Canım hiç birşey önermiyor mu dr.lar ilaç vs...?
Ne biliyim düşük doz kortizon fln belki işe yarar, ben gebeliğim boyunca kullanmıştım böyle bekleyelim görelim mantığı ne kadar doğru acaba.
perinatoloğun ne diyor peki bi önlem alınamazmıymış.
Sen yine de çok kafana takma çok ciddi bişi olsaydı eğer muhakkak birşeyler yaparlardı demek ki ciddi boyutlarda değil.
Amaaann neler neler var önemli olan gebeliği hiiiçç sorunsuz geçirmek değil önemli olan vakti zamanında sağlıkla kucağına alabilmek bebeğini,
Hiç korkma canım herşey yolunda gidecek.
feriha ne kullandın ki kortizon merak ettim canım
bak diğer sayfada nehirinannesi doğum yapıcak yakında rabbim bizlere de nasip etsin
aynı yollardan geçtik cok heycanlıyım onun için
birde onunla aynı doktora gidiyoruz
darısı bizlerin basına
tabi önce o sağlıkla kurtulsun bebegiyle insallah
aramızda antalyada yaşayan biri daha var yani
ilk defa duyuyorum senden. Aynı perinatoloğa mı gidiyorsunuz
valla feriham hiçbirsey yapılamazmıs su an coraspinden baska.
perinatologumda bunu söyledi.Allah korusun 1500leri 3000 leri görmeyelim dedi.
önümüzdeki aylara bakıcakmısız.ayda bir 24 saatlik idrar testi yapılacak.
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona giricem.
ne diyimki canım benim ya. doktorlar birer vesile ve mecburum onu dinlemeye.
Allahım iyi sonlar hazırlasın bizlere inş.
Canım napalım tek derdin bu olsun allahın izniyle sağlıkla bir doğum yap da sonrasında olursun tedavini bak ben senelerdir yaşıyorum bu sorunu benim de 500 lere çıktı ilaçlarla düşüyor hiiiçç merak etme şu anda benim kaçak yok bile,
Sen bunları düşünüp de üzülme önemli olan bebeğin, o iyi yaa gerisi hallolur evvelallah...
feriha ne kullandın ki kortizon merak ettim canım
bak diğer sayfada nehirinannesi doğum yapıcak yakında Rabbim bizlere de nasip etsin
aynı yollardan geçtik cok heycanlıyım onun için
birde onunla aynı doktora gidiyoruz
darısı bizlerin basına
tabi önce o sağlıkla kurtulsun bebegiyle insallah
benim 813 cıktı test sonucu kacagım.inş hersey yolunda gider.
ilaç kullanmadan nasıl düşecek benimki onu bilmiyorum.
bebegimden dolayı yapılacak birsey yokmus.
ona zarar verebilir diye sanırım hiçbirsey vermiyorlar.
önümüzdeki aylara bakıcaz.
zaten önemli olan 20.haftadan sonrasıymıs.
