• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

arkadaşlar psikolog doktoruna soru yazmıştım durrmumu anlattım hemen hamile kalmak istiyorum falan yazdım bana attığı cevabı aynen yolluyorum

ben bu fikre uzun vadede katılmıyorum göç. anne-bebek ilişkisinde bu tip bir telafi niteliği taşıyan seçimler, uzun vadede çok zararlı olabiliyor. şimdi odaklanman gereken yaşadığın acı ve kaybettiğin hayallerin olmalı. bir kaybın yerine yeni bir çocuk doğurmak çok sakıncalı. bu yeni doğacak çocuğuna bir misyon yükleyecektir. annesini depresyondan ve yaşadığı sıkıntıdan kurtarmak gibi. "misyon bebekleri" kendi öz benliklerini geliştirme fırsatı bulamazlar. senin yapman gereken kendi depresyonunla kendi başına başa çıkmaktır. bunu küçücük bir bebeğin varlığına bağlamak ona çok büyük haksızlık olur. özlemini ve acını anlamaya çalışmadığımı düşünme sakın. ancak bu denli ağır bir kayıpta en az yapılan şey düşünmek(işlevsel düşünce) oluyor. önce kendi depresyonuna odaklanmalısın göç.

iyice kafam karıştı artık bi an önce kendime gelip hayata dönmeliyimm

ayyy bende apacağız biz yaaaa

Evet sen benim kanatlı minik kızımsın. Buğday tenli kumral saçlı tombuş elli renkli gözlü yumak yavrumsun.kokunu alamadığım kollarıma saramadığım koynumda uyutamadığım emziremediğim kanatlı kuzucumsun. Ah annem doktor sütünüz gelirse arayın ilaç vericem diyene kadar aklıma gelmemişti sütümün geliceği doğruya neden gelmesin ki doğurdum seni kalbin atmasada doğurdum seni . Hatırlıyomusun böğürtlenim seni ne kadar emzirmek isterdim hep dua ederdim rabbime çok sütüm olur inşallah çok emer kızım diye … o an İnşallah sütüm gelmez dedim kızım düşünebiliyomusun hergün sütüm olsun diye dua eden annen şimdi sütü gelmesin diye dua ediyodu. çünkü iki kat yanıcaktı ciğerim .Sonra eve geldik bi baktımki çamaşırıma süt akmış sarı renkte hani şu bebekler için antibiyotik görevini gören en sağlıklı süt. gögüslerim irileşmiş süt dolmuştu senin asla içemiyeceğin sütün. Babana baktım tutamadım bağıra bağıra ağladım oda biliyodu emzirmeyi çok istediğimi. Gece gögüslerim acımaya başladı. Baban kalktı. Gecenin bi körü sütümü sağmaya başladık. Yavrumun sütünü sağıp kavonoza koyuyoduk. Ah kuzum ahh canım kızım babacın sütünü çöpe atmaya kıyamadı. Mezarına dökelim dedi. Mezarına döktü sütünü annem. Kanatlı kızım çok özledim annem seni rüyamada gelmiyosun hasretin çığ gibi yüreğimi kavuruyo annem seni çok özledim kanatlı kızım … :(

benimde sütüm aktı aktı tişörtüm heryerim süt oldu ama yavrum yoktu cenazesinde bile emzirme sütyeni almıştım o vardı 1 gün sonra annem beni banyoya girdirdi soydu göğsüme baktım sütyen sapsarı süt olmuş kurumuş anne at bunu dedim ağladım ağladım banyoda anne olsa neolurdu yanımda akıtmazdı bunları emerdi hepsini dedim.sonra doktoru aradı duymuş öldüğünü eşimi.bir hap ismi söylemiş tek kullanımlık içtim kesildi.

