Sezaryen normal😟

Svdm691

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2019
48
14
38
30
Arkadaşlar ben perthes hastasıyım.Doğuştan kalça çıkıklığı geçirdiğim için hasarlı kalça kemikleri biri %90 ortopedi doktoru normal engel değil yapabilirsin demişti yıllar önce şimdi hamileyim ve çok kafam karışık kimi böyle durumda sezeryan olmalısın dese de diğeri hayır normal ol en sağlıklısı şöyle iyi böyle iyi diye teşvik ediyor.Arkadaşlar ben normal günlük hayatta bile yarım saatten fazla aynı harekette kalamıyorum direk kalçalarıma vuruyor çok kötü bir ağrı Allah göstermesin kimseye.Gece bile biraz aynı yönde uyumuş kalmışım diye bağırarak felç olmuş gibi uyandığıımı biliyorum.Doktor bana sen günlük ihtiyacını giderebilecek durumdasın fazlasını yapamazsın ağır kaldırmayacaksın.Ömür boyu kilona dikkat etmek zorundasın dedi.Şimdi ben bu durumdayım.Devlet hastanelerinde sezaryen yasak olsada tercih olmasa da benim böyle sorunum var doktorlara bırakacak durumda değilim.Fikirlerinize ihtiyacım var!!!

kim ne derse desin sezaryen candir.ben sezaryenle dogurdum ayni gun ayaga kalktim ikinci gun temizlik bile yaptim.kizimdada cok sukur bi hastalik falan olmadi.bence en iyi yontem annenin kendini en iyi hissedecegi yontemdir

kim ne derse desin sezaryen candir.ben sezaryenle dogurdum ayni gun ayaga kalktim ikinci gun temizlik bile yaptim.kizimdada cok sukur bi hastalik falan olmadi.bence en iyi yontem annenin kendini en iyi hissedecegi yontemdir
Sezaryenle ilgili o kadar olumsuz şeyler söylüyorlar ki yok bebeğe bakamıyorsun hemen yok sütün gelmiyor yok ömür boyu dikkat etmek zorundasın soğuk alırsan dikişlerin sızlar

Bence sen numunesin. Şimdiye kadar bir kişide bile ertesi gün temizlik yaptığını duymadım.

Artık normal doğumlarda bile o kadar kesiyorlar ki yani her türlü kesi oluyor artık

İki aylık bebeğim var normali bekledim nasip olmadı zorunlu sezeryan yaptım
Normali tadmadım ama sezeryan candır yine hamile kalsam yine sorgulamadan bosuna 41.haftayı yasamadan onu secerim
Her dogum hikayesi farklı kötüleri dinleme derim
Normaldede sorun yasayanlar cok

Artık normal doğumlarda bile o kadar kesiyorlar ki yani her türlü kesi oluyor artık
İlk iki dogumumda bu kesiler yuzundeb ilki 3 ikinci 5 dikiş ile çıktım bunlar gözüken dikişler

Son doğumda kesi yapılmadı yırtık oldu iki dikiş le kurtuldum

Ama önceden kesi yapılan yerler o kadar belli oluyor ki :(

Bunları düşününce keşke sezaryen olsaydı diyorim

Ama normal doğum un da bebeğe avantajları var

Ama senin için riskli ise herhengi az da olsa bir sorun olacaksa bence sezaryen doğum düşün ..inşallah sağlıkla kucağına alırsın 🤗

Sezaryenle ilgili o kadar olumsuz şeyler söylüyorlar ki yok bebeğe bakamıyorsun hemen yok sütün gelmiyor yok ömür boyu dikkat etmek zorundasın soğuk alırsan dikişlerin sızlar
Bak mesela bunlara hep kulagımı tıkadım hemen sütüm geldi
Sabah ameliyat oldum öglen dolanıyordum aksam misafirlerimizi ayakta karşıladım
Soguk bikaç kere aldım hicte sızlamadı
Hep kötüleri dinleyip kendini korkutma
Normal dogum yapan bi arkadasım bir ay popo üstü oturamadı bi yıl oldu hala idrar kacırıyor sürekli doktorda mesela

