Gozun aydin canim en yakin zamanda insallah kalp atisinida duyarsin.Kızlar dün iş çıkışı hastaneye gittik çok şükür kese göründü 5+2 günlükmüş.şimdilik her şey normal dedi ama bizi tanıdığı için yarım saat uzun uzun konuştu neler olabileceğini ne yapmam gerektiğini artık önüme bakmam gerektiğini vs.hastaneden çıktık eşime beni Oğluma götür dedim ve kuzumun yanına gittik toprağını sevdim öptüm kokladım ona kardeşi olacağını ama onun yerini kimsenin asla alamayacağını söyledim .bize dua et oğlum Dedim.içim yine yandı ama bu sefer biraz daha iyiydim kızlar bir umut olması bile bi nebze hafifletiyormuş acılarını.allah isteyen herkese aratmadan nasip etsin .nasip ettiğine de sağ salim hayırlı Ömürlü bi şekilde kucağına almayı nasip etsin .yukarda yazdıklarınızı okudum tüylerim diken diken oldu biz kuzularımızın acı çektiĞini görmedik Allah o annelerin yar ve yardımcısı olsun çok zor gerçekten
Dün annemle konuştuk bizde haberi yok bebekten. Bi akrabamız 10 yıl uğraştı evlat sahibi olabilmek için tüp bebek 3-4 defa denediler tutmadı. En son tüp bebek tutu ve ikiz hamilelikti çok mutlu oldular. Zaamanla ikizlerden biri gelişmedi ve anne karnında öldüOnu operasyonla dondurdular, diğer bebeği vakti gelince aldılar. küçük doğdu ölen ikizi ister istemez etkilemiş çenesi tam gelişmediğinden annesi emziremedi. kaşıkla beslediler, sonra kalple ilgili anomali çıkmış .zonguldaktan alıp kocaeli üniverstesine getirmişlerdi. Hatta ben o gün bebeğimin kalp ekosu için ordaydım ve karşılaşmıştık 20 günlüktü bebek. Doktorlar 6 aylık olsun, biraz kilo alsın açık kalp ameliyatı olucak demiş. Bebek 3-4 kilo olmamıymıiş düşünün o kaadr küçüktü ki yinede direndi. Ameliyat oldu bi gün iyiyse iki gün hastanede 1 yaşını daha tam doldurmadı bu defada mide kanaması geçirdi şimdi ankaradalar. Nerde doktor iyi deseler oraya gidiyolar malesef bütün varlarını yoklarını evlatları için döktüler. Özel hastanede kayınvalidesi annesi yanında bi şey olursa korkusuyla gidip otelde kalmıyolar. Hastane gece belli saatten sonra içeri almıyor sadece annesi kalabiliyor ve ıkı kadın 10 gündür soğukta ayazda hastanenin kapısında sabahlıyor mide ameliyatı olucak şimdi dua edelimde eymen bebeği Allah annesine bağışlasın. Biz acımızı yaşadık kızlar, unutmadık unutmuyoruz ama ilk gün ki gibi değiliz hiç birimiz. Allah sabrını veriyor. Hamile kalma gibi bir umudumuz var. Çocuklarımız gözümüzün önünde hasta olsaydı ve biz çaresiz olsaydık inanın o zaman daha zorlanıcaktık. Annesi bebeğe bir şey olsa kızım öldürür kendini diyormuş Bende o yalan anne dedim ağlar perişan olur ama Allah sabrını verir öyle olsa ben yaşayamazdım dedim. Çevremdekileri beni sevenleri üzmeye hakkım yok. Sizi bunaltmaya hakkım yok ne çektiğimi bir ben bilirim ama benim derdimle sizi param parça etmeye hakkım yok dedim. Nice aslan gibi delikanlılar gitti. Şehitler, kızılayda olen gençler hepsinin annesi babası yok mu? Mevlam öyle güzel yaratmış ki her şeyi derdi vermiş sabrınıda vermiş. bir biz değiliz kızlar herkesin başında ölüm. Peygamber efendimizde sınanmış evlat acısıyla bize düşen şükredip hayatımıza devam etmek işte o zaman Yüce Allah sabrımızın mükafatını fazlasıyla vericek.
