Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba kizlar yazdıklarını zi okudum inanin acinizi yüreğimde hissettim Allah hepimize dayanma gücü versin. Oglumu kaybedeli 4.5 ay oldu. Aci ayni zaman geçtikçe derinlesiyor tabi lohusa dönemi daha bir başka oluyor o anki şok ve yasananlar kabus gibi kac defa bu rüya uyaninca bebeğim yine karnımda olsun diye dua ettim. Ve ilk gunlerde hep Bebeğimi bekledim canlandı bana getirecekler simdi diye düşündüm. Insan a evi bile tuhaf geliyor caresiz olmak cok kotu esyalarda bile anıları olmus farketmeden. Cevremde neler oluyor insanlar niye geliyor bebegim nerde niye aglamiyor hep bu sorular beynimde döndü durduama Allah o kadar buyuk ki artik en dibe vurunca acidan nefes almakta bile zorluk cektigin an kalk ayaga.kulum der gibi dayanma gücünude veriyor cok şükür. Hic isyan etmdim (Rabbim esirgesin bizleri) Allahim neden ben demedim. Sinavim olmus olsun diye dua ettim. Artik kaybetme duygusunu yasamistim ve sahip olduklarıma sukrettim baska acılarla sinanmamak icinAllahimiza sigindim imsalinşallah beni bizleri kabul eder. Bem suan tedbirlerimi alip Allah'a siginmak istiyorum icten edilen dualar geri cevrilmezmis bir sekilde Cevap verilirmis inşa llah buna layik olmusumdur.
olamaazzz canim benim 38 haftamiz bitmişti sezeryandan 1 gum once kaybettim. Dr um nedensiz dekolman dedi. Baska dr lar gebelik zehirlenmesi dedi. Bende tansiyon odem vardi kaybettiği m gece dekolman oldu gizli kanama.testlerim yapıldı temiz cikti su anbebe aspirini +ffolikasit kullaniyorum. Nasip olursa eylul veya ekimde korunmayi birakmayi düşünüyorum.
I ilknur2746 canim cevabın icin tesekkur ederim. Prof sana vitamin vs verdi mi? Onlem amaçlı tavsiyelerde bulundu mu?
Dilara Ebrar merhaba canım. Uzun zaman oldu evet nasilsin. Inşallah meleğin seninledir umarim bizlere guzel haberlerin vardir.
Kizlar dogum sonrasi ilk adet ne zaman olur acaba? 40im cikmadi daha 27 gun oldu dogum yapali.
Bencede 40 cikmadan olmaz heralde canim,benim hemen hamile kalmam mumkun gorunmuyor zaten,hala bitane kistim duruyo cunku.2 taneydi biri kaybolmus hamileyken,bitanesi kuculmus ama kaybolmamis malesef.sende de mi kan pihtilasmasi cikti? Ignemi verdi hapmi onun icin?Canım 40 cıkmadan kolayına adet olmaz bence.emzirmediğimz için diğer annelerden daha kolay düzene girer.seni anlıyorum.gün değil saat sayıyosun biraz sabret canım.
