okuyorsun merak ettim :)

O halde doktorayı bir an evvel bitirmeye odaklanın.
En fazla 5 sene değil mi zaten ?
Değişik bir deneyim olur sizin icin de ilerde Prof olacaksınız. Her güzelliğin bir zorluğu var.

3 senem var canım ama konstantre bıle olamıyorum stresten, burda kalma dusuncesınden ve sehırden dolayı. psıkologa bıle gıdıyorum. sacma kuruntular ile hayatıma gıren sacma sapan ınsanlara bıle kafayı takıyorum

benım de 1.5 sene oldu ama devrelerim yandı burada canım. burdan gıtmek gibi umudum olmasa delıler hastanesıne kapatılabılırdım. cunku sonsuza kadar burda kalma dusuncesı benı benden alıyor. ayrıca buradaki sacma sapan ınsanlarla gorusup aklıma takıyorum ve uzuluyorum kendıme ezıyet edıyorum

Eğer doktoranızı bitirdikten sonra başka bir şehir yada ülke gibi alternatifleriniz varsa biraz daha sabretmeye kesinlikle değer, ama orada kalma ihtimaliniz de büyükse şayet; ben psikolojimi allak bullak eden, insanlarıyla diyalog kuramadığım, yemekten, içmekten gezmekten keyif almadığım bir şehirde nefes almaya devam etmez bir çılgınlık yapardım.
Ama dediğim gibi, başka bir şehre atanma ihtimaliniz yoksa dikkate alın bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…