Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

kızlar dişlerim ve dişetlerim hepsi atakta, offf nasııl agrıyorlar anlataamam, hafta sonu doktor 3 dolgu yapacak 1 de diş cekecekmiş tırsmıyor değilim valla
biz neler gördük neler yaşadık ya diş bize n'etsin?

melisse sen bize göre daha gençsin yanlış hatırlamıosam 25..ben 30 yaşındayım 31 de hamile kalsam bile ikinci bebeğimde 35 üstü olacağım zaten risk grubuna otomatik olarak dahil edecekler.sen rahat ol.bekleyebildiğin kadar da bekle..evliliğinin tadını çıkar.gez dolaş.

Merhaba cerenball doğru söylüyorsun sadece fiziksel olarak toparlanmak yetmiyor yeni bir hamilelik için ben aralık2011 de kaybettim bebeğimi 40hafta5günlük doğdu doğumda kakasını yemiş 6 gün yoğun bakımda kaldı şimdi 15 haftalık hamileyim yani 7 ay sonra hamile kaldım ama çok zor ilk hamileliğe göre çok daha zor geçiyor süreç psikolojik olarak.Ya nasıl anlatayım bunun nasıl bir açıklaması vardır bilmiyorum ama sanki kendimi korumak için bu bebeğime ilki gibi bağlanmadım bu da üzüyor beni şimdiki bebeğime haksızlık yapıyormuşum gibi.....[/QUOTE]

bence bebeğine daha sıkı sıkı sarıl.bağlan.seni hissedecektir.hep ii şeyler düşün..iyi şeyler olsun.dualar okumayı da unutma.

ben hamileliğimin ilk üç ayı hamile old. bile hissetmedim. 4. ayda plesanta poblemi nedeniyle bebek down sendromlu olabilir dediklerinde kendime gelemedim.dedim ki ilk üç ay daha da tadını çıkarsaymışım ne iiymişim meğer. amniyosentez oldum. dediler ki bu bebek düşecek. hazırlıklı ol. amniyosentezbenim durumumdaki gebeler için çok riskli.down çıkmadı bebeğim kromazomları normal denildi. dünyalar benim oldu.herşey düzelecekti bence.sonra dedilerki gelişmio kolu bacağı kısa kaldı, cüce olabilir ....bağısağında problem var hayatın boyunca lazımlık elinde dolaşabilirsin.....alalım dediler...bu nasıl bişey emin misiniz diyorum ihtimal diolar..ihtimalle bebek mi aldıracam diorum sen biilirsin diolar....ben yine ağlıorummm...aldırmayacam doğuracam dedim.cüce bebek beklioz eşimle..her gün ağlıorum gece gündüz hiç kolay değil...sonra bi baktık bebek 6 hafta geri kalmış..31 haftayla uyumlu 25 hafta ölçüolar.inanamıorum olamaz diorum...aklım almıo.sonra zaten plesentadaki hematom yapı plesentadan ayrılmış.bir gece kanlar içinde kaldım.o gece eşimde sahura kalkmıştı.hastaneye gittik. bebek problemli old için hemen o gece almadılar. ertesi gün dr geldi. dedi ki bu bebek cüce değil olsa zaten sezaryen sonrası hemen ölür. ne peki dedim senin bebeğin çok küçük dedi ama her şeyi küçük dedi.kafası da bedeni de vs. sezaryen yaparssam yaşama ihtimali var ama çok değil.ama dedim ben bebek istiorum sezaryenden sonra ona bişey olursa ben naparım bekleyemem 2 yıl dedim. sezaryenden sonra 1 yıl yeterli ama dedi. bebeğin makat gelişli normal doğmaz ölürse normal doğurturum dedi. şuan yaşıo ne istersen onu yapacam dedi bana.ve biz bu şartlar arasında sezaryene girdik. ben doğar doğmaz ölür sandım. ölmedi, yaşadı onu gördüm elini tuttum sütümü aldı.ama ben yine ağlıodum. onu burnunda ağzında bağırsağında hortumlarla görmeye dayanamıodum.bebek dr bize bu arada bebeğin kolunda bacağında bi problem olmadığını bağrsağının da normal old. söledi. inanamadım. az kalsın bebeğimi aldıracaktım. bi de o kadar ağladım ama öle olmadı dedim.sonra bi baktık beyin kanaması geçirio daha 2 günlükkk....yandımmmm allahım dedim yandımmm böle bi acı yok...zannediom ki benim bebeğim geçirmemiştir yanlış sölüo doktor ...ödem topladı sonra gözler karın bi şiiti ki. 900 gramlık bebek oldu 1300 gram ödemden dolayı.onu öle görmek bana acı verdi. dedim ki içimden karnımdayken daha iyiydi her şey boşuna ağlamışım.
sonra bebeğim gelişme göstermeye başladı ödemi atıı. düzenli sütünü aldı. dedim her şey ii oluo.ve gece o haber geldi. böle bi acı yok. meğer ben hiçbirşey yaşamammışım.hamilelikte yaşadıklarımda doğduktan sonra yaşadıklarımda daha iimiş. ölüm haricinde her şey daha ii...