canım başın sağolsun.Biraz geçmişe baktım 12 aralıkta kaybetmiş sin yavrunu üstelik benim gibi sağlıklı bi şekilde kucagina almıssin. Yanlış anlamazsan nedenini soracağım. Veren de alan da yüce ALLAH biliyorum. Ilk gün doktorum basınız sağolsun dediği anda annem kendini suçladı seni ben bu hastaneye getirdim diye ben anneme dönüp öyle deme dedim Rabbim kendi için yaratmış benim yavrumu o verdi o aldı dedim. Benim oglumu üç saat sonra küvet enfeksiyon tedavisi için aldilar. Durumunun iyi olduğunu enfeksiyonun düştüğünü söylediler. Ben her gün görüyor sürümü goturuyordum enfeksiyonu dusmus taburcu edeceklerken fenalık. Doktoru sokmayı bi şeyi yoktu demiş otopsi istemiş kendi savcı çağırmış. Benim hatam varsa çekmeye razıyım hemşire havasıyla o çeksin cezasini demis. Bizimkiler once otopsiye razi olmamis fakat doktor kimsenin sucu yoksa bile kalitsal bi sorun varsa anne baba ikinci bebekte önlemini alır demiş. Bu söz ikna etmiş bizimkileri bazen kızıyorum kendime keşke otopsi yapilmasaydi diyorum ama takdir benden tedbir sizden demiş Yaradan. Amacım yaralı kanatmak tekrar hatirlatmak değil konuşmak istemezseniz anlarım sadece doktorların bi tanısı oldu mu merak ettim
Ben oldum sanırım yaklaşık 20 gün lohusa kanamam oldu. Sonra bir hafta kahverengi sarı akıntı iki gün az az adet kanaması gibi kanamam hafif adet sancısı gibi sancıları oldu bu gün tam sokuldu bakalım kaç gün surecekKizlar dogum sonrasi ilk adet ne zaman olur acaba? 40im cikmadi daha 27 gun oldu dogum yapali.
süpersin canım ya ne kadar dikkatlisin.inan böyle insanlara bayılıyorum.ben dünü hatırlamayan biri olarak imreniyorum.Dilara Ebrar cnm sen başka siteye de üyemisin bugün gezinirken gördümde 2011 ekim doğumlu oğlu var aynı kişimisiniz
inşallah canım amin önce sizin güzel haberlerinize sevinicem sonra benim minik kuş gelir umarım :)))Hadi insallah iyi gecer canim benim az kalmis kurtulcaksin pis miyomlardan.ondan sonra gelsin minik kuslaaaarrrr :)
aslında düşündükçe kendini kötü hissediyosundur ya.canım ya sen bence şuan karnındaki minnak bebeğini düşün.evet evrakları doktorun görmesi çok önemli ama böyle bi olay varsa insan üzülür.ay ne bileyim bende şaşırdım şimdi.BUGÜN AYRINTLI ULTRASYON İÇİN DR GİDECEGİM LÜTFEN DUA EDİN İNŞALLAH Bİ PROBLEM YOKTURDUR KÜÇÜK BEBİŞİMİ GÖRÜRÜM...BU ARADA BUGÜN OTOPSİ SPNUCUM ÇIKMADI AMAA EVRAKLARINI KARDEŞİM SAVCIDAN RİCA ETMİŞ ALMIŞ ...AVUKAT KARDEŞİM O YUZDEN VERMİYOLAR NORMALDE ....BUGÜN ÇALIŞTIGIM YERDE DR VARDI ONA GÖSTERDİM O BAKTI BAŞININ ARKASINDA MORARMA OLMUŞ BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ BEBEK DİYO DEDİ ACABA YEREMİ DÜŞÜRDÜLER DEDİ BENDE BİLMİYORUM BEN PERDE VARDI GÖREMED,M DEDİM AMA ŞOKDAYDIM BEN O AN HATIRLIYORUM GÜÇLÜ Bİ ŞEKİLDE SES DUYDUM KÜT D,YE BENDE DİYORUM ACABA YEREMİ DÜŞTÜ OTOPSİDE DARBE DİYE ÇIKMAZMI ACABA KIZLAR DÜŞÜNÜYUORUMDA BUGÜN GİDECEGİM DR SÖYLEYECEGM GÖSTERCEM GERÇİ HERSEY BAHANE ALLAHA HAVALE EDİYORUM ARTIK ONLARI APACAK BİŞEY YOK..HAKKIMIZA HAYIRLISI OLSUN...