dün ben bir rüya gördüm çok korkunçtu çok korktum çok etkilendim.anlatayım.bebeğim yeni ölmüş kefenli görmedim ama yüzünü kefenlide görmedim annem sabah defnedilecek diye çatıya çıkarmış bebeğimi bende koltukta oturuyorum ağlamıyorum düşünüyorum mutsuz mutsuz sonra çok fazla yağmur yağmaya başladı kendi kendime onu yukardan alalım çok yağmur yağıyor ıslanmasın dedim.ruyam bu kadar.kalkınca eşime anlattım birdaha ağlamayacağım böyle rüya gördüm oğlum ağlamamdan rahatsız oluyor orda ağlamayacağım dedim.ama akşam işten gelince yine ağladım.ben bebeğimin hastane çıkışını mağzamdan almıştım takım yaptım tek tek bugün kasada işlem alırken kadının bir tanesi aynı benim aldığım tulumdan aldı ödemesini ben aldım dedi kendi kendime bende aldım ama giydiremedim.eşime geldim konuşuyorduk anlattım ağladım.birde iş yerinde iş kıyafetim henüz gelmedi gömlek giyordum kendi gömleğimi doğumda yaptım ya kadının biri hayırlı olsun dedi bende yok hayır hamile değilim yeni doğum yaptım dedim yine hayırlı olsun dedi bende busefer bebeğim yok onu kaybettim dedim derdim yetmezmiş gibi çok göbeğin kalmış dedi. ya gerçekten Allahım onlara güzel bakmayı güzel düşünmeyi nasip etsin.

benimde sütüm aktı aktı tişörtüm heryerim süt oldu ama yavrum yoktu cenazesinde bile emzirme sütyeni almıştım o vardı 1 gün sonra annem beni banyoya girdirdi soydu göğsüme baktım sütyen sapsarı süt olmuş kurumuş anne at bunu dedim ağladım ağladım banyoda anne olsa neolurdu yanımda akıtmazdı bunları emerdi hepsini dedim.sonra doktoru aradı duymuş öldüğünü eşimi.bir hap ismi söylemiş tek kullanımlık içtim kesildi.

keşke imkanım olsa uykuya dalsam uyandığımda aylar geçmiş olsa ve yavrumu kollarıma alsam :(

gerçektenmi bende gidim ya gerçekten iyi değilim herkese rol oynamaktab bıktım anneme ablalarıma bıktım ya onlarda üzülecek diye tel kapatana kadar mutlu algılasınlar sesimi diye gülüyorum sonra tekrar aynı şeyler.bende gitmek istiyorum.

git cnm walla ben yarın mezarına gitcem bakalım inşlh ii oluruz.

Tam kendimi toparlamaya karar vermistim.abimden gelen mesaj mahfetti beni :( hülya doğum yapti ararsin yazmis inanamıyorum nasil bu kadar dusuncesiz olabilir :( hulya amcamin kizi biz hep konusurduk kizlarimizda beraber buyucek diyedaha dogumuna vardi sanirin erken yapmis biraz mesaji okuyunca yeminederim kafamdan ayak ucuma kadar uyustum cidden uyustugumu hissettim ellerim titredi hemen aglamaya basladim zaten oysa mesaji okumadan once esimle gulusuyoduk yine basa döndüm sanki yeniden acimi yasadim cok mutsusum yine cigerim yaniyo yavrum kizim yoksun kollarimda :( aglarken esime benim kizim niye yok dedim deme oyle uzulur bizim kizimiz var cennette onlarin yok bizim var dedi cok Üzgünüm arkadaslar guzel kizim gozumun onunde esim olmasa nasil dayanirdim bu aciya rabbim sabir ver :(

banada 2 ay geçti ama hala dün gibi yarın 12 şubat oğluşumda 12 aralıkta beni bırakıp gitmişti.bende facebooktan fotoğraf koyanlar oluyo bebişi olanlar hatta aramızda 1 hafta vardı ben ondan 1 hafta önceydim duydunm doğum yapmış koymuş hemen fotoğrafını hemen çıkardım arkadaşlık listesinden benim değil eşimin arkadaşıydı iş yeriden ama çıkardım.sizin bebeğiniz kaç ay yada kaç hafta gün yaşadı benim oğluşum 5 gün yaşadı.bugün doğum yaptığım hastaneyi internetten şikayet edecektim ama beceremedim neden biliyormusunuz?oğlum yoğun bakımda yatarken bizden bez ıslak mendil mama bebek yağı ve şampuan istediler.tamam bezi anladım ama şampuan neyin nesiydi benden onları isteyince ohhh be oğlum iyileşiyor banyo yaptıracaklar dedim ama olurmu ya heryerinde hortum olan tüp olan bi bebeği nasıl banyo yaptırabilirlerdi ki.canım oğlum senin hayrına orda ki küçük arkadaşların kullansınlar iyi olsunlar ama onlar beni çok ümitlendirmişti canım oğlum.

