Sezaryenle dogum yapanlar

Epidural olmustum ben de. Arkadasin dedigi gibi bir haftaya toparliyosun. Dinlenmek onemli. İlk ic gun epey zor geciyor
Dogumdan 6-7saat sonra ilk kez kalkip yurumekti benim icin en zoru.
Ama genel olarak korkulucak bisey yok :)

Bu acı eşiği nasıl anlaşılıyoki çözemedim ben bi yerimi kessem çok dert etmem kanaması durunca bi bant yapıştırır yokmuş gibi davranırım aslında
Şöyle söyleyim ilk birkaç gün hayat kaliteniz biraz düşüyor
Korkmayın sizi yataklara düşürecek kadar yanmayacak canınız ama çok güzelde geçmeyecek ilk günleriniz. Çabuk toparlanmak istiyorsanız ağır kaldırmayın yorulmamaya çalışın.

Şöyle söyleyim ilk birkaç gün hayat kaliteniz biraz düşüyor
Korkmayın sizi yataklara düşürecek kadar yanmayacak canınız ama çok güzelde geçmeyecek ilk günleriniz. Çabuk toparlanmak istiyorsanız ağır kaldırmayın yorulmamaya çalışın.
Bende ondan korkuyorum tam da ağrı kesici geçirebiliyo mu

Epidural olmustum ben de. Arkadasin dedigi gibi bir haftaya toparliyosun. Dinlenmek onemli. İlk ic gun epey zor geciyor
Ama genel olarak korkulucak bisey yok :)
Epiduralde uyutulma imkanı var mı acaba

Evet bunu unutmuşum. Benim içinde en zoru bu kısımdı. Sezeryandan sonra gazını çıkarabilmek çok önemli. Ben canım yanıyor diye yürümeyi reddettiğim için gaz ağrısından mahvolmuştum.

Bende ondan korkuyorum tam da ağrı kesici geçirebiliyo mu
Zaten emzireceğiniz için öyle çok umutlanmayın ağrı kesiciler konusunda. Artık ilaca yüklenmek yok. Çok korkuyorsunuz anlıyorum sizide dünyaya yeni bir can getiriyorsunuz tabiki biraz külfeti olacak Emin olun minik meleğiniz herşeye bedel

Zaten emzireceğiniz için öyle çok umutlanmayın ağrı kesiciler konusunda. Artık ilaca yüklenmek yok. Çok korkuyorsunuz anlıyorum sizide dünyaya yeni bir can getiriyorsunuz tabiki biraz külfeti olacak Emin olun minik meleğiniz herşeye bedel
Emzirmeme engel var malesef sağlık sorunlarım o yüzden ağrı kesici kullanmamda bi sakınca olcağını sanmıyorum aslında

Ne gibi bir engel canım nasıl bir sağlık sorunun var? Hiç mi emziremeyeceksin?

Ben spinal oldum çabuk toparlandim evet bir hafta sonra dışarıya bile çıkabilirsiniz hiç sorun yapma Allah yardım ediyor ediyor ki minik emanetine bakabilesin. Bebekle uğraşıp onu rahat ettirme derdine düşünce kendini Unutuyorsun bile.

Olsun herşey nasip kısmet vardır bundada bir hayır senin sağlıklı olup bebeğine bakman önemli

İnan psikolojim altüst doğum korkusu çok fena bişey biliyorum hepiniz hamileyken yaşadınız ama ne biliyim yalnızım bu dönemde malesef çocuk istemedi babası ve aldırabilicek durumdada değildim çok geçmişti kızım kendini hiç farkettirmedi beni hiç rahatsız etmedi hareket edene kadar çok güçlü olucak ve sıkıntı yaratmıcak belliki bana ama bitek annem ve bi yakınım bana destek annem çalışmak zorunda bense yakınımda kalıp doğumu yapmak ve düzelmeye çalışmak zorundayım ona nasıl bakıcam bilmiyorum çok küçük olucak zarar veririm diye korkuyorum şimdiden ve çok acı çekersem herkesten uzaklaşırım dünyaya kapatırım kendimi gibi geliyo o zaman ona yararımdan çok zararım olur diye korkuyorum . Bu bi hafta tam olarak nasıl geçiyo ilk ayağa kalkış neden zor yara o kadar mı ağrıyo kalkıp otururken yoksa kesik var diye biz kadınlarmı çok pinpirikliyiz tuhaf ama hayatımda hiç araştırmadığım kadar araştırma yaptım korkuların yenilmesi için en büyük etken bu diye ama sanki daha da çok korkmaya başladım

