Merhaba, bu hamilelik günlüğü nedir ? Birde ağırlığı, boyu tahminini nasıl yapıyor?Çok geçmiş olsun. Gebelik planlarını askıya alıp başka uzman görüşleri almak en mantıklısı dediginiz gibi. Sezaryeninizle ilgili aklınızda şüphe oluşmuş madem, bu ameliyat için içinize sinen bir hastane ve doktor seçersiniz. Tekrardan geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun.Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Sonra burda goruyoruz kuku daraltma ameliyatlari girlaNeden bu söz size bu kadar dokundu anlamıyorum.
Bana kalkıp kadınların ne varsa kadınlardan cekiyor diyemezsiniz.
Ben başımdan geçen tecrübeyi burada anlattım ve burada bir arkadaş da hala keyfi sezaryen düşünenler var dedi, ben mesela mecburi sezaryen oldum ve başımdan böyle bir rahatsızlık geçti, bu illaki herkeste komplikasyon oluşacak diye bir kaide yok.
Ben görüşümü belirttim sadece. Diğer mesajlarımı da okuduğunuzu zannediyorum, buradaki insanlara yardımcı olmaya çalıştım sorularına cevap vermeye çalıştım ve buna her zaman da elimden geldiğince bilgimin yettiğince de sürdürecem. Buna rağmen "kadınların ne varsa kadinlardan çekiyor" cümlesini kabul edemem.
Hayırlı geceler pinkbuyu
Hamilelikle ilgili bilgilerinizi girdikten sonra bebeğin gelişimini hafta hafta anlatan bir program. Altta 'eklemek için tıklayın' var, ayrıntılı bilgiyi oradan alabilirsiniz.Merhaba, bu hamilelik günlüğü nedir ? Birde ağırlığı, boyu tahminini nasıl yapıyor?
hastalığın derecesine de bağlı tabi ama düşünsene millet art arda sezeryan oluyor. doktor biraz abartmış bence. çok büyük bir sıkıntı olsa zaten senin rahmini alırlardı. bence bir cerrahla da konuş. ve mutlaka işinde öncü doktorlara danış. ben ilk kısırlık tedavisine gittiğimde bana 2 ayrı doktor ameliyat olma ameliyat olursan gebe kalamazsın veya yumurta dondur demişti. doğru doktoru buldum ve ameliyat oldum. 2 evladım var çok şükür şu an ( biri karnımda ama oldu sonuçta). bir de unutmadan hem özele hem devlete git. özeldekiler çok hevesli oluyor ameliyata devlettekilerin bir ticari kaygısı olmuyor genelde.Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Canım ilk gittiğim doktor korkuttu zaten beni o da özel hastanede bir doktordu. Bu ameliyatı ben yapamam Ankara'da ol dedi. İkincisi özel muayenehane idi. O da ben yaparım dedi. Birde Erzurum'a gitmek istiyorum orasıda 5 saatlik bi mesafede nasıl olur bilemiyorum oraya da bi gideceğim. Açık olan dokunun üzerindeki dokunun mesafesi 2 mm imiş. Bu da gebelikte sıkıntı yaratırmış. Operasyonsuz gebeliğin güç olacağına ikna oldum. Hiç bişey olmasa sancılı geçebilir. Sonum hayrolsun. Sanada geçmiş olsun cnm. Umarım bende doktorumu bulurumhastalığın derecesine de bağlı tabi ama düşünsene millet art arda sezeryan oluyor. doktor biraz abartmış bence. çok büyük bir sıkıntı olsa zaten senin rahmini alırlardı. bence bir cerrahla da konuş. ve mutlaka işinde öncü doktorlara danış. ben ilk kısırlık tedavisine gittiğimde bana 2 ayrı doktor ameliyat olma ameliyat olursan gebe kalamazsın veya yumurta dondur demişti. doğru doktoru buldum ve ameliyat oldum. 2 evladım var çok şükür şu an ( biri karnımda ama oldu sonuçta). bir de unutmadan hem özele hem devlete git. özeldekiler çok hevesli oluyor ameliyata devlettekilerin bir ticari kaygısı olmuyor genelde.
Cok gecmis olsun canim maalesef hic bi bilgim yok gercektenKızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
iyi olacak hastanın doktor ayağına gelir diye bi laf var. erzurumda yakup kumtepe diye bir prof var. git derim mutlaka.Canım ilk gittiğim doktor korkuttu zaten beni o da özel hastanede bir doktordu. Bu ameliyatı ben yapamam Ankara'da ol dedi. İkincisi özel muayenehane idi. O da ben yaparım dedi. Birde Erzurum'a gitmek istiyorum orasıda 5 saatlik bi mesafede nasıl olur bilemiyorum oraya da bi gideceğim. Açık olan dokunun üzerindeki dokunun mesafesi 2 mm imiş. Bu da gebelikte sıkıntı yaratırmış. Operasyonsuz gebeliğin güç olacağına ikna oldum. Hiç bişey olmasa sancılı geçebilir. Sonum hayrolsun. Sanada geçmiş olsun cnm. Umarım bende doktorumu bulurum
Site online randevu kabul etmiyor tlf la randevu alabilirmiyim kiiyi olacak hastanın doktor ayağına gelir diye bi laf var. erzurumda yakup kumtepe diye bir prof var. git derim mutlaka.
