• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Arkadaşlar epinize allah sabır versin eminim çok zorduk.birde olayın söyle bir zorluğu varki sezeryanla alnmış bebekler 9 aylık da olsa ölübebek doğumu gerçekleşiyor anne için diğer gebelikler hem zamanca kısalıyor hemde deneme şansı artıyor allah hesap sorsun para için yapılan bu ameliyatlara

Şu anda Türkiyede olsan da gidemezdin canım,hamilesin çünkü.En son gittiğimde bir mezarın başında yaşlı bir çift vardı,torunlarıymış.10 sene beklediler bu bebeği dedi kadın.6 aylık doğmuş sadece 5 saat yaşamış.Geçen temmuzda olmuş bu olay ve anne şimdi tekrar hamileymiş,mezarlığa gelemiyormuş bu nedenle de.

Sen bunları düşünmemeye çalış,inşallah yeni bebeğin acını hafifletecek.
Bu durumda insan ne kadar aciz olduğunu bir kez daha anlıyor,dua etmekten başka yapacağımız hiç birşey yok maalesef

haklisin canim...hayirlisiyla bebegimi bi kucagima alsaydim... rabbim hepinizede tekrardan bebekler nasip etsin insallah... hamilelik dönemide sallantili geciyor.. o yüzden kendinizi iyi hazirlayin... hamile olunca gecer diyordum ama gecmiyor mus bunuda anladim... cok zor elimdizden duadan baska birsey gelmiyor dedigin gibi...

Arkadaşlar epinize allah sabır versin eminim çok zorduk.birde olayın söyle bir zorluğu varki sezeryanla alnmış bebekler 9 aylık da olsa ölübebek doğumu gerçekleşiyor anne için diğer gebelikler hem zamanca kısalıyor hemde deneme şansı artıyor allah hesap sorsun para için yapılan bu ameliyatlara

Çoğumuz acil ameliyata alındık canım,normal doğum gibi bir seçeneğimiz yoktu.

haklisin canim...hayirlisiyla bebegimi bi kucagima alsaydim... rabbim hepinizede tekrardan bebekler nasip etsin insallah... hamilelik dönemide sallantili geciyor.. o yüzden kendinizi iyi hazirlayin... hamile olunca gecer diyordum ama gecmiyor mus bunuda anladim... cok zor elimdizden duadan baska birsey gelmiyor dedigin gibi...

Seni çok iyi anlıyorum.Ben normalde de panik bir insanım,Allah kısmet ederse tekrar hamile kalırsam eminim korkulu bi dönem geçiricem.Şimdi bu korkumu en aza indirecek bir riskli gebelik uzmanı arıyorum.İnşallah iyi bir doktora denk gelirim.Her an aradığımda cevap alabileceğim bir doktor istiyorum sırf bu yüzden

Son düzenleme:
bende tekrar hamile kalırsam dr uma onu söyleyecem her aradığımda ulaşabilecekmiyim diye soracam.. önceki hamileliğimde sadece kontrolden kontrole gördüm doktorumu sonra hastane yeni bina yaptı tam doğum dönemi oraya taşınmaya başladı 3 günde geçeriz 1 haftada ordayız 10 güne tamamdır derken ben doktorumu değiştirdim çünkü kontrol zamanım geçiyordu .. başka hastaneye gittim başka dr a muayene oldum ama iş işten geçmişti durmuştu bebeğimin kalbi 38+5 deydim beklenen doğumuma 5 gün vardı elim kolum bomboş çıktım ordan:( bu arada o hastane hala açılmadı ben doğum yapalı 1.5 ay oldu bundada vardır bir hayır diyorum artık nasipten öte yer yok allah hepimize sabırlar versin

bende tekrar hamile kalırsam dr uma onu söyleyecem her aradığımda ulaşabilecekmiyim diye soracam.. önceki hamileliğimde sadece kontrolden kontrole gördüm doktorumu sonra hastane yeni bina yaptı tam doğum dönemi oraya taşınmaya başladı 3 günde geçeriz 1 haftada ordayız 10 güne tamamdır derken ben doktorumu değiştirdim çünkü kontrol zamanım geçiyordu .. başka hastaneye gittim başka dr a muayene oldum ama iş işten geçmişti durmuştu bebeğimin kalbi 38+5 deydim beklenen doğumuma 5 gün vardı elim kolum bomboş çıktım ordan:( bu arada o hastane hala açılmadı ben doğum yapalı 1.5 ay oldu bundada vardır bir hayır diyorum artık nasipten öte yer yok allah hepimize sabırlar versin

amin canım amin

Canım senin de başın sağolsun,hakkımızda hayırlısı buymuş diyoruz sadece :((

Ben çıkıyorum da,bişey demeden çıkmak istemedim.Evi süpüreyim bir de sonra dışarı çıkmam lazım.İşlerimi halledeyim yani