benım bebegım 14 gun yasadı amelıyat oldu..ama sag akcıgerı gelışmedıgı için nefes alımı cok zordu.bırde soluk borusu dar olduğu için onu açtılar amelıyatla kaldıramadı amelıyatı:(....
canım kızım benımmm..
ılk 10 gun sut verıldı 100 gram alıyodu anne sütüyle..ama amelıyat sonrası sut vermedıler sagdıgım sutlerı döktüm hep:(
vefat etmeden bıgun önce bendende kıyafetlerını yarın getır dedıler..ewe geldım mutlu mutlu ıyılesıyor dıye ..sabah ezanı aradılar vefat ettıgıını söylediler yıkıldım şok oldum....onun bedenı benım ruhum öldü...

dün ben bir rüya gördüm çok korkunçtu çok korktum çok etkilendim.anlatayım.bebeğim yeni ölmüş kefenli görmedim ama yüzünü kefenlide görmedim annem sabah defnedilecek diye çatıya çıkarmış bebeğimi bende koltukta oturuyorum ağlamıyorum düşünüyorum mutsuz mutsuz sonra çok fazla yağmur yağmaya başladı kendi kendime onu yukardan alalım çok yağmur yağıyor ıslanmasın dedim.ruyam bu kadar.kalkınca eşime anlattım birdaha ağlamayacağım böyle rüya gördüm oğlum ağlamamdan rahatsız oluyor orda ağlamayacağım dedim.ama akşam işten gelince yine ağladım.ben bebeğimin hastane çıkışını mağzamdan almıştım takım yaptım tek tek bugün kasada işlem alırken kadının bir tanesi aynı benim aldığım tulumdan aldı ödemesini ben aldım dedi kendi kendime bende aldım ama giydiremedim.eşime geldim konuşuyorduk anlattım ağladım.birde iş yerinde iş kıyafetim henüz gelmedi gömlek giyordum kendi gömleğimi doğumda yaptım ya kadının biri hayırlı olsun dedi bende yok hayır hamile değilim yeni doğum yaptım dedim yine hayırlı olsun dedi bende busefer bebeğim yok onu kaybettim dedim derdim yetmezmiş gibi çok göbeğin kalmış dedi. ya gerçekten Allahım onlara güzel bakmayı güzel düşünmeyi nasip etsin.

canım rüyanın tabıkı;bereketlı hayırlı bır bebek rahmine düşücek...yakındır..korkuların olcak ama Allahn ıznıyle mutlulukla alcan kucağına yorum bu.....az cok anlarım rüyadan ınş.da öyle çıkar..

Tam kendimi toparlamaya karar vermistim.abimden gelen mesaj mahfetti beni :( hülya doğum yapti ararsin yazmis inanamıyorum nasil bu kadar dusuncesiz olabilir :( hulya amcamin kizi biz hep konusurduk kizlarimizda beraber buyucek diyedaha dogumuna vardi sanirin erken yapmis biraz mesaji okuyunca yeminederim kafamdan ayak ucuma kadar uyustum cidden uyustugumu hissettim ellerim titredi hemen aglamaya basladim zaten oysa mesaji okumadan once esimle gulusuyoduk yine basa döndüm sanki yeniden acimi yasadim cok mutsusum yine cigerim yaniyo yavrum kizim yoksun kollarimda :( aglarken esime benim kizim niye yok dedim deme oyle uzulur bizim kizimiz var cennette onlarin yok bizim var dedi cok Üzgünüm arkadaslar guzel kizim gozumun onunde esim olmasa nasil dayanirdim bu aciya rabbim sabir ver :([/QUO
Aynı şeyleri hisstmek aynı şeyleri yaşamak...Üzülme diyemiyorum sana çünkü bende hala çok üzülüyorum 4 ay oldu ve hala ciğerim yanıyor düşünmediğim bir gün bir an yok gibi nerdeyse bazen iyi oluyorum bazen dipteyim o uyuşmaları bende yaşıyorum hele gece yastığa başımı koyduğum zaman tüm bedenimi kasıyorum resmen sabah yorgun argın uyanıyorum yalnız kaldıgım anda nefessiz kalıyorum sanki çok zormuş bu acı ama dayanmak gerekiyor işte bir an önce 5 yıl sonrası olsun 3 yıl sonrası olsun diyorum evet aynen iyi ki eşim var ama benimki hiç konuşmuyor konuyu da açtırmıyor çok üzülüyor o benim gibi değil kimseyle paylaşmıyor anlatmıyor ben burda sizlere yazıyorum arkadaşlarımla paylaşıyorum ama eşim bu konuda sessiz bi kaç kez yanımda hıçkıra hıçkıra ağladı dayanamdım bende konuşmamaya çalışıyorum

