Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canim bak banada iste biri igne kullancaksin onlem olarak dyor preeklampsi yasayan btn kisiler ikincide ne olursa olsun pihtilasma olmasa ble igne kullanmslar kan akisi olsun bebek beslensn dye tansynda ckmasn dye kan basnci ykseldi bnde de Allahm ins birdaha olmam inss.bde pihtilasmam da var gbi gzukuyr kimi düşük dedi hala inceleniyr kafam o kdr cok karisti ki kime inancgma sasrdm artk.canim igne verdiyse bu prof.demek riske atmiyr iyi gbi baksana dozu ble yukseltmeyi sylems bu doktorada gt kendine guveniyr belli ki benm dedigimi dinle demis.benm doktorum yine korkuyor resmn basindan atiyor ona gt buna gt demeye basladi nerdeyse hic hamile kalma dicek hep korkutuyor beni
Evet canim doktorum dünyaca ünlü bir prof..ismi duyulmus,onemli ameliyatlar yapan,alaninda iyi bir doktor..sen beni dinle baska da kimsenin dedigini yapma,Allahin izniyle tekrar hamile kalacaksin dedi..her gittigimde de once nasilsin diye sorar..sonra beni teselli eder..bazen cok kiziyorum kordonu goremedi mi diye ama olsaydo gorurdum dedi,sonucta bile bile riske atmaz 37 haftalik bebegi..diger doktorumda yazdigim gibi cok iyi bir doktordu ama ignenin dozunu yukseltmek istemedi..bende onu dinledim,profun dedigini yapsammi yapmasammi diye dusunurken oglum melek oldu :( ama iste dedigim gibi kordondan oldu diyor prof..artik ne kadar dogru Allah bilir.

Canim benim doktorumda oyleydi..cok ilgiliydi ben sormadan anlatirdi herseyi,sen dayanamazsin ne zaman istersen gel derdi,her sey cok yolundaydi taa ki 34.haftaya kadar,34.haftada hic kilo almadi ben cok uzuldum stres yaptim,dopplerle inceledi zaten hemen,kan akisi normaldi,hareketleri iyiydi,her sey normal gorunuyor yoksa ben seni hemen yatirir bebek icinde ciger gelistirici igne yaparim dedi,sen korkma dedi,sonra 10 gunluk tatile cikti,geldigimde tekrar inceleriz hem haftasi da buyumus olur dedi,geldiginde hemen gittim yine her sey yolundaydi hemde olmasi gerekenden cok kilo almisti,oyle olunca icimiz rahatladi,sonraki 10 gunde yine olmasi gerekenden az kilo almisti ben yine cok korktum ama doktor demekki cok kilolu dogmuycak baska aciklamasi yok dedi..ben hep iki doktora gidiyordum,o doktorumdan ciktim diger prof olan doktoruma gittim,hocam cok az kilo almis biseymi var dedim,oda her sey yolunda dedi..4 gun sonra hareketlerini hissedemeyip gittim kalbi durmustu..prof kordon dolanmis dedi..o yuzden simdi doktorlarida suclayamadim,cunku bakilmisti.kordonu nasil gormediniz yaa dedim,eger geldiginde dolanmis olsaydi mutlaka gorurdum dedi,saniyelik seyler bunlar dedi,2 saat icinde olur biter dedi..hic bisey diyemedim...hani ihmal ettiler desem ihmal etmelerine gerek kalmadan ben sık sık kontrole gitmistim,onlarda bakmisti..profun dedigi tek sey "takdiri ilahi,ser gorunen her seyde bir hayir vardir kizim,demekki omru yokmus " oldu...cunku oda cok uzuldu..

