Normal yada sezeryanla alakali bi durum degil Bence hamileikte bebek kilosu fazla yada rahim duvari ince ise bebek baski yaptikca rahim yirtiliyor diye biliyorum Ama ne kadar dogru arastirmak lazim Allah yardimcisi olsunNormalde normal doğumlarda rahim yırtılmasına çok rastlanır. Planlı mi zorunlu mu sezeryan oldunuz. Sezeryanda sonra kaç yıl geçti? İlk doğumumda normal olarak başlayıp acilmam %90 oranında olmasina rağmen normal doğum olmadı. 17 saat sancı çektim sonra zorunlu sezeryan alındım. Sezeryan oldum ama zorlanmadan dolayı yırtılmam oldu ama doktor zaman geçtikçe iyilesecegini soyledi. Tekrar gebe kalmam için 2 yıl gecmesini söyledi. Öyle yaptım bir sorunda yaşamadim çok şükür. Sizde de böyle bir durum mu oldu ? Ankara'ya gidebilme ihtimalinin varsa gidin tekrar muayene olun iki farklı fikir şüphede bırakıyor insanı. Çok geçmiş olsun
Herkese ulaşsın diye editör gönderiyorAynen Bana da nasil bildirim geldi anlamadim
Ankara'da mı bu doktor?Instagramdan dr gokcen Erdogan la iletisime gecin Birde
Allah yardımcın olsun gerçekten inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursunSize de geçmiş olsun. Umarım kimse yaşamaz. Bu durum ilk sezeryanda nadir görünürmüş ama 2. 3. Sezeyanlarda ihtimal artıyormuş. İlk sezeryanda piyango bana vurdu maalesef. Dün tekrar gittim aynı doktora. Açık olan bölgedeki rahim duvarı 2mm dedi buranında açık olduğunu varsaysak regli kanın karnına akar dedi. Sanırım operasyon geçirmem şart. 2mm gebelik için yeterli bi rakam değil sanırım. Öyle anladım
Olabilir dediğiniz gibi araştırmak bilmek gerekiyor bnm başıma doğum zorlanması sonucunda yırtılma yaşadığım için ilk başta oyle mi diye düşündüm. Durum biraz daha farklıymış Allah tez zmanda sağlığına kavuşturur inşallahNormal yada sezeryanla alakali bi durum degil Bence hamileikte bebek kilosu fazla yada rahim duvari ince ise bebek baski yaptikca rahim yirtiliyor diye biliyorum Ama ne kadar dogru arastirmak lazim Allah yardimcisi olsun
Malesef bende var bu yuzden bebegimi kaybettim bende beklemedeyim hala duzeltilmedi bi doktor duzeltiriz dedi baska bi doktor duzeltirsek cok buyuk ameliyat gerekir bu sekilde kalabilirsin dedi diger bir doktor yine aynisi olur bebek yapma bi daha dedi yani gorusler farkli ve ben cok kararsiz kaldim.Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Üniversite araştırma hastanesinde bir profesör bulup gidin bence.Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Çok üzüldüm kaç haftalık kaybettiniz bebeğiniziMalesef bende var bu yuzden bebegimi kaybettim bende beklemedeyim hala duzeltilmedi bi doktor duzeltiriz dedi baska bi doktor duzeltirsek cok buyuk ameliyat gerekir bu sekilde kalabilirsin dedi diger bir doktor yine aynisi olur bebek yapma bi daha dedi yani gorusler farkli ve ben cok kararsiz kaldim.
Geçmiş olsun.zor bir gebelik geçirmişsiniz. Bende bu şekilde gebeliğe cesaret edemem. Benim için ladese girmek gibi birşey olur.İyi geceler. Ben ilk kizimi 2017de doğum yaptim. Daha sonra sürpriz bir şekilde 2019da ikinciye hamile kaldım. 3 aylik hamileyken kendi doktoruma muayeneye başlamıştım. İlk muayene de dikişlerimi detayli inceleyip iki yila gore iyilesmenin iyi olmadigini soyledi. Dokumun kendini yenilemedigini soyledi. Her muayenede yine hem dıştan hem içten usg ile muayene ediyodu.
2. Bebegim iriydi, bende cok fazla kg aldım. 34. Hafta da bebek birden kasiklarima indi. Resmen başıyla ittiginde bacagimdan hissediyordum. İyice karnimin aşağısında duruyordu. Muayenede doktor erken dogum riskim oldugunu hep yatmam gerektigini soyledi. 35 haftadan sonra 3 günde bir kontrole gittim. O zaman ben sebebi sormadim o da soylemedi neden erken dogum tehlikesi olduguna dair. 36. Haftaya girerken agrilar cok artti, hareket edemiyodum. Sadece wc gidip geleceksin hep yatacaksin dedi, oyle yaptim. Annemde kaldim. Kizimi bile kucagima almayip yanima yatiriyodum.