benım bebegım 14 gun yasadı amelıyat oldu..ama sag akcıgerı gelışmedıgı için nefes alımı cok zordu.bırde soluk borusu dar olduğu için onu açtılar amelıyatla kaldıramadı amelıyatı:(....
canım kızım benımmm..
ılk 10 gun sut verıldı 100 gram alıyodu anne sütüyle..ama amelıyat sonrası sut vermedıler sagdıgım sutlerı döktüm hep:(
vefat etmeden bıgun önce bendende kıyafetlerını yarın getır dedıler..ewe geldım mutlu mutlu ıyılesıyor dıye ..sabah ezanı aradılar vefat ettıgıını söylediler yıkıldım şok oldum....onun bedenı benım ruhum öldü...

ölüm haberini aldıgım anı hiç unutmuyorum bende sabah kahvaltı yapıyorduk balkonda kayınvalidem geldi suratı bembeyaz anne ne oldu dedim söylemiyor bebeğemi bir şey oldu dedim yok kızım diyor tabi ben anladım feryat figan başladım ağlamaya bir yandan da "anne kızım sözümüzü tuttu bak bizi de kendini de yormadı daha fazla diye" o kadar acı bi andı ki hepiniz yaşadınız biliyorum ama tarifsiz geliyor bana, benim kızım için doktorların istediği tek şey huzura kavuşmasıydı cihazlara bağlı 72 gün yaşadı hiç uyanmadı çok kötü olmuştu artık son zamanlarda her tarafı delik deşik sürekli kan alıyorlardı ilaçların etkisiyle kıllanmalar başlamıştı çok üzülüyordum onu öyle gördükçe yavrum ne olur iyileş diyordum ama çok zordu bu isteğim biliyorum ama kızıma kızım huzura kavuşsun demek te çok canımı yakıyordu fakat her geçen gün onu ölüme daha da yaklaştırıyordu elimiz yüreğimizde gün sayarak bekledik berbat günlerdi çaresiz kaldığım zamanlardı gözlerini açmaz derdi doktorlar açsa bile makinelerle yaşar o da bir süre ne hissedersiniz, delisi olan hergün ağlar ölüsü olan hergün ağlar diyorlardı çok canım yanıyordu

Tam kendimi toparlamaya karar vermistim.abimden gelen mesaj mahfetti beni :( hülya doğum yapti ararsin yazmis inanamıyorum nasil bu kadar dusuncesiz olabilir :( hulya amcamin kizi biz hep konusurduk kizlarimizda beraber buyucek diyedaha dogumuna vardi sanirin erken yapmis biraz mesaji okuyunca yeminederim kafamdan ayak ucuma kadar uyustum cidden uyustugumu hissettim ellerim titredi hemen aglamaya basladim zaten oysa mesaji okumadan once esimle gulusuyoduk yine basa döndüm sanki yeniden acimi yasadim cok mutsusum yine cigerim yaniyo yavrum kizim yoksun kollarimda :( aglarken esime benim kizim niye yok dedim deme oyle uzulur bizim kizimiz var cennette onlarin yok bizim var dedi cok Üzgünüm arkadaslar guzel kizim gozumun onunde esim olmasa nasil dayanirdim bu aciya rabbim sabir ver :(

benimde dn kardeşimin eşi bebk şekerlerini hastane çıkışı falan almış bana onları gösterdi karnının hareketlerini falan ağlamamak için kendimi zor tuttum yanlış anlar die annemde benim için hazırlık yapmıştı göster dedi bende onlara bakıp bakıp ağladım içimi rahatlamaya çalışıyorum bu zamanda kimseden ince davranış beklenmez herkez sadece kendini düşünüyo benim bi annem benim kadar üzülüyor oda ben senin üzülmene üzülüyorum dio ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna misali..

