Şeytana mı uyuyorum doğru mu düşünüyorum bilmiyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
arkadaşlar merhaba

dün eşimin bir arkadaşı eşimi arayıp çocuğuna ilik nakli yapılacağını ve para lazım olduğunu söylemiş vegerçekten çok zor durumda olduğunu ağlayarak söylemiş ve yardım etmesini istemiş eşim de 5000 lira göndermiş bana sormadan akşam eve geldiğinde söyledi ve ben çok kızdım çünkü arabayı satmıştık ve ev alacaktık ne bileyim kızdım işte bir de arkadaşın belki seni kandırıyordur niye hemen inandın dedim.insanlara hiç güvenmiyorum çünkü sonra eşim o beni kandırsa bile ben Allah rızası için yaptım bizim çocuğumuz da kanser olabilirdi dedi ... şeytana mı uyuyorum doğru mu düşünüyorum anlayamadım kafam çok karışık kötü düşünmek istemiyorum ama bu zamanda da kim kime o kadar parayı veriri diye düşünmeden edemiyorum .ne olur yardım edin kafam çok karışık ben kötü bir insan mıyım acaba ?

Hayır bence asla kötü insan değilsiniz,öyle bir devirdeyiz ki güvenmemekte haklısınız...Peki eşinizin arkadaşı bu parayı ödeyecek öyle değil mi?Ödeyeceğini belirterek mi istemiş yani?

Son düzenleme:

Eşinin bir bildiği vardır muhakkak;tanımadığı insana vermemiştir..

Çok özel bir durum var ortada;

Şüphelerinden haklı olabilirsin bu bir olasılık elbette;

Vardır bunda da bir hayır....Sıkma canını..Hiç bir şey boşuna değil bu hayatta...

Dilerim paranız o yavrunun iyilişmesinde fayda sağlar..

Allah rızası için yapılan bir iyilik sonra kat ve kat fazla olarak sana geri döner buna tüm kalbinle inan...

bu zamanda insan en yakınına güvenemezken sizinde insanlara güvenememeniz normal..

ama ben de olsam böyle bir meblağın elden çıkarılırken bana sorulmasını isterdim açıkçası...

umarım borç olarak vermiştir eşiniz

Sanırım siz eşinizin gerçekten de borç verip vermediğinden emin değilsiniz
ama zaten 5.000 tl verebilecek kadar yakınlığı var ise siz o arkadaşını tanırsınız
ve ihtiyaçları olup olmadığını da bilirsiniz.
Eğer ortada böyle bir durum var ise vermesi ne kadar merhametli oldupunu gösterir
(tabi ki size danışması da lazım dı).

başlık açarken bile "Allah rızası için yardım edin" diyecek kadar Allah'ın rızasınızı önemsiyorsunuz da, eşiniz Allah rızası için bir yakınına borç vermiş diye niye hayata küsüyorsunuz?

velev ki kandırılıyor olun.. ne olur? ameller niyetlere göredir. siz o kimsenin çocuğu kanser diye düşünerek vermişsiniz, karşılığını da bu dünyada ahirette de alırsınız.. sakin olun..

eşinizin arkadaşı arabayı sattığınızı bilyor muydu?
biliyorsa direkt eşinizi araması doğal
Rabbim şifa versin inş., kimsenin böyle bir konuda yalan söyleme cesaretinin olacağını sanmıyorum

eşinizin arkadaşı arabayı sattığınızı bilyor muydu?
biliyorsa direkt eşinizi araması doğal
Rabbim şifa versin inş., kimsenin böyle bir konuda yalan söyleme cesaretinin olacağını sanmıyorum[/B][/QUOTE]

hayır arabayı sattığını bilen bir arkadaşı değil uzakta bizden

benım tuhafıma gıden bu kadar parayı verecek kadar yakın olan arkadasın cocugundan neden daha önce haberınız olmadı..mutlaka duyulurdu diye dusunuyorum.....

Aynı şeyleri yazacaktım ama gerek kalmamış canım..

benım tuhafıma gıden bu kadar parayı verecek kadar yakın olan arkadasın cocugundan neden daha önce haberınız olmadı..mutlaka duyulurdu diye dusunuyorum.....

aynısını bende düşündüm.5000 lira verecek kadar samimi olduğunuz birinin çocuğunun hastalığınıda bilmeniz gerekir nasıl emin olamıyorsun anlayamadım:44:eğer bu para hasta bir çocuğu iyileştirmek için verilmişse eşin büyük sevaba girmiş ama bunu senden habersiz yapmasını doğru bulmadım.önce sana danışmalıydı

siz içinizi ferah tutun...yapılan her işte önemli olan niyettir..ve insanın vicdanının rahat olmasıdır ve bir arkadaşın söylediği gibi bugün yarın size fazlasıyla geri döner...giden para herzaman telafi edilir ama eğer doğru ise vicdan rahatsızlığınızın telafisi pek mümkün olmaz...

eşinizin üzerine gitmeyin kötü olduğunuzu da düşünmeyin bir daha böyle bir durumda sizi de bilgilendirmesini isteyin...

Karşı taraf yalan söylemişse şayet onun yalanına güvenip ona yardım ederek bence siz insanlığınızın ne derece yüksek seviyede olmuş olduğunu göstermişsiniz. Yalansa bu onun ayıbıdır. 5000 lira insanlığı kaybetmeye değecek bir miktar değil üstelik. Giden para için üzülmeyin. Gidenin yerini elbet doldurur Allah.

Allah çocuğa da acil şifalar versin. İnşallah iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…