- Konu Sahibi lady_eliph
-
- #2.181
ayy bence bu süper, yumurtan çatlamış olabilir yüksek olasılıkla, bu akşam hemen kolları sıvayın hiç endişe etme
canım buna yerleşme kanaması diyorlar sanırım, bebeğin yerleşir inşallah. bende hiç olmadı malesef
canım buna yerleşme kanaması diyorlar sanırım, bebeğin yerleşir inşallah. bende hiç olmadı malesef
ay canım gerçekten mi umutlanmak istemiyorum..doktora gitmeyi düşündüm ama sonra da vazgeçtim..ya kist varsa..
ay canım gerçekten mi umutlanmak istemiyorum..doktora gitmeyi düşündüm ama sonra da vazgeçtim..ya kist varsa..
canım adetine az kalmış zaten, bişe yoktur inşallah, adetin 1 - 2 gün geçince git ama mutlaka doktora, hem test yaparsın hem de bebiş yoksa ( inşaAllah vardır ) muayeneni d olur dönersin işte, sıkma canını, hem kist korkulacak bişe değilki okadar, hapla eritiyorlar, bende de vardı, bişe olmaz inaşşalhh
ay Allah korusun, düşünme öyle kist mist. sen çalışmalar devam et, inşallah güzel sonuçlar alırsın canım
ne güzel canım maşallah süphanALLAH, bebişin yolda, sağlıkla, huzurla al kucağına inşaAllah, canım nekadar sürede hamiş kaldın canımbize de dua et noluuuuurrrrrr
Kızlar benim bu şeyden başım ağrıdı sizleri de uyarayım. Madem bebek istiyorsunuz dikkat edin.
Toxoplazma denen virüs, genellikle iyi pişmemiş(çiğ) et, iyi yıkanmamış sebze-meyve,ekseriyetle de kedi-köpek tüyünden geçen bir hastalık.Vucuda bir kez girdiği zaman tıpkı sarılık gibi bağışıklık sistemine kaydedilen bir hastalık.
Bu hastalığın pek belirtisi yok o nednele geçiren çoğu kişi bu hastalığa yakalandığını ya da geçirdiğini bilmiyor (Bknz: BEN)
Toxoplazmaya ait 2 değer var bunlardan biri
IgG değeri ; ki bu eğer pozitif çıkarsa bu hastalığa karşı annenin bağışıklığı olduğu yani daha önce geçirmiş olduğu anlamına geliyor.Bunun yanında diğer değer yani;
IgM değeri ise hali hazırda bu enfeksiyonu taşıdığınız anlamına geliyor.
Yani=
IgG - Pozitif
IgM - Negatif ise Bu benim durumum; bu hastalığı geçirmişsiniz ve vucudunuz buna bağışıklık kazanmış. Bir risk yok.
Ancak;
IgG - Negatif
IgM - Pozitif ise Şuan da bu enfeksiyonu aktif olarak taşıyorsunuz ve acilen tedavi olmanız gerek.
Her iki değerde Pozitif ise; Daha detaylı bir taraması var acilen o yapılmalı demek.
Her iki değer de Negatif ise; Bu hastalık size hiç uğramamış,Risk altında değilsiniz demek...
Ancak hastalığın şöyle bir detayı var; bu hastalığa yakalanmış y ada geçirmişseniz; 6 ay boyunca hamile kalmamalısınız.Çünkü 6 ay boyunca kuluçka evresi gibi hastalık aktif olarak vucutta barınıyor ve hamilelik durumunda bebeğe de bulaşıyor.
Çoğunlukla ölü ya da sakat doğumlara sebep oluyor. Sakatlık olaraksa ilk olarak bebeğin göz sağlığı ardından da hızlıca beyin gelişmini etkiliyor.Oldukça riskli bir hastalık.
Ama hamilelik öncesinde bu testi yaptırırsanız bu hastalığı geçirmiş yada geçirmekte olduğunuzu bilebilirsiniz.
Son 4-5 yılda Türkiye de çok yaygınlaşan bir hastalık.
Aman dikkat edin derim.Sonradan canınız yanmasın.
Ben bilinçli bir hamilelik planlamış olsaydım kesinlikle gebelik öncesi bu testleri (Toxoplazma ve Rubella) yaptırır kafam rahat bu yola çıkardım.
Benden sizlere küçük bir dost tavsiyesi.
Umarım ayrdımcı olur..
merhaba kızlarrr ben geldimmmm...varmı güzel haberlerrr
canım bende aynı şeyi yaşadım ama rubellada.negatif çıktı bağışıklık dr 3 kere test istedi sonra bir korkuttu beni bak bu hastalığı geçirirsen bebeğin şöyle olur böyle olur diye.korkumdan ilk 4 ay insan içine çıkamadım.şimdi 6 ay önce aşısını yaptırdım dediğin doğru bebek düşünülüyorsa bu testleri önceden yaptırmak da fayda var
Betül abla, sen kızında doğumu normal mi yaptın, sezeryan mi?
spinal sezeryan canımBetül abla, sen kızında doğumu normal mi yaptın, sezeryan mi?
bende butun testlerimi yaptırdım çok şükür hepsi iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?