Hadi insallah olmussundur da cabuk duzene girer.Ben oldum sanırım yaklaşık 20 gün lohusa kanamam oldu. Sonra bir hafta kahverengi sarı akıntı iki gün az az adet kanaması gibi kanamam hafif adet sancısı gibi sancıları oldu bu gün tam sokuldu bakalım kaç gün surecek
Benim 35.gün adetim olmuştu emzirmedigimiz için regl de erkenden oluyorCanım 40 cıkmadan kolayına adet olmaz bence.emzirmediğimz için diğer annelerden daha kolay düzene girer.seni anlıyorum.gün değil saat sayıyosun biraz sabret canım.
canım ben 40 ımın içinde adet gördüm şöyle anlatayım 20 gün boyunca kanamam azalarak devam etti sonra bir on gün sadece lekelenme oldu ara sıra ve birden tam 35. günde şiddetli kanamam oldu doktora koştıum bişey var mı diye dr adet görüyorsun dedi herşey normal dedi dediği gibi 7 gün sürdü ve bitti ..Doktorumun dediğine göre emzirmeyen anneler doğumun ilk gününü adet günü olarak sayıp ondan sonra normal adet görebilrimiş ben normalde de 35 de bir görüyodum zaten durum bu oldu benim içinKizlar dogum sonrasi ilk adet ne zaman olur acaba? 40im cikmadi daha 27 gun oldu dogum yapali.
Bende bazen otopsi hiç yapilmasaydi diyorum ama ikinci bebekte kalıtsal bi sıkıntı varsa önlem alınır denildiği için razi olduk. Ben kalp ekosu yaptırmistim normal denildicanım başın sağolsun.
evet bazen yaptığımız şeyleri mantıklı yapmamız gerekiyor.otopsi olayında aslında bencede doğru düşünülmüş.her neyse..
benim olayım malesef doğumdan sonra başladı.yani hamileliğimde şekerim hariç hiç bir sıkıntım yoktu.oda çokta ciddi değildi bence.sabah açlığım 120-130 arasındaydı.ama tokluğum herzaman normal gitti.ilk doğumum sezeryan olduğu için ikiniciside sezeryan oldu.doktoruma çok güveniyordum.iyi bi doktordu.ona rağmen ilk hamileliğimde yapılmayan ayrıntılı ultrason incelemesini falan farklı bi hastaneye yaptırmıştım.ama herşey normaldi.sezeryan olacağım gün sabah saat 6 da hastanedeydik.9 bucuk gibi kızım odaya geldi.bende yarım saat sonra yanına geldim.hemen emzirdim falan herşey gayet normal.doktor kontrol etti.2 saate bir kızımın şekeri ölçülüyordu.3680 gr doğdu.pespembe bi bebekti.emdikçe kakasını yaptı uyudu.emdikçe kakasını yaptı uyudu.sadece çocuk doktoru kalbinde azcık bi üfürüm var ama bunu zamanla kapatır dedi.sadece elde olan buydu.sabahtan gece saat 2 bucuğa kadar böyle devam etti.sonra gece kızım emmemeye başladı.ağlamaya başladı.annem hemşire çağırdı.hemşire azıcık üşütmüşsünüz biz besleyelim ısıtalım getiririz dediler.ve malesef gidiş o gidiş.saat 6 gibi vefat etmiş.
asla ama asla istemedim otopsiyi.bende şeker olduğu için büyük arther transpozisyonu dendi.yani bulgular onu işaret ediyormuş.neyse neydi hastalığı...Rabbim nasip etmeyecekti ben bunu anladım...yanımdan sessizce gitti meleğim.hiç acı çekmedi delik deşik olmadı.
sonra yavaş yavaş kendime gelince doktor hatasımı dedim kendi kendime.bunun şeytanın fısıldaması olduğundanda emindim.yinede üniversiteye gittim ayrı bi kadın doğumcuya gittim farklı bi perinatolojiye gittim ve hepside büyük arther transpozisyonuna hamilelğimde tanı koyulamadığını söyledi.sadece hamilelikte kızıma eko çekilirse anlaşılabilirmiş.ondada doktor çok dikkatli olmalıymış....ve yine müdahale edilemezmiş.