şimdi siz söleyin kızlar ben bunları kafamdan atmadan nasıl bebek düşüneyim????

arkadaşım bi doktora gözüksen diyorum?

Ya dünden beri az az geliyor.Ama bu kadar uzun hiç olmamıştım.Bir giderim canım dediğin gibi.Çalıştığım için izin almam lazım.Bu aralar işlerde yoğun elemanda eksik offf

Bence uzulme, allaha dua et, dua etki, sende tekrar o guzel duygulari yasayasin.
Tatlım du ediyorum evet haklısın.Onlar için çok sevindim.Ama yüreğim yanıyor.Bende onlar gibi sevinmiştim.Yavrumu bekliyodum
Hep hamilelerden etkilenmem diyordum ama yok ya etkileniyor insan .

Bende bu dedikleirni yasamisdim, yagmur sanki benim yuregime akiyormus gibi hiss ederdim, ama sonra anladimki, o, o kadar guzel bir yerdeki, ona ne yagmur, ne soguk, hicbirsey islemez. Onun cennetde meleklerin icinde, cooook guzel bir yerde oldugunu dusunerek rahatladim. Emin ol onlar bu dunyadan cok daha guzel yerde ve mutlu, huzurlu bir sekilde gule oynaya yasiyorlar. Ve birgun insallah bizde onlara kavusacagiz.[/QUOTE]

Herkeste aynı üzüntü Yağmur yağınca yüreğim yanıyor.Kızımın üzerine yağıyor..Her yağmur yağdığında içimi hüzün kaplıyor.

Canım hamilelğinden beri çekmişsin.Sonrası zaten iyice yıpratmış..Allahım sabrını arttırsın.Ama artık o senin meleğin annesini cenette bekliyor.Kendini yıpratmaki daha fazla sana centten kardeşini göndersin.
Benim hamileliğimde hiçbir problem yoktu.Bebeğimin kalp rahatsızlığı anlaşılmadı.Biz sağlıklı bir bebek beklerken neler oldu.Hayat çok garip.Ben kızım için ne hayaller kuruyorken kendimi nerelerde buldum.Hepimizin hayatı tepetaklak oldu.Ama sonuçta yaşıyoruz ve yaşamaya devam etmek zorundayız.Bazı şeyleri aşmamız gerekiyor.Hepimizin acısı çok büyük ve çok yeni.İnşallah bizde zamanla bazı şeyleri yeniceğiz.Allahım yeni umutlar çıkarsın karşımıza.İnşallah hepimiz ilerde yavrularımızla çok mutlu oluruz.İçimizde derin bir yara var o hep kalıcak tabi..

kızlar ocağa ne kaldıki 2.5 aycık ooo ondan sonra calısmalara baslamak bile rahatlatır bizi, dişim deli gibi agrıyor bu arada,

muhtesem yüzyıldaki nigar kalfa da bizden o yüzden nefret ediyorum hatice sultandan
ah o nigarı her gördüğümde başlıyorum ağlamaya be de

bi de iyi yanından bakmak gerek, bizi bebişlerimiz doğduğunda hiç birşey yıldıramayacak öyle ufak tefek gripler falan bizi üzemeyecek şükredeceğiz yaşadığı her ana

kızlar dişlerim ve dişetlerim hepsi atakta, offf nasııl agrıyorlar anlataamam, hafta sonu doktor 3 dolgu yapacak 1 de diş cekecekmiş tırsmıyor değilim valla
canıııım geçmiş olsun buna da iyi yanından bakalım daha çalışmalara başlamadınız biran önce tedaviye başlayıp ocağa kadar tertemiz diş ve dişetlerin olacak hamileliğinde sorun yaşamayacaksın

canım mahfettin beni yaa neler gelmiş başına arkadaşım allah sabrını arttırsın inşallahhhhhh
bunları unutabileceğini sanmıyorum canım sadece hafifleyecek
insanın beynine kazınıyor o anlar nasıl unutulsun

canım her hamilelik farklı her seferinde yeni bir çekiliş yapılıyor gen havuzunda o yüzden tekrar aynı şeylerin başına gelme olasılığı çok düşük doktorumun sürekli dediği tobegükle sürekli tekrarladığımız sözü yine yazmak istiyorum "biz sıramızı savdık " bi daha olmayacak ayrıca bizim iyileşmemiz için bebişlerimizi kucağımıza almamız gerek inşallah biran önce toparlanırsın canım

