• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevmediğiniz insanlara katlanmak

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Hiç sevmediğiniz insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldınız m? Benim böyle bir durumum var ve birkaç ay katlanmak durumundayım ama nasıl yapıcam bilmiyorum yani buna katlanmayı kolaylaştırıcak bişey varmı merak ediyorum...

Ben bulundum ve konuşmamaya gayret ettim durumu belki açarsan biraz daha yardımcı olabilirim fikir açısından

Hiç sevmediğiniz insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldınız m? Benim böyle bir durumum var ve birkaç ay katlanmak durumundayım ama nasıl yapıcam bilmiyorum yani buna katlanmayı kolaylaştırıcak bişey varmı merak ediyorum...

Kim onlar?

Neden sevmiyorsun?

Neden aynı ortamda kalmak zorundasın?

Kolaylaştırcak bişeyler olabilmesi için bu soruların cevabının olması gerekir diye düşünüyorum :1:

Görmezden gel, ya sabır çek, Allaha onun gibi bir insan olmadığın icin sükret, geçiyor.

Kim onlar?

Neden sevmiyorsun?

Neden aynı ortamda kalmak zorundasın?

Kolaylaştırcak bişeyler olabilmesi için bu soruların cevabının olması gerekir diye düşünüyorum :1:

Sınıfımda sevmediğim kişiler var aslında en büyük sorun hocam.Çocukluk yapıyosun diyceksiniz belki ama inanın bana bilmediğim bi sebepten gıcık oluyo ve ben dayanamıyorum ayaklarım geri gidiyo her gün ..

Sen onları sevmiyorsan onlarda seni sevmiyordur , kaale almayacaksın bu da bir deneyim
ama unutma bunlar her zaman olacak ,sabırlı olmak en güzeli
özellikle iş hayatında ailenden çok bu tiplerle beraber olacaksın,uğraşacaksın,
kaçamıyacaksında,bence alışmaya bak

1 seneyi aşkın bir zamandır hiç sevmediğim hatta genel olarak çalıştıgımız ortamda sevilmeyen biri çalışma partnerim.
İlk duyduğum şok oldum.İlk aylar çok zordu,sürekli kendimi üzüyordum ağlıyordum çok yıpranmıştım.
Hani sevmememi geçtim,sürekli laf sokmalar,aşağılamalar,sen bir şey bilmezsin ki hep en iyisini ben yaparım tavırları :37:
Sonuç olarak çok zor günler geçirdim.

Şimdi mi? O arkadaşım hiç değişmedi,ben de 4 ay kadar kesin olarak,sonrasında da belki 1 sene daha beraber çalışmak zorundayım bu kişiyle.
Ama ne oldu ben değiştim. Alıştım artık bu tavırlarına. Görmüyorum yaptıklarını,duymuyorum dediklerini.
Ya dalgaya vuruyorum ya da hiç takmıyorum. Önemsemediğimi görünce daha çok hırslanıp kendini yiyip bitiriyor.

Her zaman hayatımızda bu tarz insanlar olacak, o yüzden kendimizi değiştirmeliyiz, bakış açısını değiştirmek çok önemli. Tavsiye ederim.

1 seneyi aşkın bir zamandır hiç sevmediğim hatta genel olarak çalıştıgımız ortamda sevilmeyen biri çalışma partnerim.
İlk duyduğum şok oldum.İlk aylar çok zordu,sürekli kendimi üzüyordum ağlıyordum çok yıpranmıştım.
Hani sevmememi geçtim,sürekli laf sokmalar,aşağılamalar,sen bir şey bilmezsin ki hep en iyisini ben yaparım tavırları :37:

Şimdi mi? O arkadaşım hiç değişmedi,ben de 4 ay kadar kesin olarak,sonrasında da belki 1 sene daha beraber çalışmak zorundayım bu kişiyle.
Ama ne oldu ben değiştim. Alıştım artık bu tavırlarına. Görmüyorum yaptıklarını,duymuyorum dediklerini.
Ya dalgaya vuruyorum ya da hiç takmıyorum. Önemsemediğimi görünce daha çok hırslanıp kendini yiyip bitiriyor.

Her zaman hayatımızda bu tarz insanlar olacak, o yüzden kendimizi değiştirmeliyiz, bakış açısını değiştirmek çok önemli. Tavsiye ederim.

evet cnm ya umursamayinca karsidaki kendi kendini resmen yiyiyor. bende oyleyim cok sinir olurum ama laf sokmak yada yarisa girmek hayatta yapmam. kacarim o insanlardan cok az konusur gormem duymam ama bu sefer uzerime atlar diye korkuyorum hah hah en iyisi gormezden gelmek tin tin tin yani...

çok teşekkürler haklısınız bunlar hep olucak şeyler alışıcam inşallah mücadele etmeye çalışıyorum

Sen onları sevmiyorsan onlarda seni sevmiyordur , kaale almayacaksın bu da bir deneyim
ama unutma bunlar her zaman olacak ,sabırlı olmak en güzeli
özellikle iş hayatında ailenden çok bu tiplerle beraber olacaksın,uğraşacaksın,
kaçamıyacaksında,bence alışmaya bak

haklısınız teşekkürler

her yerde sevmediğin insanlar karşına çıkacaktır. evlenirsin, eşinin ailesindeki insanlarla her gün yüzyüze gelmen gerekir bazılarını sevmediğin halde katlanırsın. işe girersin, sevmediğin huyları senle aynı olmadığı için anlaşamayacağın insanlarla, dışarda kendi insiyatifinde olsa hayatta yan yana gelmeyeceğin insanlarla birebir ve uzun süre çalışmak zornda kalırsın. mecbur katlanacaksın, hayat bu. ben mesafe koyarak çözüm buldum. başkası sevmediğine kötü davranır laf sokar terslik yapar, herkesin kendince yöntemi vardır. bazıları da hiç belli edemez kendi kendini yer bitirir

Diyaloğa girmiyorum,mecbur kalırsam yuvarlak sohbet kalıpları kullanıyorum.
İnşallah,maşallah,hayırlısı,olabilir,iyi etmişsin gibi...
Bu şekilde sohbet nezaketen sadece gerektiği kadar sürüyor.Tavsiye ederim:)

Bende de bu dert var. Eşimin çocukluğundan beri arkadaşı ve yeni evlendi falan. Çiftler beraber görüşmeye başladık. Ama gerçekten normalde benim oturup sohbet edebileceğim insanlar değiller. Kafa yapımız hiç uyuşmuyor ve kadınlar bilirler eşinde sürekli biz daha iyiyiz mücadelesi var. Gerçekten onlarla birlikteyken modum düşüyor ve katlanmak zorunda kalıyorum. Özetle sevmiyorum, hoşlanmıyorum ve huzursuz oluyorum. Eşimle konuyu paylaşsam muhtemelen görüşmek için beni zorlamaz ama kendisi de üzülecektir. Çok zor bir karar.

Back
X