Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Bu acı donemle bas etmenın bırkac yolu...

1. Kendını ılk sıraya koy. Acele etme ıyılesmen zaman alacak. Kendını tesellı etmeden baskalarını edemezsın oncelıkle ruhsal ve duygusal olarak kendını toparla!
2. Bebegını ve onunla ılgılı hayallerını yenı kaybettın, bu donemde aglamadan cok dogal, su anda bu aglama hıc durmayacak gıbı gelıyor ama ınan kı bır gun gececek!
3. Bu donemde cok degısık duygular ıcerısıne gıreceksın, uzuntu, sucluluk ve ofke gıbı hatta saglıklı bebeklere sahıp baska annelere bakıp kıskanacaksın. Etrafta hamıle kadın gorunce ıcın sızlayacak. Bu duyguları yasaman senı kotu ınsan yapmaz bunlar cok “normal” sen kotu bır ınsan degılsın!
4. Dua et. Tanrıyla konus, kalbınden aklından gecenlerı ofkenıde, kırgınlıgını da soyle. Gozlerını kapa ve huzur ıste!
5. Evden dısarıya cık, parkta dolas. Gunes ısıgı senı rahatlatacaktır!
6.bılıyorum canın hıcbırsey yemek ıstemıyor ama bırseyler yemege calıs!
7. Duygularını dusuncelerını kaydedecegın bır defter al, ılk olarak bebegıne bır mektup yazabılırsın mesela!
8. Lavanta, yasemın gıbı rahatlatıcı kokular al evıne!
9. Cok mu uyuyorum dıye dusunme, uyuyabıldıgın kadar cok uyu!
10. Kocana daha sıkı sarıl, kopegını kucakla!
11. Hazırlıklı ol, herkes senın ne hıssetıgını anlamayabılır. « daha gencsın, baska cocuklarında olur », « hayırlısı boyleymıs » gıbı sozler duyabılırsın, onlara kızma, bır ınsan yasamamıssa bılemez bu acıyı senın gıbı bu acıyı yasamıs ınsanları bul onlarla konus !
12. Kocanla ılıskın cok onemlı, o da senın kadar acı cekıyor unutma, duygularını onunla paylas, anlamaz dıye dusunme, ona karsı sefkatlı ol !

arkadaşlar herkese günaydın....bulutgoç cnm yazdığın yazı güzeldi...mesela ben bugun annemlere gidiyorum geliniiz hamile ve orda ayaklarım beni geri itiyo gitme diyo anneme herzaman bir bahane uyduruyorum oda kırılıyor ama gidincede akşam kendimi eve attığımda ağlama krizlerine giriyorum çünkü bende gelinimizle beraber hamileydim beraber beşik bebek şekeri falan alıyoduk şimdi onun herseyi hazır benimkilerse yarım eminimki beni bilerek üzmek istemiyolardır ama bebeklerinden onlaraın hareketlerinden kıyafetlerinden basedince dayanamıyorum:(((eş konusunaa gelince artık benim eşim beni anlamıyor tamam oda çok üzüldü hastanede ölüm haberini alınca çokta ağlamış fakat dün ben yin ağlama krizlerine girdim bana ARTIK ABARTTIN AĞLAMAN İNANDIRICI GELMİYO ÇEVREDE HERKES SANA PSİKOLOJİSİ BOZUK AMAN YAZIK DİE BAKIYO dedi ve ben çok üzüldüm.kimsenin ne dediği umrumda değil.Delikanlı evladını kaybeden napsın diolar bende diorum ki benim evladımında delikanlı olması için yaşaması gerekirdi evladı büyük olanlar içinde aynı küçük olanlar içinde evlat evlattır ateş düştüğü yeri yakar.birde arkadaşlar ben mutsuz olunca eşimide mutlu edmiyorum heralde biraz bu yüzdende kızıyo bana her gülüşümde konuşmamda yediğimde hatta yattığımda meleğim gözümün önünden hiç gitmiyor.yeni hamilelik haberleri yokmu biraz mutlu olalım....

yapmayın kızlar acınızı yaşayın ama elden ne gelir erkeklerde haklı biizim gibi değillerki biz hissetik onları ağrı acı bulantı hepsini onlara sonrdan sevmek kalıyor onlar biizim gibi olamazlar eşimde ebaana çok kızdı yeter artık kendine gel melek oldu cennete bir kuş bizi bekleyecek ama hiç bişekilede gözümün önünden gitmiyor kuzenim arkadaşım komşum haftalarımız aynıydı mecburen acımı içim eattım hepsini görmeye giitm şimdi gülüyorlar 5 aylık oldular bende iç geçirdim benim oğlumda gitmeseydi şimdi bana gülerdi ya böyle olupta terk etseydi daha kötü olurdu herşeyide vardır bir hayır yüce rabbim eğerki isteseydi ne olursa olsun doğacağı varsa doğradı ama gidecekse ne yaparsan yap yine gider herşey nasip kısmet onlar biiz cennete bekliyorlar onla rşimdi orda bir küçük kuş

