Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ahh ahh ben de dekolmanla kaybettim ama bu sebeplerin hiçbiri yoktu bende. idrar tahlili yapıldı pıhtılaşma genetik hepsi yapıldı tansiyonum desen hep normaldi artık tamamen takdiri ilahi diyorum kendimi yalnız bu şekilde avutabiliyorum..

yasemincim, doktor alttan muayene etti mi canım ya. bende mi senin doktora gitsem diyorum ama muayene olmak istemiyorumm

Canım evet ediyor ama inan hiç rahatsız olmuyorsun. Ben bebeğimi kaybettikten sonra tavsiye üzerine başka bir erkek doktora gitmiştim. O üstten muayene etmesine rağmen bana dokunmasından çok iğreti olmuştum. Ama bu doktorda hiç öyle bir şey hissetmedim ki ilk defa erkek bir doktora alttan muayene olmama rağmen. İnanılmaz güvenilir bir doktor. İnsana çok güven veriyor.

İnşallah gerçek olur canım. Ben de bazen istemiyorum ama bazen de çok istiyorum. Yaralarıma merhem olacakmış gibi geliyor. Bazen de bir daha hiç çocuğum olmayacakmış gibi geliyor. Korkma sakın. Bence bize gelecek en iyi şey yeni bir mucize...

İşte ben de buna kızıyorum. O kadar dış etkenlerden korumaya, kollamaya çalışırken kendi bedenim el birliği verip evladımı öldürmüş. Dediğin gibi yapabileceğimiz bir şey yok. Rabbim böyle yazmış ve böyle oldu... Rabbim kardeşlerini sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin. Aynı acılarla sınamasın bir daha bizleri. Rabbim Defne'mizi sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Uzun, sağlıklı ve huzurlu bir ömrü olsun inşallah...

Öyle canım. Her şey bir sebep. Rabbim ol dedikten sonra olması imkansız olan şeyler oluyor ama olma deyince olmuyor. Vardır bunda da bir hayır deyip, tevekkül etmek gerek...

Suclama kendini Allahin hikmeti kader ne gelirki elsen olacagi varsa dr bile bir sey yapamiyor bak benim oglumu gordun nasilda saglikli topac gibi dogdu ufacik bir enfeksiyon sebep oldu saglikli dogsalar bile kaderde varsa onune gecemezsin. O olay sayesinde kan pihtilaani ogrendin bu durum ilerde sende baska hasraliklarada neden olabilirdi. Yuce Allah boyle yazmis kaderimizi insalkah bundan sonra guzel gunlerimiz olur sagliklu hayirli omurlu evlatlarimiz olur

canım yaa o nasıl bi cümle. bedenim evladımı öldürmüş diye. senin elinden ne gelirki tatlım. böyle düşünceleri çıkar aklından...

Amin canım inşallah. Ben Rabbimin yazdığına isyan etmiyorum kesinlikle. O ne eylerse güzel eyler. Ben biraz kendime kızıyorum. O kadar sakindim evladimi ama meğerse kendi bedenim sebep olacakmış evladima. Doktorlara da kızıyorum. Yaa bu kadar zor mu problem olduğunu anlamak. Evet ben evladimi ne olursa olsun kaybedecektim bunu biliyorum kadere inancım sonsuz çünkü. Dr. ihmalinden kaybetmek beni bitiriyor çünkü o doktorları seçen bendim. Onlara güvenen bendim.
Onca sene bu isin okulunu okuyorlar nasıl bu kadar beceriksiz olabiliyorlar. İşleri İnsan hayatı. Tek bir hataları tek bir ihmalleri bir yaşamın sona ermesine neden oluyor. Bunu düşünüyorlar mı acaba? Vicdanları rahat ediyor mu acaba bir can kaybettiklerinde. Ben defalarca da uyardım hareketlerini hissetmiyorum, ayaklarım ellerim çok şiş diye... Ama herşey normal dedi gönderdi ama normal değilmiş O lanet olası detaylı ultrasona cuma günü değil de bebeğimi kaybettikten sonra soktu!!! O idrar testini cuma günü değil de bebeğimi kaybedince yaptı!!! Ufff neyse aklımda deli sorular dönüyor yine...