uzun zamandır topiğe giiryorum .sanmayın bıraktım sizleri .okuyorum sadece biraz kabuğuma çekilmek istedim.sizleri çok ama çok özledim dert arkadaşlarım.her şey yolunda gitmeye başladı inşallah yavaş yavaş.şekerim de düzene girdi.artık bebeğimin doğacağı güne odaklanmaya başladım.inandım artık bu sefer Allahın izniyle sağlıklı olacak diye telkinde bulunuyorum kendime.ama inanın henüz hiç hazırlık falan yapmadım hala elim gitmiyor.bebeğimin hiçbir şeyi yok acil bi durum olsa Allah korusun.kızımın bebek kıyafetleri genelde unisex krenkteydi oğluma da giydirmiştim tabi oğluma da bi sürü şey almıştım ama herşeyi verdik ihtiyacı olanlara.ne dolayısıyla ne kızımdan ne oğlumdan bişey kalmadı.zaten ben de giydirmek istemezdim geçen böyle bi konu geçmişti sizlerin de aranızda.bana kalırsa eğer giydirilmemişse yeni bebeğe de giydirmenin sakıncası yok.şayet benimki gibiyse anne yüreği dayanamaz kokusu var( 30.haftadan sonra en azından bi hastane çıkışıyla bana hastanede lazım olacak bişeyler alayım diyorum.gerisini de artık doğuma daha yakın tarihlerde alırım diye düşünüyorum haksız mıyım arkadaşlar?arkadaşlarıma bakıyorum daha 8 haftalık bebeğe bişeyler alıyor ya içime bişey saplanıyor bu kadar rahat ve kaygısız olmalarını hem kıskanıyorum he de gıpta ediyorum ama şunu da biliyorumki herşey çok güzelken aniden canlarından can gitmedi ki kaybetme acısı yaşamdılar ki onlar bizim gibi ((
Ayşenazz sana bişi söyliyim mi bazı hamilelerin 3000 lerde 5000 lerde çıkıyor kaçağı senin o kadar da yüksek sayılmaz ne kadar az seyrederse o kadar iyi senin için. Daha önce de söyledim önemli olan sorunsuz bir gebelik geçirmek değil önemli olan sağlıkla bebeğine kavuşmak kimi insanlar ne sorunlar yaşıyor gebeliklerinde ama bebekleri sapasağlam doğuyor kimi de hiç sorun yaşamadan kaybediyor bebeğini varsın sen de bu sorunlarla boğuş yeter ki bebeğin iyi olsun canım benim. Allahın izniyle herşey iyi olacak.
bende senin gibiyim cnm sende 2 aylıkken kaybetmiştin bebeğini yanlış hatırlamıyosam bende 5 aylıkken giydirdiğin kıyafetleri bidaha diğerine giydirmek içini acıtır diye düşünüyorum bende.sen kaç aylık oldun cnm bu arada bende son zamanlara kadar bişey almayı düşünmüyorum boşver alma sende nasıl kendini daha iyi hissediyorsan öyle yap.ilk hamileliğimde bende daha cinsiyetini bile öğrenmeden almaya başlamıştım ama insan elindekini kaybedince böyle oluyo demekki
uzun zamandır topiğe giiryorum .sanmayın bıraktım sizleri .okuyorum sadece biraz kabuğuma çekilmek istedim.sizleri çok ama çok özledim dert arkadaşlarım.her şey yolunda gitmeye başladı inşallah yavaş yavaş.şekerim de düzene girdi.artık bebeğimin doğacağı güne odaklanmaya başladım.inandım artık bu sefer Allahın izniyle sağlıklı olacak diye telkinde bulunuyorum kendime.ama inanın henüz hiç hazırlık falan yapmadım hala elim gitmiyor.bebeğimin hiçbir şeyi yok acil bi durum olsa Allah korusun.kızımın bebek kıyafetleri genelde unisex krenkteydi oğluma da giydirmiştim tabi oğluma da bi sürü şey almıştım ama herşeyi verdik ihtiyacı olanlara.ne dolayısıyla ne kızımdan ne oğlumdan bişey kalmadı.zaten ben de giydirmek istemezdim geçen böyle bi konu geçmişti sizlerin de aranızda.bana kalırsa eğer giydirilmemişse yeni bebeğe de giydirmenin sakıncası yok.şayet benimki gibiyse anne yüreği dayanamaz kokusu var( 30.haftadan sonra en azından bi hastane çıkışıyla bana hastanede lazım olacak bişeyler alayım diyorum.gerisini de artık doğuma daha yakın tarihlerde alırım diye düşünüyorum haksız mıyım arkadaşlar?arkadaşlarıma bakıyorum daha 8 haftalık bebeğe bişeyler alıyor ya içime bişey saplanıyor bu kadar rahat ve kaygısız olmalarını hem kıskanıyorum he de gıpta ediyorum ama şunu da biliyorumki herşey çok güzelken aniden canlarından can gitmedi ki kaybetme acısı yaşamdılar ki onlar bizim gibi ((
Ayşenazz sana bişi söyliyim mi bazı hamilelerin 3000 lerde 5000 lerde çıkıyor kaçağı senin o kadar da yüksek sayılmaz ne kadar az seyrederse o kadar iyi senin için. Daha önce de söyledim önemli olan sorunsuz bir gebelik geçirmek değil önemli olan sağlıkla bebeğine kavuşmak kimi insanlar ne sorunlar yaşıyor gebeliklerinde ama bebekleri sapasağlam doğuyor kimi de hiç sorun yaşamadan kaybediyor bebeğini varsın sen de bu sorunlarla boğuş yeter ki bebeğin iyi olsun canım benim. Allahın izniyle herşey iyi olacak.