benimde dn kardeşimin eşi bebk şekerlerini hastane çıkışı falan almış bana onları gösterdi karnının hareketlerini falan ağlamamak için kendimi zor tuttum yanlış anlar die annemde benim için hazırlık yapmıştı göster dedi bende onlara bakıp bakıp ağladım içimi rahatlamaya çalışıyorum bu zamanda kimseden ince davranış beklenmez herkez sadece kendini düşünüyo benim bi annem benim kadar üzülüyor oda ben senin üzülmene üzülüyorum dio ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna misali..[/Q
Bende de vardı bi iki tane düşüncesiz hastaneden çıkmışım bebek hastanede kalmış bi dengesiz gelmiş güyaa geçmiş olsuna "aaa ne cesaret sen normal doğum yapmaya çalışıyorsun peşinden aaa sen neden o doktora gittin" allahtan yanımdaki arkadaşlarım ağzının payını vermişti, yine birisi gelmiş engelli torunundan bahsedşiyor işte çok zor şöyle böyle yaşarsa şöyle olursunuz böyle olursunuz ayyy kabus gibiler, benimde annem yandı en çok gözümün içine bakıyordu hala da öyle

benimde dn kardeşimin eşi bebk şekerlerini hastane çıkışı falan almış bana onları gösterdi karnının hareketlerini falan ağlamamak için kendimi zor tuttum yanlış anlar die annemde benim için hazırlık yapmıştı göster dedi bende onlara bakıp bakıp ağladım içimi rahatlamaya çalışıyorum bu zamanda kimseden ince davranış beklenmez herkez sadece kendini düşünüyo benim bi annem benim kadar üzülüyor oda ben senin üzülmene üzülüyorum dio ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna misali..
Bende de vardı bi iki tane düşüncesiz hastaneden çıkmışım bebek hastanede kalmış bi dengesiz gelmiş güyaa geçmiş olsuna "aaa ne cesaret sen normal doğum yapmaya çalışıyorsun peşinden aaa sen neden o doktora gittin" allahtan yanımdaki arkadaşlarım ağzının payını vermişti, yine birisi gelmiş engelli torunundan bahsedşiyor işte çok zor şöyle böyle yaşarsa şöyle olursunuz böyle olursunuz ayyy kabus gibiler, benimde annem yandı en çok gözümün içine bakıyordu hala da öyle

ewet arkadslr eskı arkadslar gıbı bırbırımıze dua vaktı bence..hepımızın melegı var..Rabbım onun hurmetıne dualarımızı kabul eder..bırbırımız iiçin bızde yasın başlatalım mı kac kışı var kararlaştıralım ve her hafta bırımıze okuyalım sırayla olaya korunmayalardan başlayalım kaçımız korunmuyoruz....?

bu sabah sağlık ocağındaki hemşirem aradı yarın kontrolunuz var dedi ben ilk defa birine bebeğimi kaybettim dedim :( ağlamaya başladım zaten dün kuzenimin doğum haberinden beri ağlıyorum :( hemşire teselliye başladı beni aslında bi kaç gündür iyiydim ağlamamıştım bile bu haberin beni bu kadar yıkıcağını tahmin edemedim üzülürüm diyodum ama bu kadar üzülcemi bilemedim yok olasım var zamanda yavrum olana kadar yok olasım var...

ewet arkadslr eskı arkadslar gıbı bırbırımıze dua vaktı bence..hepımızın melegı var..Rabbım onun hurmetıne dualarımızı kabul eder..bırbırımız iiçin bızde yasın başlatalım mı kac kışı var kararlaştıralım ve her hafta bırımıze okuyalım sırayla olaya korunmayalardan başlayalım kaçımız korunmuyoruz....?

bana ilişki yasak daha ama bende katılmak istiyorum

mart sonu bebeğimi yapacağım kararlıyım 4 ay bitmiş olacak korkmuyorum artık nisanda mutlu haber vereceğim inşallah sizlere.duanızı eksik etmeyin.

Back
X