Bu şekilde bir yırtık duymadım. Ama ben lisedeyken kuzenimin sezeryan yeri enfeksiyon kapmış tekrar ameliyat oldu üstüne de bir kızı daha oldu. Bide bazı kadınlarda nadirde olsa gebeliğin sonlarına doğru sezeryan yerlerinde gerinmeden dolayı açılma oluyor diye biliyorum onlarda tekrar sezeryan olup hayatlarına devam ediyor sonuçta. Ameliyatla düzelecekse de büyük bir şehirde daha tecrübeli bir doktorda olmanız daha iyi olur aslındaKızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
10 haftaliktiÇok üzüldüm kaç haftalık kaybettiniz bebeğinizi
Cok tesekkurlerÇok geçmiş olsunkimin aklına gelir ya böle bir durum
sabah erken gideceksin sıra alıp bekleyeceksin tatlım.Site online randevu kabul etmiyor tlf la randevu alabilirmiyim ki
Canım merhaba. Bir doktora daha gittikten sonra yazmak istedim. Bu kez gittiğim doktorda açık ameliyatı öneririm dedi. Gözle alenen görülen daha iyi sonuç verirmiş. Sen hangi yöntemle oldun. Oluşan potluğun boyutunu bilmiyorum ama eklediğim resimdeki potluğun üstündeki sağlam doku 2 mm miş. Senin fsh normale döndü mü dönmediyse sana bununla ilgili birşey önerebilirim.Selam canim istmosel bi cok kadinda olan bisi farkedilmiyo sadece boyuta gore onemli olan boyutu ve sana yarattigi sikinti. Sezeryan sonrasi gebelikte yirtilma her sezeryanli kadin icin risk o yuzdne 2 sene diyolar ama bu kac kiside yasanmistir belki milyonda 1 . Ben 2 kere oldum bu amilyati bir suru doktora gittim ilk oldugumda degisen hic bisi olmadi. Benim agrim ve adet surem 12 13 gune kadar surutodu nokta nokta lekelnme olarak 2.lez amilyat 1.5 sene once oldum butun sikayetlerim bitti adetim normle dondu 11 aydir deniyorum 35 yasindayim fsh yuksek acikcasi istmosel sebep olablir mi olur ama sonucta baska sikintilarimda oldugu icin ona cok yormuyorum bunu bilmeden hamile kalan binlerce kadin var amilyat icin dedgin gbi boyutu onemli benm 3 mm falandi burdan arastr 1 cmle amilyatsiz doguran oldu istmosel die bakarsan benimde actifim bi konu var sorun olursa yardimci olurum
Acaba açık mı kapalı mı oldu ameliyatıÖncelikle çok geçmiş olsun. Tanıdığım yok ama yakın zamanda bu olayla ilgili bir hikaye dinledim onu aktarabilirim size. Geçtiğimiz hafta hastanede yatarken yan odamdaki hanımefendi bahsettiğiniz ameliyatı olmuştu. 7 sene önce doğum yapmış ama dikişleri açılmış rahimde, öyle olunca ameliyat olmaya karar vermiş. Durumu gayet iyiydi, zor bir ameliyat değildi dedi. Siz yine de birkaç doktora gözükün bence, her doktor başka bir şey söylüyor. İnşallah kolayca iyileşirsiniz, acil şifalar.
Sizin yorumunuzu görmemişim kusura bakmayın cevap geç oldu. Hayır acil ameliyata alınmadım ama 41. Haftada doğum yaptım. Doktorum ısrarla normal doğumu bekledi. Bebek dönmüştü ama kordon dolanmasından ötürü suni sancıyla bile normal doğum gerçekleşemedi. Ve sezeryana alındım. Bu sebepten daha aşağıda kesik atılmışmıdır bir fikrim yok.Ben de aslında herkese aynı yere attıklarını sanıyordum ama acil sezaryende bebek aşağıda diye normalinden daha aşağıda bir kesik atılabiliyormuş. Bu da yara içi açılmasına (dehiscence) sebeb olabiliyormuş. Bu yüzden gebelik elde edemeyenlere ameliyat yapılıyor, yani sezaryen izi tekrar açılıp düzgün bir şekilde kapatılıyor. Ultrason ile anlaşılabiliyor ama her zaman değil. Sanırım konu sahibinin durumu da dehiscence oluyor. O da acil sezaryen oldumu merak ettim şimdi
Ameliyatı hangi yöntemle oldu açık mı kapalı mı ? Sezeryan yeri iyileşmiş mi peki.Birkaç ay önce arkadaşım istmosel ameliyatı oldu. Adet sonrası lekelenme şikayeti vardı. Genel anesteziyle 30-45 dk bir operasyondu. Gebelik durumuna engel mi bilmiyorum. Birkaç doktora daha görünün bence.
Vajinadan yaptılar bir çeşit kürtaj gibi genel anestezi ile 45 dk sürmüş uyuyup uyanmasıyla beraber. Bir sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla.Ameliyatı hangi yöntemle oldu açık mı kapalı mı ? Sezeryan yeri iyileşmiş mi peki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?