Sezaryen sonrası gitmeyen göbek

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
947
595
303
merhaba hanımlar
Yanlış yere konu açmış olabilirim ama burada daha çok yorum alabileceğimi düşünüyorum. Derdim şu ki ben 1.5 ay önce sezeryan Doğum yaptım ve göbek duruyor inmedi ilk doğumumdu ve 18 kilo almıştım 12 kilosu gitti 59 kiloyum ama bel yanlarım ve kalçam özellikle göbeğim duruyor ve boyumda fazla uzun olmadığı için çok çirkin bir görüntü oluyor. Bu durumu yaşayıp ya da sezeryen Doğum yapıp göbeğinden kurtulan var mı?
Bu arada düzenli yapamasakm da bebeğim baya engel oluyor spor yapmaya çalışıyorum neredeyse 2 günde bir 20 dk kadar Leslie yapıyorum mekik çekmeye biraz korkuyorum erken gibi sanki bunlara rağmen göbek aynı hala bana bir derman söyleyiverin
Bu arada çözümü yok diyorlar ama belki aranızda hamilelik çatlaklarına çözüm bulabilen vardır lazer tedavisi hariç bu konuda da bilgi almak isterim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi geceler

Daha çok erken ama. Doğum yapalı az olmuş. Vücut kendini toparlayacaktir. Ben doğum yapalı 2.5 yıl oldu. Emzirdim ay şu bu diye çok dikkat etmedim. Hamile kalmadan önce de 60 kg falandım zaten. Kısa sürede hamilelik kiloları gitti. Eski kiloma döndüm. Memeyi bıraktırınca diyet yaptım sporla beraber göbek de yok kalça da 55 kg ye düştüm. Vücut zaten kendini zamanla topluyor. Herkese diyorum yine diyeyim. Anne olarak bir süre salma hakkınız da var kilo alma da. Bu kadın sürekli fit kalmalı algısı bizi çok strese sokuyor. Şimdi düşünmeniz gereken şey göbek değil bebisle keyifli anlar geçirmek. Abur cubur fazla tatlı kalorili şeyler tuketmedikce gobek gider. Mekik icin çok erken. En az 6 ay dikkat etmeniz lazım.

Spor şuan için yasak değil mi?yürüyüşten başka bişey önerilmiyor 2-3ay enaz.
Ben 2yıl oldu doğum yapalı göbek hala duruyor.
Lütfen biraz sabırlı olun.

Sezaryen sonrası 3 ay spor kesinlikle tavsiye edilmiyor. Dikişleriniz daha iyileşmedi. Doktor kontrolünden sonraya bırakın sporu. Leslie'yi biliyorum bir ara denedim de, hafif bir spor o, bel ve göbeği fazla çalıştırmıyor. Ter attırıyor, biraz forma sokuyor, kilo kontrolü sağlıyor ama kas yapmak için çok elverişli değil. Spor yapabilecek zamanınız gelince "workout with no equipment" başlıklı evde yapılan kardiyo programlarını inceleyin. Ben bunlardan yaparım her zaman. Birkaç ayda taş gibi olursunuz. Püf noktası hemen yüklenmemek, kendinizi sakatlamamak için. Önce hafif hareketler, yavaş yavaş arttırıyoruz zorluk derecesini...

Allah uzun ömürler versin bebeginize, saglikla büyüsün..
Dogumdan sonra 16 kilo verdim, dikkat ederk, leslie ve yürüyüş yaparak.. Cok inceldim.. her yerim eridi. ama ozellikle sezeryan bölgem (alt karin bölgem yani) oğlumdan miras..
Ben artık takmiyorum, 'anneyim artik' diyorum..

sonumu görür gibi oldum :)
ben de şu an 57 kilo falanım sanırım
korkudan tartıya çıkmıyorum
göbeğimin gideceğini hiç sanmıyorum ama sizin yerinizde olsam biraz daha sabırlı olurdum daha 1,5 ay olmuş
yürüyüş yapın bence bebekle beraber

sonumu görür gibi oldum :)
ben de şu an 57 kilo falanım sanırım
korkudan tartıya çıkmıyorum
göbeğimin gideceğini hiç sanmıyorum ama sizin yerinizde olsam biraz daha sabırlı olurdum daha 1,5 ay olmuş
yürüyüş yapın bence bebekle beraber
Şaka yapıyor olmalısınız. Boyunuz 1 metreyse cidden dehşet bir kilo. 57 nedir ya, ben o kiloyla hamile kalıp, şuan üstüne 15 kilo aldım ve umurumda değil. Sporun çözemeyeceği tek şey emzirme sonrası sarkık memintolar ve çatlaklar. Onun dışında hiçbir yağ parçasını kafaya takmaya değmez.

Bir arkadaşımın göbeğinde hamilelik sebebiyle kas yırtılması olmuştu. resmen bıraktı kendini o göbek, ayrı bir insan gibi davranıyordu. 2 seneye yakın uğraştı, şimdi manken gibi.