Bunlari gecmiste birak canim ne yapsakta gecmisi geri getiremeyiz keske geri getirebilsek onumuze bakicaz bak ben 4 doktora gittim fatkli farkli sonuclara baktilar yasadiklarimi anlattim hic biri pihtilasma testi yapmadi genetik testi istemedi nedensi kayip enfeksiyonda sebebp degil o sadece kuvezde kalmasini sagladi 5 gun koynumda olsaydi ayrilmam daha zor olucakti tedavisi yapiliyodu ilk dogdu gunden itibaren. Kader iste kismet ne yaparsak yapalim gelmiyor geri ve anlatmistim size ben daha evlenmeden oglumun ruyasini gormustum. Allahin hikmeti o mezardakinin adinin ali oldugunu soylemisti bi kadin ve ben yine bir ruyayla adini Deniz kiyacakken Ali koydum kaderimiz biz daha dogmadan yaziliyor bize yasamaktan baska bir sey dusmuyor. Bi ara bi arkadas yazmisti buraya ismi Merve 100 resmen biri beni durrtu ve o kiza israrla test yaptirmasi gerektigini soyledim sanki bi akrabam gibi sahiplenmek istedim. Sanirim dr gitmis bizim israrimizla hatta o gecw gulvine msj atmistim swnde yol goster ne olur diye;( Dr normal tetmi yapti bilmiyoeum ama bebeginin olum raporunda bazi anomaliler gorunuyodu . Bi ara yazmayinca paylasimina baktim hamileydi cok sevindim insallah bu defa saglucakla kavusur dedim yavrusuna dun gulvine yazdim o baslikta msjlasinca merve ne yapiyor acaba dedim bi baktim du kaybetmis bebwgini bunlari yaak bana dusmez ama niye yaziyorum herkes bi kac dr a gorunsun icini rahatlatsin oyle hamile kalsin. Sen artik onlemini alip saglicakla kavuscaksim yavruna imsallah Allah hepimizin yuzunu guldurur yeniden saglikli hayurli evlaylarimiz olur. Merveyede dua edelim insallah cabucak toparlanir ikinci kayip yasadi dualarimiza ihtiyaci var ama inaniyorum tum testlerini yaptiktan sonra saglikli evlatlarini kuvakliycak insallah

Ben şikayet edeceğim o doktoru, hatta dava da açacağım. Kendim için değil, başkasının canını yakamasın diye. Oğlumu hiç bir şey geri getiremez ama başkasının canının yanmasını önleyebilirim. O doktorun bu mesleği yapmasını istemiyorum. Madem hakkıyla yapamıyor, hiç yapmasın yapmasın ki başka annelerin, başka bebeklerin canı yanmasın. Kim bilir belki de ben ilk değilimdir...

Evet ben yapılması gereken tüm araştırmaları yaptırdım, doktor doktor gezip sonuçlarımı yorumlattırdım. Çok şükür sebep var ve sebepler karşısında alınabilecekler önlemlerim var. Ama dediğim gibi hangi meslek olursa olsun herkes yaptığı işin hakkını vererek yapmalı. Hele ki konu insan hayatı ve sağlığıysa bu kişiler daha da dikkatli yapmalı işlerini. Çünkü onların bir tek ihmali büyük şeylere sebep olabiliyor. Bu şekilde de işlerini yapamıyorlarsa o zaman bu mesleği hiç yapmayacaklar, yapmamalılar...

Rabbim bizleri hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve bir daha aynı acılarla sınamasın inşallah. Her şey O'dan gelir, hayır da şer de. Dediğim gibi kaderime yazılmış evladımı kaybetmek ve bu ne olursa olsun değişmezdi ve Yaradanımın bizim için daima en hayırlısını yazdığını biliyor ve inanıyorum içimde en ufak bir şüphe olmadan. İnançlıyız çok şükür ama inançlıyız diye de bence ihmallere göz yummamalıyız.

