- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
Bu gun yine bir anda darma dagin oldum ;( Gelinimiz bebek dusunuyor hastaneye goturdum benim gittigim profran ozele randevu almistik. Hormon tesleri filan vermisti onceki sonuclar cikti ama tekraf bi tahlil istedi polikistik over varmis cok onemli degil gebelige engel degil bslki sureyi uzatir ama oncelikle idrar yolu enfeksiyonu vardi onun icin tekraf tahlil istedi . Yasiniz kucuk daha yeni evlisi iz 1 yil icinde hamilelik olmazsa gelin dedi polikistik over in tedaviside dogum kontrol hapi cunki o yuzden akisina birakti. Tam tahlile iniyoduk bi bebek gecgi kuvezde yogum bakim cihazi icerisinde icim yandi yandi kavruldu Allahim sifa ver anasina babasina bagisla dedim. Yavrumu kaybetigim o gune gittim resmen yogum bakim kapisinda bekleyisim hele son gun benim yavrum oldugunu bilmeden mudahale edilenin kapida dua edislerim. Allahim kimin yavrusuysa bagisla sifa ver diye seslenislerim. Benim bebegime iyi diyordu doktoru bi seyi yok enfeksiyon dusuyor burdaki durumu en iyi bebek demisti. Benim yavrum iyiydi ama sen kimin yavrusuysa yardim et diye kapida yakarislarim... butun gun ruh gibi gezdim esim neyin var dedi durdu sonra nevresim degistireykm diye odaya gectim o ara bazanin altinda bi cantam vardi cikarayim dedim yavrumun kiyafetlerine uzandi elim mis gibi kokuyor hepsi bir tek hastanin verdigi zibinin onlugu kundagi var oglum kullandigi sarildim onlara hiskira hickira agladim. Allahim affet bu isyan degil ne haddime sana isyan etmek ozluyorum sadece kavuscagimiz o gune kadar sen bize sabir ver. Buyuksun yucesin Merhametine sigindik Allahim, izi yolundan ayirma ve yuregi yanan analarin bepsine sabir ver kimseyi evlatlariyla sinama kurban oldugum. Hepimizin yuzunu guldur yeniden. Bu gun gordugum o yavrucagada sifa ver hayirli saglikli uzun omurler ver... Ailesine bagisla ailesinide o mahsuma bagisla yarabim. Tum sifa bekleyenlerin yardimcisi ol...
günaydın kızlar.. bende dünden beri çok kötüyüm. sebebini de bilmiyorum. sürekli ağlıyorum için için ve durduramıyorum ağlamamı. dün akşam iyice ağladım. bugün kalktığımdan beri ağlıyorum. işe geldim ama ruh gibiyim. yüzüm gözüm kıpkırmızı,, durduramıyorumm ağlamamı. yağmur yağıyo bebeğim ıslanıyo diye bile ağladımm. herkesin bebeği kucağında benimki-- bizimkiler yok. herkesin bebeği büyüdü bile. neredeyse emeklemelere geçicekler.. düşündükçe çıldırcam sanki.. eşimde hiç konuşmuyor bu konuyu. açmak istemiyorum ben unutalım diyor. konuşmadan unutulsa keşkeee de hiç konuşmasak ta unutsak. nasıl unutulur bu acı...etrafımda bi sürü hamile var, onlardan da çok etkileniyorum tabi...Ah Zelal yaktın içimi arkadaşım. Evet, ağlayışlarımız, yakarışlarımız isyandan değil kesinlikle. Rabbim'in verdiği başımız üstüne. Dediğin gibi biz sadece özlemden, hasretten kavruluyoruz. Rabbim o bebeğe de şifa versin inşallah. Bizlere de bu dünyada da sevip, büyütebileceğimiz sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Evlat kokusuna hasret kalmayalım bu dünyada da...
Amin canim insallah bu gel gitler olucak biliyorum normal aslinda insaniz ve merhametliyiz Allah yardimcimiz olsunAh Zelal yaktın içimi arkadaşım. Evet, ağlayışlarımız, yakarışlarımız isyandan değil kesinlikle. Rabbim'in verdiği başımız üstüne. Dediğin gibi biz sadece özlemden, hasretten kavruluyoruz. Rabbim o bebeğe de şifa versin inşallah. Bizlere de bu dünyada da sevip, büyütebileceğimiz sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Evlat kokusuna hasret kalmayalım bu dünyada da...