Amin canin Allah sifa bekleten tum canlara yardim etsin. Canim sen bilirsin ben bu konularda kaderciyim biraz Allah omur verseydi ne olursa olsun yasardi bebeklerimiz. Benim bebek canli dogdu hastanede olum oldu o yuzden otomatikmen kamu davasi oluyor ben ilk zaman aciljyken sikayetciyim diyodum. Sonra kendime geldikce kader dedim. Doktorlarda istemezdi mahsum bi cana bi sey olmasini ;( devlet uc kagiotan sonra pihtilasma testi yaptirmagi oneriyorken kimi kime sikayet edicen. Allab yardimcimiz olsun kadedimizde ne varsa onu yasiyoruz. Melek annesi olmak varmis nasipte neylsriz
Bilemiyoruz ki iste canim hic baska drlarla gorustun mu dr hatasi var diyorlar mi? Sonucta birinim meslek hayatida soz konusu ailesi cocuklari vardir. Ne bileyim sen bilirsin en iyisini ben yasadiklarimi bir kac dr a anlatim hepsi bizde dr uz hic birimiz bilincki bir hastaya bebege zarar vermeyiz bazen bizimde goremedigimiz seyler oluyor insaniz nihayaetinde dediler. Haklilarda ayni dr icin bi yakinimiz bebegiminde benimde hayatimi o kurtardi diyodu. Cok kisi ove ove bitiremiyordu ama ne hikmetse benim bebegim dogumda su yuttu ve su temizlenmeden nefes aldigi icin enfeksiyon basladi ;( Ben davami Allaha emanet ettim Allah omur verseydi benim oglum yasardi. Belki hastanese olmuycakti eve geturcwktim evde kaybeducektim. Ben son 1 hafta kala annemin israriyla hastane degistirdim. Benim gittigim hastane uzakti annwm ya acil durum olsa nasil yetiscen diyordu. Bebegi kaybettigim gun kizim beni oldur ben getirfim seni buraya diye feryatlari hep kilulagimda ben annemi silkeledim sakin dedim sakin bir daha oyle deme kendini suclama Allah verdi Allah aldi dedim. Bazen kendime sasiriyoeum dusundukce cok sukur ki o acida isyan etmedim. Annemi incitmedim iki sinavi bi anda verdim. Allah esimin ailemin sevdikletimin acisini gostermesin. Bu dunyada ki sinavimiz hic bitmiyecek. Sen vicadaninin sesini dinle canim. Biz be desek bos[/QUOTE benımkıde sanırım su yutmustu uç gün küvezde kaldı ıyı şimdi . Enfeksıyondan mı vefat etti yavrun
Evet canım benden de geldı o hamilesın sen inş :)Insallah canim ben aslinda bi kac gun once hasta olucam sandim bi damla kahve rengi bi akinti gelmisti umudum yoktu sonradinda uc gun olmayinca dun bi test yaptim. Heralde yerlesme kanamasiydi o
Evet canim otopsi hapildi hastanede olunce supeli olumdu enfeksiyondan baska bi sey cikmadi ve biz buna sukrettik. Kalitsal bi sey yok diye