aslında gitmemen kendin için daha iyi.çünkü ben her gittiğimde başa dönüyorum. Ben de mezarını yaptırdıktan sonra her hafta gidermiyim bilmiyorum,zaman ve o anki psikolojim göstericek ne yapacağımı...
Eğer içine sinmiyorsa rica etsen gittiklerinde ona da uğrarlar heralde

kızlaaarr , yapmayın böyle. Ben kızımın nereye gömüldüğünü bile bilmiyorum.bilmek istemedim çünkü. çünkü eğer bir kez gidersem, bir daha oradan kendimi ayıramam ve normal hayat bağlanamam. Aysem hiç üzülme uzaktayım diye. Onlar melek oldu zaten.allah katındalar. Biz evimzden ve gönlümüzden onlara her zaman dualar gönderiyoruz. Ama bizim düşünmemiz gereken evlatlarımız ve eşlerimiz var. Diğer kızlarında eşleri var. Bence kendinizi bu kadar harab etmeyin. Inanın bu çok zor. Bende sizin gibi şeyler düşünüyorum .ama bu düşüncelere dalarsam bir daha çıkamamaktan korkuyorum. Bilmiyorum benim fikrim bu. Benim kızım rüyalarımda kaldı....

maşallah kızlar kaynatmışsınız ama ben kaçırdım sanırsam...
Kızlar neredesiniz?
Ben bugün kendimi çok kötü hissediyorum.Sürekli kızımın videosuna bakıyorum :43:
Dün de hep aklımdaydı,kızımızla ilgili yaza dair planlar yapmıştık hep onlar geldi aklıma :5:
Sabah kalktığımda eşimin gözlerinin şiştiğini farkettim.Gece ağlamış o da,neden dedim.Uykumda ağladım falan dedi geçiştirdi,rüyanda mı gördün dedim,hatırlamıyorum dedi :43:Yeni bir bebeğimiz olsa da kızım olmayacak ki o,offf çok kötüyüm çokk
ben de 4d resmini( baya net bir resim) çerçeveye koydum. odasına girip çıkıp ona bakıyorum:50::50: bir de geçen ay bir arkadaşımızın düğünü vardı. kızıma ilk aldığım şey, o düğünde giydirmek için aldığım minnacık beyaz, fırfırlı bir elbiseydi. çok ağladım düğünde....
canım inan ben de 1 haftadır dipteyim. tek kelimeyle dipteyim yani. başka tarifi yok bu hissettiklerimin. hiçbir şey mutlu etmiyor beni... inan artık eşim bile anlamamaya başladı beni. hiç kimseyle konuşmuyorum. bir tek buradaki arkadaşlarla yazışıyorum hepsi bu. öyle ağlayıp zırlamıyorumda... böyle don don geziyorum ortalıklarda...yazık doğa bile bana destek olmak için tel açtı ama o da kötü... bu ara hepimiz çöküntüdeyiz ya, dönemsel bir şey midir acaba? hani havalardan falan??
ama geçecek bir gün inşallah bunların hepsi...
dün bende mezarına gidecektim misafir geldi gidemedim sanki üzülecekmiş gitmezsem gibi geliyor vicdan azabı çekiyorum...dün doğalı 7 ay oldu....perşembede kaybedeli 7 ay olacak :((( haftasonuda ben hamile olduğumu öğreneli 1 sene oluyor....
hep aklım tarihlerde kafayı yedimmi ne
canım ben de kaybedeli dün 5 ay bitti. yok kafayı yemedin, ben de günleri sayıyorum. yok geçen yıl bu gün çalışmıştık, yok şu kadar gün sonra şu olacak vs...
Aslında ben de eşin gibi düşünmüştüm kız olursa aynı ismi koyarım diye.Ama şimdi sen böyle söyleyince,aynı ismi koyarsam kızım üzülür mü dedim kendi kendime :(((
ben de aynı ismi koymam. o çocuğum başka ablası başka...
canim ben iki defa gittim mezarina... gitmedigim halde böyleseysem desene gidersem dahami kötü olurum....rabbim yardimcimiz olsun cok zor... yasayan anlar derler...ismini bile seslenemedik sütümüzü veremedik kollarimiz bombos kaldi.. rabbim elbet mükafatini verir...sabir diliyorum yaratandan...
bilmiyorum mezarına gittiğimde ağlamıyorum artık ben. aksine mezarından ayrılmak beni çoook üzüyor..
canım valla beni de masada kalacak diye aldılar ameliyata. hatta asistan epidural mi olacak deyince hoca, yok ağır ameliyat olacak dayanamaz genel anestezi yapın dedi. buradakilerin çoğu da benim gibi zorunlu sezaryan oldu malesef.:50::50:
amin canım. ama inan bu hastane ve dr. işe şans. ben normal doğum olsun, iyi dr. olsun, para önemli değil diye bir ton dr. araştırdım ve değiştirdim. ama sonuç: biri yanlış teşhis koydu, diğeri gerekn önlemleri almadı, son gittiğim dr. da (allah bildiği gibi yapsın!) senin tek derdin dr. dr. gezmek dedi ve aynı dr. yarım saat sonra eli ayağı tutuşarak durumun çok acil haklıymışsın dedi... yani çok takılma dr, hastane olaylarına. malesef alnımıza bu yazılmış ve biz de onu yaşıyoruz:50::50:

bir de inşallah allah en kısa sürede kucaklarımızı doldurur inşallah çünkü benim sabrım pek kalmıyo artık kızlar yaaaa!!!

