Ben de cok ozledim canim cokk..ruyamda hep oglum anne dyr buyumus uc yaslarnda fln erkek cocugu gryrm kaybedicem dye hep yaninda duruyrm kosunca korkuyrm uzaklasma dyrm..rabbim yardimcimiz olsunn..toprağından almak istedim evime getiricektm esim izin vermedi cnm bnde tek gidemem ayrilamam ordan her gttgmde dagiliyorum cok zor yaa rabbim sabir versin dayanma gucu versin bizeben 3 aydır gitmedim. şimdide çok özledim gitmek istiyorum ama nasıl dayanıcam diyede korkuyorum. tek gitmeye korkuyorum. çünkü çok kötü oluyorum. eşimde götürmek istemiyorama çok özledim çokkk
Canm ben hic genetik doktoruna gtmedim lupus antikorda iki pozitiflik vardi pihtilasma yani.hem uni ramotolga gttm hem prof.ramotolga gttm ikiside aspirin verdi icmeliymsm ama iki pztflik dusunce prof.belki igneye gerek olmz dedi aspirin yeteblr dedi. ilk aylar dusuk olablr hamilelikte keser dktrna sor dedi snraki ay devam et dedi.bu sefer kadin dgmcuya sordum o da kesinlikle ikisini kullanicaksin dedi preeklampsi oldugu icin onceside onemli snrasida dedi.hem igne hem aspirinle devam edicez cnku bebegi senin vcdndan koruycaz kan akisi devam etmeli dedi guzelce smdi de kafam karisti ama kadin dgmcuyu dnliycem cnm aspirin folik asit kullaniyrm.. preeklampsi tekrrlayan bsy o yzdn korkuyrm.tehlikeli olsa brcok hamile kullanmaz sanirim ve bsy olsa kanama alani olusr braktrr aspirini zten dusuk doz alicaz rabbim yardimcimiz olsn iyi doktorlarla karsilasalm insbana da genetik doktoru coraspirin verdi. ama yaseminin doktoru da bebe aspirini vermiş. en zararsızı o demiş.. ben şuan içmiyorum hiçbişey. adetliyim zaten. bitsin içmeye başlayacağım. ama coraspirinmi içsem, bebek aspirinimi bilemedim.. doktora gitmek te istemiyorum artık. kaç doktora gittim. hepsi başka birşey diyor.hiçbirinden de memnun kalamadım. doktorum da yokk
Canm cok gecms olsun doktorun ne dedi neden olms byle bsy bde kanama fln mi var progestan vermsler yoksa baska sebeplemi kullaniyrsn..cnm sakin ol stres yapma bebegin etkilenir dualarim hep sizlerle saglikla sihatle bebeğine kavus insallah. rabbim bebegini sana seni de bebegine bagslasin..Kizlar saolun rapor aldım şimdi Allahım bidaha yasatmasin çok zor çok inş bu bebeğim bizle kalır amin nolur bol bol dua edin aklınıza bole bi durumda napilira bilen varmı magnezyum progestan alıyorum zaten başkada bişe bilmiorum dua ediyorum yoksa zor çok zor dayanmak kazası z belasizxx alsaydik kucaklarımız q inş amin
onu bilmiyorum. ama netten araştirdim nedeni olduğu hemen hemen ayni yaşadığımı farkettim daha önce bebegimin emziği kopmuş. kordonu felan demişim nedeni baya bir araştirdim preeklempsi olabilirmi diye düşündüm. protein olup olmadığı nasıl anlayabilirim e-nabiza girecegim tahil sonuçlarima bakicam. da nasıl anlayabilirim?Canım internetten arastirdigima göre kan pıhtılaşması preeklampsiye de sebep olabiliyormus. Tansiyonun yüksek olabilir ama önemli olan idrarda protein çıkması. İdrarda protein çıkmış mıydı senin? Çıkmışsa eğer sen de preeklampsi gecirmissin
hamile kalir kalmaz doktor kontrol altinda olucam yine ayni doktora gidicem sonuçta doktorun suçu yoktu.. baya bi doktor ariycam.. eskişehirde turgay şenere gidicem bakalım. çok iyimiş. her ay gitmeyi düşünüyorum. inş. hamile olduğumda.Canim normal de benm tansiyonm dusuktur hamilelikte de ilk aylarda dusuktu sadece. 24 den snra biran 16 fln oldu snra ani dustu o sira da bebegimi kaybetmisim cnm pihti gtms bebegime dendi.pihtilasmayla alakali degl aslinda cnm genetigimde pihtilasma ckti oda sebep olabilirmiş preeklampsiyi tetikliyrms.cogu preeklampsi yasamis kisiler de pihtilasma yok mesela hc sebep olmuyr..preeklampside bildigim kadariyla bebege gden damarlarda daralma oluyr ve bbek beslenemiyr daha snra malesef kaybediliyr doktorlarn bunu anlayip hemen doguma almalari lazim annenn de bebegn de hayati riski var.preeklampsi de hem tansyn yksekligi,odem ve protein atilimi var cnm idrardan kolaylikla anlasiliyrms.tansynn ckmamsi icin doktorun dedikleri sadece hamile kalmadn once tuzu azlt dediler hamilelkte hic tuzlu yemiycz protein agrlikli beslenicez stres yok dikktli davranmamz lazm.preeklampsiye onlemek adina da kan sulandirici igne kullanicaz ins canim rabbim hepimizin gonlune gre versin saglikli shatli evlatlarimz olsn bir ay snra korunmayi brakicm ins icimdeki korkuda azalsn
evet baktım e-nabiza BUN /protein düşük çikti buda preeklempsi olabilirmi?