37. Haftaya girerken hazirlikli gel dedi. O gunden once acile baska doktora gittim anlamadı birşey yok dedi yolladi.
Cok uzun anlattim ama benim rahmim yirtilma noktasina gelmiş. Doktorum surekli onu olcuyormus. Dikislerin saglam olmadigini söyledi. 37 haftaya girerken o gün doguma aldi. Rahmimin kagit gibi inceldigini yirtilma noktasına geldigini soyledi. Şuan bende artik başka gebelik düşünmüyorum
Evet dikişlerin saglam olmadığını bilsem daha iyi korunurdumGeçmiş olsun.zor bir gebelik geçirmişsiniz. Bende bu şekilde gebeliğe cesaret edemem. Benim için ladese girmek gibi birşey olur.
Dikiş bölgesinde açılma olmuş, rahim iç dokusu karın boşluğuna sızmışYani seninki tamamen mi açıkmış. Bu yüzden mi kist oluşmuş. Doğru mu anladım
Anlatımınızdan kendi durumunuzdan mı bahsediyorsunuz, yoksa konu sahibine konulan teşhisten mi bahsediyorsunuz anlamadımAyrıca kendi başıma gelenden bahsediyorum yorumda neye dayanarak tanı koyamazsınız diyorsunuz?
Siz nasıl ki kistinizi anlatmışsınız bende kendi tecrübemi anlattım.
Kuzenimin de dikişleri kaynamıyor, herkeste olduğu gibi iyileşemiyor. Bazı insanların yapısı böyle demek ki. Çok şükür iki yavrunuz var. Allah sağlıklı hayırlı ömür versinİyi geceler. Ben ilk kizimi 2017de doğum yaptim. Daha sonra sürpriz bir şekilde 2019da ikinciye hamile kaldım. 3 aylik hamileyken kendi doktoruma muayeneye başlamıştım. İlk muayene de dikişlerimi detayli inceleyip iki yila gore iyilesmenin iyi olmadigini soyledi. Dokumun kendini yenilemedigini soyledi. Her muayenede yine hem dıştan hem içten usg ile muayene ediyodu.
2. Bebegim iriydi, bende cok fazla kg aldım. 34. Hafta da bebek birden kasiklarima indi. Resmen başıyla ittiginde bacagimdan hissediyordum. İyice karnimin aşağısında duruyordu. Muayenede doktor erken dogum riskim oldugunu hep yatmam gerektigini soyledi. 35 haftadan sonra 3 günde bir kontrole gittim. O zaman ben sebebi sormadim o da soylemedi neden erken dogum tehlikesi olduguna dair. 36. Haftaya girerken agrilar cok artti, hareket edemiyodum. Sadece wc gidip geleceksin hep yatacaksin dedi, oyle yaptim. Annemde kaldim. Kizimi bile kucagima almayip yanima yatiriyodum.
37. Haftaya girerken hazirlikli gel dedi. O gunden once acile baska doktora gittim anlamadı birşey yok dedi yolladi.
Cok uzun anlattim ama benim rahmim yirtilma noktasina gelmiş. Doktorum surekli onu olcuyormus. Dikislerin saglam olmadigini söyledi. 37 haftaya girerken o gün doguma aldi. Rahmimin kagit gibi inceldigini yirtilma noktasına geldigini soyledi. Şuan bende artik başka gebelik düşünmüyorum
Çok şükür. Sadece bebegim erken doguma bağlı cigeri gelismedigi icin 8 gun yogun bakimda kalip cikmisti. Ama doktorum anlayamasa Allah korusun ölebilirdik bile..Kuzenimin de dikişleri kaynamıyor, herkeste olduğu gibi iyileşemiyor. Bazı insanların yapısı böyle demek ki. Çok şükür iki yavrunuz var. Allah sağlıklı hayırlı ömür versin
Evet Allah doktorlardan razı olsun. Ben de plasenta ayrılması yüzünden bebeğimi kaybettim. Birkaç dakika geç kalsak kan kaybından ölebilirdim. Doktorum gece muayenehaneyi açıp muayene etti beniÇok şükür. Sadece bebegim erken doguma bağlı cigeri gelismedigi icin 8 gun yogun bakimda kalip cikmisti. Ama doktorum anlayamasa Allah korusun ölebilirdik bile..
Başınız sağolsun. Allah sabır versin, size de geçmiş olsun. Allah hep işini layikiyla yapanlarla karşılaştirsinEvet Allah doktorlardan razı olsun. Ben de plasenta ayrılması yüzünden bebeğimi kaybettim. Birkaç dakika geç kalsak kan kaybından ölebilirdim. Doktorum gece muayenehaneyi açıp muayene etti beni
Bu yüzden bebeğimi ve rahmimi kaybettim ölümden döndüm lütfen dikkat edin başka dr la gidin ve muhakkak doktorun dediğini yapın benimde iç kanama oldu gebelik ilerleyince ve sonu çok kötü Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlı güzel bir şekilde dileğinize kavuşunKızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?