Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Evet canim deneyimsizlik malesef... bnde sonradan ogrendim sonradan yapsalar nolcak idrar tahlilini ah ah rabbim cennetin de kavustursun ogullarimiza insallah

Evet canim deneyimsizlik malesef... bnde sonradan ogrendim sonradan yapsalar nolcak idrar tahlilini ah ah rabbim cennetin de kavustursun ogullarimiza insallah
Bir arkadaşımda ilk gebeliğinde preeklempsi vardı.7,5aylıkken 1.500gr bir bebek dünyaya getirdi ve doğumda tansiyonu 22ydi.bebek sezeryanla dünyaya gelmişti.ve bebeği 4 aylıkken yeniden hamile kaldı.doktor kesinlikle doğum yapamazsın ya sen ölürsün ya da Bebeğin almak zorundayız dedi.arkadaşım izin vermedi ölsem de ben bebeğimi dunyaya getircem dedi.8 aylıktı ve 2.400gr dünyaya geldi bebeği.suan biri 5 diğeri 4yaşında masallah o kadar sağlıklılarki.rabbim yaşamasına izin verirse hiç birsey önüne geçemez. Allah var gam yok...yitirdiğimiz evlatlarımızın arkasından tabiki üzülüyoruz o acı hiç geçmeyecek ama yeniden anne olduğumuzda Rabbim bize tekrar yaşatmayacak bu acıyı.buna Yürekten inanıyorum

Maşallah canm Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin arkadaşının yavrularına,ne güzel evlatları olmus rabbim nasip ettikten sonra zorluk yok.. insallah bizlere de nasip eder bizlerin de insallah yaralarimizi saracak evlatlarimz olsun. her gece hepimiz icin dua ediyorum kucagimiza alablcgmz yavrularimiza hamile kalalim dye ins da olur rabbim nasip eder bize de ol der...canm tesekkr ederim arkadasinn hikayesini bizimle paylastgn icin bizede cesaret oluyor.doktor da bir hastam vardi senn gbi preeklampsiden bebegini kaybetms dedi ikinci bebegini de gecen hafta kucagina aldi dynce o kdr mutlu oldum ki anlatmm bana da cesaret olmustu ins hepimiz kavusuruz yavrularimiza bu dunyada da..meleklerimize de cennette ins..

Amin canım inşallah.insallah Rabbim nasip eder bize de uzun Ömürlü hayırlı sağlıklı evlatlar.böyle Yaşanmış hikayeler okadar moral oluyor ki insana. Ayrıca biz Allah'ın sevdiği kullarıyız hem burada hemde cennette evlatla ödüllendirecek bizi insallah.. Bu arada oğlumun mezarına her hafta gidiyorum ,orada dua ve Yasin okurken sizin evlatlarınızın da ruhlarına gönderiyorum Rabbim kabul etsin.onlar melek ihtiyaçları yok belki ama ben hep okuyorum evlatlarımıza

Kaderimize yazılmış bir kere bu acıyı yaşamak. Rabbim yazdıktan sonra her şey bir sebep. Hatta sebepsiz de kaybedilebiliyor bebekler. Bol bol dua edelim de aynı acıyla sınamasın bizi Yaradan. Dediğin gibi yiyecek ekmeği olan bir şekilde geliyor dünyaya. Rabbim ahirette meleklerimizle kavuşmayı nasip etsin inşallah...

inşallah canım inşallahh.. sen istanbuldamıydın.. sormuşumdur gerçi belki ama unutuyorum.. coraspirinmi içeceksin, bebe aspirini mi peki.

ben perinatologa gitmiştim. aspirini söylemedi o. ama iğneyi söyledi. genetik doktoruna gitmiştim. o hamşile kalmadan önce aspirin, sonra da iğne kullanacaksın dedi.

benim 5. haftada başladı lekelenmem, son zamana kadar hep oldu. ilk başlarda 20. haftaya kadar progestan kullandım. sonra bıraktırdı doktor. ama lekelenmem geçmemişti.. ama hiçbişey söylemedi doktor pıhtılaşma ile ilgili. üstelik 40. haftamda kaybettim. söyleseydi bilseydik erken aldırırdım

Amin canim insallah bizde bu dunyada anneligi yasariz..Rabbim kabul etsin canim saolasin Allah razi olsn ben her hafta gidemiyorum oglumun yanina her gidisimde dagiliyorum cok zorlanıyorum esimde bu yzdn fazla goturmuyr cnm..oraya gidince minicik bedenini birakamiyrm sanki arkamda brakmsm gbi zorlaniyrm..rabbim sabir versin dualarimizi kabul etsin insallah yuzumuz de gülsün..

inşallah canım inşallahh.. sen istanbuldamıydın.. sormuşumdur gerçi belki ama unutuyorum.. coraspirinmi içeceksin, bebe aspirini mi peki.
Bursadaym canm olsn cnm kafami kaldi bzde bende hep unutuyrm..ramotolog bna ecopirin 150 vermsti ama cuma gttgm kadn dgmcu degstrelm corasprin 100lk icmeye devam et hamileyken de onu iciceksn dedi cnm sen cnm?

