Şeyin elinde kalsın emi...

Bence kesinlikle tedavi edilmeli bu cocuk. Sahsen bende cocugumun boyle birseye sahit olmasini asla istemem. Acaba ne oluyo diye meraktan cocukta yapar. O yasta boyle birseyi ogrenmesini istemem. Kesinlikle konusun tedavi ettirsinler.

evet konu sahibi benimde var arkadasimin hasta cocugu bakinca birseyi yok zannedersin konusmaya baslayinca cikiyor ben ilk tanidigimda bir yerde oturuyoruz annesinin masasindan kalkip bizim masaya geldi siz ne yapiyorsunuz dedi bizde oturuyoruz dedik sonra arkadasima gelsene cik ustume hadi bakalim dedi kadin sok oldu hasta oldugunu bilmiyorduk annesi nasil utana sikila geldi ozur diledi mahcup sekilde sonra arkadas olduk cocuk hasta ama mukemmel anneye dusmus nasil sabirli anlayisli bir anne biraz anlayisli olun lutfen hastaya bakmak cok zor zaten bide bizler zorluk cikarmayalim lutfen anglev sizinde rabbim yardimciniz olsun

hastaysa ne olacak sapık mı??? zıhınden hasta demekkı eger oyleyse napılabılınır kı sızler hıc engellı bırının bakımına hareketlerıne zapedılemedıgıne sahıt oldunuz mu??? evet zor bır durum ama yapıcak bırsey yok belkı soyle olabılır aılesıyle konusacaksınız balkonun kapısını kılıtleyecekler cıkmayacak... tedavı edılebılınır bır hastalık olsa aılesı ettırmez mı merak etmeyın aılesı sızden daha cok dusunur cocugunu... hangı anne ıster cocugu boyle olsun kolay mı??

bence en çok rahatsız olursun ama "lan gir içeri" de diyemezsin ki demişsiniz..
Herkesin yaşam alanı. Kusura bakmayın da insanlar size göre yaşayamaz ki.
Tamam yaptığı güzel bir şey değil ama yapacak bir şey yok bence.

Ben normal bir insanın herkesin görebileceği yerde böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum.
Sonuçta annesi de özür dilediğine göre demek ki gerçekten hasta, yaşla ilgisi yok bu durumun.
Rahatsız edici olduğu bir gerçek ama yapacak bir şey de yok gibi...

Kendini bilemeyecek kadar hasta ama balkonda sigara keyfi masallah.
Yok oyle yani.Aile bu kadar rahat olmamali.

böyle kişiler acaba kızlarına kardeşlerine tecavüz etse yine de çocuk hasta yapacak birşey yok derler miydi.. bence velisi vasisi kimse sahip çıkmalı hasta diye de herşeyi yapamaz he engellemeye güçleri yetmiyo mu o zaman bakım altına alsınlar kimse bile isteye yapıyor demiyor ama farkında olmasa da toplum için zararlı hareketler yapıyo engellenmesi lazım. komşunun da zihinsel engelli oğlu vardı 30 yaşına yakın sağda solda geziyodu bizi de eve çağırıyodu hep hatırlıyorum korkuyoduk gitmiyoduk sonra başka bi komşunun oğluna tecavüz etti.

Valla yorumlari okuyunca sasirdim zaten herkes cok normalmis gibi yoeum yapmis.Yapacak bisey ykk diye.Hayir yani yapacak bisey var.Okulumda down sendromlu ogrencim erken ergenlige girdikleri icin farkli davranislar sergiliyordu misal ve annesi ablasi babasi donusumlu olarak gelirlerdi okula.Bak simdi dusundumde o down sendromlu ogrencim bu yorumlari yapan herhangi birinin cocuguna istemsiz olarak sozlu de olsa olumsuz tavir sergileseydi buralar savas alanina donmustu.gerci ogretmen bakacak ne icin orda diye yine kabak bizim basimiza patlardi ya neyse :)
Engelli,zihinsel engelli,downlu,spastik cocuk yetistirmek,onu birey yapmak ve yasam boyu onu dizginlemek cok zor.Ama boylesi durumda yapacak bisey yok olmuyor iste.aO adama sahip cikacak ulu orta yerde seyini actirmayacak.

Burada bence konu sahibinin kullandığı sözler tamam hoş değil de ailenin de önlem alması lazım. Balkon demirinii yükselttirip demirlerin etrafı da kaplatılırsa sorun kalmaz bence.
Siz bir öneride bulunun bu şekilde yapmak için, direkt kavgaya gider gibi gitmeyin durumu da anlamak lazım. çocuğunuz olduğunu ve etkilendiğini, balkon cevresinin yükseltilip kapatılmasını rica edin.

Hastası olan arkadaşlar da evlerine gelen kişilerden örnek vermişler. Yalnız böyle bir durumda o eve giderken buna hazır olursunuz, bu durumda ne aile ne çocuk hazır değil, kendi istekleriyle görüştükleri bir aile değil karşıdaki. Böyle bir hareketi yapan hasta birinin yanında küçük çocuğu mümkün mertebe kollarsınız normalde de. Hadi bakalım izle denmez yani.
Burada konu sahibi çocuğu kollayamıyor, insanlık gereği bi film çektirilse balkona iki taraf da mutlu olur. Maliyetini karşılamayı da teklif edebilirisiniz kibarca.

