Sezaryen doğum ameliyathane nasıl oluyor?

mevsimbahar18

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
197
108
18
Daha doğuma çok var ama ınstagramda burda birsürü şey okudum ve çok etkilendim sezaryen doğumda ameliyathanede nasıl oluyoruz bazıları her yerin gözüküyor diyor herkesin içinde çıplak kaldım diyen var bu durum beni çok germeye başladı gerçekten yaşayan biri anlatırsa sevinirim

sonucta alt bedenden ameliyat haliyle alt beden acik oluyor ust beden kapali oluyor. Normal dogumda da etek alttan acik sonucta 🙈 ben iki kere epidural sezeryan oldum orda tamamen bebegine kavusmayi dusundugun icin utanma vs olmadi.

Daha doğuma çok var ama ınstagramda burda birsürü şey okudum ve çok etkilendim sezaryen doğumda ameliyathanede nasıl oluyoruz bazıları her yerin gözüküyor diyor herkesin içinde çıplak kaldım diyen var bu durum beni çok germeye başladı gerçekten yaşayan biri anlatırsa sevinirim
ameliyat önlüğü giydiriyorlar kesecekleri yerin örtü kısmını kesiyorlar doğum gerçekleşiyor sonra üzerinize örtü ürtüp sondanız tabi önce takılıyor kendinize gelmeniz için ısıtıcıyla sizi ısıtıyorlar odanıza alıyorlar bu kadar korkmayın ve izlemeyin şu durumda

ameliyat önlüğü giydiriyorlar kesecekleri yerin örtü kısmını kesiyorlar doğum gerçekleşiyor sonra üzerinize örtü ürtüp sondanız tabi önce takılıyor kendinize gelmeniz için ısıtıcıyla sizi ısıtıyorlar odanıza alıyorlar bu kadar korkmayın ve izlemeyin şu durumda
Sonda takılırken herkes görüyor mu?

Boşver, düşünme böyle şeyleri :)) sezaryen bir ameliyat haliyle bel aşağısı açıkta oluyor evet. Ayrıca video falan izlemeyin etkilenirsiniz. O an zaten hiç böyle şeyler düşünecek vaktiniz olmuyor.

Bundan bende korkuyordum. Hatta ellerini bağlıyorlar diyen bile duydum. Ben normal dizimden olan gecelik gibi şey giydim. Önce damar yolu açıldı kaç tane serum falan verildi. Kan alındı falan yani hazırlandı. Sonra oturduğum yerden üstümdeki şeyi göğsüme kadar çektim ki belden iğne yapıldı. Sonra yatırıldı tabi önümü kapattılar ama Dr vajina ile üst kısıma bisey koydu önlük gibi. Yani sadece kesilecek yer açık kaldı onu görebildim. Bana sonda uyuştuktan Sonra takıldı galiba. Çünkü hiç oraya bir müdahale yaptıklarını hissettmedim. Ellerde bağlama gibi bisey yokmuş. İki elinide uzatıp yatıyorsun. Birinde serum takılı diğerine tansiyon ölçülüyor her dakika. Yani o an utanma duygun olmuyor. Başında kaç tane Dr lar hemşireler falan duruyor konuşuyor. Benimki belden yapılmasına rağmen uyumuşum bazen görüntü ve ses duydum ama kendimde değildim. Tamamen kendimde olup o anı yaşamak isterdim 😅

Evet bana da belden iğne yapılıp belden aşağısı uyuşmuş oldu. Sadece doğum anı karnıma bastırdılar onu hissettim.
Ben oğlumun doğduğunu gördüm o an ağladı sesi geldi bana gösterdiler ...
Sarıp.
duygusal andı.
😍

Orada erkekler bile olsa sizin uretranız veya vajinanız umurlarinda olmuyor. Onların işi o ve emin olun gördükleri kadın vücudu değil sadece iş. Herhangi bir şey hissetmiyorlar. Zaten doğum anında siz de bunları dusunemeyecek kadar yoğun duygularda olursunuz.

Önlükle girdim ama devamında çıplak mıydım değil miyim heyecandan hiç hatırlamıyorum bile :) önce oturuyorsunuz, anestezi doktoru spinali uyguluyor işlem başlayınca anestezi ekibi baş tarafınızda kalıyor kadın doğumu ekibi altta işlerini yapıyor.

ben vajinal doğurdum ve birdiğiniz açık hava sineması 😂😂 içeri giren çıkan ebeler, anestezi uzmanları, doktorlar. ben de çok çekinirim sanıyordum ama inanın ay biri gelmiş pıttığımı görecek diye bir endişem hiç olmadı o an. çok baska seylerin derdindeydim 😂😂 hatta çıksın su çocuk da gerekirse yandaki bakkal da gelsin görsün kafasındaydım 😂😂

Sonda takılırken herkes görüyor mu?
Rica etmiştik epiduralden sonra sonda takıldı. Ne hissettim ne gördüm . O an canının dersıne düşüyorsun,yada bebegının saglıkla dogmasını ıstıyorsun . Boyle seylerı düşünecek zaman kalmıyor
ayrıca kimsede sizi cıplak masaya yatırmıyor kafanıza boyle seyler takmayın

Back
X