Yaa canim benim dogru soyluyorsun da, ama isde elimde degil oglum aklima geldiginde aglamamk mumkun degil. Insalah canim arkadasim insallah birgun sizlerinde mutluluga yakin oldugunuz gunler gelecekdir.

biliyorum canım gecen test yaptım hatalı cıktı ikinci cizgide belirdi sonra farkettim yanlıs yerde cıkmıs ama o 1 saat boyunca agladım inanılmaz derecede eşime kızdım, ne bileyim cok korktum, sadece bir saat de yasadım ben bunları ki sonra anladım ki daha kesinlikle zamanı değil, sadece sana destek olmak için dilden söylediğim seyler bunlar malesef kendimde inanmıyorum dediklerime, ama cabala en azından canım kendini üzmemeye, iyi düşünüp iyiyi cağır lütfen, dualarım tüm melek anneleriyle

Bende bu dedikleirni yasamisdim, yagmur sanki benim yuregime akiyormus gibi hiss ederdim, ama sonra anladimki, o, o kadar guzel bir yerdeki, ona ne yagmur, ne soguk, hicbirsey islemez. Onun cennetde meleklerin icinde, cooook guzel bir yerde oldugunu dusunerek rahatladim. Emin ol onlar bu dunyadan cok daha guzel yerde ve mutlu, huzurlu bir sekilde gule oynaya yasiyorlar. Ve birgun insallah bizde onlara kavusacagiz.[/QUOTE]

öyleler dimi okuması bile huzur veriyor

AYŞEM................HOŞGELDİN UMUDUMUZZZZZZ
VET......................başardı vet bizim 2. hamişimiz
UĞURBÖCEĞİ.............oda başardı 3. hamişimiz oldu:)
24KASIM................. hızlı bir atakla 4. hamişimiz oldu
ASESULFAM...............Evvvveeeeettt 5. hamişimiz hayırlı uğurlu olsun
CALAKAN..............çalışmalara başladı................BAT:NERELERDESİNN ARKADAŞIMM
DOĞA....................çalışmalara başladı..................BAT:20.10.2012
AYNUR...................çalışmalara başladı..................BAT:21.10.2012
İNAY......................çalışmalara başladı...................BAT:16.10.2012:26::26:
ÖZAY.....................çalışmalara başladı.....................BAT:28.10.2012
TUBEGUK.................çalışacakkkkkk hep beraber bekliyoruzz...................BAT:06.10.2012
MELEKYAVRUSU.........beklemede
MELEKANNESİ.............beklemede
HANNEM.....................beklemede
MİNİTO......................beklemede
CERENBAL..................beklemede
MELİSSE.....................beklemede

bence bebeğine daha sıkı sıkı sarıl.bağlan.seni hissedecektir.hep ii şeyler düşün..iyi şeyler olsun.dualar okumayı da unutma.