doğum yaptıktan sora hemen çikan tahıllarime baktim.. düşük çikti.. olabilirmi??? kreatinin heomgramlarin çok yüksek çikti. olabilirmi??
onu bilmiyorum. ama netten araştirdim nedeni olduğu hemen hemen ayni yaşadığımı farkettim daha önce bebegimin emziği kopmuş. kordonu felan demişim nedeni baya bir araştirdim preeklempsi olabilirmi diye düşündüm. protein olup olmadığı nasıl anlayabilirim e-nabiza girecegim tahil sonuçlarima bakicam. da nasıl anlayabilirim?
4 yıl olmuş topik açılalı ne çabuk geçmiş zaman.... ozaman dertleştiğim arkadaşlarım hepsi bebeklerini kucakladı hatta 2. leri de kucaklayan var...bir ben kaldım bebeğine kavuşamayan........
26, haftada suyum gelmiştiSebep neydi canım??
26, haftada suyum gelmişti
yok enfeksiyon yüzünden su kesesi patlamışRahim ağzı yetmezliği olabilir mi? Nedeni ile ilgili tam teşhis konuldu mu? Rabbim sabırlar versin. Doktorun ne diyor peki 4 yıla rağmen bebek sahibi olamamana? Seni üzmek istemem ama illa bir çözümü vardır... Ümitsizliğe kapılma sakın...
17in altinda 15 yada 16 Yİ Buluyorum bu arada dekolman yok bende çok şükür.. doktor sadece hipertansiyon olduğumu söledi.. preeklampsi demedi. kendimden şüphe duydum dekolman olduğumu düşünmüyorum. emziği kopmuş felan denildi.. bundan üçü var olduğu düşünüyorum.Canım düşük derken kaç? Normalde hiç olmaması gerekiyor...
inşallah olur canım tez zamanda.. hamile kalabildiğimiz ilerleyen zamanda da hamile kalabileceğimiz anlamında gelmiyor ne yazıkkii.. olmayınca olmuyoryok enfeksiyon yüzünden su kesesi patlamış
sorun yok destek aldım yumurta büyütücü çatlatma iğne vs ama olmadı nasip aşılama önerdiler henüz bekliyoruz....çük şükür bir kızım var daha büyük kaybettiğim ikinciydi ama oda onu biliyor ve sürekli kardeş istiyor başka bebekleri görünce bana kızıyor vsvs...onda da previa vardı oda riskliydi
yaşım 39 beklemeye zamanım da yok tüp bebek düşündük ama yakın çevremde deneyip olmayan çok insan var nasip diyorum olacak olsa olurdu bi şekildeinşallah olur canım tez zamanda.. hamile kalabildiğimiz ilerleyen zamanda da hamile kalabileceğimiz anlamında gelmiyor ne yazıkkii.. olmayınca olmuyoryaşın kaç bilmiyorum ama tüp bebek deneseniz .aşılama genelde tutmuyor çünkü yakın çevremden bildiğim kadarıyla..
yaşım 39 beklemeye zamanım da yok tüp bebek düşündük ama yakın çevremde deneyip olmayan çok insan var nasip diyorum olacak olsa olurdu bi şekilde
Canim nasilsin nasil gidiyor hamilelik30+5 şuan amin inşallah cümlemizin gönlüne göre olur.
Canim ben sezeryan olmadım ama açık miyom ameliyatı oldum sezeryan gibi dr 36 . Hafta civari alcaz sanciyi bekleyemeyiz dedi bana ..bende 5 aylik kaybettim ekim annelerine de yaziyordum sende oyle dimimerhaba arkadaşlar.
bugün genel bir kontrol için doktora gittim. hem de doktorumu değiştirdim. bugün tam 5 ay oldu doğum yapalı. hamilelik sürecim zaten normal geçmişti, bir sebep yok şu ana kadar bilinen. doktor da ne yaparsak yapalım kontrolümüz dışında anlık şeyler olabiliyo dedi...
pıhtılaşma çıkan arkadaşları anlattım. onun da bir hastası 36. haftada kaybetmiş bebeğini. sonra da iki düşük yapmış ve bacağına pıhtı gitmiş. öyle olunca anlaşılmış pıhtılaşma olduğu. şimdi sıhhatle doğum yapmış, iğne kullanmış. bebeği de kendisi de iyiymiş, şükür..
bana da yapılacak testleri yazdı. inşallah bu hafta yaptıracağım bakalım bende var mı... 1 yıl beklersen iyi olur dedi, vücudun toparlanması eksik şeylerin varsa tamamlanması için.
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin, ondan gelen her hayra muhtacız. onun dışında doktora sormayı unuttum, şimdi eğer nasip olursa yeni bir hamilelikte kaçıncı haftada sezeryan olacağız? bunu konuşan oldu mu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?