Bende sezeryan doğum yapalı 4.5 ay oldu korktum açıkçası 40 im çıktıktan sonra doktora görünmüştüm bi sknti yok demişti. Ne gibi belirti veriyor aceba nasl anladiniz siz bu durumuBu istmosel aslinda daha çok yeni duyulan ve günümüzde baya yaygınlaşan bir hastalık.
Bende bu foruma istmosel hakkında bilgi almak için üye olmuştum ama o zamanlar da malesef bu konuyu bilen biri çıkmamıştı.
Kendi cabalarimla aylarca araştırarak nihayet çözüme kavuşturdum.
Sezaryen olanlar veya olacaklar lütfen ameliyat alanında iyi doktorlarla ilerleyin.
Bunun sebebi kimi doktor doktor hatası diyor kimisi de dokudan kaynaklı diyor. Ve halen bu istmosel tam olarak bilinmiyor araştırmalar yapılıyor.
İstmosel bazen kendinj hemen gösterir bazen çok zaman sonra da.Bende sezeryan doğum yapalı 4.5 ay oldu korktum açıkçası 40 im çıktıktan sonra doktora görünmüştüm bi sknti yok demişti. Ne gibi belirti veriyor aceba nasl anladiniz siz bu durumu
Anladm çok geçmiş olsn teşekkür ederimİstmosel bazen kendinj hemen gösterir bazen çok zaman sonra da.
Benim adet bittikten sonra kahverengi çamur gibi kanamalarım oluyordu normalde 7 gün süren kanamam 12, 13. Günü bulurdu. Her sezaryen olanda bu sıkıntı olacak diye bisey yok ama mutlaka kontrol ettirin.
Alttan muayene de göründü benim.
Böyle bir şeyden hiç haberim yoktu. İlk kez duyuyorum. Ben asla sezaryen istememe rağmen sezaryen doğum gerçekleştirmek zorunda kaldım. Herkesin tercihine saygı duymakla birlikte, hiçbir sebep yokken keyfi sezaryen tercih eden kadınlara hep hayret ederdim. Bu bilgiyi öğrendikten sonra daha da hayret ediyorum. Kendim için de endişelendim. İkinci çocuk düşünmüyor olmama rağmen, böyle bir şey yaşamak istemem. Geçmiş olsun size de.Bu istmosel aslinda daha çok yeni duyulan ve günümüzde baya yaygınlaşan bir hastalık.
Bende bu foruma istmosel hakkında bilgi almak için üye olmuştum ama o zamanlar da malesef bu konuyu bilen biri çıkmamıştı.
Kendi cabalarimla aylarca araştırarak nihayet çözüme kavuşturdum.
Sezaryen olanlar veya olacaklar lütfen ameliyat alanında iyi doktorlarla ilerleyin.
Bunun sebebi kimi doktor doktor hatası diyor kimisi de dokudan kaynaklı diyor. Ve halen bu istmosel tam olarak bilinmiyor araştırmalar yapılıyor.
Daha alttan derken nerden atılıyor? Benim doğumum da son anda sezaryene döndü. Ben normal yerden kesi atıldı diye biliyorum.Özellikle acil sezaryende kesi daha da alttan atıldığı için sonradan gebe kalmayı zorlaştıracak komplikasyonlar hakkında bir bilginiz varmı?
Evet kesinlikle keyfi sezaryen olacaklar bir kez daha düşünsün, keşke bende normal doğum yapabilseydim en sağlıklısı da bu zaten ama benimde mecburi oldu.Böyle bir şeyden hiç haberim yoktu. İlk kez duyuyorum. Ben asla sezaryen istememe rağmen sezaryen doğum gerçekleştirmek zorunda kaldım. Herkesin tercihine saygı duymakla birlikte, hiçbir sebep yokken keyfi sezaryen tercih eden kadınlara hep hayret ederdim. Bu bilgiyi öğrendikten sonra daha da hayret ediyorum. Kendim için de endişelendim. İkinci çocuk düşünmüyor olmama rağmen, böyle bir şey yaşamak istemem. Geçmiş olsun size de.
Konu sahibi size de geçmiş olsun, en kısa sürede çözümümü bulursunuz inşallah.
Ben kırkımda bir de doğumdan 8 ay sonra hem alttan hem karından muayene oldum. Bir sorun yok dedi doktorum. İnşallah bundan sonra da olmaz. Zaten bir şikayetim de yok. Ne olursa olsun bu bir ameliyat ne yazık ki. Komplikasyon riski her zaman var.Evet kesinlikle keyfi sezaryen olacaklar bir kez daha düşünsün, keşke bende normal doğum yapabilseydim en sağlıklısı da bu zaten ama benimde mecburi oldu.
Çocuk düşünmeseydim bile ameliyat olurdum çünkü bu kanamalar hayat kalitemi düşürüyordu.
İnşallah sizinki sıkıntısız geçmiştir.
Cok şaşırdım. Neden yırtılma olmuş ki!Teşekkür ederim. Olduğum bölgede en iyisi denilebilecek doktorlar bu ikisi idi. Başkada yok
O zaman sıkıntı yok inşallah riskli dönemi atlatmissinjzBen kırkımda bir de doğumdan 8 ay sonra hem alttan hem karından muayene oldum. Bir sorun yok dedi doktorum. İnşallah bundan sonra da olmaz. Zaten bir şikayetim de yok. Ne olursa olsun bu bir ameliyat ne yazık ki. Komplikasyon riski her zaman var.
Ben cesaret edemez tek cocukla yetinirdimTayin nedeniyle doğudayım Ankara'ya gitsem çocuğumun okulu var. Yoksa bugün gider ameliyat çözümsede olurum. Bu iş yaza kaldı bu yüzden. Sadece merak ettiğim ameliyatın çözüm olup olmadığı
Sanırım yaşayan ya da duyan yok. Okuyanlara not bırakayım. Siz siz olun sezeryanla doğum yaparsanız kesiyi asistanların değil doktorunuzun kapatmasını isteyin. Yırtılma şu sebeptendir denilemiyor ama kapatmada hata da olanaklar arasında varmış. Doğum esnasında da sonrasında da oluşabilirmiş. Kilo alıp verme Gibi gibi
Ben de aslında herkese aynı yere attıklarını sanıyordum ama acil sezaryende bebek aşağıda diye normalinden daha aşağıda bir kesik atılabiliyormuş. Bu da yara içi açılmasına (dehiscence) sebeb olabiliyormuş. Bu yüzden gebelik elde edemeyenlere ameliyat yapılıyor, yani sezaryen izi tekrar açılıp düzgün bir şekilde kapatılıyor. Ultrason ile anlaşılabiliyor ama her zaman değil. Sanırım konu sahibinin durumu da dehiscence oluyor. O da acil sezaryen oldumu merak ettim şimdiDaha alttan derken nerden atılıyor? Benim doğumum da son anda sezaryene döndü. Ben normal yerden kesi atıldı diye biliyorum.
Doktorunun ameliyattan kastı istmosel ameliyatı.Geçmiş olsun. Büyük ihtimalle kapatmadan kaynaklı hata. Karın kaç kat dikiliyor sonuçta. Sonradan oluşacağını ben sanmıyorum.
Aklıma takılan ameliyattan 5-6 ay sonra gebelik olabilir diyen doktor mu doğru söylüyor, yoksa iki gebelik arası en az 2 yıl olmalı diyen doktorlar mı? 5-6 ay iyileşme için az gibi.
Kesinlikle başka bir araştırma hastanesine gitmelisin.
İnşallah sorunsuz atlatır yeni bebeğine kavuşursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?