- 4 Eylül 2013
- 6.078
- 2.922
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şöyle söyleyim ilk birkaç gün hayat kaliteniz biraz düşüyorBu acı eşiği nasıl anlaşılıyoki çözemedim ben bi yerimi kessem çok dert etmem kanaması durunca bi bant yapıştırır yokmuş gibi davranırım aslında
Bende ondan korkuyorum tam da ağrı kesici geçirebiliyo muŞöyle söyleyim ilk birkaç gün hayat kaliteniz biraz düşüyor
Korkmayın sizi yataklara düşürecek kadar yanmayacak canınız ama çok güzelde geçmeyecek ilk günleriniz. Çabuk toparlanmak istiyorsanız ağır kaldırmayın yorulmamaya çalışın.
Epiduralde uyutulma imkanı var mı acabaEpidural olmustum ben de. Arkadasin dedigi gibi bir haftaya toparliyosun. Dinlenmek onemli. İlk ic gun epey zor geciyor
Dogumdan 6-7saat sonra ilk kez kalkip yurumekti benim icin en zoru.
Ama genel olarak korkulucak bisey yok :)
Evet bunu unutmuşum. Benim içinde en zoru bu kısımdı. Sezeryandan sonra gazını çıkarabilmek çok önemli. Ben canım yanıyor diye yürümeyi reddettiğim için gaz ağrısından mahvolmuştum.Dogumdan 6-7saat sonra ilk kez kalkip yurumekti benim icin en zoru.
Zaten emzireceğiniz için öyle çok umutlanmayın ağrı kesiciler konusunda. Artık ilaca yüklenmek yok. Çok korkuyorsunuz anlıyorum sizide dünyaya yeni bir can getiriyorsunuz tabiki biraz külfeti olacak Emin olun minik meleğiniz herşeye bedelBende ondan korkuyorum tam da ağrı kesici geçirebiliyo mu
Oglumu gordukten sonra dikislerimi atarken uyutmuslardi beni. Ama kisa bi sure. Uyandigimda asansordeydim odama gidiyordum.Epiduralde uyutulma imkanı var mı acaba
Emzirmeme engel var malesef sağlık sorunlarım o yüzden ağrı kesici kullanmamda bi sakınca olcağını sanmıyorum aslındaZaten emzireceğiniz için öyle çok umutlanmayın ağrı kesiciler konusunda. Artık ilaca yüklenmek yok. Çok korkuyorsunuz anlıyorum sizide dünyaya yeni bir can getiriyorsunuz tabiki biraz külfeti olacak Emin olun minik meleğiniz herşeye bedel
Bu konuda arastirmak pek de yapici olmuyor bence. Cunku herkrs farkli yasiyor.kimine zor kimine kolay geliyor. Bu yuzden sadece bebeginle goz goze gelecegin ana odaklan gerisini bosver. Allah yardim edecektir. Ve dogumdan sonra kotu hissettginde sunu dusun."sadece bir hafta" sonra gececek.İnan psikolojim altüst doğum korkusu çok fena bişey biliyorum hepBiiz hamileyken yaşadınız ama ne biliyim yalnızım bu dönemde malesef çocuk istemedi babası ve aldırabilicek durumdada değildim çok geçmişti kızım kendini hiç farkettirmedi beni hiç rahatsız etmedi hareket edene kadar çok güçlü olucak ve sıkıntı yaratmıcak belliki bana ama bitek annem ve bi yakınım bana destek annem çalışmak zorunda bense yakınımda kalıp doğumu yapmak ve düzelmeye çalışmak zorundayım ona nasıl bakıcam bilmiyorum çok küçük olucak zarar veririm diye korkuyorum şimdiden ve çok acı çekersem herkesten uzaklaşırım dünyaya kapatırım kendimi gibi geliyo o zaman ona yararımdan çok zararım olur diye korkuyorum . Bu bi hafta tam olarak nasıl geçiyo ilk ayağa kalkış neden zor yara o kadar mı ağrıyo kalkıp otururken yoksa kesik var diye biz kadınlarmı çok pinpirikliyiz tuhaf ama hayatımda hiç araştırmadığım kadar araştırma yaptım korkuların yenilmesi için en büyük etken bu diye ama sanki daha da çok korkmaya başladım
Canım kişiden kişiye değişir.Dogum sonrasi gercekten cok mu zor ? Kaç günde ayağa kalktınız birileri bilgilendirebilir mi acaba ?