Bilemiyoruz ki iste canim hic baska drlarla gorustun mu dr hatasi var diyorlar mi? Sonucta birinim meslek hayatida soz konusu ailesi cocuklari vardir. Ne bileyim sen bilirsin en iyisini ben yasadiklarimi bir kac dr a anlatim hepsi bizde dr uz hic birimiz bilincki bir hastaya bebege zarar vermeyiz bazen bizimde goremedigimiz seyler oluyor insaniz nihayaetinde dediler. Haklilarda ayni dr icin bi yakinimiz bebegiminde benimde hayatimi o kurtardi diyodu. Cok kisi ove ove bitiremiyordu ama ne hikmetse benim bebegim dogumda su yuttu ve su temizlenmeden nefes aldigi icin enfeksiyon basladi ;( Ben davami Allaha emanet ettim Allah omur verseydi benim oglum yasardi. Belki hastanese olmuycakti eve geturcwktim evde kaybeducektim. Ben son 1 hafta kala annemin israriyla hastane degistirdim. Benim gittigim hastane uzakti annwm ya acil durum olsa nasil yetiscen diyordu. Bebegi kaybettigim gun kizim beni oldur ben getirfim seni buraya diye feryatlari hep kilulagimda ben annemi silkeledim sakin dedim sakin bir daha oyle deme kendini suclama Allah verdi Allah aldi dedim. Bazen kendime sasiriyoeum dusundukce cok sukur ki o acida isyan etmedim. Annemi incitmedim iki sinavi bi anda verdim. Allah esimin ailemin sevdikletimin acisini gostermesin. Bu dunyada ki sinavimiz hic bitmiyecek. Sen vicadaninin sesini dinle canim. Biz be desek bos
Alisamadim sevemedim derken anlatamadim canim evladin o senin lahusa depresyonu mu yasiyosun. Biz evlatlarimiz yanimuzda olsaydi diye ne yaslar doktuk. Alkah sana yoklugunu gostermesin sukrwt yavrun saglikli ve yanindaKızlar ben ekim de sezeryan la dogum yaptım kızım uç gün küvezde kaldı elh ıyı şimdi . Ben alışamadım kızıma sevemedım sezeryan olduğu ıcın. Normal d denedım ama suni sancı mahvettı benı . Sez oldu dıye cok ağladım bende . Ama kısmet işte . İnş Allah hepınıze güzel çocuklar verır ama sizler bı yandan cok şanslısınız şu yaşanmaz şu paylaşılamayan bel para etmez dünya için insanlar öldürüluyor . Bir gün bizde ölecez ebedi alem için ve sizi cennette beklıcek bebeklerınız var ne kadar güzel ama çok zor olduğunu tahmin ediyorum sizler melek annesı oldunuz ve onlar kesınlıkle acı çekmemiştir masum melek günahsız onlar . Benım kuzenım 27 yasında vefat ettı kazada . Birinin rüyasına girmişti. Söyle ammeme ağlamasın bana dünyanın anahtarını verseler dönmem demiş :) Nasıl güzel yer demekkı orası
İki hafta önce perinatologa gitmiştim o ihmal olduğunu söyledi. Ben gebelik zehirlenmesi de gecirmisim ve bunu perinatolog daha bebeğim öldüğünde yapılan idrar testi sonucuna bakmadan tahmin etti. 20. Haftadaki yaptırdığım detaylı ultrasonda bebeğimi besleyen damarlardan bir tanesinde çentik çıkmıştı. Perinatolog bunu görür görmez idrarda protein çıktı mı dedi. Dedim bebeğimi kaybettiğim gün idrar testi yapmışlardı orda yaziyordur dedim. Baktı ve evet sen gebelik zehirlenmesi de gecirmissin dedi. Bunu doktorunun kontrol etmesi gerekiyordu sık sık çünkü damarinda çentik çıkan hastaların ileriki haftalarda gebelik zehirlenmesi geçirmesi çok yüksek bir olasiliktir dedi. Doktorun burada ihmali var dedi. Ve eğer cuma günü hareketsiz bebeğim diye doktora gittiğimde o idrar tahlilini yapmış olsaydı bebeğimi almak zorunda kalacaktı çünkü gebelik zehirlenmesinin tek kurtuluşu gebeliğin sonlanmasi...
