• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

kızlar iyiki varsınız.rabbim keske böyle bir konuda bir araya getirmeseydi bizleri. kaderlerimiz aynı olup buluşmasaydık keske ama keşke demek fayda etmez. olacağı varmış yaşayacağımız varmış. uyanır uyanmaz aklım sizlerde hemen bakmak istiyorum acaba hangi acılı anne ne yazdı diye.inşallah bugun daha iyilerdir inşallah isteyenler hamile kalmıştır haberlerini alırız diyorum.kimbilir nerelerde hangi farklı şehirlerde nasıl insanlarız.çevremiz eşimiz dostumuz hayatımız nasıl bilmiyoruz hiçbirimiz ama tek bildiğimiz meleklerimiz arkadaş ve bizde burada arkadaşız.tanışmasak görüşmesek birbirimizi bilmesek de varlığınızı hissetmek bana güç veriyor. RABBİM BANA VE BENİM GİBİ TÜM ANNELERE KATINDAN TEMİZ NESİLLER VER. BİZİ CENNETİNDE EVLATSIZ BIRAKMAYACAĞIN GİBİ BU DÜNYADA DA EVLATSIZ BIRAKMA.AMİN
Keske sadece yanimizda olup acini anliyorum diyebilseydi insanlar teselli etmek adina soylenen bazi sozler bizi ne kadar üzdü farkinda bile degillerdi.daha uzun kalsaydi daha zor olurdu diyenler bilmiyor melekler karnimiza dustugu ilk gunden itibaren bizimle birliktelerdi karnimizla birlikte umutlarimiz ve hayallerimizde buyudu.Artik kavusma heyecaniyla yanip tutusurken ucup gitti meleklerimiz.Kimimiz dogum sancilariyla kimimiz sezeryan acilariyla ,Binbir hevesle meleklerimize yaptigimiz hazirliklarla bos besikler ve bos kucaklarla kalakaldik nasil anlamazlar. Acimizin buyuklugu Rabbimin evlat kaybedenlere sundugu lutuftan belli degil mi.

nerde yaşıyorsun sen canım. ben istanbul da devlet hast. de yaptırdım. sonucum çıkmışda daha almadım sonucu. 1 ayda çıktı benim.

ankardayım. genetik test bizim farklı sanırım bizde bir gen hastalığından şphelendi doktorlar

Moral verdiğini sanan birsürü insan oldu etrafta ama başına gelmeyen diyeceği lafısada bilemedi. Bana "dua et 5gün Yaşadı ya bide 7 8aylık olunca olsaydı napardın"diyenler oldu. Ama buna rağmen ben onlar kırılmasın diye Haklısın dedim geçtim .ama içimden "seninde çocuğun var ozaman bu mantıkla 4 5yasına gelmeden kaybetmen Lazım yoksa daha zor dedim "ama dışımdan diyemedim üzülmesin diye...yasasaydı belki Hayırsız uğursuz olucaktı belki katil olucaktı dedi bazıları.içimden tuzun kuru senin,sanki Dünya'da yasayan herkes hayırlı hiç katil uğursuz yok dedim.bu mantıkla olması gereken buydu ...ama bu acımla bile karşımdakini düşündüm üzmeyim diye... Kimse anlayamaz sadece konuşur
canım benim aynı şeyleri sanırım hepimiz yani bu durumda olan anneler olarak yaşadık.ne kadar doğru anlatmışsın durumumuzu...

Belki hayırsız, uğursuz olacaktı dediklerinde benim de cinlerim tepeme çıkıyor. Hayırsız olacak olan bir evladı Rabbim yanına alır mı hiç? Kardeşimin ve ablamın bu konudaki yaklaşımı çok güzeldi.
Kardeşim " Abla belki de oğlunun ileride yapacak olduğu güzel bir şey Rabbimin çok hoşuna gitti ve doğruca cennetine almak için onu belki o yüzden böyle erken aldı" dedi.
Ablam da " Çok güzel bir bebekti, belki de bu yüzden ilerine başına kötü bir şey gelecekti ve sen dayanamayacaktın, Rabbim o yüzden yanına erken aldı, bilemeyiz ki" dedi.

