Canım hissettiklerin aynısını yaşıyorum hepimiz aynıyız sinirlerim bozuluyor hamile ve çocukları olanlara tahammül edemiyorum kötü birimiyim ben diye çok sorguluyorum kendimi hatta bebeği doğmuş ölmemiş sağlıklı ya bazen o kadar çok ileri gidiyorum ki hadi yaa diyebiliyorum içimden sinirim bozuluyo ben bunu kimseye hiçbir yerde itiraf edemiyorum yanlış anlaşılırım diye bebeği ölen birisini ya da düşük yapmış birisini duydugum zaman ise çok üzülüyorum ve o da benim gibi diye rahatlama oluyo yani herkesin başına geliyo bak senin gibi olanlar var diyorum, gıcık oluyorum çocugu olanlar hiçbirisyle konuşmak istemiyorum görmek istemiyorum ben psikiyatra gittiğimde bunların hepsi normal diyor, bazen tüm günüm duydugum hamile haberini kıskanmakla hasetle geçiyo ha bu durumumdanda rahatsız olmuyo değilim kalbini karalar kaplamasın böyle olma diyorum ama sanırım biraz zamana ihtiyacım var
Bence de çok doğru bir karar görüşmemen ay nası sinir oldum dengesiz insan oturmuş anlatıyor birde bu tarz insanlar nerde ne konuşacaklarını bilmeyen beyinlerini kullanamaynlar diyorum bende de önceden patavatsız olanlar dogum hikayemde de aynısına devam ettiler bi tane var nişanlısından ayrılmıştı agzımı acıp bi kelime bile etmemiştim ben hastaneden cıktıgımda gelmiş sen niye o doktora gittin ki sen niye normal doguma zorladınki, keşke bende nişanlısından ayrıldıgında sen niye onla nişanlandın ki deseydimcanım anlıyoruz seni bende öyle oldum çok yakın arkadaşım doğum yaptı ben işte yemeğe çıktım tel bir baktım ortak arkadaşımız öznurun bebeği oldu yazıyo yanımdaki arkadaşım hadi hadi ne yiceğiz bende dedim dur dk elim ayağım titredi boğuldum o an lavobaya gittim elimi yüzümü yıkadım oturdum ağlamaya saat ağladım yanımdaki arkadaşım ha bire öbür arkadaşıma kızıyo sana niye msj atıyo ya bilerekmi yapıyo diyo.evet belki kötü niyetli değil ama sanki bilerek yapıyorlar nerde bebeğini seven görsem bana inat yaptıklarını düşünüyorum kafayı yedim iyice.dengesiz insan çok canım eşim kızdı onunla görüşme dedi o msj atanla.sonra birde evime geldi doğum günümde hala anlatıyo bir görsen bir emiyo öznuru yanakları tombiş tombiş.zayıf doğmuş dedim benim oğlum oğlum tosun gibiydi üç buçuk klo doğdu dedim yani o an oğlumu sevdim aklıma geldi bana amannnnn sağlıklı olsunda zayıf olsun diyo salak ya şuan yazarken bile çok kızgınım.görüşmüyorum artık
ben dogumdan sonra kaybettim dogduktan sonra 3 aya yakın yaşadı yani dogumda kakasını yuttu oksijensiz kaldı ilk çocugumda başka çocugum yokcanim sen bebegini kacinci haftada neden kaybettin baska cocugun var mi??
benim eşimde hep onu der yaşanmamış bir hayat en çok ona üzülüyorum diyeeşim 3 yıl önce babasını kaybetti.bebeğimi kaybedince sordum eşime kıyaslama yapılamaz tbi ama hangisi daha zordu diye.eşim çok zor bunun cevabını vermek ama bebeğimi kaybetmek daha bi acıttı içimi dedi.yaşanmamış hayatlar daha bi acıtıyor insanın içini asıl o arkadaşın seni hiç anlayamaz
Idilfirat 7
Hame 5
cennetmeleğim 5
bulutgoc 4
yavrumrümeysa 5
mesenu 5
31 oluyo canım ben az aldım bu hafta regli haftam ondan
cnm bildiğim kadarıyla cumadan cumaya
yavrusunu sağlıklı kucağına almış biri olarak ağlayarak okuyroum yazdıklarınızı.
bende sizler gibi çok üzülür çok ağlardım 2 düşüğüm ve birde dış gebelğim olmuştu. hiç kalp atışları bile duyulmadan yok olup giden yavrularıma az ağlamadım. 4. hamileliğimde çok şükür kucağıma aldım yavrumu. hep dua ediyorum rabbim bütün isteyenlere ver kimsenin kucağını boş bırakma diye. bende bazen alıngan olurdum doğum yapanları duyunca tebrik ettiğimde darısı başına dedikleri zaman bile burukluk olurdu içimde tamam kötü niyetli değillerdi belkide ama olurdu işte. o yüzden sizleri çok çok iyi anlıyorum.