Bu durumdaki tüm hastalara Allah şifa versin..

Tekrar tekrar soyluyorum bu sahsin bedensel bi engeli yok akil hastasi gibide gorunmuyor. Hanimlar sapik dedim diye tepki gostermissiniz ama bska ne demem gerekiyordu? Kadin gordugu an adamin bakisi degisiyor elini hep seyinin icine sokuyor. Vallahi balkona cikamiyorum ciktigim an karsimda bitiyor pis pis bakiyor. Ben bile ürperiyorum kii cocugumun psikolojisini dusunemiyorum. Biraz once babaannesi geldi olayi ona anlatti demekki cocugun zihnin de yer etmis. Smdi tek korkum bi merakla ayni hareketi taklit etmesi. Sonucta bnde insan evladiyim hasta olana sakat olana saygim sonsuz fakat göz göre göre her kis ayni seye sahit olmak rahatsz edior.

Konu sahibine hak verdim ben
Sigara içmek için balkona çıkabiliyorsa demek ki bir şeylerin bilincinde
Hastalığı o kadar ileri boyutta değil
Ailesinin önlem alması lazım
Balkon insanın yaşam alanına dahilse, evinin pencereleri haydi haydi dahil ve evde küçük bir çocuk var
Hastalık Allah'tan ama aile sorumluluk taşımalı, en azından bu işin teşhircilik boyutuna gelmesine mani olabilirler
Konu sahibi ailesi ile görüşün, olmuyorsa bu olay olduğunda polis çağırın, bakın aklı ermiyor denen bir daha balkona çıkacak mı ? Hastalığa anlayışım sonsuz ama sorumsuz aile başka bir konu

hastaysa eğer tedavi olacak. etrafa rahatsızlık veriyorsa alırlar hastahaneye yatırırlar. polise şikayet edin.oldu rahatsız diye bırakalım delileri ,zarar versinler etrafa.

siz nası bi insansınız ya , siz cevrenizdeki hasta , akli dengesi yerinde olmayan insanlara deli mi diyorsunuz???
Allah ıslah etsin sizi!!!!!!!!!!

Dediğinizde haklısınız ama aklı yerinde olmayanlar da İNSAN farkında mısınız?
Siz de bi trafik kazasıyla ya da bir travma sonucu bu hale gelebilirsiniz.
Şeyin elinde kalsın demek yerine, o kişinin anne babasını uyarabilirsiniz!
Çünkü o kişinin belki de cezai ehliyeti bile yok.

durum zor ama ortada sanırım zihinsel bir hastalık var.
bu durumda ailenin de hali çok zor.
benim de arkadaşım vardı. sigara içerdi ama 3 yaşında çocuk gibiydi. sigara içmesi bir şeylerin göstergesi değil.
deli diye yargılamak bana düşmez, Allah kimseye vermesin çok zor.

aslında hal ve hareketlerinden anlarsınız hasta olup olmadığını. hasta ise çocuğunuza anlatır, o balkonda iken siz dikkat edersiniz ama hasta değil de sapıksa sonuna kadar haklısınız kopsun pipisi.

zihinsel bir rahatsızlığı varsa çocuğunuza akli dengesinin yerinde olmadığını bunu bilinçli olarak yapmadığını büyük adam gibi görünse de aslında bir bebekten çocuktan farkı olmadığını anlatın ona. size kusura bakmayın hasta dediklerine göre rahatsızlığınızı anlamış olmalılar. daha dikkatli olurlar belki bundan sonra.

Ailesiyle konuşmaktan başka çare yok gibi, rahatsızlığınızı belirtin, başkasının hastalığı sizin çocuğunuza zarar vermemeli, böyle birşeye kimsenin hakkı yok. Evet aile içinde çok zor bir durum ama zihinsel engelli deyip işin içinden çıkılmıyor ne yazık ki, uzaktan akrabamızın oğlu böyle, birgün annesini öldürmeye kalktı zor kurtarmışlar kadıncağızı. Onlar içinde zor bi imtihan tatlı dille konuşulursa önlemi alınır belki. Sizden başka rahatsız olan yok mu apartmanda?

madem hasta oldugunu soyluyorlar. onlar ne iğrenç bir aile sahip çıksınlar canım. hepsi mi hasta bunların töbe töbeeee

Bizim apartmanimizda yabanci kimse yok aile apartmani ve esimin amca gelinleri var onlarda olayi fark etmisler. Apartmanda tek bnm cocugum ufak digerleri genc kiz genc delikanli oldular. Ama kimsede cikip konusmuyor perde cekmekle balkona cikmamakla bu is çözülür mü? Normal bi insan gibi ictigi sigarayi bile kül tabagina atiyor. Ama gel gelelim ki her balkona cikisinda elini pantolondan iceri atip karistiriyo. Anlik yapsa yine iyi dakikalarca oynuyo...

Belki psikolojik hasta yani ne yapsın bu insanlar allah evlatlarmiza sağlık sıhhat versin. ..hasta birini sapık olarak adlanladirmak yanlış. ..şizofren tanidigim var dışardan normal ama şizofreni 31 yaşında kocaman diye hasta değil diyemiyoruz malesef

kişinin hasta olması bir sorun değilde ailenin aman hasta deyip salması büyük bir sorun. sanırım evin içindede yapıyorki onlarda balkonda yapmasına göz yumuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…