İnan psikolojim altüst doğum korkusu çok fena bişey biliyorum hepBiiz hamileyken yaşadınız ama ne biliyim yalnızım bu dönemde malesef çocuk istemedi babası ve aldırabilicek durumdada değildim çok geçmişti kızım kendini hiç farkettirmedi beni hiç rahatsız etmedi hareket edene kadar çok güçlü olucak ve sıkıntı yaratmıcak belliki bana ama bitek annem ve bi yakınım bana destek annem çalışmak zorunda bense yakınımda kalıp doğumu yapmak ve düzelmeye çalışmak zorundayım ona nasıl bakıcam bilmiyorum çok küçük olucak zarar veririm diye korkuyorum şimdiden ve çok acı çekersem herkesten uzaklaşırım dünyaya kapatırım kendimi gibi geliyo o zaman ona yararımdan çok zararım olur diye korkuyorum . Bu bi hafta tam olarak nasıl geçiyo ilk ayağa kalkış neden zor yara o kadar mı ağrıyo kalkıp otururken yoksa kesik var diye biz kadınlarmı çok pinpirikliyiz tuhaf ama hayatımda hiç araştırmadığım kadar araştırma yaptım korkuların yenilmesi için en büyük etken bu diye ama sanki daha da çok korkmaya başladım
Bu konuda arastirmak pek de yapici olmuyor bence. Cunku herkrs farkli yasiyor.kimine zor kimine kolay geliyor. Bu yuzden sadece bebeginle goz goze gelecegin ana odaklan gerisini bosver. Allah yardim edecektir. Ve dogumdan sonra kotu hissettginde sunu dusun."sadece bir hafta" sonra gececek.
İnsallah kolaylikla saglikla kucagina alirsin minigibi

İlk iki gün ağrı çektim. Ondada iğne yaptılar. İlk iki gün yürürken çok acı çektim. Gaz çıkışı olmadığı içinmiş oda. Lavman yaptılar sonra rahatladım. Bir hafta kadar oturup kalkarken zorlandım. Yürürken ya da otururken durduk yere ağrı çekmedim. Hatta oturmamak için sürekli ayakta durduğum bile oldu.

Spinal yaptım doğumu. İyikide öyle yapmışım. Bebişim karnımdan çıktığı an gördüm çok güzeldi. Nasıl yapıldığını bile anlamadım ameliyatın. Ne zaman başlıcaksınız diye sordum ve ohoo bebeği çıkartıyoruz şimdi deyip sıpamı kaldırdılar şok oldum.
Ameliyattan çıktıktan sonra iki saat kadar uyuşukluğum geçmediği için bebeğimi rahatça sevdim ve emzirdim

Dogum sonrasi gercekten cok mu zor ? Kaç günde ayağa kalktınız birileri bilgilendirebilir mi acaba ?
Canım kişiden kişiye değişir.
Ben hiç doğum yapmamış gibiydim onerilerimi yaziyim sana
Canım benimle Kettle götürdüm
Sade nescafe birsürü
Rezene çayı
Su. .
Meyve suyu
Lifli bisküvi
Kayısı çayı.
Öncelikle gazını çıkarman lazım bunun için kayısı çayı birde tuvalete çıkabilmek için.
Bol bol nescafe içtim.
Yürümeye başlattıkları zaman sürekli yürü ilk başta zor gelecek.
Ama saat başı yürü hep yürü.
Ben ikinci gün her işimi yapıyordum canım.
3 gün çamaşır astım.
Kızımın altını ilk ben değiştirdim.
Herşeyini ben yaptım. Hiç korkma
Ben spinal anestezi oldum

