Anladim cnm kusura bkma bilmiyordum bence sen bebegi sevince mutlu olcksn ama hep bir yaninyarim kalacakCanım ben psikolojik destek alıyorum. Psikoloğum son seansım olduğunu ve arkadaşımın bebeğini seanstan önce görürsem daha iyi olacağını söyledi. O nedenle gitmem gerek. Eğer bebeği görmek bende yara açarsa bir kaç seans daha devam ederiz sanırım. Eğer çok yıpratmazsa bu travmayı atlattım demektir. Çünkü psikoloğa uç noktamın o bebeği görmek, kuçağıma alıp sevmek olduğunu söyledim ve gerçekten de öyle. Yoksa arkadaşım sağ olsun çok anlayışlı. "Beni hiç düşünme, ben seni biliyorum. Sen kendini ne zaman hazır hissedersen, ne zaman iyi hissedersen o zaman gel" dedi. Yani aslına bakarsan kendim için gidiyorum
ise de baslycgm soracaklar falan ne bileyim kotu oluyorumben de sabahlari mutsuz uyaniyorum hep niye ben diye sorarken buluyorum kendimi ben caresizligin ne demek oldugunu kizlar ilk defa bebegimi benden alirlrrken anladim eskiden cektiklerim aci degilmis aci yanilmasiymis zor cokzorİlk bir kaç gün zor geçiyor ama ondan sonra senin için daha iyi oluyor canım. Aklın dağılıyor. Ben evde çıldıracak gibi olmuştum o nedenle daha loğusayken işe başlamıştım. Aklını başka şeylerle oyalamak iyi geliyor insana...
Yeni bir bebek düşüncesi, yeni bir umut... İyi geliyor insana. Rabbim hayırlı zamanda, hayırlı,sağlıklı ve uzun ömürlü bebeklerle güldürsün yüzlerimizi inşallah... Bize en iyi gelecek şey bu sanırım. Her gece rüyamda bebek görüyorum. Emziriyorum, uyutuyorum, gülücüklerini izliyorum. Ama hiç bir bebek oğlum değil. Hep başka bebekler görüyorum ve gördüğüm bebekler oğlum değil, ikinci evladım. Çünkü onları öpüp koklarken bile oğlum aklıma geliyordu rüyalarımda...
Offf çok özledim ben oğlumu...
iyi bravo kirkin cikinca baslamissin ben melegimi kaybedeli uc bucuk ay olck ise baslamak zor geliyor cokyoguncalisyrz bir otelin muhssebe bolumundeyim neyse kafam dagilir dha az dusunurumİlk bir kaç gün zor geçiyor ama ondan sonra senin için daha iyi oluyor canım. Aklın dağılıyor. Ben evde çıldıracak gibi olmuştum o nedenle daha loğusayken işe başlamıştım. Aklını başka şeylerle oyalamak iyi geliyor insana...
Yeni bir bebek düşüncesi, yeni bir umut... İyi geliyor insana. Rabbim hayırlı zamanda, hayırlı,sağlıklı ve uzun ömürlü bebeklerle güldürsün yüzlerimizi inşallah... Bize en iyi gelecek şey bu sanırım. Her gece rüyamda bebek görüyorum. Emziriyorum, uyutuyorum, gülücüklerini izliyorum. Ama hiç bir bebek oğlum değil. Hep başka bebekler görüyorum ve gördüğüm bebekler oğlum değil, ikinci evladım. Çünkü onları öpüp koklarken bile oğlum aklıma geliyordu rüyalarımda...