Canim bende sezeryanla dogum yaptim agri oluyor ama agrinin gecme suresi tamamen sana bagli ne kadar hareket etmeye yurumeye kendini zorlarsan o kadar hizli ayaklanirsin ama agrim var deyip yatarsan o yataktan kalkmak istemezsin. Sut olayi nasip bence benim gelmedi ama bu sezeryan oldugum icin degil yersiz stres korku yasadigim icin. Tanidigim sezeryan dogum yapanlarin 3 gun sonra geldi sutu. Ve dikis konusu dogru olabilir bende ara ara sizi oluyor ama oyle dayanilmicak isime engel olcak birsey hissetmiyorum. Icini ve kafani ferah tut herkese kulak asma kendini en iyi sen tanirsin. Bana da ben sezeryann istedikce cevremin kendi annemin bile demedigi kalmadi normal olsun diyip ikna etmeye calistilar. Kendini senden iyi kimse tanimaz senin ve bebegin icin en hayirlisi neyse o olur insallah.

Gebeliginizi takip eden doktorunuz dogru karari verebilir. Saglik durumunuzu,bebeginizin durumunu o biliyor cunku biz bilemeyiz. En iyi yonteme doktorunuzla beraber karar verirsiniz. Normal dogumlarda da dikis oluyor eger mesele dikis olmadan kesilmeden dogurmaksa her zaman mumkun degil yani. Ben sezeryan oldum doktorumun tavsiyesiyle,38. Haftada karar verildi saglik durumuna gore,keyfi degildi. Gayet rahat gecirdim dogumu,ameliyathaneden neredeyse yuruyerek cikacaktim,bolgesel uyusturma yapilmisti sadece,ayni gun hastaneden ciktim kucagimda bebegimle. Evde de gayet rahattim,yemek yaptim yedim. Canimin istedigi gibi beslendim. Emzirebildim de.
Hic sorun yasamadim ne bas agrisi oldu,ne dikislerim agridi. Sorunsuz gecti. Sizin nasil olacaginizi doktorunuz bilir, herkes ayni olmaz.

Bende sezeryan oldum (mecburi) ve çok korkuyordum ama Allah'a şükür aynı gün ayaklandım. Herşey den önce kendi ve bebeğin sağlığı önemli

Sezeryandan sonra kaldırdılar beni hiç yatmadım yatınca şişiyordu ayaklarım hep yürüdüm hareket ettim yada oturdum sıkıntı yaşamadım şükür. Dikiş olmuyor zaten artık yapıştırıyorlar. Cıplak ayak gezme sızlar mızlar neler diyolar dinleme sen onları ve normal doğumu gözünde yüceltme olurda sezeryan olursan üzülürsün. Yine olsa yine normal doğurmam sanırım.

Sezaryen dogumdan korkmayin derim. Benim canim cok ama cok tatlidir. Isyerinde tetanos asisi olmamak icin hasta numarasi yapip eve gelmis insanim dusunun. 40 gun once sezaryen ile dogum yaptim. 3. gun sadece yataga girerken ve yataktan cikarken haric gayet rahat hareket ediyordum. Beni de cok korkuttular ama hic dusundugum gibi degilmis :)

benide korkuttular hic alakasi yok.hemen ayni gun sutum geldi sogukta dikislerim falanda sizlamadi.hatta dikislerim hic sizlamadi sehor efsanesi

sizin agri eşiginiz düşükmuş demekki.benim agrilarim 15 gunde anca bitti.
ilk gun emzirmek icin kizimi kucagima alamamistim.
gece zor kalkiyordum emzirmeye.

sizin agri eşiginiz düşükmuş demekki.benim agrilarim 15 gunde anca bitti.
ilk gun emzirmek icin kizimi kucagima alamamistim.
gece zor kalkiyordum emzirmeye.
ben 8 cm aciklikla doguma tam girecekken suni sancidan korkup sezaryeni kendim istedim.yani agri esigim acayip dusuk.hatta herkes ikna etmeye calisti ama hastaneyi birbirine kattim cigliklarimla yinede kabul etmedim

Bence sen numunesin. Şimdiye kadar bir kişide bile ertesi gün temizlik yaptığını duymadım.
temizlik dediysem kapi cam temizlemedim ama ufak seyler yaptim.hic oturmadim cunku uzanip oturdugun anda basa sariyor.kesinlikle sezaryenden sonra yatilmaz hep dolasman lazim

Back
X