İnan psikolojim altüst doğum korkusu çok fena bişey biliyorum hepiniz hamileyken yaşadınız ama ne biliyim yalnızım bu dönemde malesef çocuk istemedi babası ve aldırabilicek durumdada değildim çok geçmişti kızım kendini hiç farkettirmedi beni hiç rahatsız etmedi hareket edene kadar çok güçlü olucak ve sıkıntı yaratmıcak belliki bana ama bitek annem ve bi yakınım bana destek annem çalışmak zorunda bense yakınımda kalıp doğumu yapmak ve düzelmeye çalışmak zorundayım ona nasıl bakıcam bilmiyorum çok küçük olucak zarar veririm diye korkuyorum şimdiden ve çok acı çekersem herkesten uzaklaşırım dünyaya kapatırım kendimi gibi geliyo o zaman ona yararımdan çok zararım olur diye korkuyorum . Bu bi hafta tam olarak nasıl geçiyo ilk ayağa kalkış neden zor yara o kadar mı ağrıyo kalkıp otururken yoksa kesik var diye biz kadınlarmı çok pinpirikliyiz tuhaf ama hayatımda hiç araştırmadığım kadar araştırma yaptım korkuların yenilmesi için en büyük etken bu diye ama sanki daha da çok korkmaya başladım
İçin rahat olsun. İnan kucağına alınca herşey daha kolay oluyo. Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde nasıl bakıcam diye oturup ağlamıştım.ilk iki gün hariç sonrasında altını da değiltirdim banyosunuda yaptırdım. İş başa düşünce yapıyosun. Zaten sen bi kadınsın ve iç güdüsel olarak yapıyosun çoğu şeyi. Kızım şuan 1 buçuk yaşında ve herşeyi ben tek başıma yaptım. Halada öyleyim.
İlk günlerdeki yürümekte zorlanma işi biraz gazdan dolayı oluyo. Oda yürüdükçe çıkıyp. Çıkmazsada lavman yapıyolar.
Kimisi ertesi gün ayağa kalkarkan kimisinin kalmadı bi kaç günü buluyo. İnşallah sende çabuk toparlarsın.

ben 2 kez amelıyat oldum
bırınde bekarken annem sehır dısındaydı kımsem yoktu yanımda sadece arkadasım yarım gun bendeydı
dıgerınde 1 aylık evlıydım eşim işten cıktıgında benımle ılgılenebılıyordu yıne kımsem yoktu
bırı epudural dıgerı genel anestezı oldu
genel anestezı den uyanır uyanmaz agrım basladı
epuduralde cok daha rahattım
bende sezeryan olucam ılk hamılelıgım ve esımden baska kımse yok yıne
5 gun ızınlı ondan sonra ıse gıdıcek o 5 gunde zaten toparlanabılecegımı dusunuyorum
hıc korkma altındaan kalkabılırsın

Bu konuda arastirmak pek de yapici olmuyor bence. Cunku herkrs farkli yasiyor.kimine zor kimine kolay geliyor. Bu yuzden sadece bebeginle goz goze gelecegin ana odaklan gerisini bosver. Allah yardim edecektir. Ve dogumdan sonra kotu hissettginde sunu dusun."sadece bir hafta" sonra gececek.
İnsallah kolaylikla saglikla kucagina alirsin minigibi
Tesekkür ederim

İçin rahat olsun. İnan kucağına alınca herşey daha kolay oluyo. Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde nasıl bakıcam diye oturup ağlamıştım.ilk iki gün hariç sonrasında altını da değiltirdim banyosunuda yaptırdım. İş başa düşünce yapıyosun. Zaten sen bi kadınsın ve iç güdüsel olarak yapıyosun çoğu şeyi. Kızım şuan 1 buçuk yaşında ve herşeyi ben tek başıma yaptım. Halada öyleyim.
İlk günlerdeki yürümekte zorlanma işi biraz gazdan dolayı oluyo. Oda yürüdükçe çıkıyp. Çıkmazsada lavman yapıyolar.
Kimisi ertesi gün ayağa kalkarkan kimisinin kalmadı bi kaç günü buluyo. İnşallah sende çabuk toparlarsın.
Gaz olayı yüzünden mi ağtılar çok baskın oluyo ben dikişler yüzünden çok ağrıyo diye düşünüyodum ondan panik haldeyim bu kadar. İlk 8 saat önemli sonra acı baya hafifliyo diye biliyodum çünkü ilk 8 saat içinde katater yada ağrı pompası acıyı daha katlanılabilir hale getiriyo çünkü

Back
X