Aynı şeyi ben de düşünüyorum. O kadar basit şeyler için üzülmüşüm ki bu zamana kadar... Oğlum çocuk ruhlu olan annesini büyüttü sanırım. Oğlumdan önce çocuk gibiydim. Şimdi kocaman bir kadın oldum. Hiç bir şey beni üzemiyor artık. İnsanlara bakıyorum, o kadar saçma şeylere takılıyorlar ki... Ben de öyleydim tabii oğlumdan önce. Diyorum bu acı mı? Evlat acısı ahhh evlat acısı... Tarifi yok, sadece yaşayan anlayabilir. Rabbim hiç bir ana-babaya yaşatmasın...ise de baslycgm soracaklar falan ne bileyim kotu oluyorumben de sabahlari mutsuz uyaniyorum hep niye ben diye sorarken buluyorum kendimi ben caresizligin ne demek oldugunu kizlar ilk defa bebegimi benden alirlrrken anladim eskiden cektiklerim aci degilmis aci yanilmasiymis zor cokzor
Aynen bir gece de sanki buyuduk bu hamileligimde sanirim hicbirsey almam korkarim galibahayat ne garip insan kendi basina gelmeyince anlamiyor bazi seyleri bebegim karnimda oldugunde biran once kurtulmak istedim ondan simdi uzuluyorum boyle dusundugum icin gormek istemedim onu hayali gozumun onunden gitmez diye keske gorseydim be kizlar insana en cokta koyan ya ne bileyim sutum geliyor bebegim yok lohusayim bebegim yok. Beni bir tek burdakiler anlar kocamada belli edemiyrum cok uzuluyorAynı şeyi ben de düşünüyorum. O kadar basit şeyler için üzülmüşüm ki bu zamana kadar... Oğlum çocuk ruhlu olan annesini büyüttü sanırım. Oğlumdan önce çocuk gibiydim. Şimdi kocaman bir kadın oldum. Hiç bir şey beni üzemiyor artık. İnsanlara bakıyorum, o kadar saçma şeylere takılıyorlar ki... Ben de öyleydim tabii oğlumdan önce. Diyorum bu acı mı? Evlat acısı ahhh evlat acısı... Tarifi yok, sadece yaşayan anlayabilir. Rabbim hiç bir ana-babaya yaşatmasın...
Ahhh canım benim anneannemin ilk 3 bebeği hamileyken ölüyor ben de olduğu gibi. 4.bebeği yaşıyor ama o da 2.5 yaşında bir düğünde kaza kurşunuyla kollarında ölüyorArkadaşlar yazdıklarınızı okudum.benimde aynı zamanlarda doğum yaptığımız 4arkadaşım var gidip göremedim bebeklerini.onlarda gelemedi tabi bana bebekle. Çok çocuklu insan var çevremde ama yakın zamanda doğup büyüyen bebekleri görmeye dayanamıyorum o zaman canım cok acıyor.diyorum Toprak ımda bu kadar olucaktı . Zor ama üzerine gitmeliyiz belkide.bilemiyorum.geçenlerde bi teyzeyle sohbet ettim.78yaşıda. Oda ilk Bebeğini kaybetmiş sonra 4tane evlat nasip etmiş Rabbim .hala o ilk evladını anlatırken ağlıyor.acı hiç Geçmiyor zamanla o acıyla yaşamaya alışıyor insan.
Allah hepimize dayanma gucu ve sabir versin.kader demek belki isimize geliyor ama gercekten kader be kizlar. Bol bol dua ederim. Zaten insanlara guvenmzdm iyice guvensiz oldum sanki ne bileyim insanlar baskalarin mutsuzlugundan mutluluk duyuyorlar hayat cok acimasizAynen bir gece de sanki buyuduk bu hamileligimde sanirim hicbirsey almam korkarim galibahayat ne garip insan kendi basina gelmeyince anlamiyor bazi seyleri bebegim karnimda oldugunde biran once kurtulmak istedim ondan simdi uzuluyorum boyle dusundugum icin gormek istemedim onu hayali gozumun onunden gitmez diye keske gorseydim be kizlar insana en cokta koyan ya ne bileyim sutum geliyor bebegim yok lohusayim bebegim yok. Beni bir tek burdakiler anlar kocamada belli edemiyrum cok uzuluyor
5.5 ay oldu benim hala sütüm geliyor, ilaç kullanmaya basladim tekrar. Çok sütüm olacaktı, oğlum doya doya içecekti. Millet logusayken sütü gelsin diye çeşit çeşit şeyler denerken biz sütümüz geri gitsin diye ugrasiyorduk... bir taraftan ilaçlarla bir taraftan tülbentle sımsıkı sararak sutlerimizin geri gitmesi için uğraştık... İnşallah yavrularimizi emzirecegimiz günler de gelir...Aynen bir gece de sanki buyuduk bu hamileligimde sanirim hicbirsey almam korkarim galibahayat ne garip insan kendi basina gelmeyince anlamiyor bazi seyleri bebegim karnimda oldugunde biran once kurtulmak istedim ondan simdi uzuluyorum boyle dusundugum icin gormek istemedim onu hayali gozumun onunden gitmez diye keske gorseydim be kizlar insana en cokta koyan ya ne bileyim sutum geliyor bebegim yok lohusayim bebegim yok. Beni bir tek burdakiler anlar kocamada belli edemiyrum cok uzuluyor
Aynen bu aci hic gecmeyecek hep bir yanimiz yarim kalacakAllah hepimize dayanma gucu ve sabir versin.kader demek belki isimize geliyor ama gercekten kader be kizlar. Bol bol dua ederim. Zaten insanlara guvenmzdm iyice guvensiz oldum sanki ne bileyim insanlar baskalarin mutsuzlugundan mutluluk duyuyorlar hayat cok acimasiz
Aynen ya insallh hepimiz burdan mutlu haberlerimizi alcgz senin korunman ne zmn bitiyr5.5 ay oldu benim hala sütüm geliyor, ilaç kullanmaya basladim tekrar. Çok sütüm olacaktı, oğlum doya doya içecekti. Millet logusayken sütü gelsin diye çeşit çeşit şeyler denerken biz sütümüz geri gitsin diye ugrasiyorduk... bir taraftan ilaçlarla bir taraftan tülbentle sımsıkı sararak sutlerimizin geri gitmesi için uğraştık... İnşallah yavrularimizi emzirecegimiz günler de gelir...