Canim masraflari goze aliyosan ver o zaman mahkemeye dr un iletisimi nasildi seninle? Yani senin hayatinda soz konusuymus benim odemim olmustu bi kac defa baktilar protein kacagi var mi diye cok sukur yoktu. Bizde irsiydi odem aile halumelikte odem tutuyodu. Diyorum ya sen bilirsin sonucta onca masrafin bosa gitmeside var. Hayirlisi olsun diyelim. Baz kaldi demi senin Bat aİki hafta önce perinatologa gitmiştim o ihmal olduğunu söyledi. Ben gebelik zehirlenmesi de gecirmisim ve bunu perinatolog daha bebeğim öldüğünde yapılan idrar testi sonucuna bakmadan tahmin etti. 20. Haftadaki yaptırdığım detaylı ultrasonda bebeğimi besleyen damarlardan bir tanesinde çentik çıkmıştı. Perinatolog bunu görür görmez idrarda protein çıktı mı dedi. Dedim bebeğimi kaybettiğim gün idrar testi yapmışlardı orda yaziyordur dedim. Baktı ve evet sen gebelik zehirlenmesi de gecirmissin dedi. Bunu doktorunun kontrol etmesi gerekiyordu sık sık çünkü damarinda çentik çıkan hastaların ileriki haftalarda gebelik zehirlenmesi geçirmesi çok yüksek bir olasiliktir dedi. Doktorun burada ihmali var dedi. Ve eğer cuma günü hareketsiz bebeğim diye doktora gittiğimde o idrar tahlilini yapmış olsaydı bebeğimi almak zorunda kalacaktı çünkü gebelik zehirlenmesinin tek kurtuluşu gebeliğin sonlanmasi...
Canim masraflari goze aliyosan ver o zaman mahkemeye dr un iletisimi nasildi seninle? Yani senin hayatinda soz konusuymus benim odemim olmustu bi kac defa baktilar protein kacagi var mi diye cok sukur yoktu. Bizde irsiydi odem aile halumelikte odem tutuyodu. Diyorum ya sen bilirsin sonucta onca masrafin bosa gitmeside var. Hayirlisi olsun diyelim. Baz kaldi demi senin Bat aguzel seyler dusun artik insallah bu defa her sey guzel olur. Ben henuz hic bi sey hisetmiyorum kadik ve bel agrim cok. Kalp atisini duyana kaar rahatlamiycak icim kensimi kaptirmak istemiyorum insallah Allah bu defa yuzumuzu guldurur kucagimizo bos birakmaz bu dunyada da
Evet yaşadım depresyon sez olduğum ıcın Can'ım yanıyordu. Kalkamıyordum . Çocuk hastane kaldı eve geldım . Onu almaya gittigimşzde arabadan inemedım ağlaya ağlaya indim . Normal dogum olacakken suni sancıya dayanamayıp sez oldum işte . Yarım insan dıyolardı sez olanlar için . Hala üzülürüm ama geçtı depresyon su an ölürm kızım ıcın cok sevıyorum tabi ama o Zaman sevemedım ıstemedım. Benımkı de sanırım su yutmustu. Doktor ben kendımi kastıgım be nefes almadıgım ıcın nefes zorluğu yaşadı desede sanırım su yurtu ama iyileştı. Burda okudum da aynı sebebten ölen çocuklar mı var sankiAlisamadim sevemedim derken anlatamadim canim evladin o senin lahusa depresyonu mu yasiyosun. Biz evlatlarimiz yanimuzda olsaydi diye ne yaslar doktuk. Alkah sana yoklugunu gostermesin sukrwt yavrun saglikli ve yaninda