Rabbim bizi bundan sonra hayirli iyi doktorlarla karsilastirsin..anlamadi bizi doktorlarimz.anlasalar erken dogarlardi belki de yasiycaklardi.. belki de ne yapsk olmuyckti kaderimiz de vardi..rabbim bilir en hayirlisini dgrusunu ins ayni acilari yasamayiz bnm lekelenmem az surdu cnm ama hep tehlike atlattk 8 haftalkti kalbi o kdr yavasladiki benden alicklar yavrumu dye cok korktm detaylida kalbi izlendi ama gene dktrm bsy yapmadi..anlycklari cok sey vardi yaa neyse bsy demiyrm o doktora

arasimmmm ya bişey sormak istiyorum bende hipertansiyonum var preeklempsiyi 24-25 haftalıkkten sora çikti oğlumu 31 haftalıkken kaybettim. bu preeklempsi de piritlaşma olmuyormu?
yinede tanisyonum çikiyor bi gelip gidiyor. preeklempsiyi önleyecek yolu varmi?
tansiyon çikmamasi için ne yapmak gerekiyor?

eski nick adim: matmazel_nora.

Evet canim tuz yasak ama bana simdiden tuzlu yeme dediler tansyn ckmasin dye ilk aylarda da olabiliyr preeklampsi Allah korusun ya cok kotu bsy bucnm sende mi preeklampsi gecirdin?
sadece tuz degil şeker hamur felan da yok oda çikiyor önleyecek bir yol lazim ikinci gebeliğim de ayni şeyler yaşamak istemiyorum. ayaklarim ellerim çok sismişti.. okudum doktor bana preeklempsi demedi sadece hipertansiyon (yüksek tansiyon) olduğumu söledi.

Canim benimde hamileligimde olurdu ovlum genelde sol tarafim toplanir irda gerilme gibi bi hareket yapardi benimki hamileligimin son haftasina kadar basi yukardaydi poposunu dayiyordu buyuk ihtimalle her bebegin hareketi durusu farkli oluyor. Icini rahatlatmak icin yine git dt a ama stres yapma canim ALLAHA emanet olun

Canım internetten arastirdigima göre kan pıhtılaşması preeklampsiye de sebep olabiliyormus. Tansiyonun yüksek olabilir ama önemli olan idrarda protein çıkması. İdrarda protein çıkmış mıydı senin? Çıkmışsa eğer sen de preeklampsi gecirmissin

ben 3 aydır gitmedim. şimdide çok özledim gitmek istiyorum ama nasıl dayanıcam diyede korkuyorum. tek gitmeye korkuyorum. çünkü çok kötü oluyorum. eşimde götürmek istemiyor ama çok özledim çokkk

Bursadaym canm olsn cnm kafami kaldi bzde bende hep unutuyrm..ramotolog bna ecopirin 150 vermsti ama cuma gttgm kadn dgmcu degstrelm corasprin 100lk icmeye devam et hamileyken de onu iciceksn dedi cnm sen cnm?
bana da genetik doktoru coraspirin verdi. ama yaseminin doktoru da bebe aspirini vermiş. en zararsızı o demiş.. ben şuan içmiyorum hiçbişey. adetliyim zaten. bitsin içmeye başlayacağım. ama coraspirinmi içsem, bebek aspirinimi bilemedim.. doktora gitmek te istemiyorum artık. kaç doktora gittim. hepsi başka birşey diyor.hiçbirinden de memnun kalamadım. doktorum da yokk

Kizlar saolun rapor aldım şimdi Allahım bidaha yasatmasin çok zor çok inş bu bebeğim bizle kalır amin nolur bol bol dua edin aklınıza bole bi durumda napilira bilen varmı magnezyum progestan alıyorum zaten başkada bişe bilmiorum dua ediyorum yoksa zor çok zor dayanmak kazası z belasizxx alsaydik kucaklarımız q inş amin

Canim normal de benm tansiyonm dusuktur hamilelikte de ilk aylarda dusuktu sadece. 24 den snra biran 16 fln oldu snra ani dustu o sira da bebegimi kaybetmisim cnm pihti gtms bebegime dendi.pihtilasmayla alakali degl aslinda cnm genetigimde pihtilasma ckti oda sebep olabilirmiş preeklampsiyi tetikliyrms.cogu preeklampsi yasamis kisiler de pihtilasma yok mesela hc sebep olmuyr..preeklampside bildigim kadariyla bebege gden damarlarda daralma oluyr ve bbek beslenemiyr daha snra malesef kaybediliyr doktorlarn bunu anlayip hemen doguma almalari lazim annenn de bebegn de hayati riski var.preeklampsi de hem tansyn yksekligi,odem ve protein atilimi var cnm idrardan kolaylikla anlasiliyrms.tansynn ckmamsi icin doktorun dedikleri sadece hamile kalmadn once tuzu azlt dediler hamilelkte hic tuzlu yemiycz protein agrlikli beslenicez stres yok dikktli davranmamz lazm.preeklampsiye onlemek adina da kan sulandirici igne kullanicaz ins canim rabbim hepimizin gonlune gre versin saglikli shatli evlatlarimz olsn bir ay snra korunmayi brakicm ins icimdeki korkuda azalsn

Canm nar ve marul braz daha fazla tuketeblrsn onlar tansynu dusuruyr bde limonu ekleyeblrsn diyetine evet cnm kilo kntrlude sart.. yuksek tansyn cok zor.ama sen de sislikte olms cnm tansynla birlikte bnce hamile kalmadan baska bir doktora daha gt ben btn tahlillerimi aldim gttm bde bebegmn detayli ult.herseyni gtrdum ona gre ne yapmam gerektigini anlatti doktorum hamilelik oldgnda gecikme olmadn gel dedi cok onemlyms eger cnm sende byle bsyden suphe ediyrsn baska dktr arastr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…