bazı bebekler bu hastalık olmasına rağmen yaşamlarını devam ettirebiliyorlar.ama onların kapanması gereken delik ya hiç kapanmıyor yada geç kapanarak tedavilerine zaman tanıyor.ama maalesef bizim deliğimiz hemen kapandı ve kızımın hiç bi şansı kalmadı.vardır bi hayır.o minnak delik kapanmasaydı sayısız ameliyat onu bekliyecekti.belkide dayanamayıp yine sonumuz böyle olacaktı.ki bu ihtimal kalp hastalarında çok yüksek.
evet canım ya durum böyle işte.hiç bişey anlamadık.doğuma gittik kucağımız boş döndük.asla ama asla suçlu aramadım.vefat ettiğinden emin oldunuzmu diyenler oldu.hemşire elinden düşürmüştür diyenler oldu.allahım yaaa.hiç birine kulak vermedim.kalbimi bozmadım.rabbim böyle olmasını istedi.ben kimi kime şikayet edeyim.neden şikayet edeyim.evladım gitti.o işlerle uğraşmak benim daha çok acıtırdı canımı.haftada 2 kez gidiyorum kızımın yanına.pembe çiçekler içinde yatıyor meleğim.doktorumun hatası değil içim rahat.başkada bişey bilmiyorum.varsa bi ihmal başka birinde onuda rabbime havale ediyorum.edenin yanına kalırmı sanıyosun....otopsiyede karşıydım zaten.vefat etti ne olsa canımı acıyacak diyen arkadaşlarıma inat ben kızıma kıyamadım...
canım başın sağolsun.
evet bazen yaptığımız şeyleri mantıklı yapmamız gerekiyor.otopsi olayında aslında bencede doğru düşünülmüş.her neyse..
benim olayım malesef doğumdan sonra başladı.yani hamileliğimde şekerim hariç hiç bir sıkıntım yoktu.oda çokta ciddi değildi bence.sabah açlığım 120-130 arasındaydı.ama tokluğum herzaman normal gitti.ilk doğumum sezeryan olduğu için ikiniciside sezeryan oldu.doktoruma çok güveniyordum.iyi bi doktordu.ona rağmen ilk hamileliğimde yapılmayan ayrıntılı ultrason incelemesini falan farklı bi hastaneye yaptırmıştım.ama herşey normaldi.sezeryan olacağım gün sabah saat 6 da hastanedeydik.9 bucuk gibi kızım odaya geldi.bende yarım saat sonra yanına geldim.hemen emzirdim falan herşey gayet normal.doktor kontrol etti.2 saate bir kızımın şekeri ölçülüyordu.3680 gr doğdu.pespembe bi bebekti.emdikçe kakasını yaptı uyudu.emdikçe kakasını yaptı uyudu.sadece çocuk doktoru kalbinde azcık bi üfürüm var ama bunu zamanla kapatır dedi.sadece elde olan buydu.sabahtan gece saat 2 bucuğa kadar böyle devam etti.sonra gece kızım emmemeye başladı.ağlamaya başladı.annem hemşire çağırdı.hemşire azıcık üşütmüşsünüz biz besleyelim ısıtalım getiririz dediler.ve malesef gidiş o gidiş.saat 6 gibi vefat etmiş.
asla ama asla istemedim otopsiyi.bende şeker olduğu için büyük arther transpozisyonu dendi.yani bulgular onu işaret ediyormuş.neyse neydi hastalığı...Rabbim nasip etmeyecekti ben bunu anladım...yanımdan sessizce gitti meleğim.hiç acı çekmedi delik deşik olmadı.
