Sezaryen kesi bölgesinde yırtılma

Bende sezeryan doğum yapalı 4.5 ay oldu korktum açıkçası 40 im çıktıktan sonra doktora görünmüştüm bi sknti yok demişti. Ne gibi belirti veriyor aceba nasl anladiniz siz bu durumu

Bende sezeryan doğum yapalı 4.5 ay oldu korktum açıkçası 40 im çıktıktan sonra doktora görünmüştüm bi sknti yok demişti. Ne gibi belirti veriyor aceba nasl anladiniz siz bu durumu
İstmosel bazen kendinj hemen gösterir bazen çok zaman sonra da.
Benim adet bittikten sonra kahverengi çamur gibi kanamalarım oluyordu normalde 7 gün süren kanamam 12, 13. Günü bulurdu. Her sezaryen olanda bu sıkıntı olacak diye bisey yok ama mutlaka kontrol ettirin.
Alttan muayene de göründü benim.

Merhaba şöyleki bu durum sezeryan iç dikişlerinin sağlam dikilmemesi yada ameliyat süreci sonrası 6 aylık korunma döneminde bir sebeple dikişler arası açılma olmasından kaynaklanıyor çoğu zaman dikiş yerinde hematom şişlikle ve yahut geçmeyen ağrı şeklinde belirti verirken kimi zamanda yoğun kanamayla belirti verebiliyor demişti doktorumuz benimde ikizlerimden sonra oluşmuştu yırtılma amelıyattan 8 ay sonra ağrı sebebiyle gittiğimde öğrendi ve tekrar ameliyat oldum sonrasında hamile kalmışım oğlum 20 aylık oldu bile doğum sürecinden sonra hızlı kilo alıp vermekte buna bir etkenmiş

Anladm çok geçmiş olsn teşekkür ederim

Böyle bir şeyden hiç haberim yoktu. İlk kez duyuyorum. Ben asla sezaryen istememe rağmen sezaryen doğum gerçekleştirmek zorunda kaldım. Herkesin tercihine saygı duymakla birlikte, hiçbir sebep yokken keyfi sezaryen tercih eden kadınlara hep hayret ederdim. Bu bilgiyi öğrendikten sonra daha da hayret ediyorum. Kendim için de endişelendim. İkinci çocuk düşünmüyor olmama rağmen, böyle bir şey yaşamak istemem. Geçmiş olsun size de.

Konu sahibi size de geçmiş olsun, en kısa sürede çözümümü bulursunuz inşallah.

Özellikle acil sezaryende kesi daha da alttan atıldığı için sonradan gebe kalmayı zorlaştıracak komplikasyonlar hakkında bir bilginiz varmı?
Daha alttan derken nerden atılıyor? Benim doğumum da son anda sezaryene döndü. Ben normal yerden kesi atıldı diye biliyorum.

Evet kesinlikle keyfi sezaryen olacaklar bir kez daha düşünsün, keşke bende normal doğum yapabilseydim en sağlıklısı da bu zaten ama benimde mecburi oldu.

Çocuk düşünmeseydim bile ameliyat olurdum çünkü bu kanamalar hayat kalitemi düşürüyordu.
İnşallah sizinki sıkıntısız geçmiştir.

Çok çok geçmiş olsun. İyi ki bunu farketmişsiniz. Böyle gebe kalsaydınız kötü sonuçları olabilirdi.
Birkaç çeşit ameliyat yöntemleri var. Biri küretaj gibi içerden diğeri dışarıdan bir şekilde o skarlı bölge alınıyor. Ameliyattan sonra rahmin durumu tekrar değerlendirilir. Hasarlı bölgenin büyüklüğü rahmin gerginliği birkaç faktör var. Doktorunuz size gebe kalabilirsiniz ya da kalamazsınız der. Ki bunun için de iyileşme süresi verilir. İlk doktorun dediği gibi ameliyat çözüm olmayabilir. Ama denemeye değer diyorsanız olun. 2. Doktor çok daha emin konuşmuş. Gördüğü bildiği bir şey vardır muhakkak. Ama ameliyat olmadan bilemezsiniz demeye geldim. Geçmiş olsun tekrardan.

Ben kırkımda bir de doğumdan 8 ay sonra hem alttan hem karından muayene oldum. Bir sorun yok dedi doktorum. İnşallah bundan sonra da olmaz. Zaten bir şikayetim de yok. Ne olursa olsun bu bir ameliyat ne yazık ki. Komplikasyon riski her zaman var.

O zaman sıkıntı yok inşallah riskli dönemi atlatmissinjz

Geçmiş olsun. Büyük ihtimalle kapatmadan kaynaklı hata. Karın kaç kat dikiliyor sonuçta. Sonradan oluşacağını ben sanmıyorum.

Aklıma takılan ameliyattan 5-6 ay sonra gebelik olabilir diyen doktor mu doğru söylüyor, yoksa iki gebelik arası en az 2 yıl olmalı diyen doktorlar mı? 5-6 ay iyileşme için az gibi.
Kesinlikle başka bir araştırma hastanesine gitmelisin.
İnşallah sorunsuz atlatır yeni bebeğine kavuşursun

Çok Geçmiş olsun. Bildirim üzerine bakayım dedim bilgim yok ilk defa duydum ancak bizde bilgilenmis olduk. Allah razı olsun

Daha alttan derken nerden atılıyor? Benim doğumum da son anda sezaryene döndü. Ben normal yerden kesi atıldı diye biliyorum.
Ben de aslında herkese aynı yere attıklarını sanıyordum ama acil sezaryende bebek aşağıda diye normalinden daha aşağıda bir kesik atılabiliyormuş. Bu da yara içi açılmasına (dehiscence) sebeb olabiliyormuş. Bu yüzden gebelik elde edemeyenlere ameliyat yapılıyor, yani sezaryen izi tekrar açılıp düzgün bir şekilde kapatılıyor. Ultrason ile anlaşılabiliyor ama her zaman değil. Sanırım konu sahibinin durumu da dehiscence oluyor. O da acil sezaryen oldumu merak ettim şimdi

Doktorunun ameliyattan kastı istmosel ameliyatı.

Birkaç ay önce arkadaşım istmosel ameliyatı oldu. Adet sonrası lekelenme şikayeti vardı. Genel anesteziyle 30-45 dk bir operasyondu. Gebelik durumuna engel mi bilmiyorum. Birkaç doktora daha görünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…