Yasadigim gebelik zehrlnmesi preeklampsiyi doktorlar onceden anlayablyrms bebege kan akisi yavsliyrms ama bnm doktorm hc anlamadi bazi doktorlr risk tasidigini ble bkc ay oncdn anliyrms resmn bebegm ihmal ugruna gtti dusundukce aklimi kacircak gbi oluyrm hakkimi helal etmyrm bnde hesabi sorulsn :KK61:Bir daha asla tek br doktora gvenmem smdide bir doktorn dedigine inanamiyrm nolck halim blmiyrm.bde doktorm moral vericegine tedavi edicm dyecegne dyr ki belki hamile kaldiginda daha once ilk uc aynda preeklampsi olablrsn dyr rahat raht snr oldum ya resmn risk almak istemyr basindn atti beni
Canim hic korkma bak ignesiz ilacsiz 28.haftaya gelmissin,asil onemli haftalar ondan sonraki haftalar,onuda basindan beri mutasyonlarina gore duzgun dozda ignelerle devam edince halledeceksin..zaten bi 36 haftayi gectinmi tamamdir,hic korkma..artik 34 haftalik dogan bebekleri bile gayet guzel yasatiyorlar,yeterki kalbi durmadan sag doguralim ve ondan sonrada hic birakmasinlar bizi mis kokulularimiz..basarcaz,icindeki o guce inan..benim icim kan aglasa da inaniyorum olacagina,sadece dogal yoldan bi hamile kalsam da o gunleri gorsem,bende dogal yoldan kaldim diye sevinsem :(

Ah canım ahh dusunsene bende otuz ikide kaybtttimm işte benim o arkadaş bu ddgim doktora gitti 12 haftalıkken Doppler bakmış bebekte akımları nda sorun var die aspirin başlatmış 12 haftalıkken sonra kasilmalar başlamış magnezyum başlamış sonra bebek aşağı inmiş sakin kalkma rapor al demiş dusunsene tabikide Allahım in takdiri ana dusunsene böle doktorlar da var ne denir bilmiyorumm bende gittim ona ben o gttmde okadar agladimkii adamı dinleyemedim bilee eşim çok güvendi ona şimdi bende hatırlıyorum çok mantıklı di solediklerii hersey biyerde nasip ama biz tedbir alalım takdir Allahım dan bizi muhtaç etmesin kimseye ama iyi insanları vesile kilsinnn
Canim iyi bir doktormus o zamn gurkan mumcu dedigin proftu dmi

Canim hic korkma bak ignesiz ilacsiz 28.haftaya gelmissin,asil onemli haftalar ondan sonraki haftalar,onuda basindan beri mutasyonlarina gore duzgun dozda ignelerle devam edince halledeceksin..zaten bi 36 haftayi gectinmi tamamdir,hic korkma..artik 34 haftalik dogan bebekleri bile gayet guzel yasatiyorlar,yeterki kalbi durmadan sag doguralim ve ondan sonrada hic birakmasinlar bizi mis kokulularimiz..basarcaz,icindeki o guce inan..benim icim kan aglasa da inaniyorum olacagina,sadece dogal yoldan bi hamile kalsam da o gunleri gorsem,bende dogal yoldan kaldim diye sevinsem :KK43:
Amin canim aminnnn insallah o haftalari gorurum doktor saolsun beni oyle umutsuz birakti ki sinir oldum birde dyor daha once de preeklampsi yasarmisim daha cok korkutuyr cnm senin doktorun hangi sehirde prof.keske bursada olsaydi giderdim onada ah ah ins iyi doktorlarla karsilasirimda beni hem cesaretlendirr moral verir hemde iyi tedavi eder Allahim ins bize guc kuvvet versin basaralim bu sefer hepimiz evlatlarimizi kucagimiza alalim

Amin canim aminnnn insallah o haftalari gorurum doktor saolsun beni oyle umutsuz birakti ki sinir oldum birde dyor daha once de preeklampsi yasarmisim daha cok korkutuyr cnm senin doktorun hangi sehirde prof.keske bursada olsaydi giderdim onada ah ah ins iyi doktorlarla karsilasirimda beni hem cesaretlendirr moral verir hemde iyi tedavi eder Allahim ins bize guc kuvvet versin basaralim bu sefer hepimiz evlatlarimizi kucagimiza alalim
Kötü ddgim gürkan mumcu ewet o Prof benim gitcem yalçın Gürel o kadın dogumcu

