Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Ben de eşin gibi düşünüyorum,kızımın hiçbirşeyini dağıtmadım dağıtmam da belki saçma ama kızıma ihanet ediyormuşum gibi gelir

niye saçma gelsin...sana daha saçmasını anlatayımmı bir kızım var 5,5 yaşında ilk zamanlar ona sarılınca diğeri kıskanır gibi hissediyordum...

canım ya kıyamam...sen anlat kendin istedikçe biz sormayalım...burası bize iyi geldi inşallah sanada öyle gelir....

niye saçma gelsin...sana daha saçmasını anlatayımmı bir kızım var 5,5 yaşında ilk zamanlar ona sarılınca diğeri kıskanır gibi hissediyordum...

Kısmetse yeni bir bebek istiyorum ve düşünüyorum Allah kısmet eder de kucağıma alırsam,kızım hisseder mi,annem beni unuttu der mi diye

Her hafta mezarına gidiyorum,belki bu yaramı daha da kanatıyor ama kızım bekler mi,gitmezsem üzülür mü diyorum

Bunları başka birine söylesem belki saçmalama der ama hep diyorsunuz ya bizi bizden daha iyi anlayan olamaz diye işte çok doğru

Demez annesi der mi hiç sen üzüldükçe oda üzülür....sen mutlu ol ki oda huzurlu olsun...bi hikaye okudum bugün yazayımmı bilemedim kimseyide üzmek istemiyorum...çok taze acın geçecek demiyorum ama hafifleyecek inan....yeni bebeklerimizi konuşucaz kısmetse..Allah bu acını unutturacak başka acı vermesin...

Bunları düşünmen çok doğal canım ben aralıkta doğum yaptım 6 gün yaşadı oğlum şimdi yavaş yavaş bebek düşünmeye başlıyoruz ama bazen benim de aklıma geliyor yeni bir bebeği öyle sevemem diyorum...Bilmiyorum işte canım hepimiz aynı ya da benzer şeyler yaşıyoruz aslında buraya gelmeden önce bi benim başıma geldi sandım böyle kötü olay ama maalesef o kadar çokuz ki...Mezarına ilk zamanlar ben de hep gidiyordum ama işte yavaş yavaş alışıyorsun bu acıya unutmuyorsun asla unutmanı kimsenin beklememesi de lazım ama alışıyosun bu acıyla yaşamaya sadece ...

Bugün bir gelişme daha yaşadım bebek mağazalarına girmeyi bırak önünden geçemiyordum bugün yeni doğum yapan bi arkadaşın bebeği için bişey almaya gittim ve aldım ve ilginçtir beklediğim kadar etkilenmedim aynı mağazadan oğlum için bissürü şey almıştım bi buruldu içim ama beklediğimden daha iyiydi...Bu aralar sadece ya bi dahaki bebeğim erkek olmazsa diye düşünüp duruyorum...Off onu da o zaman düşünürüz değil mi...Acaba aynısını yerine koymaya mı çalışıyorum hala...

ya bu bende de var iyimidir kötümüdür bilmiyorum dediğin gibi alışıyoruz...bende arkadaşın bebeğini kucağıma alıp sevdim.. bakmak bile istemezdim yeni doğmuş bebeklere....

ya bu bende de var iyimidir kötümüdür bilmiyorum dediğin gibi alışıyoruz...bende arkadaşın bebeğini kucağıma alıp sevdim.. bakmak bile istemezdim yeni doğmuş bebeklere....

Herhalde bu mekanizmalar olmasa hayata tutunamazdık işte yaa ama üzülüyorum bazen ne çabuk unuttum diye ama yaşama da tutunmak zorundayız işte ne biliyim arkadaşım yaa zor çok zor yaşamayan bilemez 80 yaşına da gelsek bu bizim içimizde kabuk bağlamış bi yara olarak kalıcak.Geçen bi komşumuzun annesiyle konuştuk kadın 80 küsür yaşında 15 günlük bir bebeğini kaybetmiş sonra geçen sene de 40 küsür yaşında bir evladını yazık kadıncağızın gözleri doldu keşke onu da bebekken kaybetseydim diyor...İşte iki acıyı da yaşamış demekki acının da acısı var...Biz bunları çok genç yaşta öğrendik o kötü oldu...

büyükken kaybetmek daha zor tabi ...onlarla kıyaslayınca şükretmek lazım herhalde...

canım ya lütfen üzülme erkek oldu diye o yine senin kızının ruhu aynı ruh gelecek kızın seni bırakmadı ( bu arada hayırlı olsun herşeyin yolunda gidiyor olmasına çok sevindim)

ben en küçük detayı dahi almıştım bebek şekerlerini ,takı yastığını bile .ama hiç biri yok evde ben hastaneden gelmeden hepsini götürmüşler geldiğimde oda bomboştu ,korkunçtu.şimdi görmek istiyorum biraz hayal kurmak istiyorum ama eşim izin vermiyor (hamile fotolarımı bile göstermiyor)
benim doktor da hemen dedi ama olmuyor olmuyooor bugün yine regl oldum çoook mutsuzum benim hiç çocuğum olmayacak mı acaba ? her ay başa sarıyorum sil baştan yaşıyoruz. bugün kendimi eve zor attım yataktan çıkmadım bu saate kadar çıkmıycam da.neden olmuyor acaba hayatımız hiçbişeye benzemiyor ,eşim benden beter debeleniyoruz sadece ,zorluyoruz yaşamak için.sadece çocuk içim o da olmadıkça ne sebebimiz kalıyor ki?