ben bu konuda çok titiz davranmaya çalışıyorum. henüz çocuğu olmamaış arkadaşıma nispet yapar gibi hallere girmemeye çalışıyorum. ama gelin görün yakın bir ahpabımızda bebeği olmuyordu. benimde olmadığından sıksık dertleşirdik. neyse ben tekrar hamile kaldım ve beni 1 kez arayıpta tebrik yahutta dua etmedi. bu kez kucağına al diye. doğum yaptım aramadı sadece faceden yazmış gözünaydın diye (hamile kalmadan önce sık görüştüğüm bir ahpabımız) ben sadece cevap yazdım ama ona diyemedim darısı başına felan yanlış anlıcak diye. keşke böyle yapmasaydı. şu an ona nasıl bi yaklaşım sergilesem bilmiyorum. zaten aramıyor bende aramıyorum. sanırım beni suçlu çıkaracak
Eve geldim isten agladim agladim allahim 8 aylik olacakti simdi civil civil olacakti diye hicgucum kalmadi sanki birde ilaclarimi icmiyorum hamilelik dusundugum icin oncedenbirakayim defim antidepresanlari o daha da gerdi beni
bende 5 tane alıyorum arkadaşlar
sayı kaç oldu
mesunu-5
ferhatt-5
tamam canım. faceyi kapatmıştım .yeni bi tane açtım .isimlerinizi yazarsanız eklerim.b arada pıhtılaşma sitesinde bu duada yapılıyo iterseniz bizde yapabiliriz
1-Hangi dilek için okunuyorsa niyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
2-Euzu besmele çekildikten sonra duaya başlanır.
DUAMIZ
Yerleri ve gökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikram kapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuya nların isimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN
DUA:
OKUNUŞU : YA MUCİBED DEAVAT
ANLAMI:
EY DUALARA CEVAP VEREN
iriz
hame senin kuzun pıhtılaşmadan melek olmuş heralde hemde bebe aspirini kullandığın haldemi cnm benim belli olmadığı için doktor pıhtılaşma ihtimaline karşı bebe aspirini kullanırız dedi o yüzden soruyorum
evet canım düşüklerim olduğu için kybettiğim bebeğimde önlem amaçlı kullandırmışlardı onunda dozu yetersiz kalmış . şimdi adanada bir perinatolog buldum mthfr 677- 1298 heterezigot mut taşıyıcısıymışım pıhtılaşmaya etkisi azmış güyada etkisi büyük bebeğim gitti.şimdiden coraspirin ve folidoce b aşlattı hamile kal gel dedi .sende yaptır yinede tahlillerini her yerde yapılmıyor ben maraşta yaşıyorum burda yapılmıyor adanada yaptırdım.
pıhtılaşma varsa tekrarlayan düşüklerin oluyo, 11-12.haftalarda kalp durması,27. haftada preklamsı ,düşük kilolu bebek ,yadadoğuma yakın ani kalp durması...duyduklarım bunlar
gebelikten önce bence sende yaptır benim yapılmayan tek tahlilim oydu doktorlar düşüklerinin ondan olduğunu sanmıyoruz derken problem o çıktı.1 ayda falan çıkıyo sonuçlar.artık hiçbir doktora güvenim kalmadı. sürekli şimdi araştırıyorum
evet canım düşüklerim olduğu için kybettiğim bebeğimde önlem amaçlı kullandırmışlardı onunda dozu yetersiz kalmış . şimdi adanada bir perinatolog buldum mthfr 677- 1298 heterezigot mut taşıyıcısıymışım pıhtılaşmaya etkisi azmış güyada etkisi büyük bebeğim gitti.şimdiden coraspirin ve folidoce b aşlattı hamile kal gel dedi .sende yaptır yinede tahlillerini her yerde yapılmıyor ben maraşta yaşıyorum burda yapılmıyor adanada yaptırdım.
pıhtılaşma varsa tekrarlayan düşüklerin oluyo, 11-12.haftalarda kalp durması,27. haftada preklamsı ,düşük kilolu bebek ,yadadoğuma yakın ani kalp durması...duyduklarım bunlar
gebelikten önce bence sende yaptır benim yapılmayan tek tahlilim oydu doktorlar düşüklerinin ondan olduğunu sanmıyoruz derken problem o çıktı.1 ayda falan çıkıyo sonuçlar.artık hiçbir doktora güvenim kalmadı. sürekli şimdi araştırıyorum
Bebeğin suyunun azalması nedenleri:
- Anne karnında bebekte gelişme geriliği olması (IUGR)
- PPROM: Bebeğin suyunun erken gelmesi ve vajinadan amnion suyu akması neticesinde kayıp.
- Bebeğin böbrek ve idrar yolları ile igili anomaliler: Bebeğin idrarı amnion sıvısına karışır ve bu sıvının önemli kısmını oluşturur. Bu nedenle bebekte idrar yapımını azaltan durumlar suyun azalmasına neden olur.
- Kromozomal anomaliler
- Uteroplasental yetersizlik: Plasenta (bebeğin eşi) bazı patolojilerden dolayı bebeği besleme de yetersiz kalabilir. Örneğin yüksek tansiyon durumunda...
- İkiz ve çoğul gebelikler (İkizden ikize transfüzyon sendromu)
- Günaşımı (Gün geçmesi)
- Preeklampsi
- Dİabet (Şeker hastalığı)
- SLE (Lupus)
bence riske atma kesinlikle yaptır.üniverste hastanelerinde ücresiz yapılıyo. koagülasyon trambofili testi diye geçiyo .apt,ptt ,fibrinojenen homosistein.
Benim kuzucumda ani kalp durmasi 27hafta 4gunluk sebeb bulunamadi ;((insllh rabbim bidaha yasatmaz
gelişim geriliği varmıydı canım.amin inşallah Allah bi daha evlat acısıyla evlat özlemiyle sınamaz
Ykk cnm hersey hersey normaldi butun testlerimiz harketlerjni hissetmeyince gittikki kizim ucmus coktansende varmiydi herhangi bi sorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?