Canim iyi bir doktormus o zamn gurkan mumcu dedigin proftu dmi
Canim iyi bir doktormus o zamn gurkan mumcu dedigin proftu dimi?canim cok zor heleki bebegine o kadar yakinlasmisken Allahim sabirlar versin insallah birdaha hicbirimiz yasamayiz da bebeklerimize sagsalim kavusuruz canm sen bebegini bu dedign doktora mi gttgnde kaybettn?

Bazi doktorlarda o kadar iyi ki izmirde arkadasimla ayni anlarda hamile kaldik sayilir bnden iki hafta ondeydi ikizlere hamileydi.kan pihtilasmasini buldu doktoru igne baslatmis.daha sonra arkdsmn agrilari basladi 26.hftada erken dgm rski olustu doktor surekli ignelerle kontrl altina aldi cger gelistici flnda yapms hatta o donem on gun hastanede yatti yemesinden icmesine karisiyrdu yolculuklari ble yasakladi cok ilgiliydi ve 38.hafta doldu iki tane oglu dunyaya geldi bylede doktorlar var Allah bizide byle iyi boyle ilgili basarili doktorlarla karsilastirsin islerimiz rast gitsin insallah aminnnn
Canım izmirde hangi doktor bu bende izmirdeyim.

Evet canim doktorum dünyaca ünlü bir prof..ismi duyulmus,onemli ameliyatlar yapan,alaninda iyi bir doktor..sen beni dinle baska da kimsenin dedigini yapma,Allahin izniyle tekrar hamile kalacaksin dedi..her gittigimde de once nasilsin diye sorar..sonra beni teselli eder..bazen cok kiziyorum kordonu goremedi mi diye ama olsaydo gorurdum dedi,sonucta bile bile riske atmaz 37 haftalik bebegi..diger doktorumda yazdigim gibi cok iyi bir doktordu ama ignenin dozunu yukseltmek istemedi..bende onu dinledim,profun dedigini yapsammi yapmasammi diye dusunurken oglum melek oldu :KK43: ama iste dedigim gibi kordondan oldu diyor prof..artik ne kadar dogru Allah bilir.
Off cok zor tatlim yaa Allahim bir daha yasatmasin sende biran once hamile kal da bebisini kucagina al sagsalim.dger doktorun kadin dogumcu prof.muy du cnm o da anladigim kadariyla iki doktorla gecirmissn hamileligini kadn dgmcu olrk.korkuyrm bnde artik cesaretm ins olur hamile kalmak icin :(

Kötü ddgim gürkan mumcu ewet o Prof benim gitcem yalçın Gürel o kadın dogumcu
Anladim cnm simdi arkadasnda sende memnn kalmadn yani o proftn.o zmn bnde yalcn gureli denerim cnm bde cenk doktor varmis onu duydunmu jimerde onada iyi dediler bna artk kafam oyle karistiki anlatamam yani peki cnm bursada iyi bir perinatolog varmi sen bliyrsndr ben burali degilim hc bilgim yok malesef...

Off cok zor tatlim yaa Allahim bir daha yasatmasin sende biran once hamile kal da bebisini kucagina al sagsalim.dger doktorun kadin dogumcu prof.muy du cnm o da anladigim kadariyla iki doktorla gecirmissn hamileligini kadn dgmcu olrk.korkuyrm bnde artik cesaretm ins olur hamile kalmak icin :KK43:
Bitanem 2 doktorla gecirdim,ara ara
3 doktora daha gittim,arada hematologa da gittim..doktorlarim biri riskli gebelik uzmani digeride kadin dogumcu prof..yani elimden gelenin fazlasini yaptim ama olmayinca olmuyor..pamugum cennete yolculandi....hala inanamiyorum yaa,okadar guzeldiki,onu cok ozluyorum:KK61:

Duydum canım ama hiç iyi şeyler duymadım onunla ilgili yani bu doktor iyimi kötü mü ben anlamadım cokk iyi diyende var kötü diyende var .
Alla alla kotudemi dediler hayret bisey yaa kime inancz bz blmiyrm arkadasm yeni dogum yapti cok memnundu bde pihtilasmasi vardi erken dgm rski vardi smdi kavustu ikiz ogullarina Allahim bzede nasip etsin kafam cok karisti yaa :( off artk doktordan korkar oldum doktr bile bulamadim iste aradgm doktor bu dedigim hic cikmadi karsima ne yazk ki...

Alla alla kotudemi dediler hayret bisey yaa kime inancz bz blmiyrm arkadasm yeni dogum yapti cok memnundu bde pihtilasmasi vardi erken dgm rski vardi smdi kavustu ikiz ogullarina Allahim bzede nasip etsin kafam cok karisti yaa :KK43: off artk doktordan korkar oldum doktr bile bulamadim iste aradgm doktor bu dedigim hic cikmadi karsima ne yazk ki...
Arkadasin kan pihtilasmasi oldugu halde ikiz bebek mi dogurdu?? Ay cok sevindim yaa,demekki ikiz bebekleri de beslyebiliriz yasasinnnn..keske ikizlerimiz olsa yaa

Bitanem 2 doktorla gecirdim,ara ara
3 doktora daha gittim,arada hematologa da gittim..doktorlarim biri riskli gebelik uzmani digeride kadin dogumcu prof..yani elimden gelenin fazlasini yaptim ama olmayinca olmuyor..pamugum cennete yolculandi....hala inanamiyorum yaa,okadar guzeldiki,onu cok ozluyorum:KK61:
Anladim tatlim sanada hatrlatyrm devamli kusura bakma cnm yaa bilgilenmeye calisiyrm bn ne yapicgimi sasrms durumdayim da ins iyi olur hersey.sen elinden gelenin en fazlasini yapmssn cnm ins bir dahaki bebegini kucagina alicaksin inan basaricaksin:)

Arkadasin kan pihtilasmasi oldugu halde ikiz bebek mi dogurdu?? Ay cok sevindim yaa,demekki ikiz bebekleri de beslyebiliriz yasasinnnn..keske ikizlerimiz olsa yaa
Evet tatlim masallah valla dgrdu oyle guzel ogllari varki iki tane erkek Allahim bizede ver nolursunnnn evlatlarimiz olsun bzde yasayalim kutsal duyguyu:)evet cnm bzde yapablrz Allahim istedikten sonra neden olmasin

Anladim tatlim sanada hatrlatyrm devamli kusura bakma cnm yaa bilgilenmeye calisiyrm bn ne yapicgimi sasrms durumdayim da ins iyi olur hersey.sen elinden gelenin en fazlasini yapmssn cnm ins bir dahaki bebegini kucagina alicaksin inan basaricaksin:)
Canim hic aklimdan cikmiyor ki hatirlatasin,uzulme..insallah canim,once hamile kalayimda Allahin izniyle,sonrasi insallah iyi gecer,Allah sag saglim kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Evet tatlim masallah valla dgrdu oyle guzel ogllari varki iki tane erkek Allahim bizede ver nolursunnnn evlatlarimiz olsun bzde yasayalim kutsal duyguyu:)evet cnm bzde yapablrz Allahim istedikten sonra neden olmasin
Canim yaa ben hep ikiz istemisimdir,hep bir kizim bir oglum olsun ikiz,tek seferde halledeyim derdim..ama kan pihtilasmasi olunca besleyemem ikisini diye korkuyordum,bugun bu konuyu arastirmaya karar vermistim,bi baktim sen yazmissin,resmen karsima cikti, oyuzden cok sevindim,iki bebegi besleyebilirim demekki,,Allah hepimizie cifter cifter nasip etsin aminnnn

Back
X