Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

kesinlikle canım katılıyorum .hepimizin aklından aynı şeyler geçiyo sadece sınavımız bebeğimizi kaybetmek değil etrafımızdaki ilişkilerimizlede sınav oluyoruz. bizim sınavımız çok ağır ama napalım geldi başa dua bol bol dua böyle şeyler akla geldikçe...etrafımızda çocuklarının sağlıyla kendilerin nasıl sağlıklı doğumlar yaptığıyla övünen insanların sınavıda bize nasıl davrandıklarıyla. çok kolay ama başarı ile çıkacak insan sayısıda okadar azki. iki dünyada da saadet yokmuş canım sabır sabır.herkesin sultanları saraylarda yaşarken bizim peygamberimiz çöllerde açlıkla yoklukla zulümle evlatlaının ölümüyle sınav olmuş ama şimdi cennetde Allaha en yakın yerde tahtında oturuyor.

Bence de çok doğru bir karar görüşmemen ay nası sinir oldum dengesiz insan oturmuş anlatıyor birde bu tarz insanlar nerde ne konuşacaklarını bilmeyen beyinlerini kullanamaynlar diyorum bende de önceden patavatsız olanlar dogum hikayemde de aynısına devam ettiler bi tane var nişanlısından ayrılmıştı agzımı acıp bi kelime bile etmemiştim ben hastaneden cıktıgımda gelmiş sen niye o doktora gittin ki sen niye normal doguma zorladınki, keşke bende nişanlısından ayrıldıgında sen niye onla nişanlandın ki deseydim

benim eşimde hep onu der yaşanmamış bir hayat en çok ona üzülüyorum diye

Eve geldim isten agladim agladim allahim 8 aylik olacakti simdi civil civil olacakti diye hicgucum kalmadi sanki birde ilaclarimi icmiyorum hamilelik dusundugum icin oncedenbirakayim defim antidepresanlari o daha da gerdi beni

yavrusunu sağlıklı kucağına almış biri olarak ağlayarak okuyroum yazdıklarınızı.
bende sizler gibi çok üzülür çok ağlardım 2 düşüğüm ve birde dış gebelğim olmuştu. hiç kalp atışları bile duyulmadan yok olup giden yavrularıma az ağlamadım. 4. hamileliğimde çok şükür kucağıma aldım yavrumu. hep dua ediyorum rabbim bütün isteyenlere ver kimsenin kucağını boş bırakma diye. bende bazen alıngan olurdum doğum yapanları duyunca tebrik ettiğimde darısı başına dedikleri zaman bile burukluk olurdu içimde tamam kötü niyetli değillerdi belkide ama olurdu işte. o yüzden sizleri çok çok iyi anlıyorum.
ben bu konuda çok titiz davranmaya çalışıyorum. henüz çocuğu olmamaış arkadaşıma nispet yapar gibi hallere girmemeye çalışıyorum. ama gelin görün yakın bir ahpabımızda bebeği olmuyordu. benimde olmadığından sıksık dertleşirdik. neyse ben tekrar hamile kaldım ve beni 1 kez arayıpta tebrik yahutta dua etmedi. bu kez kucağına al diye. doğum yaptım aramadı sadece faceden yazmış gözünaydın diye (hamile kalmadan önce sık görüştüğüm bir ahpabımız) ben sadece cevap yazdım ama ona diyemedim darısı başına felan yanlış anlıcak diye. keşke böyle yapmasaydı. şu an ona nasıl bi yaklaşım sergilesem bilmiyorum. zaten aramıyor bende aramıyorum. sanırım beni suçlu çıkaracak

bence suçlu çıkaracak diye düşünmeyin yanlış düşünüyosunuz. kendisini toparlayıp faceden o mesajı atmış olması bile büyük bir incelik.fazladan bir beklenti içinde olmanız bile sizin yanlış bir yaklaşım içerisinde olduğunuzun göstergesi.siz kucağınıza almışsınız bebeğinizi ve geçen acı günlerinizide unutmuşa benziyosunuz.siz dua hayırlı olsun bekliyosunuzda asıl duaya ihtiyacı olan arkadaşınız.mantıklı düşünün arkadaşınızı siz arayın .görüşmeye çalışın eminim sizin samimiyetinizi görünce oda kendisini açar.