bende tekrar hamile kalırsam dr uma onu söyleyecem her aradığımda ulaşabilecekmiyim diye soracam.. önceki hamileliğimde sadece kontrolden kontrole gördüm doktorumu sonra hastane yeni bina yaptı tam doğum dönemi oraya taşınmaya başladı 3 günde geçeriz 1 haftada ordayız 10 güne tamamdır derken ben doktorumu değiştirdim çünkü kontrol zamanım geçiyordu .. Başka hastaneye gittim başka dr a muayene oldum ama iş işten geçmişti durmuştu bebeğimin kalbi 38+5 deydim beklenen doğumuma 5 gün vardı elim kolum bomboş çıktım ordan:( bu arada o hastane hala açılmadı ben doğum yapalı 1.5 ay oldu bundada vardır bir hayır diyorum artık nasipten öte yer yok allah hepimize sabırlar versin

canım, benimde bebeğimin kalbi 38+3 de durdu.ben düzenli özel muayneye gidiyordum da ne oldu. Allah yazdıysa oluor işte sen onun önüne geçemiyorsun.bende çok attım kendimi ordan oraya neden 3 gün önce alınmadı.alınsaydı yaşarmıydı diye.ama değişen bir şey olmuyor işte. Sakın kendini suçlama.....sadece testlerin yapıldımı?. Merhangi bir rahatsızlığın çıktımı?.onları araştır sende.

kızlaaarr , yapmayın böyle. Ben kızımın nereye gömüldüğünü bile bilmiyorum.bilmek istemedim çünkü. çünkü eğer bir kez gidersem, bir daha oradan kendimi ayıramam ve normal hayat bağlanamam. Aysem hiç üzülme uzaktayım diye. Onlar melek oldu zaten.allah katındalar. Biz evimzden ve gönlümüzden onlara her zaman dualar gönderiyoruz. Ama bizim düşünmemiz gereken evlatlarımız ve eşlerimiz var. Diğer kızlarında eşleri var. Bence kendinizi bu kadar harab etmeyin. Inanın bu çok zor. Bende sizin gibi şeyler düşünüyorum .ama bu düşüncelere dalarsam bir daha çıkamamaktan korkuyorum. Bilmiyorum benim fikrim bu. Benim kızım rüyalarımda kaldı....

Benden daha güçlü olduğun kesin,ne mutlu sana. :nazar:

Son düzenleme:
maşallah kızlar kaynatmışsınız ama ben kaçırdım sanırsam...

ben de 4d resmini( baya net bir resim) çerçeveye koydum. odasına girip çıkıp ona bakıyorum:50::50: bir de geçen ay bir arkadaşımızın düğünü vardı. kızıma ilk aldığım şey, o düğünde giydirmek için aldığım minnacık beyaz, fırfırlı bir elbiseydi. çok ağladım düğünde....
canım inan ben de 1 haftadır dipteyim. tek kelimeyle dipteyim yani. başka tarifi yok bu hissettiklerimin. hiçbir şey mutlu etmiyor beni... inan artık eşim bile anlamamaya başladı beni. hiç kimseyle konuşmuyorum. bir tek buradaki arkadaşlarla yazışıyorum hepsi bu. öyle ağlayıp zırlamıyorumda... böyle don don geziyorum ortalıklarda...yazık doğa bile bana destek olmak için tel açtı ama o da kötü... bu ara hepimiz çöküntüdeyiz ya, dönemsel bir şey midir acaba? hani havalardan falan??
ama geçecek bir gün inşallah bunların hepsi...

Şu an ben de ağlıyorum,o düğünde neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.Aldığımız şeyler,kurduğumuz hayaller bizi daha da üzüyor :43:

Şu an ben de ağlıyorum,o düğünde neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.Aldığımız şeyler,kurduğumuz hayaller bizi daha da üzüyor :43:

yok canım diyorum ya ben ağlamıyorum. mala bağladım resmen!! dün kışlıkları kaldırırken hamile elbiselerimi buldum. eşim saklamıştı. elim ayağım boşaldı. ööylece kalakaldım... hakikaten her şey onu hatırlatmaya başladı bana.
bir de iş yerinde tek hamile bendim. hep karnımı severlerdi. şimdi onlar hamile, ben buruk...

tamam toparlanma vaktii olan oldu zaman geri dönmüyor önümüze bakıyoruz tekrar sağlıklı bebiş diliyoruz inşallah en kısa zamanda....çok üzülmemeye çalışalım Allah daha büyük bi dert verirse naparız sonra....melek annesi olmak çok özel birşey hepimiz biliyoruz değilmi

Back
X