sonra yavaş yavaş kendime gelince doktor hatasımı dedim kendi kendime.bunun şeytanın fısıldaması olduğundanda emindim.yinede üniversiteye gittim ayrı bi kadın doğumcuya gittim farklı bi perinatolojiye gittim ve hepside büyük arther transpozisyonuna hamilelğimde tanı koyulamadığını söyledi.sadece hamilelikte kızıma eko çekilirse anlaşılabilirmiş.ondada doktor çok dikkatli olmalıymış....ve yine müdahale edilemezmiş.
bazı bebekler bu hastalık olmasına rağmen yaşamlarını devam ettirebiliyorlar.ama onların kapanması gereken delik ya hiç kapanmıyor yada geç kapanarak tedavilerine zaman tanıyor.ama maalesef bizim deliğimiz hemen kapandı ve kızımın hiç bi şansı kalmadı.vardır bi hayır.o minnak delik kapanmasaydı sayısız ameliyat onu bekliyecekti.belkide dayanamayıp yine sonumuz böyle olacaktı.ki bu ihtimal kalp hastalarında çok yüksek.
evet canım ya durum böyle işte.hiç bişey anlamadık.doğuma gittik kucağımız boş döndük.asla ama asla suçlu aramadım.vefat ettiğinden emin oldunuzmu diyenler oldu.hemşire elinden düşürmüştür diyenler oldu.allahım yaaa.hiç birine kulak vermedim.kalbimi bozmadım.rabbim böyle olmasını istedi.ben kimi kime şikayet edeyim.neden şikayet edeyim.evladım gitti.o işlerle uğraşmak benim daha çok acıtırdı canımı.haftada 2 kez gidiyorum kızımın yanına.pembe çiçekler içinde yatıyor meleğim.doktorumun hatası değil içim rahat.başkada bişey bilmiyorum.varsa bi ihmal başka birinde onuda rabbime havale ediyorum.edenin yanına kalırmı sanıyosun....otopsiyede karşıydım zaten.vefat etti ne olsa canımı acıyacak diyen arkadaşlarıma inat ben kızıma kıyamadım...
yok canım hiç kötü düşünme kendine kafadan 6 ay ver bu altı ayda hiç hesaba girme bence kafanı dağıt beklentiye girme hatta eşinle de konuşmayın özellikle yumurtlama günlerini ilişki zamanını falan akışına bırakın kesinlikle böyle yaptığınızda daha iyi olacaktır rabbim nasşp edecektir inşallah hayırlısıyla sen olması gerek dedikçe beyin bile kendini hamile sanıp hormonlara da etkiliyormuş ve hamileliğin önünde engel oluyormuş benim bir arkadaşım 5 yıl boyunca sebepsiz yere hamile kalamadı sırf bu yüzden en son eşiyle birlikte vazgeçtiler herşeylerini bebeğe göre ayarlıyorlardı ondan da vazgeçtiler arabalarını bile sattıp küçülttüler bebek olmayacak diye düşün artık tam o ayda hamile kaldı :))kızlar ya biliyormusunuz aslında ben çok panik oldum.benim 9 ay oldu kızım vefat edeli.ve her ay çok düzenli bi şekilde adet oldum.yumurtlama günlerimi bile alayabiliyordum.ama 3 aydan beri korunmuyoruz ve hiç bişey olmuyor.bu ay ilk defa 3 gün gecikti allah dedim galiba oldu.ki çok düzenliydi hiç geçikme olmazdı.bu yüzden umutlanmıştım.ama olmamış meğer.bende çok panikledim.umutsuzluk oldu yaaaa.
