Sevmediginiz işte calisirmiydiniz?

Çalışıorum malesef ama her gün hücrelerımın öldüğünü düşünüyorum iş imkanıda yok. Allah yardım etsın. Herkese. Keşke mutlu olduğum meslegım olsaydı

Çok mutsuzsam çalışmazdım heralde, bana zindan oluyorsa o işyeri, insanlar. Önce kendime uydurmaya calısırım ortamı ben genelde işi sevmeme değil de insanlarla sorun yaşıyorsam iş değişikliği kararı alıyorum. Çalışırken muhakkak iş arardım.

Ülkenin büyük kısmı böyle çalışıyor bence. Psikoloji mezunuyum duyan herkes ne güzel hem iyi bi meslek psikologluk hem de iyi para var niye yapmıyorsun diyor hala. Mezun olduktan sonra bir ton eğitim almak ve bunun karşılığını almaya çalışırken 3-5 kuruşa çalışmak zorundaydım ama bunu yapabilecek rahatlığım yoktu, alakasızın alakasızı bir mesleğe girdim, 6 seneyi geçti. İlk başta mutsuz da olsam şimdi alıştım, seviyorum.

Sevdigin iste baslasan bile bir Sure sonra bikmaya baslayip "of ya, biktim, degisiklik istiyorum" diyorsun.

Olay para kazanmak neticede. Bunalinca, afakanlar basinca is degistirmeni tavsiye ediyorum

19 yıldır çalışma hayatındayım. son 5 yıldır kendi işimi yapıyorum

Çalıştım
Çalışıyorum hatta
Türkiye’de kaç kişi sevdiği bölümü okuyup istediği işi yapıyor

Anlamadigim iste calistim ama basarmak zordu ..o yuzden analdigim vr yapabildigim isler beni az yorar diye dusunuyorum ..ama mecbur kalinca her is yapilir

sevmediğim bi işi yaptım çalıştım mecburdum ama yani tabi ki işini sevmek çok önemli bi süre çalışırsın sonra zaten sıkılıyorsun çıkıyorsun bu sonsuz bi döngü. Ta ki gerçekten mutlu oldugun işi bulana kadar.

Ben öğretmenim ama alanım dışında yine farklı bir branşta öğretmenlik yapıyorum.
Neden çünkü 3 kuruş daha fazla diye.
Sevmiyorum artık 7 yıl oldu bıkkınlık, yorgunluk ne ararsan var.
Kendimce bı zaman aralığı belirledim o nedenle dayanabiliyorum.

Bende şu an çalıştığım yerde çok mutsuzum çıkmak istesem borcum var çıkmasam burası zulüm gibi ruh sağlığım bozulacak diye korkuyorum iş yeriyle değil sorunum insanlar sıkıntılı

Bende şu an çalıştığım yerde çok mutsuzum çıkmak istesem borcum var çıkmasam burası zulüm gibi ruh sağlığım bozulacak diye korkuyorum iş yeriyle değil sorunum insanlar sıkıntılı
Borcunuz varsa bir süre daha idare edin, ama her gün iş ilanlarına bakın. Ne olacağı hiç belli olmaz.
Eger gercekten dayanılmayacak gibiyse anlaşıp sizi çıkarmalarını sağlayın işsizlik maaşı almaya çalısın bir süre belki böyle idare edebilirsiniz.
Çalıştığımız ortamdaki insanlar çok önemlı gerçekten günde 10 saat orda geçiriyoruz. Muhabbet edecek kafa dengi insan olmayınca çok zor oluyor. Hele de baskıcı bir iş yeriyse geçmiş olsun ..

Ben hayatımda hiç sevdiğim bir işte çalışmadım, mesleğimden de pek hoşlanmıyorum muhtemelen seveceğim bir iste çalışsam da bir süre sonra değişiklik arardım. Yani para kazanmak için çalışıyoruz, çok severek yapan bir azınlık var evet ama anlam yüklemeye gerek yok bence. Çok çok mutsuz eden bir etmen varsa o noktada değişiklik aranır elbette, ben sadece sevmemek için konuşuyorum.

Aynen maalesef insanları kötü olunca dayanılmaz oluyor acaba Türkiye de çalışanın mutlu olduğu iş ortamının iyi insanlardan oluştuğu iş yerleri var mı yoksa her yer böyle mi böyle yerler yeni iş arama hevesi de bırakmıyor korkuyorum resmen yeni iş de mi böyle olur diye heves kalmadı iş bakıyorum ama bulursam hemen çıkacağım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın öbür türlüsü çekilecek dert değil iş ne kadar ağır olursa olsun insan yapıyor ama insanları kötüyse zulüm gibi oluyor en basit iş bile

Mutlu ortam ve iş olan işyeri de vardı. Mesela benım bir önceki işyerim, sehir dısına tasınmasaydı devam ederdim hatta :)

Ben maalesef köklerinden çok sıyrılabilen biri değilim, doğduğum büyüdüğüm yerde çevrem olan yerde iş hayatıma devam etmeyi seçtim. (Ünv baska sehırde okuduğum halde.) Bulunduğum sehir de çok kısıtlayıcı olabiliyor bazen.
Ben mesela fabrıka ortamında calısıyorum ama yurtdısı ile çalışıyorum ve yasadıgım sehırdeki bakış açısı hybrid veya homeoffice calısmaya uygun olmayan patron zihniyetleri ile dolu. Bir ton yanlıs anlasılmalar ve iletişim problemleri de cabası.. İmkanlar size uygun olmadığı zaman mutlu bir sekilde calısmak da zor oluyor.

umarım gönlunuze göre bir yer bulabilirsiniz, bence emin olmasanız bile değiştirin cagırdıkları anda kabul edin bu kadar sıkıntılı durumdaysanız. İnsanın ruh sağlığı herseyden önemli. Bir ortamda uzun süre kalınca ister istemez o özellikler bize de yapışıveriyor, ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi olur sizin için

Teşekkür ederim inşallah isteyen herkesin her şey gönlünce olur aynen ruh sağlığımı düşünüyorum o yüzden ayrılacağım buradan umarım yeni bir iş bulurum ve bulduğum iş yerinde akıllı fikirli merhametli vicdanlı insanlar olur

o kadar isteyerek edindiğim, uğruna çok çabaladığım meslekten soğuttular. ama hala çalışıyorum. ondan önce de hiç sevmediğim işlerde çalıştım. çalışma koşulları o kadar yıpratıcı ki sevdiğiniz işten bile soğuyabiliyorsunuz. ancak çalışmak hobi olarak yapılan bir şey değil. ayakları üstünde durmak isteyen herkes bunun farkında olarak iş hayatında kalmaya devam ediyor bana kalırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…