benim de hamileyken 28.haftamda 850 civarıydı
ama o zaman tansiyonum yoktu ve meleğim o haftalarda cok iyi kilo almıstı
hatta herkes böyle giderse 4-4500 gr doğar diyordu düşünün
aysenaz bunu senin için yazdım cünkü sadece protein kacagı bir etki yapmamıstı bende
ki benim değerlerim cok yüksekti
ama sonra 32.haftamdan sonra tansiyon cıktı ve 33.haftadan sonra bebegimin kilo alısı nerdeyse durdu ve meleğim 37.haftamda 2300gr doğdu
tam benim doğduğum kiloymus
bence ne tansiyon ne şeker ne protein kacağı tek etkili değil
birlikte olması gerekiyor benim tecrübeme göre
insallah bu sefer yasamayız insallah
tek duam bu
senin gibi olanların durumu baska canım
ben doğumdan 5 dk önce kaybettim
hiç giydiremedim o kıyafetleri
o kıyafetleri yıkadım ütüledim bir sürü sey
bir sefer makineye atıcaktım kıyafetleri makine calısmadı
hava sıcak bir sinirlendim tekmeledim makineyi
bebegimin esyasını nasıl calıstırmaz diye
meger makine bile işaret vermiş bana
tek tek etiketlerini kestim makasla kızıma pişik yapmasın diye eşim öyle istedi
karnım burnumda ütü yapmak o kadar zevkliydiki normalde nefret ederim ütüden
meleğimin herseyine özendim
sonra ben içerde uzanırken annemle kayınvaldem üst katta aglasarak kıyafetleri eşimin takım elbisesini koyduğu siyah kılıflar olur ya
onun içine koymuslar
ben daha doğum yapalı 3 gün olmus üst kata cıkamamıstım
kapımı actım babam karsımda durdu gec kızım içeri dedi
mahcup mahcup geç dedi
annemler ne güzel seyler almıs diye aglıyorlardı
annemin sesini dedem öldüğü zaman öyle kötü duymustum
sonra beni içeri kapattı babam kayınbabamın arabasına indirdi esyaları
ben o halimle balkona kostum
araba transit olunca bagaj gözüküyordu
siyah kılıfın içinde o kıyafetler o emekler gitti
ben tepede nasıl aglıyorum
annemle kayınvaldem kosarak geldi beni sakinlestirmeye
babamla kayınbabam asagıda bana üzgün üzgün bakıyor
ben balkonda feryat figan
neden anlattım bilmiyorum ama bazen kusmak gerekiyor
çok zor çok
Rabbim bir daha yasatmasın yalvarırım hiçbirimize
kızlar bazılarınız eşinizin tarafının destek olmdığından bahsetmşsiniz benm kayınvalidemin gözünden bir damla yaş akmadı o gün oğlumu toprağa vermişim ölüyorum acımdan o bana insanların içinde bak kum torbasını tutmadın göbeğin kaldı dedi 40 gün boyunca evmden gelen giden hiç btmedi birgün bile gelipte demedi bu kız ameliyatlı ayrıca yüreği yanıyo gidip yanında olıyım ben 3 ay kıpırdamadan yattım doğumdan önce o zamanda sadece 1 kere geldi beş karış suratla cenaze günü insanlar onu aramış cenaze olckmı diye o insanlara büyük cenaze olmaz gelmeyin demiş benm oğlum yerden mi bitti 8 saatte olsa nefes almadı mı herşeyi geç o benm canımdan kopmuş ha 8 saat ha 8 ay o benm evladım yaa dolayısıyla onun evladınında evladı insan bana üzülmese oğluna üzülür bide çok sever lafta eşimi daha birsürüşey işte.... ben bunlararağmen ona hiç bişy demedim sırf eşim üzülmesin dye o da farkında çnkü. bebek ya doğdu hemen öldü ya onun gözünde hiiç kıymeti yok oğlumun mezarına 100 metre mesafede oturuo dha gidip 1 bardak su dökmedi üstelik bu onun ilk torunuydu....allah büyük benm kırgınlığımı rabbim biliyo gerisi boş işte onlar bizi ASLA anlayamaz bakıyorum herkesin acısını ifade etme şekli aynı burda çnkü biz evlat kaybetmenin ne olduğunu biliyoruz belki hepimiz göz göze gelsek birbirimizin ne hissettiğini anlarız ama diğerleri anlayamaz. neyse kızlar bi anda içimi döktüm çok uzun oldu
