Şeyin elinde kalsın emi...

bir günlük bi haftalıkdava değilki küçk çocuklarımızı bile bazen uyarmaktan bıkıyoruz dağıtma dikkatli ol dıye bukadar sağ duyusuz yaklaşmayın kimbilir böyle birinin annesi kardeşi ablası olmak ne zordur çocuğunuz gördüyse rahtsızmış annecim yanlış olduğunu bilmiyor anlayamıyor dersınız adam çıktıkça sizde gözetler gibi bakmayın ykmuş gibi davranın

Çocuklarımız var Allah korusun bişi olsa yok bunun aklı yerinde değil diye geliştirebilecek misiniz? (akli dengesi yerinde değil deyip savunmaya geçen arkadaşlar için) mutlaka isteyerek yapmıyordur ama kim sahipleniyorsa onu o şekilde balkonda tutmaması gerekir. Bu sebepten annesi ve ablası ile görüşülüp takip etmeleri sağlanabilir. Balkona çıktığı zaman arkasından gelsinler veya yanında iki dakika otursunlar. Allah kolaylık versin oda zor ama başka yol görünmüyor.

Hastaysa tedavi görsün, ya da herkese haalanda yapmasına engel olsun. Dayak yememiş mi hiç bu yaşa kadar. Ne kıskanç adamlar var eşime mi yapıyorsun dese kavga etse ne olacak?

Tedavi olunca geciveriyor hemen.
Ya hu omur boyu suren hastaliklar var, 90 yasina da gelse hasta hasta iste, dayakla duzeliveriyorlar.
Siz saglam cocugunuza vurabiliyor musunuz da biz hasta cocugumuza istemeden bilincsizce yaptigi sey icin 90 yasina kadar dovecegiz!
Anne degilsinizdir umarim.

Balkona cikarken yaninda olsun ailesi diyenler, devamli bu cocuklar engellenmek zorunda degil, aileleride nefes almadan yanlarinda bitmek zorunda degil.
Konu sahibi bu durumda cocuguna sinir koysun , balkona cikmasina izin vermesin cocugunun, onun sigara ictigi zamanlarda.
Hatta rahatsiz olan herkes perdesini cekip otirsun evinde bir zahmet.

Canım benim cok yakin hir aile dostumuzun oğlu 31 yaşında şizofreni bakınca normal insan gibi ama Değil işte. ..günde 50km yürüyor ailesi istemiyor ama ne yapabilir gidiyor bağlamalari mi lazım. ..Yani insanlar yapabilse yapar kolay oldugunu sanmıyorum böyle bir evlada sahip olmak allah esirgesin

Şu açıklamanızın konuyla hiç bir bağlantısı yok ama daha bir defa bile konuşmamışsınız ama avukat olduğunu belirtme gereği hissetmişsiniz, evinde hasta biri var diye, sokaktaki gürültüye de seve seve katlanmak zorunda değil, gidin uygun bir dille anlatın rahatsızlığınızı sonrasına eğer çözüm yolu üretmek için hiçbir çaba göstermezse burnu havada deyin. E çocuğunuz için yapıyorsunuz ne yapacaksanız, uygun bir dille rahatsızlığınızı belli etmek zor bir şey olmamalı, ne kadar büyüyebilir olay. Kardeşin sapık, bakışları bile beni korkutuyor diye başlamayacaksınız herhalde konuşmaya.

Bence de hasta bir bireyden söz ediyoruz.
Ailelerinin her daim başında nöbet tutmasını istemek, hasta birine yapma lan, gir içeri demekten
daha kolay bir yol var.

Balkona çocuğunuz çıkmayıversin o dönem..

Allah başa vermesin. Ne zordur hasta evlatla, ona karşı anlayışsız insanlarla yaşamak..

Rahatsız olmakta haklısınız ama hastalık bu yaş kaç olursa olsun.
Amcam 45 yaşında 4-5 yaşındaki çocuk zekası var konuşmaya bile 10 yıl önce başladı. Babaannem 88 yaşında her dakka başında duramıyor. O da çıkar balkona sigara içer ve oynar şeyiyle. Engelleyemiyorsun anlamıyor. Uyardiginda ters tepiyor.

Seyiyle oynama hastalığını ilk defa burda okudum
Rahatsız edici bi durum 2 taraf içinde
Sigara dumanından rahatsız olup balkona çıkartıyolarda
Komşuların şeyiyle oynamasından rahatsızlık duyacaklarından rahatsız olmuyolar
İçerde içsin sigarasını hasta diye kimse Bukadar hoşgörü göstermek zorunda değil
Şahsen ben görsem çeker fotosunu şikayet ederim

Hasta demiş ne yapsın çocuk olsa kızar bağırır çağırırsın koca adam ama aklı çocuktan beter ne yapsın kadın
Kusura bakmayın da benim öyle komşum olsa çocuğuma izah ederim oğlum o hasta yaptıkları hoş değil ama oda bunun farkında değil sen bakma sakın derim ve önemsememeye çalışırım

