SelamlarBana yakın olduğu için Diyarbakirda histeroskopi oldum. Istmoselin boyutu ve rahim kalinligina göre ameliyat şekli belirleniyor. Benim istmosel 6 mm di ,doktor histeroskopi uygundur senin için dedi. Istmoselin boyutu ve rahmin durumuna göre histeroskpi laparoskopi ya da açık ameliyat yapılıyor. Aklınızda ne kadar soru işareti varsa sorabilirsiniz, çünkü bende çok çektim bu sıkıntıyı.
Geneldr sikayete yonelik muayenr yapiyorlar doktorlar sanirim canim . Konunu onerdigin icin cok tesekkur ederim okumaya devam ediyorum. Ben dogum yapali 5 bucuk sene oldu ve dogum yaptgm doktora 40 tan sonra ve 6 ay sonra muayeneye gittim herseyin cok guzel oldgnu soylemisti. Sonrasinda da 1 ya da 2 kez baska doktora smear testi vs icin gittim o zamanlarda bana da soylenmedi birsey.Doğumdan sonra 1 kez istedi. Onun dışında genel muayeneye gittim. Hiç bişey söylenmedi ki. Anlamadılar mı yoksa sonradan mı oluştu anlamadım. En son 2 sene önce gittim o zaman da böyle bişey söylenmedi
Sana doktor sağlam dokunun kaç mm olduğunu söyledi. Benim 2 mm miş. 3 mm altına histeroskopi olmuyormuş.Geneldr sikayete yonelik muayenr yapiyorlar doktorlar sanirim canim . Konunu onerdigin icin cok tesekkur ederim okumaya devam ediyorum. Ben dogum yapali 5 bucuk sene oldu ve dogum yaptgm doktora 40 tan sonra ve 6 ay sonra muayeneye gittim herseyin cok guzel oldgnu soylemisti. Sonrasinda da 1 ya da 2 kez baska doktora smear testi vs icin gittim o zamanlarda bana da soylenmedi birsey.
Bugun adet oncesi leke sikayetm var dedim diye ona odaklandi mesela eskiden yara da vardi gene olusur diye korluyorum var mi dedim az bisey var diyor dogum oncesii pko vardi diye sordum o da cok cok hafif var dedi . Sormadan sokayetlenmeden soylemiyorlar mesela pkoyu sorunca asistanina ona da sen bakarmisin yumurtaliklara ben bakmadim dedi cikti yanimdan mesela . Devlet hastanesi cok bisey beklemiyorum ama oraya kadar gitmisken insan etraflica ne var ne yok kontrol edilsin istiyor anlamadim bende
Oyle birsey soylemedi canim 5 mm kadar bir cep olusmus anlayacagin dedi . Göçük gibi adina niş deniyor dedi . Histereskopi ile gorebilir miyiz filan dedi yaninda asistan doktor vardi . Oyle pek net konusmadilar gibime geldi randevu almadim hsg icin kafam karisti iste burdaki tecrubeleri okudum cogu kiside olan birseymis anladigm kadariyla .Sana doktor sağlam dokunun kaç mm olduğunu söyledi. Benim 2 mm miş. 3 mm altına histeroskopi olmuyormuş.
Benimde yaşam kalitemi etkiliyor. Lekelenmeler çok can sıkıcı. Ve bende ağrı da yapıyor. Laparoskopi olmazsan histeroskopi olabilirsin o çok basit bir işlem. Ameliyat gibi değil. Histeroskopi olman uygun görüldüyse bence ol. Lekelenmelerden kurtulursun. Histeroskopi ile laparoskopi çok farklı işlemler. Sana özelden bununla ilgili video atacağım. Ben bebek düşündüğüm için ve histeroskopi yöntemi bana uygun olmadığı için mecbur ameliyat olacağım.Oyle birsey soylemedi canim 5 mm kadar bir cep olusmus anlayacagin dedi . Göçük gibi adina niş deniyor dedi . Histereskopi ile gorebilir miyiz filan dedi yaninda asistan doktor vardi . Oyle pek net konusmadilar gibime geldi randevu almadim hsg icin kafam karisti iste burdaki tecrubeleri okudum cogu kiside olan birseymis anladigm kadariyla .