Amin canım hep diyorum zaten bu en kötüsü olsun Allah beterinden korusun hepimizi

Zaman herşeyin ilacı gerçekten...

ah aysem ahhhh. çok merak ettim seni. neyseki sen de bebiş de iyiymişsiniz kuzum cinsiyet konusunda hayırlısı olsun. ağlama lütfen, üzme karnındakini de! biliyorum zor, senin yaşadıklarını ve hissettiklerini büyük ihtimalle biz de yaşayacağız ama sabretmek lazım canımm...
Nerden bilecektin ki canım,ben de sizler gibi alışmaya çalışıyorum işte
unutmaycaksın ama acın dinecek, alışacaksın inşallah. inan bu bile çok iyi geliyo canım. daha çok yeni, normal bu hissettiklerin...daha sık gel buraya, konuşuruz
başın sağolsun arkadaşım. malesef benim bu konuda hiç bir bilgim yok
canım yorumu yazarken açılan sayfanın altında diğer seçenekler bölümünde "gülümsemeler gösterilmesin" diye bi buton var. orada tik işareti varsa onu kaldır, yorum yaptığın yerin altında çıkacak o gülümsemeler
canım eşinin tepkisi çok güldürdü beni
canım bence hiç de saçmalamıyorsun. o yaş yüzünden bebeği kaçırıyormuşum düşüncesi bende de vardı ve beni de çok üzüyordu. ama psikoloğun da demiş ya öğrenmen gereken şeyler var diye.. mesela ben şunu öğrendim: "sen insanoğlu, istediğin kadar plan yap, hayal kur, hazırlık yap, önlem al hepsi boş! allah kuluna istediği zaman istediği şeyi veriyor, istediği şeyi de vermiyor hatta alıyor!" o yüzden canım senin planlamanla olmayacak bu bebiş. gelmesi gerektiği zamanda sen istemesen bile gelecek merak etme..(bizzat başıma gelenlerden biliyorum. bebek 2 aylık olana kadar haberim olmadı da!) hem ayrıca sen kendini böyle sıkıp üzdükçe zaten olmaz ki, biliyorsun bu hamilelik işleri psikolojiyle çok alakalı.
bebeğim görüştüğümüz zaman ben senin moralini düzelteceğim, merak etme
5 aylık hamile bir arkadaşım var acil safrakesesi ameliyatına alınmış şuan ameliyatta..bebek anesteziden zarar görecek büyük ihtimalle kaybedilir demişler..ilk bebekleri...kızlar dua edin....
canım çok geçmiş olsun. allah şifasını versin inşallah...
canım valla ben de aynı şeyi düşünüyorum. acaba kızım beni bekler mi diyorum...doğum günümde yanına gittim sanki beraber kutlayacakmışız gibi. arada ziyarete gidiyorum "anneciğim ben sahipsiz miyim?" diyecekmiş gibi geliyor
tobeguk sonuçlar çıktımııııı
in_ayım çıktı. dün kanları aldım. bugün akşama kadar dr. dr gezdim. seni dinleyidim. onkolojide iyi bir dr. varmış, adam yarın yurtdışına çıkıyormuş. apar topar ondan randevu aldık, ultrason randevusunu bugüne aldırdım, çektirdim. öğleden sonra hepsini alıp gittim dr.a. ultrason temiz dedi. aksine kanamayan göğüste kist tespit ettiler. ama önemsizmiş, onun için ameliyat olmana gerek yok dedi. kanama önemli, sürekli kontrol edeceksin dedi. tekrar kanama olursa hemen geleceksin dedi. sonra o yasak bu yasak... çocuğun olursa ona sımsıkı sarılmayacaksın bile dedi.ultrason temiz olduğuna göre damar çatlamış, o kanama yapmış dedi. yani sonuç iyi çıktı. cuma günü de kendi dr.umla randevum var.
ama canım 10 günde ömrümden ömür gitti
ben ya bir şey olursa diye bebeğime hiçbir şey almamıştım. taa ki ölümünden 3 gün öncesine kadar....keşke almasaymışım. aldıklarım az olduğu için ben ya iade ettim ya da başkalarına verdim. kalan bi kaç parça eşya da annemlerde. onları da saklamışlar göstermiyorlar. iyi yapıyorlar. hamilelik fotolarımın da hepsini sildim. benim psikolojime bu daha iyi geliyor. herkes farklıdır tabi ama...
canııım lütfen toparla kendinii. inan yaşamın kendisi bile yaşamak için bir sebep, zorlamana gerek yok. bak 10 gündür ömrümden ömür gitti. inan kanda kansere bakıyoruz falan dediklerinde çocuk falan aklıma gelmedi. can tatlı çünkü. hem can sağlığı olsun inşallah bebiş de gelecek hepimize. böyle yaparsan sağlığından olursun allah korusun..

ameliyata gerek kalmadımı ay çok sevindim neyse diğer doktor ne diyecek bakalım yazarsın öğrenince

canım inan ki bebek düşüncesiyle birlikte olunca olmuyor, bebeğim olduğunda düşünmeden oldu yani. ama şimdi istiyoruz olmuyor, ya da hayırlı zaman değil, daha çok erken olduğu için, vücudumuz hazır değil. sen de sezeryan olmuştun de mi?

tobeguk çok sevindim canım
günaydın kızlar

Son düzenleme:
evet canım ben de sezeryan olmuştum .vücudumuz neye göre hazır veya değil anlamadım ki. hazır işte regl oluyorum, yumurtluyorum daha ne yapayım??? sağlıklı besleniyorum ,spor yapıyorum sinirlenmiyorum aman yumurtalarım azalmasın diye .ama olmayınca da herşeye herkese öfkeleniyorum . ya canım nasıl hayırlı zaman değil diye düşünebiliyosunuz? ben de öyle düşünmeye çalışıyorum aslında mantıken düşünebiliyorum da bi türlü bunu içselleştiremiyorum demek ki bu kadar öfke ve üzüntü hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…