arkadaşlar herkese günaydın....bulutgoç cnm yazdığın yazı güzeldi...mesela ben bugun annemlere gidiyorum geliniiz hamile ve orda ayaklarım beni geri itiyo gitme diyo anneme herzaman bir bahane uyduruyorum oda kırılıyor ama gidincede akşam kendimi eve attığımda ağlama krizlerine giriyorum çünkü bende gelinimizle beraber hamileydim beraber beşik bebek şekeri falan alıyoduk şimdi onun herseyi hazır benimkilerse yarım eminimki beni bilerek üzmek istemiyolardır ama bebeklerinden onlaraın hareketlerinden kıyafetlerinden basedince dayanamıyorum:(((eş konusunaa gelince artık benim eşim beni anlamıyor tamam oda çok üzüldü hastanede ölüm haberini alınca çokta ağlamış fakat dün ben yin ağlama krizlerine girdim bana ARTIK ABARTTIN AĞLAMAN İNANDIRICI GELMİYO ÇEVREDE HERKES SANA PSİKOLOJİSİ BOZUK AMAN YAZIK DİE BAKIYO dedi ve ben çok üzüldüm.kimsenin ne dediği umrumda değil.Delikanlı evladını kaybeden napsın diolar bende diorum ki benim evladımında delikanlı olması için yaşaması gerekirdi evladı büyük olanlar içinde aynı küçük olanlar içinde evlat evlattır ateş düştüğü yeri yakar.birde arkadaşlar ben mutsuz olunca eşimide mutlu edmiyorum heralde biraz bu yüzdende kızıyo bana her gülüşümde konuşmamda yediğimde hatta yattığımda meleğim gözümün önünden hiç gitmiyor.yeni hamilelik haberleri yokmu biraz mutlu olalım....

yapmayın kızlar acınızı yaşayın ama elden ne gelir erkeklerde haklı biizim gibi değillerki biz hissetik onları ağrı acı bulantı hepsini onlara sonrdan sevmek kalıyor onlar biizim gibi olamazlar eşimde ebaana çok kızdı yeter artık kendine gel melek oldu cennete bir kuş bizi bekleyecek ama hiç bişekilede gözümün önünden gitmiyor kuzenim arkadaşım komşum haftalarımız aynıydı mecburen acımı içim eattım hepsini görmeye giitm şimdi gülüyorlar 5 aylık oldular bende iç geçirdim benim oğlumda gitmeseydi şimdi bana gülerdi ya böyle olupta terk etseydi daha kötü olurdu herşeyide vardır bir hayır yüce rabbim eğerki isteseydi ne olursa olsun doğacağı varsa doğradı ama gidecekse ne yaparsan yap yine gider herşey nasip kısmet onlar biiz cennete bekliyorlar onla rşimdi orda bir küçük kuş

sizi çok iyi anlıyorum benimde kuzenim hamile onunla sürekli yavrularımızla ilgli hayallerimizi konuşurduk hediyeler alırdık birlikte büyücek çocuklarımız diye çok mutlu oluyoduk şimdi onun fotograflarını bile görünce sinir oluyorum karnı ne güzel çıkmış diyorum çevremde o kadar hamile varki teyzemin kızı arkadaşlarımdan 4 kişi halamın kızı hepsinin çok şanslı olduğunu düşünüyorum ve kıskanıyorum :( zaten şuan kimseyle görüşüp konuşmuom ama onların bebişlerini mecbur görcem ilerde ozaman içim yanıcak :( rabbim affetsin biliyorum bizim bebeklerimiz cennette çok mulu üzüntü nedir bilmicekler ama yinede ciğerim yanıyo işte eşlere gelince onlarda üzüldü tabiki ama kimse bizim gibi üzülemez yaşamayan anlayamaz biz onları doğurmadan benimsemiştik hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an anne olmuştuk biz tabiki kucaklarımıza alsak sonra ölseler daha acı olurdu ama yıkılan hayallerimiz ve yarım kalan annelik duygularımızı anlayamazlar ben çoğu zaman gizli ağlıyorum sessizce öylece... o yüzden takmamak lazım aslında acımızı sonuna kadar yaşamalıyız ama hayatta devam ediyor bunuda unutmadan

aynen canım ya aynı şeyleri yaşamışız.İnşallah bundan sonra ki yaşayacaklarımız güzel şeyler olsun.Allah ın izniyle daha iyi mutlu haberlerimizi de paylaşırız inşallah canım..

inşallah cnm... ilkınde sebep neydı senın kaç haftalıkken kaybetmıstın? tekrar dusunuyo musun ? test yaptırdınmı cnm sebep arastrmak ıcın felan

bana bir akıl verin arkadaşlar ilk szeryanda birşey olmaz 3 ayını doldur hamile kal diyorlar bende 5 6 ay geçsin diyorum hem korkuyorum hem çok istiyorum .