eee canlar bende hepinizin paylaşmışsınız paylaşayım dedim.bende 7 aylık hmileydim geçen sene miraç kandilinde kayınbiraderim kaynanam bana neler yaptı.kayınpederin hiiç sesi çıkmıyo ama.benim kız ordaydı çok seviyolar evlerde yakın.üzak tütamıyosün mecbüren.orda dürüyodü bende gidip alayım ananemin kandilini mübereklemeye gideyim dedim.almaya gittim kışlık kenarı tüğlü kazaklardan giymiş çıkarmıyo dediler.dinlemiyo dediler.beyza çıkar şünü dedim hayır dedi bende sesimi yükselttim onların yanında hiç laf dinlemiyo çünkü.kayınçom içerden bi çıktı ne bildiyse söyledi bana sen ne hakla bagırırsın bü çocüga bakamıyon zaten çocük bürda dürüyo senin ona bagırmaya hakkın yok falan bisürü laf bende benim ona bagırmaya hakkım var ama senin bana bagırmaya hakkın yok dedim.bak ya ne diyo falan diye üstüme yürüdü kaynnam aramızda kaynatadan hiiç ses yok bü çock bürda bakamadıgım için değil babamı kıramadıgım için dürüyo dedim.üstüme yürüdü devam sen bü eve gelince bü evin hüüzürü kaçıyo ben olüdügm sürece bü eve bidaha gelme dedi şok oldm beynimden vürülmüşa döndüm belki biri süstürür dedim ama kaynanam daha destek çıktı hamileliğim geri kalan zamanını ağlayarak geçirdim hp.ozamandan beri konüşmüyo benle bende konşmüyorm gerçiama ben bayrammıydı neydi mesajçektim babam üzülüyo diye dım attım.karşılık vermedi o yaşadıgım acıya karşılık bi geçmiş olsn bile demedi.ne diyim hep allahından bülsün dedim.allaha havale ettim.şimdi face de bişeyler yapıyo kendince konüşmak istiyo ama istemiyorm ogün ve yaşadıgım acıya karşı konşmaması aklıma gelince istemiyorm.sonradan babamıda düşündüm zaten.orda bana destek çıkması gerekirdi diyorm hep.ben söylemek için değil kardeşim gibi gördüm hep onü antalyaya gidip gelyo tür rehberi her geliş gidişinde kıyafetleriyle ben ilgilendim afedersiniz donüna kadar ütüledim annesine yaptırmıyodü yengem daha güzel yapıyo diyodü.ama olmadı yine.iyi davrandıgım sevdiğim kardeşimden de kazık yedim.kaynanam bebeğimi kaybettikten sonra eve gelmedi bigün biri gelinin evini göstersene demişte ona gösterirken annemde kapıyı açmış bülünmüş mecbür girmiş içeri.çok zor kızlar hele böyle acı gününde insanın destek görmemesi ama kocam işte kocamı çook sseviyorm oda beni.benim düşüncelerime saygı düyüyo konüşmüyodü oda çok kızdı geçen bayramda elini öpmüş abi yapma demiş işte araarsa konüşüyolar ogündenberi hayat bü herkes yaptıgından ütansın beni karnım bürnümda evden kovmasının bi karşılığı olür elbet benden bülamaı allahından bülsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?