bi arkadaşım bebeğini kaybettikten sonra uzun zaman hamile kalamadı.psikoloğa gittikten sonra oldu demişti.psikolojik bi durumum mu varki.allahım yada doktor tüplerimi yanlışlıkla bağladımı ki...ay neler düşünüyorum ya
evet canım ya aynen öyle.Rabbim kabul etsin.hamile kaldığımı öğrendiğim günden doğumuma kadar her gün 3 yasin 1 duhan suresi okurdum.doğumdan bi kaç gün önce kuran kursunda toplamıştım duasını.neler yapmıştım.ama rabbim cenneti için yaratmış.hamileliğimin başında eniştemin rüyasında benim dişim çıkmış.herkes çok üzülmüş bende olsun üzülmeyin yine çıkar demişim.ve 8 ay sonra akıllara geldi bu rüya.ah canım yaaa rabbim bi daha yaşatmasın bize ve kimselere.B
Bende bazen otopsi hiç yapilmasaydi diyorum ama ikinci bebekte kalıtsal bi sıkıntı varsa önlem alınır denildiği için razi olduk. Ben kalp ekosu yaptırmistim normal denildibi şey çıkacağına inanmıyorum Allah verdi o aldı. Ben Rüyalarıni görmüştüm zaten yavrumun olduğunu söylediklerine gözümün önünde canlandı o rüyalar. Hamileyken de hep dua ettim Rabbim emaneti ni sağlıcakla kucagimiza almayi nasip et bize dedim. Önce sana hayırlı bir kul olsun sonra bize hayırlı evlat olsun dedim. Demek hakkımızda hayırlısı böyleydi. Ne mutlu bize ki çok hayırlı evlatlarımız var
Kalbini ferah tut canım Allah büyüktür o ol dediği zaman olacaktır. Icin rahatladım istiyorsan bi doktora görün türlerini rahmin e baksın. Stres olucak mi olmayacak mı paniği yaşadığımız acı ne kadar iyiyiz demekte beynimizin bi yerini kurcaliyor ayni seyleri yasarmiyiz diye ve strese neden oluyor. Umarım Allah gönlüne göre ve hayirlisini en hayırlı zamanda sana verir. Hem bi oğlun var Rabbim onu sana bagislasin. Inşallah hayirli sağlıklı uzun omurlu kardeşine olurkızlar ya biliyormusunuz aslında ben çok panik oldum.benim 9 ay oldu kızım vefat edeli.ve her ay çok düzenli bi şekilde adet oldum.yumurtlama günlerimi bile alayabiliyordum.ama 3 aydan beri korunmuyoruz ve hiç bişey olmuyor.bu ay ilk defa 3 gün gecikti allah dedim galiba oldu.ki çok düzenliydi hiç geçikme olmazdı.bu yüzden umutlanmıştım.ama olmamış meğer.bende çok panikledim.umutsuzluk oldu yaaaa.
bi arkadaşım bebeğini kaybettikten sonra uzun zaman hamile kalamadı.psikoloğa gittikten sonra oldu demişti.psikolojik bi durumum mu varki.allahım yada doktor tüplerimi yanlışlıkla bağladımı ki...ay neler düşünüyorum ya
Hmmm anladim canim benim.seninde erken olmus.bakalim benimki ne zaman olcaksa.uff bu sicaklarda da adet olmak hic cekilmez.hamileyken ne guzel olmuyoduk rahattik.canım ben 40 ımın içinde adet gördüm şöyle anlatayım 20 gün boyunca kanamam azalarak devam etti sonra bir on gün sadece lekelenme oldu ara sıra ve birden tam 35. günde şiddetli kanamam oldu doktora koştıum bişey var mı diye dr adet görüyorsun dedi herşey normal dedi dediği gibi 7 gün sürdü ve bitti ..Doktorumun dediğine göre emzirmeyen anneler doğumun ilk gününü adet günü olarak sayıp ondan sonra normal adet görebilrimiş ben normalde de 35 de bir görüyodum zaten durum bu oldu benim için
bulgular onu göstermiş.yani akciğer filmlerinden kalbinde büyümeyi görmüşler.kalp temizlenemediği için hacmini genişletirmiş.bide dediğim gibi benim şeker hastası olmam...Canim yaa cok uzuldum( Allah sabir versin..peki o teshisi nasil koymuslar bebegine? Tabiki verende alanda Allah hic suphesiz..