Canim seni oyle iyi anliyorum ki ben ogluma dogum yapmadan once hastanemi degistirdim dr cok iyi bir bayandi evime cok uzakti ama acil bi sey olsa trafik filan 1 saati bulurdu gitmem. Evime 8 dk uzakliktaki bi hastaneye gectim doktor 1 hafta sonraya randevu verdi catin dar bebek iri normal olmaz dedi obur doktorda aynisini demisti cumartesi sabaha gun almistik cuma aksam 6 ya dogru suyum geldi sizinti seklinde cantamizi aldik gule oynaya gittik hastaneye drlar gitmis ustelik dr umu aramiyolar bi sorun olursa icapci dr gelivek diye nts ye baglandim oglum gayet iyi kalp atisi hareketleri ebe icapciyi aramis bi problem yoksa sabahi beklesin demis dr u alir ameliyata demis. Oglumu kaybedince hastanede bagirdim cagirdim o gece amaeliyata alsaydiniz beni oglum enfeksiyon kapmazdi diye sikayetci olmama kLmadan yogun bakim dr savci cagirmis. Otopsi ustemis her sey normaldi demis. Hatam varsa cezami cekmeye raziyim demis ama ben baska drlarada sordum suyu gelip sanci icin 24 saat bekleyen varmis. Sonrada dusundukce diyorum ki olucak varsa onune gecilmiyor inan daba surevi sadece seni yipratir. Devlet 3 kayip olmadam genetik test yapmiyor drunuda elbet korur. Biz ugrastigimizla kaliriz bosver ilahi adalet var islerini yapmiyorlarsa zaten en kisa zamanda Allah cezalarini vericektir. Bi dr icin bazen kotu diyolar bazilarida benim ve cocugumun hayatini o kurtardi deniliyor ne bileyim icin rahatliyacaksa ver mahkemeye

moralim bozuk olduğunda, konuşacak kimse bulamadığımda, kızıma hasret duyduğumda kendimi buraya atıyorum. ne yazıldığı önemli değil, burda olmanız iyi geliyor.. hepinize duacıyım.

bende koltuk altında küçücük bir beze çikti. internetten araştirdim meme kanseri felan yaziyordu.. allah korusun.. yarin doktora gidicem bakalım.
Canim git tabiki de doktora ama korkma hemen Allah korusun benim de sag gogsumde damar gbi bide minik minik bezelye gbi seyler geliyrdu genel cerraha gttm icim rahat etsin dedim kanallarda hla sut vr kesilmems sutum prolaktin hormonumdn kaynakli oldugunu syledi ve arada sizliyor peki hamile kalmami engellermi genel cerrah bsy olmuycgni syledi ilacta vermedi kendiliginden gecick dedi

yasemincim, doktor alttan muayene etti mi canım ya. bende mi senin doktora gitsem diyorum ama muayene olmak istemiyorumm
Offf o alttan muyane cok kotu yaa preeklampsi gecirdim dye bana bakmak istedi ve mecbren baktrdm kotu bir duyguydu bde smear aldilar ama uc gun lekelenme ve aci yasadim

Hayir olsun canim ruyan belkide guzel haberler geliyordur kotu dusunme canim guzel seyler olsun insallah

Canim hangimiz isteriz, hangimiz byle olsun istedik ki benm de senin gibi cok kotu anlarim oldu ama kendimi toplamaya calisiyorum dagilip gitmekten cok korkuyorum bazen aklimi kaybetmekten bile korktugum oldu...kendimi cok sucladim..nasil vucudum bebegimi istemiyor diye dusundum ben deli gibi isterken nasil byle oluyor dye cok sordum cok dusundum hep kendimi sucladim kabul edemedm bu durumu..doktorlr senn vcdndn koruyark ilerliycez hamilelignde dediklerinde ble agladim..deliricek gbi oldum ama elimden hicbirsey gelmedi Rabbim byle istemiş engelleyemedk ki kader iste kavusamadn ayrilik varmis kaderimiz de..ah ah bebeğimin o guzel yuzunu hic unutamam detayli ultrasonda oyle guzeldi ki oyle tatli esniyordu ki dayanamiyrdum biran once dogsun seveyim artk kucagima almak istyrm dyrdum..ama hic kavusamadm ona hic goremedm bile dokunamadm o guzel yumusack tenine hep merk edicem oglumu hep..hangimiz istedik bu sonu hangimiz byle biseyi bilerek yapariz cnm o yuzdn hic kendini suclama elinden gelicek herseyi yapmissin zaten cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…