En zoruda kizlar iciniz kan aglarken disariya guclu gibi gorunmek annem uzulmesin kocam uzulmesin diye didinip durmak sahta gulucukler saciyorum etrafa iyiyim diyorum bunun dogru olmadigini biliyorum iyi falan degilim canim aciyorAynen ya insallh hepimiz burdan mutlu haberlerimizi alcgz senin korunman ne zmn bitiyr
Hani derler ya zaman gecsin diye yasiyorum aynen ole bu aralar ruh durumum yerleyeksan kah umutlu kah umutsuz kah mutlu kah mutsuz tv de bebek gordugumde kocamin yaninda aglamamak icin dudagimi isiriyorumEn zoruda kizlar iciniz kan aglarken disariya guclu gibi gorunmek annem uzulmesin kocam uzulmesin diye didinip durmak sahta gulucukler saciyorum etrafa iyiyim diyorum bunun dogru olmadigini biliyorum iyi falan degilim canim aciyor
Poset poset sut biriktirdim kuvezde kuzuma versinler diye bi tek damla bile icememis sutlerimi geri verin dedim aldim hepsini dolaba koydum bozulmasin diye.sonra mezarina diktigim ciceklerini sutlerimle suladim.orda yasadigim aci omrumden kac sene goturdu bilmem5.5 ay oldu benim hala sütüm geliyor, ilaç kullanmaya basladim tekrar. Çok sütüm olacaktı, oğlum doya doya içecekti. Millet logusayken sütü gelsin diye çeşit çeşit şeyler denerken biz sütümüz geri gitsin diye ugrasiyorduk... bir taraftan ilaçlarla bir taraftan tülbentle sımsıkı sararak sutlerimizin geri gitmesi için uğraştık... İnşallah yavrularimizi emzirecegimiz günler de gelir...
Seni okadar iyi anlıyorum ki benimde tüm arkadaşlarım sağlıkla doğurdular ( allah uzun ömür versin ) bende kimseye gitmemiştim ama bi şekilde biyerlerde karşılaştık korktuğum gibi olmadı gayet iyi karşıladım kucağıma aldım sevdim. Allah sabrını veriyor canım nereye kadar kaçabilirizki nekadar çabuk yüzleşirsek okadar çabuk toparlanırız diğer bebeklerimiz için. Ben böyle düşünüyorum hala bebekli evlere giderken ayaklarım geri geri gitsede kendimi zorlayıp gidiyorum. Alışmak lazım ( malesef )Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Benim de en yakın arkadaşımla aramda 3 gün vardı. Kız doğum yaptı, arayamadım bile sadece mesaj atabildim. 4.5 ay oldu doğum yapalı daha yeni Cumartesi gideceğim bebek görmeye. Benim için o kadar zor olacak ki anlatamam... Ama bunu yapmak zorundayım. Beraber büyüyeceklerdi bebeklerimiz kardeş gibi ama olmadı... Benim minik oğlum melek olduRabbim böyle istedi ve böyle oldu. Benimle aynı yıl hamile kalan yakınımdaki 6 kişi sağlıkla, sıhhatle bebeklerine kavuştular, bir ben alamadım oğlumu kucağıma. İsyan etmiyorum, dediğin gibi onların da kötü olmasını kesinlikle istemem. Sadece benim içim çok yanıyor... Siz anlıyorsunuz ne demek istediğimi, en iyi siz melek anneleri anlıyor zaten beni...
5.5 ayda hala süt gelmesi ilginç. Benim 1 haftada kesildi doktor ilaç vermişti. Bide soğuk marul yaprağı sarsın demiş doktorum ( eşim gitmişti ilacı almaya ) bir dene istersen5.5 ay oldu benim hala sütüm geliyor, ilaç kullanmaya basladim tekrar. Çok sütüm olacaktı, oğlum doya doya içecekti. Millet logusayken sütü gelsin diye çeşit çeşit şeyler denerken biz sütümüz geri gitsin diye ugrasiyorduk... bir taraftan ilaçlarla bir taraftan tülbentle sımsıkı sararak sutlerimizin geri gitmesi için uğraştık... İnşallah yavrularimizi emzirecegimiz günler de gelir...