Rica ederim umarım sizde cok uğrasmazsınız tahlilleri yaptırmak icin beni doktorum önce devlet hastanesine yönlendirdi ordaki hematoloji doktoruna oda ilk gebeliklerde arastırılmıyor ama doktorunuz böyle uygun görmüş demekki dedi gerekli tahlilleri yaptırmak icin edirne tıp fakültesi hastanesine yönlendirdi oda o şekilde yaptırabildim yoksa benımde işim zordumerhabalar.. ben de ilk önce özeldeki doktoruma gideceğim nasipse. ona bir danışacağım. sonra tıbbi genetik. peki üniversite hastanesindeki doktor özeldeki doktoru ciddiye alıyor mu? hangi tıp fak. hastanesine gittiniz? teşekkürler tavsiye için..
dr ları ikna etmen çok zor bence 1 kayıp 2 düşük var de o zaman yaparlar devletin politikası bu 3 kayıba kadar yaşanılabilir görüyorlarMalesefbugün çapadaydım, doktora anlattım durumu fakat ikna edemedim.. 3 kayıp olacakmış da bilmem ne.. tartıştım doktorla. Dinlemedi.. çok üzüldüm.. bağcılar araştırmaya gideceğim bakalım. Hala çok üzgünüm..
canım aynen 3 tane olmadan yapmak istemiyorlar. bende kaç doktora gittim, ilk önce bi dumur oluyorsun, sonra alışıyorsun ona da. ben 3 tane doktora gtiim yapmadı da, 4. de genetik bölümü doktoruna yaptırdım.dr ları ikna etmen çok zor bence 1 kayıp 2 düşük var de o zaman yaparlar devletin politikası bu 3 kayıba kadar yaşanılabilir görüyorlar
Bende aynıyım bugün canım.sabahtan beri gözüm yaşlı.hiç dinmedi gözyaşım .meleğimi özledim.hemde ne özleme.kokusu burnumda.ah ah ne diyim ne yazayım sen zaten herşeyi yazmışsın.günaydın kızlar.. bende dünden beri çok kötüyüm. sebebini de bilmiyorum. sürekli ağlıyorum için için ve durduramıyorum ağlamamı. dün akşam iyice ağladım. bugün kalktığımdan beri ağlıyorum. işe geldim ama ruh gibiyim. yüzüm gözüm kıpkırmızı,, durduramıyorumm ağlamamı. yağmur yağıyo bebeğim ıslanıyo diye bile ağladımm. herkesin bebeği kucağında benimki-- bizimkiler yok. herkesin bebeği büyüdü bile. neredeyse emeklemelere geçicekler.. düşündükçe çıldırcam sanki.. eşimde hiç konuşmuyor bu konuyu. açmak istemiyorum ben unutalım diyor. konuşmadan unutulsa keşkeee de hiç konuşmasak ta unutsak. nasıl unutulur bu acı...etrafımda bi sürü hamile var, onlardan da çok etkileniyorum tabi...
Allah yardimcimiz olsun gecicek bu gunlerde gecicek yaslansakta yeniden cocuklarimizda olsa gozumuzun yasi hic dinmeyecek zaman zaman agliycaz merhametimizden bu yaslar Allah hepimizr sabir versingünaydın kızlar.. bende dünden beri çok kötüyüm. sebebini de bilmiyorum. sürekli ağlıyorum için için ve durduramıyorum ağlamamı. dün akşam iyice ağladım. bugün kalktığımdan beri ağlıyorum. işe geldim ama ruh gibiyim. yüzüm gözüm kıpkırmızı,, durduramıyorumm ağlamamı. yağmur yağıyo bebeğim ıslanıyo diye bile ağladımm. herkesin bebeği kucağında benimki-- bizimkiler yok. herkesin bebeği büyüdü bile. neredeyse emeklemelere geçicekler.. düşündükçe çıldırcam sanki.. eşimde hiç konuşmuyor bu konuyu. açmak istemiyorum ben unutalım diyor. konuşmadan unutulsa keşkeee de hiç konuşmasak ta unutsak. nasıl unutulur bu acı...etrafımda bi sürü hamile var, onlardan da çok etkileniyorum tabi...