Yani diyeceğim o ki eğer evlatlarımız yaşasaydı hayırsız, uğursuz, katil olacak olsalardı, Rabbim onları erkenden yanlarına alıp ödüllendirmezdi cennetiyle. Bizim evlatlarımızdan daha hayırlı bir evlat olabilir mi? Düşünsenize bizlerin de cennete girmeleri için bizlere şefaat edecekler, ne güzel bir şey. Bir insan evladı bundan daha hayırlı olamaz.

Bazı insanlar maalesef teselli vereceğim derken, insanı daha fazla üzüyor, canını daha fazla yakıyor. Ama ben onların art niyetli olduklarını zannetmiyorum. Bazı insanlar düşüncesiz olup, empati kuramazlar, ben de buna yoruyorum, he he deyip geçiyorum...
canım sadece bunları yaşıyan bilir.....herkes konuşur ama herkes birbirini anlıyamaz...

Kızlar ya bana bi fikir verin kafayı yicem. Saclarım çok fena dökülüor. Elimi sürsem avuclarım doluyor. Yıkadıkdan sonra avuc avuc sac topluorum. Taramaya korkuorum artık. Önlerim acıldı resmen alnımın üstü kel kaldı, kenarlarım acılıor. Ne yapcam ben böyle? Baska bir dosyada dogumdan 3 4 ay sonra bu sikayeti gören kadınların yazılarını okudum ama cevremde kime anlatsam cok sasırıo, sanki birdaha saclarım cıkmıcakmıs gibime gelio cok korkuorum. Hamilelikden önce seyrek ve ince telli saclarım vardı. Hamileligimin son ayları cok gür ve canlı saclarım oldu. Bir tel bile bulamazdım fırçada. Suan gercekden çok kötü dökülüorlar. Doktorum demir eksikligim yok demişdi ama ben yinede vitamin kullanıorum tekrar hamilelik düşündügüm icin. Aceba üzüntüdenmi oluo? Aranızda bu durumda olan varmı?

kızlar bu gün gittim doktora kocaeli üniversitesi yardımcı doç. dr özeline randevu aldım. Hamılelğimde yaptırdığım tesler ve oğlumun otopsi raporuyla yaşadıklarımı doktora anlatım o da baktı gercekten cok üzüldü ve bu doktorda bebeğinin gelişim gayet normalmiş sağlıklı doğmuş üstelik enfeksiyondan başka bi sebep yok ki tedavi altındaymış ben hiç bişey diyemiyorum sadece bu olayın yeniden başına gelme olasılığı cok düşük. her bebekte enfeksiyon oluyor özelikle sezaryanla doğanlar ciğerlerindeki suyu tam anlamıyla atamıyor ama bu öldürcü olmuyor bazen biz doktorlarında diyecek bi şeyi olamıyor malsef dedi. genetik test yapmam lazım mı dedim. Bebeğimiden kan alıp zaten genetik test yapmışlar bi sorun cıkmısş olsa burda yazardı dedi. üstelik genetik test kalbinde böbreğinde bi sorun varsa o cıkar mide ters olur ne bileyim bi kan rahatsızlığıyla doğar dedi ama sizin bebeğiniz gayet sağlıklı olması gerekn kiloda doğmuş dedi. Akraba evliliğide yoksa gerek yok dedi. peki pıhtılaşma testi yapmam gerekir mi dedim onada gerek yoık dedi ama sanırım içimi rahatlatmak için yapıcak bazı hormon testleri istedi sadece sanır o da yumurta rezervinde düşüş var mı yeniden hamile kalmama engel bir durum oluşmuş mu diye bakıcak. Tam bu gün adetim başladı doktor altan ultrosonla baktı yumurtalıklar normal rahim duvarı kalınlıği iyi rahim toparlanmış. Aslında biz sezaryandan sonra iki yıl diyoruz ama yaş 30 u geçincede bekletmek istemiyoruz dedi. Kendisi tüp bebek dalında uzman her gün ne hastalar geliyor cocuk sahibi olabilmek için o yüzden cok beklemeyin 5 ay olmuş 2 ay sonra korunmayı bırakabilirsin bence dedi. yoğun bakım doktorunu o olaydan sonra görmek istemiştim ama iyi ki ailemi ikna edip otopsi istemiş. Acabalarla kafayı yıycektik şimdi belki biliyorum verende alanda yüce ALLAH ama biz kullarında tedbirlerini alması gerekiyor. ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah güzel haberlerle hepimiz bu dünyada da evlat sahibi oluruz. yavrularımızı hiç unutmayacağız onlar bizim meleklerimiz. yüce ALLAH vakti geldiğinde bizi onlara kavuştursun inşallah