inşallah cnm... ilkınde sebep neydı senın kaç haftalıkken kaybetmıstın? tekrar dusunuyo musun ? test yaptırdınmı cnm sebep arastrmak ıcın felan

canım karnımda nabız atışı durmuştu 26 haftalıktı,diğeri ise 6 haftalıktı,drum 'diğeri düşük değil ve bu ilk düşük olduğu için yapacak bişey yok,üç kadından biri düşük yapar' demişti.

bana bir akıl verin arkadaşlar ilk szeryanda birşey olmaz 3 ayını doldur hamile kal diyorlar bende 5 6 ay geçsin diyorum hem korkuyorum hem çok istiyorum .

canım drun nasıl diyorsa öyle yap,3 4 ay sonra kalanları da duydum ama benim drum önce bir sene,çok istediğimi söyleyince 6 ay verdi

canım drun nasıl diyorsa öyle yap,3 4 ay sonra kalanları da duydum ama benim drum önce bir sene,çok istediğimi söyleyince 6 ay verdi

kendi doktorum 9 ay dedi başka bir doktor 8 ay dedi başka bir doktor 6 ay dedi 4.kesin 4 ay der.kafam karıştı.sen nezaman kaybettin bebeğini kaç haftalıktın.canım.

kendi doktorum 9 ay dedi başka bir doktor 8 ay dedi başka bir doktor 6 ay dedi 4.kesin 4 ay der.kafam karıştı.sen nezaman kaybettin bebeğini kaç haftalıktın.canım.

benim 10 ay oldu,26 haftalıktı nabız atışı durmuştu.Bir hafta önce de 6 haftalık düşük yaptım,'diğeriyle alakası yok talihsizlik olmuş,her üç kadından biri düşük yapar 2 aya tekrar düşünebilirsin' dedi drum.canım birde beşinci ayda kalıp rahat hamilelik geçirenleri biliyorum ama enazından 6. ayını bekle bence inan zaman öyle geçiyor ki insan şaşırıyor nasıl geçti diye

Son düzenleme:
canım karnımda nabız atışı durmuştu 26 haftalıktı,diğeri ise 6 haftalıktı,drum 'diğeri düşük değil ve bu ilk düşük olduğu için yapacak bişey yok,üç kadından biri düşük yapar' demişti.

bana da hep oyle dedıler ama bız düşükten sonra test yaptırdık sonuclaı bekliyoruz cnm

benim 10 ay oldu,26 haftalıktı nabız atışı durmuştu.Bir hafta önce de 6 haftalık düşük yaptım,'diğeriyle alakası yok talihsizlik olmuş,her üç kadından biri düşük yapar 2 aya tekrar düşünebilirsin' dedi drum.canım birde beşinci ayda kalıp rahat hamilelik geçirenleri biliyorum ama enazından 6. ayını bekle bence inan zaman öyle geçiyor ki insan şaşırıyor nasıl geçti diye

bana zaman geçmiyor canım hemde hiç çalışmaya başladım dün ama oraya gidince daha kötü oldum 8. ayımda izne ayrılmıştım hep hamileliğimi hatırladım.hala kendimi hamile hissediyorum.müşteriler çarpmasın diye reyon ortasında yürürken karnımı kapatırdım bunun gibi hepsi aklıma geliyo.zaman gerçekten geçmiyor gün sayıyorum heralde ondan.sanada isteyen herkese burdaki arkadaşlarıma yeniden busefer sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

bana zaman geçmiyor canım hemde hiç çalışmaya başladım dün ama oraya gidince daha kötü oldum 8. ayımda izne ayrılmıştım hep hamileliğimi hatırladım.hala kendimi hamile hissediyorum.müşteriler çarpmasın diye reyon ortasında yürürken karnımı kapatırdım bunun gibi hepsi aklıma geliyo.zaman gerçekten geçmiyor gün sayıyorum heralde ondan.sanada isteyen herkese burdaki arkadaşlarıma yeniden busefer sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

cnm ben bile lcwaiki ye gidince müşteri olarak etkileniyorum çünkü çocuk reyonları çok kalabalık oluyo allah senin yardımcn olsun tabii bizimde:((

ayyyy cnmm Allah esirgemiş kuzuyu yaaa iyiki kontrolün varmış ve iyiki fark edilmiş eve gelen giden den mi virüs kaptı acaba cnm çok geçmiş olsun dikkat et kendine de bebişede nazarda değer biliyosun herkes temiz kalpli değil yaşadıklarımızı biz biliriz sadece

cok şükür atlattık gelen gidenden ben kaptım bendende kızıma gecti sanırım tabi tam teshis bu değil ama olasılık bu.
9 gün yattı hastanede ama artık evimizdeyiz.nazara inanırım.Allahım esirgesin.

Back
X