ben hamileliğimin ilk üç ayı hamile old. bile hissetmedim. 4. ayda plesanta poblemi nedeniyle bebek down sendromlu olabilir dediklerinde kendime gelemedim.dedim ki ilk üç ay daha da tadını çıkarsaymışım ne iiymişim meğer. amniyosentez oldum. dediler ki bu bebek düşecek. hazırlıklı ol. amniyosentezbenim durumumdaki gebeler için çok riskli.down çıkmadı bebeğim kromazomları normal denildi. dünyalar benim oldu.herşey düzelecekti bence.sonra dedilerki gelişmio kolu bacağı kısa kaldı, cüce olabilir ....bağısağında problem var hayatın boyunca lazımlık elinde dolaşabilirsin.....alalım dediler...bu nasıl bişey emin misiniz diyorum ihtimal diolar..ihtimalle bebek mi aldıracam diorum sen biilirsin diolar....ben yine ağlıorummm...aldırmayacam doğuracam dedim.cüce bebek beklioz eşimle..her gün ağlıorum gece gündüz hiç kolay değil...sonra bi baktık bebek 6 hafta geri kalmış..31 haftayla uyumlu 25 hafta ölçüolar.inanamıorum olamaz diorum...aklım almıo.sonra zaten plesentadaki hematom yapı plesentadan ayrılmış.bir gece kanlar içinde kaldım.o gece eşimde sahura kalkmıştı.hastaneye gittik. bebek problemli old için hemen o gece almadılar. ertesi gün dr geldi. dedi ki bu bebek cüce değil olsa zaten sezaryen sonrası hemen ölür. ne peki dedim senin bebeğin çok küçük dedi ama her şeyi küçük dedi.kafası da bedeni de vs. sezaryen yaparssam yaşama ihtimali var ama çok değil.ama dedim ben bebek istiorum sezaryenden sonra ona bişey olursa ben naparım bekleyemem 2 yıl dedim. sezaryenden sonra 1 yıl yeterli ama dedi. bebeğin makat gelişli normal doğmaz ölürse normal doğurturum dedi. şuan yaşıo ne istersen onu yapacam dedi bana.ve biz bu şartlar arasında sezaryene girdik. ben doğar doğmaz ölür sandım. ölmedi, yaşadı onu gördüm elini tuttum sütümü aldı.ama ben yine ağlıodum. onu burnunda ağzında bağırsağında hortumlarla görmeye dayanamıodum.bebek dr bize bu arada bebeğin kolunda bacağında bi problem olmadığını bağrsağının da normal old. söledi. inanamadım. az kalsın bebeğimi aldıracaktım. bi de o kadar ağladım ama öle olmadı dedim.sonra bi baktık beyin kanaması geçirio daha 2 günlükkk....yandımmmm allahım dedim yandımmm böle bi acı yok...zannediom ki benim bebeğim geçirmemiştir yanlış sölüo doktor ...ödem topladı sonra gözler karın bi şiiti ki. 900 gramlık bebek oldu 1300 gram ödemden dolayı.onu öle görmek bana acı verdi. dedim ki içimden karnımdayken daha iyiydi her şey boşuna ağlamışım.
sonra bebeğim gelişme göstermeye başladı ödemi atıı. düzenli sütünü aldı. dedim her şey ii oluo.ve gece o haber geldi. böle bi acı yok. meğer ben hiçbirşey yaşamammışım.hamilelikte yaşadıklarımda doğduktan sonra yaşadıklarımda daha iimiş. ölüm haricinde her şey daha ii...

şimdi siz söleyin kızlar ben bunları kafamdan atmadan nasıl bebek düşüneyim????[/QUOTE]

cerenim ben kaybettiğim 3 yavrumu da unutamam sen de bu yasadıklarını asla unutamazsın, unutmayı bosuna bekleriz
benim 5. aydan sonra sürekli doktorumun dedği sey erken doğum riskin var her an kanaman olabilri, bebek rahim agzına cok yakın,suan doğarsa zor yasar,böyle 3 ay geçti, ama bebeğim hep 2 hafta ilerden gidiyordu kilosu normalden daha fazlaydı, kolu bacağı cok uzun diyordu doktorlar,hem de 2 ayrı doktor, hep doğumuma beklenilenden önce tarihler diyorlardı, cok sorun yasıyordum ama bebeğim cok sağlıklıydı, 2li test 3lü test gayet iyiydi, 32. haftada 2.000gr dı cok iyi bir değerdi böyle devam ederse 4-4.5 kilo doğar denilen bebek, 32. haftadan sonra kilo alımı azaldı, hareketler azaldı, defalarca gittim doktora defalarca hocam tansiyonum yüksek, sürekli şişiyorum diyordum,bebğim az kilo alıyor, önemli değil ayakları davul gibi şişenler var diyordu, 3 hafta sonra gel derdi doktorlar ben 1 hafta sonra gene giderdim, korkuyorum hocam dedim dedim dedim ama dinletemedim, 34. haftamda alsalardı yavrumu şimdi evde aldığım oyun halısında oynuyor olucaktı, aldığım bebek arabasında annem basında beklerken ben parkta spor yapıp zayıflayacaktım, keske diyorum bazen karnımı kesip alıverseydim yavrumu, ama olmuyor güzeller güzeli bebeğim gitti, ne yapayım gidip o doktorları azarlasam dövsem gık bile demeyecekler biliyorum çünkü suclular, ama benden giden gitmiş bagırsam ne fayda aglasam ne fayda, ne doktora güvenim var artık ne hayata