Seni okadar iyi anliyorum ki artik acini icinde tek basina yasamayi ogreniyorsun tam kendimi iyi hissediyorum artik derken bir sebep dibe vurmama neden oluyor o ilk acilara dönüveriyorum.Tedavisi olmayan ancak zamanla dindirilebilen bir yara bu icimizdeki.Yasadiklarin cok normal canim icine atma ne zaman nasil yasamak istiyorsan duygularini yasa ve rahatla ve sukret ne kadar aci cekersen cek sukret ve dua et canim birgun mutluluk bizim de kapimizi calacak emin olgünaydın kızlar.. bende dünden beri çok kötüyüm. sebebini de bilmiyorum. sürekli ağlıyorum için için ve durduramıyorum ağlamamı. dün akşam iyice ağladım. bugün kalktığımdan beri ağlıyorum. işe geldim ama ruh gibiyim. yüzüm gözüm kıpkırmızı,, durduramıyorumm ağlamamı. yağmur yağıyo bebeğim ıslanıyo diye bile ağladımm. herkesin bebeği kucağında benimki-- bizimkiler yok. herkesin bebeği büyüdü bile. neredeyse emeklemelere geçicekler.. düşündükçe çıldırcam sanki.. eşimde hiç konuşmuyor bu konuyu. açmak istemiyorum ben unutalım diyor. konuşmadan unutulsa keşkeee de hiç konuşmasak ta unutsak. nasıl unutulur bu acı...etrafımda bi sürü hamile var, onlardan da çok etkileniyorum tabi...
aynen bende öyleyim. bi iyi gibi, bi diplerde... psikologa gitmeye başladım zaten.. bakalım faydasını görürüm inşallahh..Seni okadar iyi anliyorum ki artik acini icinde tek basina yasamayi ogreniyorsun tam kendimi iyi hissediyorum artik derken bir sebep dibe vurmama neden oluyor o ilk acilara dönüveriyorum.Tedavisi olmayan ancak zamanla dindirilebilen bir yara bu icimizdeki.Yasadiklarin cok normal canim icine atma ne zaman nasil yasamak istiyorsan duygularini yasa ve rahatla ve sukret ne kadar aci cekersen cek sukret ve dua et canim birgun mutluluk bizim de kapimizi calacak emin ol
maşallah canımm. ben senin eski yazolarından baktımda temmuz sonu doğum olmuş, benimde 6 ağustos ta. aramızda 6 gün var. ben bıraktım korunmayı, ama bu ay olmadı, olmayacak ayları zamanları da katarsak bence bırakabilirsin korunmayı, tabi ki karar senle eşinin..aspirin muhabbetini sordunmu canım doktora. sana da vermiş ya. hani konuşulmuştu geçenlerde. hamilelikte düşüğe sebep olurmu filan diye..Merhaba kızlar bgn doktora gittim sukur hersey yolundaymis bir ay daha beklemem gerektigini syledi dokuz ayi oneryrm dedi bir ayim daha kaldi sabir...hamileligimi kanda ogrenir ogrenmez igne basliycakms smdi aspirin ve folik asit vrdi..smear testide yaptilar brz lekelenmem oldu cnm acıdı oda on gn snra belki olucakms..insallah hepimiz saglikla hamile kalip bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz bu dunyada da anneligi yasariz rabbim yardimcimiz olsun...