Şaka yapıyor olmalısınız. Boyunuz 1 metreyse cidden dehşet bir kilo. 57 nedir ya, ben o kiloyla hamile kalıp, şuan üstüne 15 kilo aldım ve umurumda değil. Sporun çözemeyeceği tek şey emzirme sonrası sarkık memintolar ve çatlaklar. Onun dışında hiçbir yağ parçasını kafaya takmaya değmez.

Bir arkadaşımın göbeğinde hamilelik sebebiyle kas yırtılması olmuştu. resmen bıraktı kendini o göbek, ayrı bir insan gibi davranıyordu. 2 seneye yakın uğraştı, şimdi manken gibi.
10kilo aldım doktor kızdı daha 2 ay var ekmek ve tatlı yeme dedi benim de moralimi bozdu ya ne bileyim
boyum 1,5 metre
göbeğim 9 aylık gibi şu an herkes çok çıkmış şişmanlamışsın falan dediğinden kendime olan algım bozuldu fil gibi falan görmeye başladım :( doktor da tuz biber ekti üstüne

9 ayda sisen vucut 2 ayda toparlanmaz ki :) iki dogum yaptim, ikinci bebegim 4bucuk aylik. Ikinci dogumumdan sonra 21 kilo verdim, 58 kiloyum. Ama sarkik gobegim hala var. Kendime bir sene verdim toparlanmak icin, normal olan da o zaten.

Dogum yapali 2bucuk yil oldu ayni sezeryan. Evdeyken ay cokk kiloluyum gobgim ditmedi diyee dusunuyordum yediklerime dikkat ediyordum felan ise basladim. Sonra gobek gitti zayifladim diye sevinmeye basladim. Aslinda zayiflamadim :D sadece isin yogun temposundan kendimi dusunmemeye basladim o kadar. Ne kadar kafaya takarsan o kadar kilolu sanarsn kendini.

Benim ilk üç ay çok fenaydı göbeğim sezeryan oldum bende sanki tekrar hamileymişim gibi göbeğim vardı .Şu an kızım 11 aylık baya toparlandı.Spor yapıyorum ama siz bunun için acele etmeyin bende 6.ayda başladım.Göbekteki deri sarkması için bal sürdüm yapış yapış olup çekiyorsunuz o hareket iyi geldi. Çatlak içinde evde aleovera var onun içindeki jel gibi olan kısmı Hindistan cevizi yağı ile karıştırdım yatmadan önce sürdüm.Rengi filan çok açıldı küçüldü tavsiye ederim.

valla 10 ay oldu sanirsin icerde bir tane daha var gitmiyor maalesef bir yontem bulursan banada haber ver

10kilo aldım doktor kızdı daha 2 ay var ekmek ve tatlı yeme dedi benim de moralimi bozdu ya ne bileyim
boyum 1,5 metre
göbeğim 9 aylık gibi şu an herkes çok çıkmış şişmanlamışsın falan dediğinden kendime olan algım bozuldu fil gibi falan görmeye başladım :KK43: doktor da tuz biber ekti üstüne
Ben de 3 gün sonra doğuracak gibiyim. İlk hamileliğim de öyleydi. 20 kilo almıştım. 15'i bebeğim 1,5 aylıkken gitmişti. Sonrasını da sporla verdim. Hiç takmayın ya, zayıf insanların daha çok kilo alması normal. Emzirecekseniz, süt yapsın diye abuk sabuk yiyeceklere yüklenmediğiniz sürece o kadar güzel kilo veriliyor ki. Emzirmezseniz de spor var, iş salmamakta.

Ben de 3 gün sonra doğuracak gibiyim. İlk hamileliğim de öyleydi. 20 kilo almıştım. 15'i bebeğim 1,5 aylıkken gitmişti. Sonrasını da sporla verdim. Hiç takmayın ya, zayıf insanların daha çok kilo alması normal. Emzirecekseniz, süt yapsın diye abuk sabuk yiyeceklere yüklenmediğiniz sürece o kadar güzel kilo veriliyor ki. Emzirmezseniz de spor var, iş salmamakta.

Rahat olayım di mi biraz? Zaten geçen haftadan beri ekmeği azalt dediği için aç kalıyorum gibi geliyor ama az önce tartıldım 1 haftada yine yarım kilo almışım :D
Veremezsem de veremem artık o kadar dertlenmiyordum çevreden gelen değişik tepkiler olmasa
Halam beni kameradan gördü
Demek şişman olsan böyle oluyomuşsun falan dedi dan diye. Yok yüzün lekelenmiş bilmemne
Kimsenin dış görünüşüne yorum yapmam ama insanlar nedense çok meraklı
Eskiden çok zayıfsın diyolardı şimdi tam tersi:rolleyes:

Back
X