Allah bize peygamber sabrı versin, tez zamanda gecsin acımız

slm kızlar.ben bir ara burda sağlık bak. bebek için arıyorlar gibi bir şey okudum sanki.yanlış mı hatırlıorum acaba.

bizim cok yakın bir komsumuzun kızının basına geleni anlatayım, ilk bebeği doğdu hatta şimdi 12 yasında diğerine hamileyken, 7. ayda bebekte kalpte sıkıntı olduğu ortaya cıkıyor, alalımm diyorlar bebeği, yoksa zaten ölücek bari sen zehirlenme, kadın bir umut bekliyor ama hergün aglardı, bebeğim ölücek ve ben birsey yapamıyorum diye, resmen ölümü bekledi bebeğiyle, 8.5 ayken bebek karnında öldü,bir daha da bebek düşünmüyor şimdi, bir kızım var yeter o bana diyor

gecen bayram ben gözü yaslı bebeğimin mezarından dönerken bana eşimin kuzeninin eşi basından gecenleri anlattı, o da bebeğini emziriyordu eşimin babannesinin evinde,bende ah ne sanslı dedim içimden kadına,ne kadarlık bebeğin dedim, ama ben aglıyorum bir yandan daha 1 ay olmus cünkü bebegim gideli,kadın 3 aylık dedi, sonra kadının anlattıkları aynen şu:
ilk bebeği 8 aylık doğumda ölüyor(yazması ne kolay),2. bebeğe hamile kalıyor bebek 5.5 aylıkken doktor diyorki aynı sıkıntı bu bebekte de var beklemeyelim alalım,bosuna tasıma diyorlar ve alıyorlar, 3.hamileliğimde haftada 1 defa gittik doktora dedi, üzülme dedi, o agladığın mezarlıkda 2 bebekte benim var dedi, ama şimdi kucağım dolu zamanla geciyor dedi, darısı basımıza insallah

kızlar ekşi sözlükten size bir yazı benim cok hoşuma gitti

sonsuza dek sürecek hiç geçmeyecek tek acı. her acı geçer evlat acısı geçmez. yavrundur, geleceğindir, yaşama nedenindir. varlığı ile var olduğun, yokluğu ile yok olduğundur. dünyanın onsuz olarak dönemeyeceğine inandığın ruhundur. gerçekten, karşılıksız, çıkarsız tek sevdiğindir.
ve o gitmiştir. artık dünya bitmiş, senin için kıyamet günü gelmiştir. evet belki şeklen yaşıyorsundur, vücut denilen kabuk yaşıyor görünüyordur.
oysa ruhun , kalbin ve duyguların evladınla birlikte gömülmüştür.
artık asla dolu dolu gülemezsin, bakışların hep kırık, hep hüzünlüdür, dudakların hep aşağıya doğru kıvrıktır. ne tam canlı, ne de tam ölüsündür

tam bizi anlatıyor ...allahım sen sabrımızı arttır allahımmm sen güç kuvvet ver allahım......meleklerimizin hayrına bizlere çokkkkk sabır sabır sabırlar ver rabbimmmmmm

bu acılarımızı hafifletecek hayırlı haberler evlatlar ver rabbim....

cumanız mübarek olsun arkadaşlar.....allah yar ve yardımcınız olsun inş..

Nasılda bizi anlatmış.25 yaşımdayım ama kendimi 80 yaşında hissediyorum.Ruhum yaşlandı.Bütün yaşama sevicim gitti..
Artık beynim ağrıyor....Düşünmekten yoruldum......
Oysa geçen sene ilk hamile olduğumu duyduğumda dünyalar bizim olmuştu ..
Allahım bu mübarek günde bizlerin yardımcısı olsun sağlıklı evlatlar nasip etsin ...

tatlım yeni bat 13 kasım hatta bu gidişle aralık ocak şubat..............

selam kızlar
senemiz yaklaştıkça kötü oldum halbuki toparlanmıştım öyle sanıyordum.....

selam kızlar
senemiz yaklaştıkça kötü oldum halbuki toparlanmıştım öyle sanıyordum.....

canım benimm allah sabrını arttırsın arkadaşım....... sadece kendimizi kandırıyoz bilinçaltımızda yaşadıklarımız çok fazla bence...allah sonsuz sabırlar versin cümlemize inş...

Bu gün kimsecikler yok........

ben varım tatlım....nasılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…