Evet canim 31 temmuzda sezeryan dgm yapmistim cok az varmis aramizda insallah bu sefer mutluluklarimizi paylasiriz burdan arka arkaya..olsun canim hic uzulme belli bir vakti zamani vardir bizde bu arada daha iyi toparlaniriz ins..evet cnm bende bu aydan snra birakicam artik zaten ymrtlama zamanimi kacirdim gecen haftaydi ins birdahaki aya hazirlanicam sogan suyunu da yapablrm.evet cnm sordum pihtilasman var ve preeklampsi gecmisin var aspirin ve igne kullanman lazm bebegi senn vcdndan korumaliyiz aspirine devam ddi zarari olmz dyr ama 150lik degl 100lk devam edicez dedi hatta benm gbi bir hastasi gecen hafta dogum yapmis seni onunla tanstrcm dedi brz cesaret aldim bnde ins bzde mtlu oluruz kavusuruz bebeklerimize bu dunyada:)maşallah canımm. ben senin eski yazolarından baktımda temmuz sonu doğum olmuş, benimde 6 ağustos ta. aramızda 6 gün var. ben bıraktım korunmayı, ama bu ay olmadı, olmayacak ayları zamanları da katarsak bence bırakabilirsin korunmayı, tabi ki karar senle eşinin..aspirin muhabbetini sordunmu canım doktora. sana da vermiş ya. hani konuşulmuştu geçenlerde. hamilelikte düşüğe sebep olurmu filan diye..
Bugün ben de perinatologa gittim. Hamileyken ve doğumdan sonra yaptırdığım tüm testleri yanımda götürdüm. Hepsini ayrıntılı bir şekilde inceledi. Preeklampsi de gecirmissin sen dedi. Hem pıhtılaşma hem preeklampsi. Oğlum tan bir savasciymis. Meleğim ikisiyle birlikte savasamamis en sonunda pes etmişN nihangenc canim sana ne dedi doktorlar hamileliginde igne ve aspirin kullancaksin dediler mi?Bde ben hamileligimde 6.haftada lekelnme yasadm progestan vrmsti eski dktrm bde 8 haftada kalp atisinda yavaslama baslamsti onlari da syledim o yzdn dedi ki hamileligi ogrenir ogrenmez geliceksn bana dedi hatta hic gecikme yasamadn test yap adet gnnde dedi.bde seker yuklemesinden snra ben rahatsizlandim cok sk terleme yasadim bde islaklik yasadm azar azar suyumda gtms hepsini anlattm ins birdaha byle seyler yasamadn guzel hamilelik yasariz hepimiz
Ah cnm ah ayni seyleri yasamisiz biz..kader iste biyer de de canim elimizden birsey gelmiyor bana da doktorum hic tani koymadi lekelenmem oldu syledim progestan verdi aslinda igne vermeliydi odemim vardi kilo artisim cok oldu gene anlamadi goz kararmalarm oldu hicbirseyi anlamadi ihmal de var gibi gunahi boynuna artik bisey diyemiyorumBugün ben de perinatologa gittim. Hamileyken ve doğumdan sonra yaptırdığım tüm testleri yanımda götürdüm. Hepsini ayrıntılı bir şekilde inceledi. Preeklampsi de gecirmissin sen dedi. Hem pıhtılaşma hem preeklampsi. Oğlum tan bir savasciymis. Meleğim ikisiyle birlikte savasamamis en sonunda pes etmişbana da bebe aspirini ve folik asit kullanacaksin sürekli dedi. Bat'inden 2-3 gün önce kan testi yaptiracaksin pozitif çıkar çıkmaz bana geleceksin dedi. Ertesi günü bile beklemeyeceksin saat kaç olursa olsun beni ara ve gel dedi. Yumurta rahme yerlesmeden igneye baslamamiz gerekiyor dedi. Biliyor musunuz ben de ne preeklampsi ne de pıhtılaşma ile ilgili hiç bir belirti yoktu. Tansiyonum gayet iyiydi ve ne lekelenme ne suyun azalması (pıhtılaşmanın genel belirtisi bunlarmis) hiç biri olmadı. Benim ya da dr.un anlayabilecegim hiç bir belirti yoktu Rabbim melek olsun istemiş ve öyle oldu...
Evet canim tuz yasak ama bana simdiden tuzlu yeme dediler tansyn ckmasin dye ilk aylarda da olabiliyr preeklampsi Allah korusun ya cok kotu bsy buPreeklampsi olmaması için benim doktorum 6.aydan ihtibaren hiç tuz kullanmayacaksın demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?