Kızlar ya bana bi fikir verin kafayı yicem. Saclarım çok fena dökülüor. Elimi sürsem avuclarım doluyor. Yıkadıkdan sonra avuc avuc sac topluorum. Taramaya korkuorum artık. Önlerim acıldı resmen alnımın üstü kel kaldı, kenarlarım acılıor. Ne yapcam ben böyle? Baska bir dosyada dogumdan 3 4 ay sonra bu sikayeti gören kadınların yazılarını okudum ama cevremde kime anlatsam cok sasırıo, sanki birdaha saclarım cıkmıcakmıs gibime gelio cok korkuorum. Hamilelikden önce seyrek ve ince telli saclarım vardı. Hamileligimin son ayları cok gür ve canlı saclarım oldu. Bir tel bile bulamazdım fırçada. Suan gercekden çok kötü dökülüorlar. Doktorum demir eksikligim yok demişdi ama ben yinede vitamin kullanıorum tekrar hamilelik düşündügüm icin. Aceba üzüntüdenmi oluo? Aranızda bu durumda olan varmı?
üzüntüde bir etken tabi bende de oldu merak etme geçiyor dökülenin yerinede yenisi cıkıyor. cok eskiden beri kadınlar bu şikayetten müzdarip bence hatta eskiler bebek anneyi tanıyınca annenin saçı dökülür derlermiş. Bebek anneyi 4 ya da 5 aylıkken tanır ayırt eder . o yüzden bence saç dökülme süesi hamilelik sonlandıktan sonra 4, ya da 5, aya denk geliyor. benim azalmaya başladı dökülmeler şimdi ufak ufak yenileri çıkıyor. biraz kestir ben öyle yaptım.

benimde çok dökülüyor yaa:(

cnm doğum sonrası çok normal. hamilelikte saçlar gür oluyor dökülmeyenler de doğumdan sonra dökülüyormuş. geçenlerde de bu konuyu konuşmuştuk burda. herkes aynı durumda. ama normal bi durum. endişelenme.

Kizlar Merhaba eda bugün hep dualarımı aydinn yazılanları okuyorum sürekli surekli yeni anneler yeni hüzünle rr size şöleme istedim ben tekrar hamile yim çok şükür Rabbime sadece şu an size solutorum kimse bilmiorum şöleme yide düşünmüyorum inş Rabbbimm bu sefer bu dünyada da yüzümüzü güldürsun aminn duygularım a gelince okadar karisikk ii çok mutluyummm aslında ama deysik bi huzunn var korkuları çok ama korkudan büyük Alllahh im var inş güzel olcak busefer inş
Rabbim yawrunu saglikla uzun omurlu hayirli olarak kollarina almayi nasip etsin bi omur yaninda kokusu hep senle olsun i sallah Saglikla dogur da doya doya sev yawrunu kokla insallah Rabbim bagislasin insallah soyleme zaten bende soylemedim kimseye cunku ben yawrumu kaybettigimde herkes bosbos konusurdu kimse haketmiyor bilmeyi kizmayin bana ama hala insanlardan uzak duruyorum. Ya Rabbim sen bizim suan dogacak olan yawrularimiza saglik sihhat ver ne olur ve diger isteyen arkadaslarimiza da en kisa zamanda saglikla hayirla nasip ettttt