Eve geldim isten agladim agladim allahim 8 aylik olacakti simdi civil civil olacakti diye hicgucum kalmadi sanki birde ilaclarimi icmiyorum hamilelik dusundugum icin oncedenbirakayim defim antidepresanlari o daha da gerdi beni

bence keşke k hiç kullanmasaydın anti deprasan .uyuyarak uyuşarak değil düşünerek yaşayarak ağlayarak ta olsa bir an önce yüzleşmeliyiz gebelikten bi kaç ay önce bırakılması gerektiğini biliyorum. 8 ay olmuş başlamadınmı canım bebek düşünmeye.

bende 3,5 ay oldu bebeğimi kaybedeli.sürekli bunalımdayım evden dışarı çıkıp kimseyle görüşmüyorum .önce kendimle yüzleşip acımı doyasıya yaşamam gerek .eskidende böyleydim anca böle deşarz oluyorum.biraz kafayı sıyırdım,konuşmaya konuşmaya konuşmayı unutucam yakında...spor veya nefes egzersizleri yapabilirsin .ağlayabiliyorsan bolca ağla .benim artık gözümde yaşta kalmadı sanırım.daha kötü başağrısı yapıyor. ALlah güç kuvvet hemende bebeiş göndersin bizim tek ilacımız bebek eğer kendiliğine oluyorsa bekleme artık boş ver 1yıl 2 yıldiyenleri 6 aydan sonra bişi olmaz diyor çoğu doktor

hame senin kuzun pıhtılaşmadan melek olmuş heralde hemde bebe aspirini kullandığın haldemi cnm benim belli olmadığı için doktor pıhtılaşma ihtimaline karşı bebe aspirini kullanırız dedi o yüzden soruyorum

bugün kuzucum canım kızım kanatlanalı tam 60 gün oldu bomboş geçen günler daha 60 gün sanki yıl geçti zaman neden bu kadar yavaş

arkadaslar insanlarin davranislarina cok takilmamak lazim bu konuda.bebegini kaybettiginde veya olmadiginda olan kisi dikkatli olmaya calisayim derken pot kirabiliyor ama inanin kotu niyetten degil.ya da bebek sahibi olamayan ya da kaybeden kisinin de bebegi olani kiskandigindan degil imrendiginden kendinde eksiklik hissettiginden kaynaklaniyor buruklugu.lutfen kimse birbirini yanlis anlamasin.sunu unutmayalim yokus asagi dogru inen kisi yokusu cikan kisiye once selam vermelidir cunku yokusu cikanin isi daha zordur.ben boyle dusunuyorum...

evet canım düşüklerim olduğu için kybettiğim bebeğimde önlem amaçlı kullandırmışlardı onunda dozu yetersiz kalmış . şimdi adanada bir perinatolog buldum mthfr 677- 1298 heterezigot mut taşıyıcısıymışım pıhtılaşmaya etkisi azmış güyada etkisi büyük bebeğim gitti.şimdiden coraspirin ve folidoce b aşlattı hamile kal gel dedi .sende yaptır yinede tahlillerini her yerde yapılmıyor ben maraşta yaşıyorum burda yapılmıyor adanada yaptırdım.

pıhtılaşma varsa tekrarlayan düşüklerin oluyo, 11-12.haftalarda kalp durması,27. haftada preklamsı ,düşük kilolu bebek ,yadadoğuma yakın ani kalp durması...duyduklarım bunlar
gebelikten önce bence sende yaptır benim yapılmayan tek tahlilim oydu doktorlar düşüklerinin ondan olduğunu sanmıyoruz derken problem o çıktı.1 ayda falan çıkıyo sonuçlar.artık hiçbir doktora güvenim kalmadı. sürekli şimdi araştırıyorum

Bebeğin suyunun azalması nedenleri:
- Anne karnında bebekte gelişme geriliği olması (IUGR)
- PPROM: Bebeğin suyunun erken gelmesi ve vajinadan amnion suyu akması neticesinde kayıp.
- Bebeğin böbrek ve idrar yolları ile igili anomaliler: Bebeğin idrarı amnion sıvısına karışır ve bu sıvının önemli kısmını oluşturur. Bu nedenle bebekte idrar yapımını azaltan durumlar suyun azalmasına neden olur.
- Kromozomal anomaliler
- Uteroplasental yetersizlik: Plasenta (bebeğin eşi) bazı patolojilerden dolayı bebeği besleme de yetersiz kalabilir. Örneğin yüksek tansiyon durumunda...
- İkiz ve çoğul gebelikler (İkizden ikize transfüzyon sendromu)
- Günaşımı (Gün geçmesi)
- Preeklampsi
- Dİabet (Şeker hastalığı)
- SLE (Lupus)
bence riske atma kesinlikle yaptır.üniverste hastanelerinde ücresiz yapılıyo. koagülasyon trambofili testi diye geçiyo .apt,ptt ,fibrinojenen homosistein.

Pazartesi mutlaka sorusturup yaptiricam

Benim kuzucumda ani kalp durmasi 27hafta 4gunluk sebeb bulunamadi ;((insllh rabbim bidaha yasatmaz

Ykk cnm hersey hersey normaldi butun testlerimiz harketlerjni hissetmeyince gittikki kizim ucmus coktan sende varmiydi herhangi bi sorun

yoktu canım .35.haftada 2900 -51cm olarak doğdu.bir hfta önden gidiyordu.yalnız iki gün önceki kontrolde tansiyonum 13/9 çıktı her zaman 10/6 idi. ama tehlikeli görmedi aslında ani yükselme düşme hepsinden tehlikeli imiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…