Bende genelde ruyamda kuz bebek goruyorum hatta dun kizim elimde kalabalik bi yerdeyiz bi ara kucagimdan iniyor ben metroya bincez bilet aliyorum ama gozum hep onun uzerinde bi bebek goruyor gidip elini tutuyor onunla oyun oynuyor ven biletimi aliyorum o bebegim annesi aaa sen kimsin kayboldun heralde annen nerde diyor benimki panik yapip beni goremiyor birden basliyor aglamaya boncuk boncuk akuyor yadlar ben giruyorum onu hemen onumdeki kisiyi itip siliyorum kizimin yadlarini sariliyorum burdayim annen kirkma burdayim diyorum. Oglumu hep kaybettigimi gorurdum dogumdan bur gun oncede ruyamda giydi ayakkabisini beni itti sen gelme ben kendim yuruycem kendim gudicem dedi nasil huzli hizli bagladi ayakkabisini hep kaybettigimi goruyodum oglumuİlk bir kaç gün zor geçiyor ama ondan sonra senin için daha iyi oluyor canım. Aklın dağılıyor. Ben evde çıldıracak gibi olmuştum o nedenle daha loğusayken işe başlamıştım. Aklını başka şeylerle oyalamak iyi geliyor insana...
Ahhh canım hepimiz aynı acıları yaşıyoruz. Hepimizin yüreği parçalanıyor, ciğeri yanıyor. Ama elden ne gelir... Rabbim sonraki bebeklerimizi emzirmeyi nasip eder inşallah, ne diyelim... Kaderden ötesi yok...Poset poset sut biriktirdim kuvezde kuzuma versinler diye bi tek damla bile icememis sutlerimi geri verin dedim aldim hepsini dolaba koydum bozulmasin diye.sonra mezarina diktigim ciceklerini sutlerimle suladim.orda yasadigim aci omrumden kac sene goturdu bilmem
Seni okadar iyi anlıyorum ki benimde tüm arkadaşlarım sağlıkla doğurdular ( allah uzun ömür versin ) bende kimseye gitmemiştim ama bi şekilde biyerlerde karşılaştık korktuğum gibi olmadı gayet iyi karşıladım kucağıma aldım sevdim. Allah sabrını veriyor canım nereye kadar kaçabilirizki nekadar çabuk yüzleşirsek okadar çabuk toparlanırız diğer bebeklerimiz için. Ben böyle düşünüyorum hala bebekli evlere giderken ayaklarım geri geri gitsede kendimi zorlayıp gidiyorum. Alışmak lazım ( malesef )
5.5 ayda hala süt gelmesi ilginç. Benim 1 haftada kesildi doktor ilaç vermişti. Bide soğuk marul yaprağı sarsın demiş doktorum ( eşim gitmişti ilacı almaya ) bir dene istersen
Bende genelde ruyamda kuz bebek goruyorum hatta dun kizim elimde kalabalik bi yerdeyiz bi ara kucagimdan iniyor ben metroya bincez bilet aliyorum ama gozum hep onun uzerinde bi bebek goruyor gidip elini tutuyor onunla oyun oynuyor ven biletimi aliyorum o bebegim annesi aaa sen kimsin kayboldun heralde annen nerde diyor benimki panik yapip beni goremiyor birden basliyor aglamaya boncuk boncuk akuyor yadlar ben giruyorum onu hemen onumdeki kisiyi itip siliyorum kizimin yadlarini sariliyorum burdayim annen kirkma burdayim diyorum. Oglumu hep kaybettigimi gorurdum dogumdan bur gun oncede ruyamda giydi ayakkabisini beni itti sen gelme ben kendim yuruycem kendim gudicem dedi nasil huzli hizli bagladi ayakkabisini hep kaybettigimi goruyodum oglumugercektende gitti yavrum bensiz. Ilk hamikeykende dusuk yaptugimi gormustum rutamda bi kac defa insalkah bu defa hep kizimi yanimda goruyorum insalkah kizda olsa erkekte oksa benimle olur bu defa Allah hepimize her seyin en hayurlisini nasip etsin. Umarim en kusa zamanda hepimuzin yuzunu guldurur saglikli hayirli ve omurlu yavrularimizi yollar insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?