Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ben 3 aydır gitmedim. şimdide çok özledim gitmek istiyorum ama nasıl dayanıcam diyede korkuyorum. tek gitmeye korkuyorum. çünkü çok kötü oluyorum. eşimde götürmek istemiyor ama çok özledim çokkk
Ben de cok ozledim canim cokk..ruyamda hep oglum anne dyr buyumus uc yaslarnda fln erkek cocugu gryrm kaybedicem dye hep yaninda duruyrm kosunca korkuyrm uzaklasma dyrm..rabbim yardimcimiz olsunn..toprağından almak istedim evime getiricektm esim izin vermedi cnm bnde tek gidemem ayrilamam ordan her gttgmde dagiliyorum cok zor yaa rabbim sabir versin dayanma gucu versin bize bizi bizden baskasi da anlayamaz ins yaralarimizi saracak kardesleri gelir de yuzumuz guler..hepimiz icin dua ediyrm Rabbim kabul eder ins

Canm ben hic genetik doktoruna gtmedim lupus antikorda iki pozitiflik vardi pihtilasma yani.hem uni ramotolga gttm hem prof.ramotolga gttm ikiside aspirin verdi icmeliymsm ama iki pztflik dusunce prof.belki igneye gerek olmz dedi aspirin yeteblr dedi. ilk aylar dusuk olablr hamilelikte keser dktrna sor dedi snraki ay devam et dedi.bu sefer kadin dgmcuya sordum o da kesinlikle ikisini kullanicaksin dedi preeklampsi oldugu icin onceside onemli snrasida dedi.hem igne hem aspirinle devam edicez cnku bebegi senin vcdndan koruycaz kan akisi devam etmeli dedi guzelce smdi de kafam karisti ama kadin dgmcuyu dnliycem cnm aspirin folik asit kullaniyrm.. preeklampsi tekrrlayan bsy o yzdn korkuyrm.tehlikeli olsa brcok hamile kullanmaz sanirim ve bsy olsa kanama alani olusr braktrr aspirini zten dusuk doz alicaz rabbim yardimcimiz olsn iyi doktorlarla karsilasalm ins

Canm cok gecms olsun doktorun ne dedi neden olms byle bsy bde kanama fln mi var progestan vermsler yoksa baska sebeplemi kullaniyrsn..cnm sakin ol stres yapma bebegin etkilenir dualarim hep sizlerle saglikla sihatle bebeğine kavus insallah. rabbim bebegini sana seni de bebegine bagslasin..

onu bilmiyorum. ama netten araştirdim nedeni olduğu hemen hemen ayni yaşadığımı farkettim daha önce bebegimin emziği kopmuş. kordonu felan demişim nedeni baya bir araştirdim preeklempsi olabilirmi diye düşündüm. protein olup olmadığı nasıl anlayabilirim e-nabiza girecegim tahil sonuçlarima bakicam. da nasıl anlayabilirim?

hamile kalir kalmaz doktor kontrol altinda olucam yine ayni doktora gidicem sonuçta doktorun suçu yoktu.. baya bi doktor ariycam.. eskişehirde turgay şenere gidicem bakalım. çok iyimiş. her ay gitmeyi düşünüyorum. inş. hamile olduğumda.

evet baktım e-nabiza BUN /protein düşük çikti buda preeklempsi olabilirmi?
doğum yaptıktan sora hemen çikan tahıllarime baktim.. düşük çikti.. olabilirmi??? kreatinin heomgramlarin çok yüksek çikti. olabilirmi??

Canım düşük derken kaç? Normalde hiç olmaması gerekiyor...

Bebeğimin emziği kopmuş derken? Dekolman mı olmuşsun? Dekolman sebeplerini senin için araştırdım canım, aşağıda. Yüksek tansiyon başlı başına bir sebep...

DEKOLMAN PLASENTA RİSK FAKTÖRLERİ
Plasental dekolmanın kesin nedenleri bilinmemektedir. Bununla birlikte bazı risk faktörleri tanımlanmıştır.

Hipertansiyon (en önemli ve en sık risk faktörüdür)
Preeklampsi (gebelik toksemisi, gebelik zehirlenmesi)
Önceki gebeliklerde dekolman varlığı (bu durumun tekrarlama olasılığı %10-17’dir)
Amnion suyun erken gelmesi (EMR, erken membran rüptürü)
Anne yaşının 35'in üzerinde olması
Rahim anomalileri
Myom'lar (rahimde ur)
Diabetes mellitus (şeker hastalığı)
Karın bölgesine travmalar (darbeler)
Sigara kullanımı (sigara, rahim içindeki damar yapısını zedelemektedir)
Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı (özellikle kokain)
Çoğul gebelikler (özellikle doğum sırasında ilk bebek doğduktan hemen sonra ikinci bebeğin suyunun gelmesi ile dekolman gelişebilir)
Amniyon sıvısının fazla olması (polihidramnios)
Kordon bağının normalden kısa olması

4 yıl olmuş topik açılalı ne çabuk geçmiş zaman.... ozaman dertleştiğim arkadaşlarım hepsi bebeklerini kucakladı hatta 2. leri de kucaklayan var...bir ben kaldım bebeğine kavuşamayan........

