Sevmek mi sevilmek mi?

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul

Kızlar benim sizlere o güzel ve akıllı düşüncelerine bugünlerde ihtiyacım var..kalbim ve beynim birbiriylen savaş halindeler...

sorunum şu ben artık hayatın şart koştuğu evliliği yaşamak istiyorum..bana kalsa hayatımdan çok memnunum..ve beni seven en önemlisi benim sevebiceğim bir insan olsa aslında güzel olur evlilik..ama söle bişey benim istediğim şartlar bir erkekte yok..şu an görüştüğüm biri var o kadar iyi anlaşıyorz o kadar beni düşünüyorki..lakin arkadaş gibii..elimi tuttuğunda buz kesiliyorum..gözlerime baktığında anlamlı çok itici geliyor...ama insanlığı o kadar iyi ki..hele ailesi 4x4lük..o kadar benimsedim ki onları...zaten ortaokuldan arkadaşım.kız kardeşiylen bir büyüdük..arkadaştık..gecenin bir saati hastalansam dünya yolu aşar gelir..ama ama iştee..ona ben aşkımmm diyemiyorum...ve sonsuza dek bırakmak istiyorum..bunuda beceremiyorum..aslında üzülmesini istemiyorum..uysal biri laf sölediğimde susuyor..ailem evlen diyor hemşerimiz hem diyor..anneme peki nasıl olcak..çekim gücü yok anladın anne sen diyorum..aman aman olmaz o zaman diyor..sevmen istemen gerek diyor...sizlerde böle bişey yaşadınız mı?

ne istiyorsn diceniz bana..sevmek istiyorum..istediğim şey zenginlikte değil herşey normalinde olsun..insan olsun adam olsun..dürüst aldatmasın..bana kızabilir ters olabilir..bazı hatalar kabulumdur..ama benimsesin ençokta ben onu benimseyim annem gibi kardeşim gibi..umarım anlıyorsnuz beni..

şimdi sizden istediğim şeyde şu bu insanı sevme durumum olabilirmi evlendim diyelim evlilik keramet getirirmi?

peki bir gün biri çıkcak evlenmek için bunu bırakmak kalleşlik olmucakmı?

şimdi nasıl kendimden soğutayım..

yardım lütfen

Sevmeden sevilmekte kötü... sevipte sevilmemekte... kimse kimseyi zorla sevemez. aşk denilen hastalık anlık bir biyolojik çekim... Ama o olmazsa olmazki... yapamazsın... ona karşı duyguların tamamen arkadaşlık yönünde... bence çok fazla uzatma.. ileride severmisin bilemiyorum ama hayat evlilikte riske girilmeyecek kadar kısa.. zamanına yazık olur..

Evlendikten sonra ya seversem diye evlenilmez, ya sevmezseniz.
Sevme ihtimaliniz olduğunu düşünüyorsanız, ilişkinize zaman verin,
duruma bakın, birşeyler hissediyorsanız o zaman evlenin, ya tutarsa diye evlenilmez ki.
Sevilmek kadar sevmek te önemli, sevilmek tek başına anlamsız bir duygu kalıyor ve yetmiyor.
Beni seviyor diye mutlu olabiliyor musunuz şuan, olamıyorsunuz, bu kadar açık.
Çok iyi biri diye de evlenmeye kalkmayın, dost edinmeye çalışmıyorsunuz,
evleniyorsunuz sonuçta, eş başka birşey.
Net şeyler varsa kafanızda bu ilişkinin olmadığına dair, soğutma planlarını da gerek yok,
bitirin biran önce, kendinizi de karşıdakine de iyilik yapın bence.

eş başka bişey demişiniz..sizce eş nedir ki dostluk değilmi..nasıl bir duygu olmalı ki o erkek eş olmalı..tuhaf sorular sordum farkındayım..kaç sene oldu halen bir hissiyat yok..ya bana derse ki benimle nie oynadım...

Evlilik kumar gibidir,ya kazanırsın ya da kaybedersin,
dolayısıyla elindekileri iyi kullanmak,akıllı düşünmek şart...
ilerisini kimse göremez,faraza kelimelerle karar alınmaz arkadaşım..
yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri.
sanki biraz kendini şartlamışsın gibi geldi bana,
o çocuğu sevmek istiyosun,evlenmekte istiyorsun bana göre,
ama eğer her yönüyle insan gibi insan,adam gibi adamsa,
aileside iyiyse bence çok iyi düşün derim..
ileride evli olduğun için bu teklifle kimse gelmez sende
eşini bırakmak konusunu kafandan silersin...
hayırlı kararlar vermenizi diliyorum
.

Oynadığını düşünüomusun peki? /B]

şu bi gerçekki insan asla sevmediği bir insanla evlenemez evli kalamaz bi evi paylaşamaz.en önemlisi sevmediği biriyle aynı yatağı paylaşamaz.ona dokunamaz.yani ben yapamazdım.isterse dünyanın en iyi en zengin insanı olsun ama yapamazdım.insanın sevdiği kişiyle evlenmesi dünyanın paha biçilemez en değerli zenginliği....sanırım hangisini tercih ettiğim anlaşılmıştır

aşık olduğun sevdiğin zaman toleransın artar. birçok şeyi görmezden gelirsin ama aşk sevgi yoksa herşey batar...evlilik bir çok şeyi tolere etmektir.

