Sezaryen kesi bölgesinde yırtılma

Geçmiş olsun diliyorum, benim doğum deneyimim sezaryenli ya da normal olarak yok henüz;ama çevremde sezaryenli doğum yapan hatta arka arkaya doğum yapan yakınlarım var. Hiçbirinden böyle bir şey duymadım. Nasıl belirti veriyor ki, rahim nasıl yırtılabilir? Sezaryen sırasında yapılan bir işlemden kaynaklı mı oluyor?

Geçmiş olsun ben hiç duymadim ve tam bilgimde yok ama 3.doktara görün ona göre yönlendir kendini sağlığından önemli değil hicbirsey

Çok geçmiş olsun demeye geldim. Maalesef fikrim yok konu hakkında. Ben de sezeryanlı olarak merak etmedim değil acaba neden bu durum oluşmuş? Bir de ne kadar süre önce doğum yapmıştınız?

Benim bilgim yok maalesef Allah şifa versin

Ah be canım ben varım aynı şeyi yaşayan. Benimde istmoselim var ben yurt dışında muayene oldum burada çözüm bulamayınca. Orası yırtık felan değil sadece şekil bozukluğu bir defekt var ve bir sıkıntı olmuyor ben zor hamile kaldım şuanda 16 haftalık çok şükür bir sıkıntımız yok

Bu ultrason ile mi anlaşıldı? Çok geçmiş olsun

Bana da bildirim geldi ama benim hiç bir fikrim yok.tek bir doktor ile değil başka doktorların da fikirlerini almakta fayda var.gecmis olsun

Merhaba geçmiş olsun öncelikle.
İstmosel rahim yırtılması değil, sezaryen dikislerinin içten açılmasına istmosel denir. Bu konuda çok iyi 2 doktor önerebilirim size 1.si Onur Topçu 2. Si ise Mert Göl. Onları bir araştırın istmosel ile ilgili bilgilendirmeleri de var.
Benim de 1 sezaryenim var kızım 6 yaşına basacak.
Bana da bu teşhis geçen sene konuldu ve benim 2 yıldır çocuğum olmuyordu gebeliğe engeldi bu durum çünkü. Doktorum histeroskopi uyguladı ve histeroskopiden 10 ay sonra doğal yoldan gebe kaldım.
Şuan 21 haftalık hamileyim hiç bir sıkıntı görünmüyor. Allah nasip ederse doğumda da istmoseli onaracak doktorum inşallah.
Eğer çocuk düşünüyorsanız mutlaka ameliyat olmadan gebe kalmayın, çok riskli oluyor çünkü.

Geçmiş olsun ciddi bir durum bence iyi bir kadın doğumcuya görünün

Özellikle acil sezaryende kesi daha da alttan atıldığı için sonradan gebe kalmayı zorlaştıracak komplikasyonlar hakkında bir bilginiz varmı?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tanıdığım yok ama yakın zamanda bu olayla ilgili bir hikaye dinledim onu aktarabilirim size. Geçtiğimiz hafta hastanede yatarken yan odamdaki hanımefendi bahsettiğiniz ameliyatı olmuştu. 7 sene önce doğum yapmış ama dikişleri açılmış rahimde, öyle olunca ameliyat olmaya karar vermiş. Durumu gayet iyiydi, zor bir ameliyat değildi dedi. Siz yine de birkaç doktora gözükün bence, her doktor başka bir şey söylüyor. İnşallah kolayca iyileşirsiniz, acil şifalar.

Bu istmosel aslinda daha çok yeni duyulan ve günümüzde baya yaygınlaşan bir hastalık.
Bende bu foruma istmosel hakkında bilgi almak için üye olmuştum ama o zamanlar da malesef bu konuyu bilen biri çıkmamıştı.
Kendi cabalarimla aylarca araştırarak nihayet çözüme kavuşturdum.
Sezaryen olanlar veya olacaklar lütfen ameliyat alanında iyi doktorlarla ilerleyin.
Bunun sebebi kimi doktor doktor hatası diyor kimisi de dokudan kaynaklı diyor. Ve halen bu istmosel tam olarak bilinmiyor araştırmalar yapılıyor.

ayni seymi bilmiyorum ama kuzenimde ilk dogumundan sonra oldu, onun testlerinde crp yuksek cikiyordu sonradan sezeryan dikislerinde icerden acilma oldugunu anladilar, tekrar sezeryan yapiyormus gibi acip dikis attilar ama o ikinci cocugu dusunmedigi icin bir daha gebe kalsa sorun olurmuydu bilemiyorum.

Benim annem 24 yil önce kardeşime hamile sezeryan sırasında Dr görüyor rahim yırtılmış bağırsağa yapışmış felan ama annem farkında değil aynı durum mu bilemedim annem sıkıntı yasamamiS bide annem ağır bahçe işleri yapıyormuş muhtemelen zorlanmadan oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…