Ama suan gebelik dusuncesi olmayanin da bunu tedavi ettirmesi gerekli mi onemli bi husus mu oyle olsa yok ben boyle de devam ederim dersen sikayetn yoksa senin tercihin dedi cnku . Yanindaki diger doktor ama sikayetin var ki bu durumdan gelmissin dedi de korktum iste kararsiz kaldim hsg icin . Hani geregi yoksa varsn sirf lekeleme yasayaym diye dusundum .
Aklima takilan 2.husus ta hamile olup dogumda duzeltilecek olanlar sonucta yeni bir sezeryan yasamis olacagi icin tekrar olusursa ne olacak som sezeryandan kaynakli da iyilesme surecinde olusabilir ?
Sana da cok gecmis olsun advil cim napacagiz boyle bilemedim . Hayat kalitemi dusuren birsey bu gebelik dusuncem olmasa da basit bi tedavi olsa olmak isterim aslnda . Ilerde gebelik dusuncesine de girebilirim tabi fikrim degisir birsey olur Allah bilir .
Cok guvendigim dogum doktorumla gorustum aksam ilk kontrollerde size gelmistim boyle birsey bahsetmemistiniz ne onerirsiniz diye de sezeryan olanlarda zamanla potluk olusur demis yakinimda bir dr onerdi ona guvenebilirsin bir de ona git dedi direk hsg yaptir yaptirma demedi. Ama hsg ile duzeltilebiliyor sen dedgm dr a bir gorun dedi .
Yani oyle de 2 sene sonra belki gebelik dusuncem olusur o da var bilemem ki tedavi olacaksam net sekilde hangisiyle duzelecekse o sekilde olmali . Ya da gebelik dusunmeden bi sknti cikarmicaksa tedavi olmadan da devam edebilirim . Doktor gebelikle alakali hic konusmadi bu aradaBenimde yaşam kalitemi etkiliyor. Lekelenmeler çok can sıkıcı. Ve bende ağrı da yapıyor. Laparoskopi olmazsan histeroskopi olabilirsin o çok basit bir işlem. Ameliyat gibi değil. Histeroskopi olman uygun görüldüyse bence ol. Lekelenmelerden kurtulursun. Histeroskopi ile laparoskopi çok farklı işlemler. Sana özelden bununla ilgili video atacağım. Ben bebek düşündüğüm için ve histeroskopi yöntemi bana uygun olmadığı için mecbur ameliyat olacağım.
Canım merhaba yakup kumtepe'ye devlet hastanesinden sevk aldım. Yarın gideceğim. Erzurumu bilmiyorum. Hastanede biri hocaların yeri kalp merkezi binası yanında dedi. Sen biliyormusun mevki olarak.iyi olacak hastanın doktor ayağına gelir diye bi laf var. erzurumda yakup kumtepe diye bir prof var. git derim mutlaka.
Çok geç gördüm üzgünüm. Sabah gidince 3 kata tüp benek merkezine çıkacaksın.Canım merhaba yakup kumtepe'ye devlet hastanesinden sevk aldım. Yarın gideceğim. Erzurumu bilmiyorum. Hastanede biri hocaların yeri kalp merkezi binası yanında dedi. Sen biliyormusun mevki olarak.
Sağol canım olsun. Gittim.Çok geç gördüm üzgünüm. Sabah gidince 3 kata tüp benek merkezine çıkacaksın.
Histereskopi ve HSG (=Histerosalpingografi) aynı şey değil ki. HSG ile böyle bir şey düzeltilemez.Oyle birsey soylemedi canim 5 mm kadar bir cep olusmus anlayacagin dedi . Göçük gibi adina niş deniyor dedi . Histereskopi ile gorebilir miyiz filan dedi yaninda asistan doktor vardi . Oyle pek net konusmadilar gibime geldi randevu almadim hsg icin kafam karisti iste burdaki tecrubeleri okudum cogu kiside olan birseymis anladigm kadariyla .
Ama suan gebelik dusuncesi olmayanin da bunu tedavi ettirmesi gerekli mi onemli bi husus mu oyle olsa yok ben boyle de devam ederim dersen sikayetn yoksa senin tercihin dedi cnku . Yanindaki diger doktor ama sikayetin var ki bu durumdan gelmissin dedi de korktum iste kararsiz kaldim hsg icin . Hani geregi yoksa varsn sirf lekeleme yasayaym diye dusundum .
Aklima takilan 2.husus ta hamile olup dogumda duzeltilecek olanlar sonucta yeni bir sezeryan yasamis olacagi icin tekrar olusursa ne olacak som sezeryandan kaynakli da iyilesme surecinde olusabilir ?