Fiziksel bir çekimin varmı? elini tuttuğunda sana dokunduğunda ne hissedeceksin. evliliğin en önemli unsurlarından biri sağlıklı cinsellik? sevmediğin biriyle yaşayabilecekmisin yatağını?

asıl böyle düşünerek evlenirseniz oynamış olursunuz.şu aşama birbirinizi anlama tanıma aşaması sevemedim olmadı diyebileceğiniz en azından daha makul bir aşama.

elimi tuttuğunda buz kesiyorum diyorsunuz ya o zaman çok zor işte.. evleneceğiniz kişi elinizi tuttuğnda içiniz ısınmalı ki evlilikte birçok güçlüğe göğüs gerebilesiniz..

Son düzenleme:

Sevgi türleri vardır.
Anne sevgisi, arkadaş sevgisi vs vs, bunlar çok farklı sevgilerdir, ama eş sevgisi başkadır bence. Eşinizin aynı zaman da iyi bir arkadaş olması ayrı bir durum.
Eş evet çok iyi bir arkadaş olur aynı zamanda, ki bu iletişim için çok iyidir zaten.
Ama çok iyi arkadaştan, hatta çok iyi insandan eş olacak diye birşey yok.
Niye oynayasanız, insanlar birşeye başlar, hatta nişanlanabilir de,
ama olmadığına inandığı yer de, bitirmek hakkıdır, ben bu kişiyle bu kadar görüştüm,
artık ikimizde mecburuz diye birşey yok ki, geleceğinizi yok mu sayacaksınız.
Sevilmek tek başına boş bir duygu, insanın aynı zamanda sevmeye de ihtiyacı vardır ki
karşıdakinin sevgisi anlam kazansın.
Aynı zamanda hiçbirşey hissetmeden ilişki sürdürmek ve evlenmek, karşı tarafada haksızlık bence, karşıdaki sizin birşey hissetmedğinizi biliyor mu, bu kişi seviyor da
peki sevilmeye ihtiyacı yok mu.
Evlilik zor iş, eşler arasında ki sevgi, birçok sorunun daha kolay halledilmesine yardımcı oluyor.
En azından arada bir çekimin olması lazım evlilik olması için.
Bilmiyorum daha önce birini sevdiniz mi ya da hoşlandınız mı,
eğer yaşadıysanız aradaki farkı zaten bilirsiniz, en azından şuan ki duygularınızı ve
yaşadıklarınızı biliyorsunuz ve bir eksiklik hissediyorsunuz demek ki, yani bir boşluk var,
demek ki önemli bir boşluk bu.
Evlilik iki taraflı bir olay, bir tarafın duyguları yetmez bence.

Fiziksel bir çekimin varmı? elini tuttuğunda sana dokunduğunda ne hissedeceksin. evliliğin en önemli unsurlarından biri sağlıklı cinsellik? sevmediğin biriyle yaşayabilecekmisin yatağını?

evet bu çok önemli.tiksinti gelir istemezsen.çıkma gibi değil evlilik aynı yatağı paylaşmak başka bişey.çekim olmalı aranızda

canım moralini bozmak istemiyorum ama ilk izlenim önemlidir evlilikte ilk gördüğün anda sana çekici geliyorsa fiziğiyle tamamdır.yakışıklılıktan söz etmiyorum bak.sen şimdi tiksiniyosun sonradan için ısınacakmı.hiç sanmıyorum.

eğer böyle düşünüyorsanız,bence ne siz zaman kaybedin,
ne de onun zamanını alın...

tamam bir laf vardır sevdiğini değil ,seni seveni diye ,çünkü canım seni gerçekten mutlu etmeye çalısır ama birde işin aması var..
sakın sevmeden evlenme bu şekilde düsünüyorsan hiç başlama derim
çünkü ileride en küçük bir kavgada şöyle düşünüyor insan yaa ben bu adamla huyu için evlendim ee oda yokmuş geriye ne kaldı ozaman ,zaten sevmiyorum hoppa boşanmaya yada kendini sıktıkca ,devam edeyim dedikcede hep bunlar kurcalıyo aklını mütiş bir huzursuzluk karamsarlık gelecek görememe durumları ortaya çıkıyor

tam bir psikolog gibi yorum yapmısınız..kendimi analizde sandım..çok teşşekkürler düşüncelerin için arkadaşım....daha önce sevdiklerm düşündümde..bunun kadar iyi olmasalar bile normal bir erkek gibiydi..bazen bana kötü bile davrananlar oldu..kavga ederdik...ama gecerdi...

bu insanlan hiç tartışmadım..çokta sosyalist..sanırım biraz dil cambazı değil..çok sessiz geldi bana...yani nasıl desem erotik bir tarafı yok..ha kardeşim ha o..biraz argo konuşcam özür dilerim ama evlendik diyelim belki onlan içki içip aynı yataga girebilirim..fazla detacı olmam o zaman..anlayabildiniz mi beni peki

Cıkssss olmaz!
Yani ben yapamam!
Eline dokunamadığım adamla aynı sabaha uyanamam..
Şu an çok benzer bir örneğin içindeyim aslında ama ben görüşmeyi reddediyorum..
Önce yüreğim çarpacak benim!

eğer böyle düşünüyorsanız,bence ne siz zaman kaybedin,
ne de onun zamanını alın...

peki onu nasıl bırakabilcem seni istemiyorum demek istemiyorum...

hani bazı erkek vardır yakışıklı değildir anlamlı bakar,güzel konuşur...kendini ispat eder..
ama bu kişi aslında çirkinde değil..ama bri estetiği yok..ama çok iyi bir insan.ailesi der ağızndan değil midesinden al ekmeğini derler...

sanırım ben kötü birinimi istiyorum ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…