İçin rahat olsun. İnan kucağına alınca herşey daha kolay oluyo. Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde nasıl bakıcam diye oturup ağlamıştım.ilk iki gün hariç sonrasında altını da değiltirdim banyosunuda yaptırdım. İş başa düşünce yapıyosun. Zaten sen bi kadınsın ve iç güdüsel olarak yapıyosun çoğu şeyi. Kızım şuan 1 buçuk yaşında ve herşeyi ben tek başıma yaptım. Halada öyleyim.İnan psikolojim altüst doğum korkusu çok fena bişey biliyorum hepiniz hamileyken yaşadınız ama ne biliyim yalnızım bu dönemde malesef çocuk istemedi babası ve aldırabilicek durumdada değildim çok geçmişti kızım kendini hiç farkettirmedi beni hiç rahatsız etmedi hareket edene kadar çok güçlü olucak ve sıkıntı yaratmıcak belliki bana ama bitek annem ve bi yakınım bana destek annem çalışmak zorunda bense yakınımda kalıp doğumu yapmak ve düzelmeye çalışmak zorundayım ona nasıl bakıcam bilmiyorum çok küçük olucak zarar veririm diye korkuyorum şimdiden ve çok acı çekersem herkesten uzaklaşırım dünyaya kapatırım kendimi gibi geliyo o zaman ona yararımdan çok zararım olur diye korkuyorum . Bu bi hafta tam olarak nasıl geçiyo ilk ayağa kalkış neden zor yara o kadar mı ağrıyo kalkıp otururken yoksa kesik var diye biz kadınlarmı çok pinpirikliyiz tuhaf ama hayatımda hiç araştırmadığım kadar araştırma yaptım korkuların yenilmesi için en büyük etken bu diye ama sanki daha da çok korkmaya başladım
Tesekkür ederimBu konuda arastirmak pek de yapici olmuyor bence. Cunku herkrs farkli yasiyor.kimine zor kimine kolay geliyor. Bu yuzden sadece bebeginle goz goze gelecegin ana odaklan gerisini bosver. Allah yardim edecektir. Ve dogumdan sonra kotu hissettginde sunu dusun."sadece bir hafta" sonra gececek.
İnsallah kolaylikla saglikla kucagina alirsin minigibi
Gaz olayı yüzünden mi ağtılar çok baskın oluyo ben dikişler yüzünden çok ağrıyo diye düşünüyodum ondan panik haldeyim bu kadar. İlk 8 saat önemli sonra acı baya hafifliyo diye biliyodum çünkü ilk 8 saat içinde katater yada ağrı pompası acıyı daha katlanılabilir hale getiriyo çünküİçin rahat olsun. İnan kucağına alınca herşey daha kolay oluyo. Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde nasıl bakıcam diye oturup ağlamıştım.ilk iki gün hariç sonrasında altını da değiltirdim banyosunuda yaptırdım. İş başa düşünce yapıyosun. Zaten sen bi kadınsın ve iç güdüsel olarak yapıyosun çoğu şeyi. Kızım şuan 1 buçuk yaşında ve herşeyi ben tek başıma yaptım. Halada öyleyim.
İlk günlerdeki yürümekte zorlanma işi biraz gazdan dolayı oluyo. Oda yürüdükçe çıkıyp. Çıkmazsada lavman yapıyolar.
Kimisi ertesi gün ayağa kalkarkan kimisinin kalmadı bi kaç günü buluyo. İnşallah sende çabuk toparlarsın.