Atlatmana sevindim bizim cektigimizi bir biz bir Allah bilir. Kader bana su yutmus dediler odaya gittigimde oglum yoktu ama 5 dk sonra getirdiler oksijen vermislerdi. Uc saat yanimda kaldi gemen sutum gelmedi dr mama yedirin sekeri dusmesin dedi o edanada biraz tikandi yavrum. Annemler hemen hemsireye goturdu enfeksiyon var deyip kuveze aldilar durumu iyiydi antibiyotik tedavisi yapicaz dediler bir haftaya teslim ediceklerdi ben sezaryan olmama ragmen ayaklandim igkumun kapisinin onunde yurudum her gun iki gun sonra taburcu oldum uc gun hep gittim ucuncu gun gormek nasip olmadi 5 gun yasadi aniden kalbi durmus oglumun. Ben kader diyorum ruyasini bile gormustum o yuzden isyan etmedim hic simdi yenuden hamile gorunuyorum tam 8 oldu ama benim acim heo ayni cok ozluyorum yavrumu belki bi kardesi olucak ama inan yasadiklarimdan sonra buyuk bir coskuyla sevinemesim buruk bir sevinc. Cuma gunu sabah kan verdim adetime 2 gun vardi kanda 53.5 cikmis pazartesi tekrarlarim testi bakalim yukseliks var mi kimyasal ya da bos gebelik degilse kalp atislarini duyana kadar rahat etmiycek icim. Burda bir col kisi karninda kaybetmis dogumdan sonra kaybeden sayisi daha az. Dogumdan sonra kaybedenler bizim icin saglicakla dogurmak yetmiycek saglikli dunyaya gelwn bebeklerimizi yiturdik o yuzden sanirim hep bi korku okucak icimizde. Allah yasamana yasatmasin yasayana sabir versin. Hic bir anayi Evlatla sinamasin. Simdi sim sıkı saril yavruna sukret ve bizlerede dua et o duyguyu Allah bizede tattirsin insallahEvet yaşadım depresyon sez olduğum ıcın Can'ım yanıyordu. Kalkamıyordum . Çocuk hastane kaldı eve geldım . Onu almaya gittigimşzde arabadan inemedım ağlaya ağlaya indim . Normal dogum olacakken suni sancıya dayanamayıp sez oldum işte . Yarım insan dıyolardı sez olanlar için . Hala üzülürüm ama geçtı depresyon su an ölürm kızım ıcın cok sevıyorum tabi ama o Zaman sevemedım ıstemedım. Benımkı de sanırım su yutmustu. Doktor ben kendımi kastıgım be nefes almadıgım ıcın nefes zorluğu yaşadı desede sanırım su yurtu ama iyileştı. Burda okudum da aynı sebebten ölen çocuklar mı var sanki
Umudumuzu yiturmek yok canim ben normalde dun adet olmaliydim periyodum 28 gunden 34 e cikinca ayin 11 inde hastaydim diye doktora gitmistim bogaxlarum hep yaraydi dr ilac yazicakti bende kan tedti yapalim hamile olma durumum olabilir ona gore yazin dedim. Ogleden sonra gittim kan testim gec cikti dr gitmisti ve zaten cuma gunuydu kanda 0.1 di yani gebelik yok gorunuyodum evde antibiyotigim vardi ama icmedim gargara filan yaptim surkeli suyla gargara yaptim pazarteside rahatlamistim dr gidip ilac yazdirmadim. Icimden bi ses sanki ilac kullanma dedi hatta magnezyum ictim bi kac gun rahatlatiyodu o da hamilelikte kulaniyodu zatenAminnn canım inşallah... Ben bu ay umitsizim çünkü hiç bir belirti yok. Çarşamba günü gebelik testi yaptıracağım her ihtimale karşı ama kısmet bakalim. Gerçi oğlum da da testte çıkana kadar anlsmamistim. Sonrasında da gögüslerim çok buyumustu. Sizde nasıl? İkinci gebelikte göğüste şişme oluyor mu?