Hastalık baska hicbi seye benzemiyo. Öyle hastalıklar var ki bugün koca kadınken yarın ufak bi cocuk gibi davranmaya baslayabilirsiniz, adınızı bile unutabilirsiniz, herkesin ortasında altınıza yapabilirsiniz(ki 30 yasında bi kadını bunu yaparken gördüm, annesinin o anki halini görseniz iciniz sızlardı).
Yani zor durumda olan o insanlar, alttan alması gereken sizsiniz. Ki hemen ertesi günü de özür dilemisler sizden. Hasta bi adamı zapt etmek, ona söz gecirmek sandıgınız kadar kolay olmuyor her zaman.
Siz ufak bi cocugunuz oldugunu ve bu durumun sıkıntı yarattıgını lütfen mümkün oldugunca alttan alarak komsunuza belirtin. Cünkü sizi rahatsız eden sey onların icini acıtıyo. Kimse kardesini öyle görmek istemez. Ve oglunuzu da balkondan uzak tutmaya calısın. Sizin normal bi cocugunuz var ve anne olarak ona söz gecirmeniz karsı tarafın hasta birine söz gecirmesinden cok daha kolay.

balkona çıkmak sadece sizin ve çocuğunuzun hakkı mı ?

hastaysa ailesi balkona çıkartmasın onu engellesin... müthiş fikir bu mu şimdi ? .. !!!
bahsettiğiniz birey gerçekten zihinsel bir geriliğe sahip ise, o kadar çok konu da dışlanmış, kısıtlamalara maruz kalmıştır ki bunu tahmin edemezsiniz...
yani öyle balkona çıkmasın vs diyemezsiniz.. bu kadarına da karışamazsınız!..çok rahatsız oluyorsanız siz balkona çıkmayın...
insanlar hasta evlatlarını engellemekten yorulmuşlardır... üstelik gerçekten zihinsel bir problemi varsa ailesini de dinlemiyor olması çok büyük ihtimal...

bu durumda siz sapa sağlam evladınıza sözünüzü geçirin ve siz balkona çıkmayın çıkartmayın !
rahatsız olan sizsiniz çünkü....

çocuğunuz içinde korkmayın, bu dünyada çeşitli engellere sahip bireyler olduğunu anlatmak, onlara karşı duyarlı davranmak, anlayışlı olmak için çok iyi bir örnek...
tabi öncelikle sizin bu duyarlığa sahip olmanız gerekirdi, siz o duyarlılığa sahip değilken bunu çocuğunuza anlatmanız elbette ki çok güç...

Büyük ihtimal bi zeka geriligi vardır. Hani cocuklugun baslarında erkek cocukları yapar ya böyle hareketler. Kızsanız da gülüp yapmaya devam ederler. Uzmanlar dikkatini dagıtın derler bu davranısı yaptıgında.
Büyük ihtimal ona benzeyen bi davranıs sergiliyor. Yukarıda bi arkadas amcasından örnek vermis. Amcası 4-5 yas zekasına sahipmis ve o da aynı davranısı ara ara sergiliyormus ve yapma deyince ters tepiyormus.

Yani yapma diyince ters tepebilir içerde yapsın ?
Sen sigara kokusundan rahatsız olup balkona yollamayı başarabiliyosan oynamamasınıda becerebilirsin

Sen sigara kokusundan rahatsız olup balkona yollamayı başarabiliyosan oynamamasınıda becerebilirsin
İceride de yapıyodur zaten emin olun.
Ailesi de sürekli tetikte aman sunu yapmasın aman sunu etmesin diye pesindelerdir zaten. Yoksa o kisi yan komsuyu rahatsız etmekten cok daha ciddi sorunlar cıkarabilir.
Ama bu kisinin ailesi de sizin benim gibi insanlar ve agır bi yük altındalar. Onların da yorulmaya hakkı var. Her seyi her dakika kontrol altında tutamazlar. Bugün bi yakınınız kanser bile olsa o iyilessin diye savasırsınız ama söz konusu Alzheimer, Zeka geriligi vb. olunca elinizden bi sey de gelmiyo. Tedavi yok cünkü.
Ben demiyorum ki konu sahibesi rahatsızlıgını dile getirmesin. Komsularıyla konussun ama daha anlayıslı olmaya ihtiyacı var bence.

hanımefendi hayatınızda hiç zihinsel engelli bir birey görmediğiniz çok açık ortada...
lütfen görmediğiniz bir durum için böyle ahkamlar kesmeyin...

eğitim verilir;
çocuk bunun hangisini alır, hangisini uygular, hangisini umursar, hangisini umursamaz kimsenin elinde değildir..

siz öğrettim sanırsınız, bir iki defa size öğrendiğini gösterecek davranışlarda bulunur
sonra bir bakarsınız her şey unutulup gitmiş..

yani öyle sandığınız kadar basit şeyler yaşamıyor zihin engelli bireylere sahip aileler...
öğretsinler demek hiç kolay değil..
bir beceriyi kazandırmak yıllar sürebiliyor...

türlü zeka dereceleri var.. konusu geçen bireyin tam olarak tanısını bilemiyoruz...
ama en kötü ihtimalini düşünerek yazıyorum yazdıklarımı ve sanıldığı kadar onu eğitmek kolay olmaya bilir..

hasta insana sapık yakıştırması ve başlık gerçekten çok itici olmuş.. eşinizde gidip konuşabilirdi annesiyle.. hastaysa gidip tedavi olsun diyenlerin yorumunuda şok içinde okudum.. bazı ruhsal hastalıkların tedavisi yoktur.. hastaneye gidip ilaç içinde vs geçmiyor.. benimde tanıdığım var adam 50 yaşında tedavisi yok.. ne kadar anlatırsan anlat anlayamaz... onu tutamazsınızda..englllemeye kalkarsanız daha kötü sonuçlar verebilir.. sinir oldum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…