Merhaba hanımlar , 13 ekimde doğum yaptım bende 28+2 41 cm 1760 gram doğdu bebeğim anne karnında ölmüştü lohusalığın normal lohusalık gibi 40 günden fazla sürdü
20 kasım - 16 aralık ve 15 ocak adet olma tarihlerim bu adetimden sonra doktora gitmeyi düşünüyorum tüm tahliller falan ne gerekiyorsa ona göre eksiklerim varsa onları düzeltip tekrar hamile kalmayı düşünüyorum . Doktorlar biri 2 yıl biri 3 ay biri 6 ay bekle Dedi net bişey diyen olmadı hemen mi istiyorsun diye kızan da oldu hatta yırtığım dikişim olmadı normal doğum yaptım açılmam 2 cm iken gittiğimden sadece iç kısımı ebe eliyle genişletti başka hiçbir sorun olmadı doğumda da . Ölüm sebebi de bulunmamıştı . Sizler de bana düşüncelerinizi neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar , 13 ekimde doğum yaptım bende 28+2 41 cm 1760 gram doğdu bebeğim anne karnında ölmüştü lohusalığın normal lohusalık gibi 40 günden fazla sürdü
20 kasım - 16 aralık ve 15 ocak adet olma tarihlerim bu adetimden sonra doktora gitmeyi düşünüyorum tüm tahliller falan ne gerekiyorsa ona göre eksiklerim varsa onları düzeltip tekrar hamile kalmayı düşünüyorum . Doktorlar biri 2 tüm biri 3 ay biri 6 ay bekle Dedi net bişey diyen olmadı hemen mi istiyorsun diye kızan da oldu hatta yırtığım dikişim olmadı normal doğum yaptım açılmam 2 cm iken gittiğimden sadece iç kısımı ebe eliyle genişletti başka hiçbir sorun olmadı doğumda da . Ölüm sebebi de bulunmamıştı . Sizler de bana düşüncelerinizi neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim
başinsaolsun normal doğum yaptısan şimiden çalışmalara başlayabilirsin.. hayırlı olsun inşaallah..

20 kasım - 16 aralık ve 15 ocak adet olma tarihlerim bu adetimden sonra doktora gitmeyi düşünüyorum tüm tahliller falan ne gerekiyorsa ona göre eksiklerim varsa onları düzeltip tekrar hamile kalmayı düşünüyorum . Doktorlar biri 2 yıl biri 3 ay biri 6 ay bekle Dedi net bişey diyen olmadı hemen mi istiyorsun diye kızan da oldu hatta yırtığım dikişim olmadı normal doğum yaptım açılmam 2 cm iken gittiğimden sadece iç kısımı ebe eliyle genişletti başka hiçbir sorun olmadı doğumda da . Ölüm sebebi de bulunmamıştı . Sizler de bana düşüncelerinizi neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim
başın sağolsun . hem normal doğum yapmışsın, hem de daha karnın çok fazla büyümeden olmuş doğum. bence beklemene gerek yok. kendini hazır hissediyorsan sorun yok bence. tabi sen kendi doktoruna da sor.

Basın sağolsun hepimiz geçtik bu acı yoldan inşallah sende yeniden hamile kalirsin.bence korunmayı bırak zaten normal doğum yapmışsın

cook zor bir durum ne yaparsan yp içinden cikmiyor bitmiyor acisi yavrum melek oldu kendisi küçücükdu ama acisi büyük oldu kendi gitti ama acisi gitmedi

Basin sagolsun arkadasim.Allah bir daha boyle bir aci yasatmasin insallah.Yazini okurken cok duygulandim ben de senin gibi 13 ekim de dogum yaptim sezeryanla. 31 haftalikti melegim iki gun yasadi.Sen normal dogum yapmissin bu bir avantaj senin icin insallah Rabbim gonlune gore versin.sezeryan olmasina ragmen ben subat ayinda tekrar denemek istiyorum .Her doktor farkli birsey soyluyor bu isin en dogrusu nedir anlamadim bir turlu.Ben artik yeni bir canla canlanmak kendimi bulmak istiyorum.Burda bana umut olan sonu guzel biten bircok yasanmışlık var bende o yuzden korunmayi birakip dua edicem Allahim saglikli uzun omurlu bir evlat ne zaman hayirliysa o zaman nasip etsin diye

Back
X