Sana da cok gecmis olsun advil cim napacagiz boyle bilemedim . Hayat kalitemi dusuren birsey bu gebelik dusuncem olmasa da basit bi tedavi olsa olmak isterim aslnda . Ilerde gebelik dusuncesine de girebilirim tabi fikrim degisir birsey olur Allah bilir .
Cok guvendigim dogum doktorumla gorustum aksam ilk kontrollerde size gelmistim boyle birsey bahsetmemistiniz ne onerirsiniz diye de sezeryan olanlarda zamanla potluk olusur demis yakinimda bir dr onerdi ona guvenebilirsin bir de ona git dedi direk hsg yaptir yaptirma demedi. Ama hsg ile duzeltilebiliyor sen dedgm dr a bir gorun dedi .
Videoyu bana da gönderebilir misiniz rica etsem?Benimde yaşam kalitemi etkiliyor. Lekelenmeler çok can sıkıcı. Ve bende ağrı da yapıyor. Laparoskopi olmazsan histeroskopi olabilirsin o çok basit bir işlem. Ameliyat gibi değil. Histeroskopi olman uygun görüldüyse bence ol. Lekelenmelerden kurtulursun. Histeroskopi ile laparoskopi çok farklı işlemler. Sana özelden bununla ilgili video atacağım. Ben bebek düşündüğüm için ve histeroskopi yöntemi bana uygun olmadığı için mecbur ameliyat olacağım.
Görüşebildiniz mi ne dedi doktor merak ettim?Sağol canım olsun. Gittim.
Evet. Açıkcası ayrıntı vermiyor. Baktı geçti diyebilirim. İstmoselin gebeliğe engel değil. Rahim filmi çektir tüplere bakıp gebelik takibi yapalım dedi cıktı. Ameliyata girdi benden sonrada. Kafam karışmadı değilGörüşebildiniz mi ne dedi doktor merak ettim?
Merhaba siz yinede rahim filmi çektirin. Bizlerde aynı yolu izledik ama malesef istmosel engelliyor hamileliği ben 3 sene sonra histeroskopi sonrasında hamile kaldım. Tüpler normal çıktıEvet. Açıkcası ayrıntı vermiyor. Baktı geçti diyebilirim. İstmoselin gebeliğe engel değil. Rahim filmi çektir tüplere bakıp gebelik takibi yapalım dedi cıktı. Ameliyata girdi benden sonrada. Kafam karışmadı değil
Tüplere bakmak için istedi. Onu da çektireceğim. İstmosel engel değil dedi bilmiyorum ki. Sanırım bu istmosel mevzusu için yazı bekleyeceğim. Çözümü olsa da çok bunaltıcı bir dertmiş.Merhaba siz yinede rahim filmi çektirin. Bizlerde aynı yolu izledik ama malesef istmosel engelliyor hamileliği ben 3 sene sonra histeroskopi sonrasında hamile kaldım. Tüpler normal çıktı
Malesef gerçekten öyle.Tüplere bakmak için istedi. Onu da çektireceğim. İstmosel engel değil dedi bilmiyorum ki. Sanırım bu istmosel mevzusu için yazı bekleyeceğim. Çözümü olsa da çok bunaltıcı bir dertmiş.
Araştırma hastaneleri yapıyor. Ankara’da Onur topçu çok iyi ama özelArkadaşlar Ankara da Şehir hastanesinde var mı bu istmoselin ameliyatını olanlar.. özelde çok fazla istiyorlar. Bi dr da olsan bile tam iyileşmeyebilir dedi.kafam karıştı... Histrreskopi en iyş yöntemdir dedi.
Onur beye gttim 15 bin istedi o kadar şuan bütçem yoktu maalesef şehir hastanesinde iyi bi dr bulsam o a yaptırırdım ama bakalım .Araştırma hastaneleri yapıyor. Ankara’da Onur topçu çok iyi ama özel
Advil merhaba,Yani bana Ankara'daki kadın doğumculardan gelen bilgi böyle. Burada bi kadın doğum doktoruna gidip emarı söyleyip cektiricem. Elimde emarla erzuruma gidicem. Amaç hızlandırmak. En azından erzuruma git gel yapmamış olurum Eğer oradaki görüşmeden verim alırsam sizede doktoru söylerim olmadı sizde gidersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?