Um
Umudumuzu yiturmek yok canim ben normalde dun adet olmaliydim periyodum 28 gunden 34 e cikinca ayin 11 inde hastaydim diye doktora gitmistim bogaxlarum hep yaraydi dr ilac yazicakti bende kan tedti yapalim hamile olma durumum olabilir ona gore yazin dedim. Ogleden sonra gittim kan testim gec cikti dr gitmisti ve zaten cuma gunuydu kanda 0.1 di yani gebelik yok gorunuyodum evde antibiyotigim vardi ama icmedim gargara filan yaptim surkeli suyla gargara yaptim pazarteside rahatlamistim dr gidip ilac yazdirmadim. Icimden bi ses sanki ilac kullanma dedi hatta magnezyum ictim bi kac gun rahatlatiyodu o da hamilelikte kulaniyodu zatenpazartesi aksami hafif bi kahve rengi akintim oldu bir damla o da dedim heralde gecen ay ictigim cay ise yaradi adet dongum 28 e dusucek 16 sinda hadtalanirim en gec sonra bi sey gelmedi kasik agrim vardi hafif gogus hasadiyetim ve kasik agrim benim adet olmadannoncede yasadigim belirtiler. 15 inde test yaptim ilk esimin dogum gunuydu bi sey goremedim sonra biraktim banyoya ellerimi yikadim aksam icin haxirlik yaptim misafirim vardi kuzenlerim kardesim esi gilan geldi dogum gununu kutladik herkes gitti sonra bayoya gittim tam testi aticaktim baktim golge gibi bir cizgi ben gormek istedigim gibi goruyorum sandim esime soyledim sana bi dogum gunu hediyesi daha vermek istiyodum ama tam emim degilim surda ikinci cizgiyi horuyon mu sende dedim o da hafif oldugunu soyledi ertesi gunde malum emin olmak icin tekararladim yani adetimdem 4-5 gun once cikti ama yinede kese gorunup kalp atisimi duymadan emin olamiycam. Su ara bel agrim cok arti oglumda gogus hasasiyetim daha coktu kasik agrim fazla ben bu ay seninde guzel haberini alicagimiza inaniyorum ic sesim pek yanilmiyor ama insallah bu defada yaniltmaz
Aaa cok sevinirim valla bi dahaki gelisinde beklerim. Normalde nerde oturuyodun istanbul diye hatirliyorum. Insallah tanisiriz yuz yuze deİnşallah canım inşallah. İnşallah hissettiğin gibi olur :) Ben dün kocaelideydim. Dophin Center'da bir avukatla görüştüm. Yalnız olsaydım sana da haber verecektim. Bir daha gelirsem muhakkak haber vereceğim sana. Ben Kocaeli Üniversitesi mezunuyum. Çok uzun zaman olmuştu gelmeyeli, çok özlemişim :) inşallah bir gün yüz yüze de tanışırız canım :)
Aynen bende mayısa kadar olmazsa aşılama yaptırmak istiorum.Benim de bu ay kasıklarım çok ağrıyor. Daha erken mi bilmiyorum ama göğüslerim ağrımıyor ama... 8 gün var daha bat a. Çarşamba günü belli olur zaten hamile olup olmadığım. Pozitif çıkarsa eğer sizlerle paylaşırım. Rabbim hayırlıysa eğer nasip eder inşallah. Eğer önümüzdeki ay da olmazsa tıbbı müdahale ettireceğim. Yumurta takibi, çatlatma iğnesi vs. Mayıs'ta da olmazsa Haziranda aşılama yaptırmayı düşünüyorum. Oğluma 8 ayda hamile kalabilmiştim, bu defa o kadar beklemek istemiyorum...
Canim bende de hic belirti yok gun sayiyorum artik su birkac gun gecseydi boyle beklemek insanin psikolojisini allak bullak ediyor erken gebelik testi de yaptim kac kez hicbir iz yok galiba benim bu ay yine bos gececek.Hayirlisi olsun diyorum insallah senden guzel haberler gelir heyecanla bekliyorumAminnn canım inşallah... Ben bu ay umitsizim çünkü hiç bir belirti yok. Çarşamba günü gebelik testi yaptıracağım her ihtimale karşı ama kısmet bakalim. Gerçi oğlum da da testte çıkana kadar anlsmamistim. Sonrasında da gögüslerim çok buyumustu. Sizde nasıl? İkinci gebelikte göğüste şişme oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?