Sevmek mi sevilmek mi?

Umut varsa sevenle ilgili, kullanırdım ben olsam. Hani bazı adamlar vardır asla olmaz. Bazıları vardır bir düşünürsün, hemen hayır demezsin. Seni seven kişi ikinci gruptaysa düşünülebilir.

Para

Belki de hep yanlış adamlara tutuldun.

Ya da Sana uygun kişi henüz karşına çıkmadı.

Sadece tek Taraflı olmaz ki bi Tarafın daha çok sevmesiyle , birinin hiç sevmemesi aynı şey değil. Ortada bir denge Olmalı. Karşılıklı sevgi yoksa zaten anlamı yok.

Umut varsa sevenle ilgili, kullanırdım ben olsam. Hani bazı adamlar vardır asla olmaz. Bazıları vardır bir düşünürsün, hemen hayır demezsin. Seni seven kişi ikinci gruptaysa düşünülebilir.
Ben eski sevdiğimle ilgili hiç umut yok kendi de söyledi bekle beni dedi ama ne tarih ne bir sey (onca kötü davranışları küfürleri vs. de var.) Ve beni kaybetmekten korkmadı. Beni seven ise beni kaybetmemek için elinden geleni yapmaya çalışıyor görüyor ve hissediyorum.

Peki sen aynı özeni gösterebilecek misin seni seven kişiye karşı? Seni çekiyor mu duygusal ve fiziksel olarak? Benim de oldu gençken çok sevenlerim. Biri memleketime yerleşecekti mesela isteseydim. Karşılık veremeyeceğimi bildiğim için hiç görüşeyim demedim. En baştan olmazdı.

Sevdiklerim her bakımdan çekiyordu. 7 yıldır tanıyordum kendisini son 3 yıla yakın da birlikte olduk. Açıkçası hala acısını hissediyorum ama sevdiğim adamı kaybettim için değil benim onu koyduğum yer kıymetliydi çok ilginç geliyor şimdi başkasından sevgi sözcükleri duymak. İki de bir fedakarlık yapmak istemesi bizle ilgili planlar yapması ne desem tamam demesi. Ama fiziksel olarak çekmiyor. Ama fiziği önemli değil ki yemesini içmesini düzeltirim işi yoğun olmasa spora da başlatırdım. Ne kilolu adamlar zayıflayınca kaymak gibi oluyor O mu olamayacak. Ayrıca fiziksel olarak iyi olan adamlar da beni beğenmiyor.

Bu arada benim pek sevenim olmadı açıkçası kimse beni sevmeyecek sevilmeyi hak etmiyorum diye düşünürken karşıma bana değer veren biri çıkınca yağmur yağarken doluya tutulmuş gibi oldum.

Öncelikle sevmediğin ama ilgisinden hoşlandığın adam bugünün seçimidir geleceğe taşıyamazsın. İlgisi azaldığında ki azalacak yıllar geçtikçe boşluğa düşersin.
Sonraaa..
Sevdiğin insanları ve kendine iyi bi bak derim. Havalı ve ulaşılmaz tiplerden veya dış görünüşten hoşlanıyor olabilirsin. Bu da senin inancını köreltebilir. Çünkü inan ikisi birden oluyor. Sana körkütük aşk karşılıklı olur diye bi umut vermiyorum. Makul gayet karşılıklı sevilen yeterince ilgi gösterilen bi ilişki kesinlikle çok çok mümkün. İnancını kaybedip de bi karara varma derim. Sevmediğin ilgili adam da sevdiğin hayırsız adam da sana hiçbişey veremez. Senin gibi düsünürken bu kafayla hayırsız biriyle nişanlanmışken, üstüne nişan atıp iyice umutsuzluğa düşmüşken şimdi bi süredir bu bahsettiğim ilişkiyi yaşıyorum. O yüzden güvenebilirsin kendini şartlama kimseye hersey mümkün

İkisini aynı anda bulmak çok zor bir şey değil. Belki sizin karşınıza çıkmadı, belki beklentilerinizi karşılamadığı için sevilmediğinizi düşündünüz.

Kimse kimseyi tam olarak eşit miktarda sevemez. A kişisi 1 birim sevgisiyle 10 birimlik sevgi gösterisi yapabilir, B kişisi 10 birim seviyordur ama 1 birimlik sevgi gösterisi yapar. Yapı meselesi yani bu. Kim, gerçekte ne kadar seviyor tam olarak bilemezsiniz. Bu notada beklentiler önemli.
Siz de beklentilerinizi karşılamayan, ilişki anlayışınıza uymayan insanlarla beraber olmuşsunuz demek ki.

Gerçekten sevilmemiş de olabilirsiniz. Herkes herkesi sevecek değil. Ama sevgi görülmeyen yerde durmak zordur. Bu durumda "siz, neden sizi sevmeyen adamlara bağlanıp duruyorsunuz?" sorusu gelir. Bunun altında yatan sebepler neyse bunu çözmeniz gerekir.

Ben sevmek diyeceğim. Sevdiğiniz zaman dünya güzelleşir, apayrı bir atmosfere bürünür her şey, sebepsiz mutlu olursunuz. Ancak sizi çok seven biri ne yaparsa yapsın bu duyguları size yaşatamaz. Demem o ki aşk sadece kendi içimizdedir. Bizi en çok mutlu yapan şey kendi içimizdeki sevgidir.

Birini çok sevin ama bunu yaparken kendinize daha çok değer verin. Çünkü sevgi her şey demek değildir. Ne kadar severseniz sevin karşınızdaki size değer vermiyorsa gitmesini bilin. Demem o ki siz çok sevin ama sevilin de.

Bir laz atasözü vardır ; SEVDUĞUNİ ALAMAZSAN , ALDUGUNİ SEVECESUN

Sevmek,çünkü insan sevildiginden emin olamaz ama sevdiğinden emin olur diye bir laf var ama bana göre değil bu.ben sevildikce seven bir insanim.sevildiğimi hissedince mutlu olurum.bu da demek olmuyor ki hiç bişey hissetmediğim bir insanla sırf beni çok seviyor diye birlikte olabilirim.önce karşılıklı hislerin olması lazım.ay karışık mi anlattım ya da anlatabildim mi bilemedim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…