4 yıl olmuş topik açılalı ne çabuk geçmiş zaman.... ozaman dertleştiğim arkadaşlarım hepsi bebeklerini kucakladı hatta 2. leri de kucaklayan var...bir ben kaldım bebeğine kavuşamayan........

Sebep neydi canım??

26, haftada suyum gelmişti

Rahim ağzı yetmezliği olabilir mi? Nedeni ile ilgili tam teşhis konuldu mu? Rabbim sabırlar versin. Doktorun ne diyor peki 4 yıla rağmen bebek sahibi olamamana? Seni üzmek istemem ama illa bir çözümü vardır... Ümitsizliğe kapılma sakın...

yok enfeksiyon yüzünden su kesesi patlamış
sorun yok destek aldım yumurta büyütücü çatlatma iğne vs ama olmadı nasip aşılama önerdiler henüz bekliyoruz....çük şükür bir kızım var daha büyük kaybettiğim ikinciydi ama oda onu biliyor ve sürekli kardeş istiyor başka bebekleri görünce bana kızıyor vsvs...onda da previa vardı oda riskliydi

Canım düşük derken kaç? Normalde hiç olmaması gerekiyor...
17in altinda 15 yada 16 Yİ Buluyorum bu arada dekolman yok bende çok şükür.. doktor sadece hipertansiyon olduğumu söledi.. preeklampsi demedi. kendimden şüphe duydum dekolman olduğumu düşünmüyorum. emziği kopmuş felan denildi.. bundan üçü var olduğu düşünüyorum.
Amnion suyun erken gelmesi (EMR, erken membran rüptürü) ancak kanamam olmadi sanciladığımda.. suyum gece yarisi gelmeye başlamişti. acildeki doktora gittik kum var dedi. kum ne demek yaa.. (dalga geçmişti resmen dava açcaktim açmadim)
direk doğum haneye yollamadan eve gönderdi beni.
Hipertansiyon (en önemli ve en sık risk faktörüdür) (biliyorum bunu)
Preeklampsi (gebelik toksemisi, gebelik zehirlenmesi) (şüpheliyim)

inşallah olur canım tez zamanda.. hamile kalabildiğimiz ilerleyen zamanda da hamile kalabileceğimiz anlamında gelmiyor ne yazıkkii.. olmayınca olmuyor yaşın kaç bilmiyorum ama tüp bebek deneseniz .aşılama genelde tutmuyor çünkü yakın çevremden bildiğim kadarıyla..

yaşım 39 beklemeye zamanım da yok tüp bebek düşündük ama yakın çevremde deneyip olmayan çok insan var nasip diyorum olacak olsa olurdu bi şekilde

yaşım 39 beklemeye zamanım da yok tüp bebek düşündük ama yakın çevremde deneyip olmayan çok insan var nasip diyorum olacak olsa olurdu bi şekilde

Her şey nasip canım. Çok şükür ki bir evladın var. Rabbim ona uzun ömürler versin ve bir daha da böyle bir acı yaşatmasın.

merhaba arkadaşlar.
bugün genel bir kontrol için doktora gittim. hem de doktorumu değiştirdim. bugün tam 5 ay oldu doğum yapalı. hamilelik sürecim zaten normal geçmişti, bir sebep yok şu ana kadar bilinen. doktor da ne yaparsak yapalım kontrolümüz dışında anlık şeyler olabiliyo dedi...
pıhtılaşma çıkan arkadaşları anlattım. onun da bir hastası 36. haftada kaybetmiş bebeğini. sonra da iki düşük yapmış ve bacağına pıhtı gitmiş. öyle olunca anlaşılmış pıhtılaşma olduğu. şimdi sıhhatle doğum yapmış, iğne kullanmış. bebeği de kendisi de iyiymiş, şükür..
bana da yapılacak testleri yazdı. inşallah bu hafta yaptıracağım bakalım bende var mı... 1 yıl beklersen iyi olur dedi, vücudun toparlanması eksik şeylerin varsa tamamlanması için.
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin, ondan gelen her hayra muhtacız. onun dışında doktora sormayı unuttum, şimdi eğer nasip olursa yeni bir hamilelikte kaçıncı haftada sezeryan olacağız? bunu konuşan oldu mu...

Canim ben sezeryan olmadım ama açık miyom ameliyatı oldum sezeryan gibi dr 36 . Hafta civari alcaz sanciyi bekleyemeyiz dedi bana ..bende 5 aylik kaybettim ekim annelerine de yaziyordum sende oyle dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…