• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Basin sagolsun arkadasim.Allah bir daha boyle bir aci yasatmasin insallah.Yazini okurken cok duygulandim ben de senin gibi 13 ekim de dogum yaptim sezeryanla. 31 haftalikti melegim iki gun yasadi.Sen normal dogum yapmissin bu bir avantaj senin icin insallah Rabbim gonlune gore versin.sezeryan olmasina ragmen ben subat ayinda tekrar denemek istiyorum .Her doktor farkli birsey soyluyor bu isin en dogrusu nedir anlamadim bir turlu.Ben artik yeni bir canla canlanmak kendimi bulmak istiyorum.Burda bana umut olan sonu guzel biten bircok yasanmışlık var bende o yuzden korunmayi birakip dua edicem Allahim saglikli uzun omurlu bir evlat ne zaman hayirliysa o zaman nasip etsin diye

Öncelikle yorum yazıp vakit ayıran herkese teşekkür ederim Allah razı olsun ,Rabbim birdaha böyle bir acı yaşatmasın hiçbirimize .. biz hiç korunmadık sadece eşim dışarı boşalıyordu korunmaya karşıyım genellikle , yaşım 24 etrafım da konuşup bilgi alabileceğim insan yok benden büyükler genellikle ve doğru bir yol gösteren olmadı henüz , doktordan ekstra istemem gereken testler var mı ? Burda çok fazla doktor kontrol etti doğum Zaman'ı 5 gün suni sancılarla bekledim hepsi farklı dediğinden hiçbirine tam güvenemedim üniversiteye gitsem ilgilenilmiyim acaba ?

Öncelikle yorum yazıp vakit ayıran herkese teşekkür ederim Allah razı olsun ,Rabbim birdaha böyle bir acı yaşatmasın hiçbirimize .. biz hiç korunmadık sadece eşim dışarı boşalıyordu korunmaya karşıyım genellikle , yaşım 24 etrafım da konuşup bilgi alabileceğim insan yok benden büyükler genellikle ve doğru bir yol gösteren olmadı henüz , doktordan ekstra istemem gereken testler var mı ? Burda çok fazla doktor kontrol etti doğum Zaman'ı 5 gün suni sancılarla bekledim hepsi farklı dediğinden hiçbirine tam güvenemedim üniversiteye gitsem ilgilenilmiyim acaba ?
Canım öncelikle başın sağolsun senin de. Otopsi yaptirdiniz mı bebeğine ya da genetik test yapıldı mı? Onlar yapilmazdiysa eğer eşin ve senin genetik test yaptirmaniz lazım genetik herhangi bir bozukluk var mı diye? Eğitim Araştırma Hastanesi'ne git. Kaybını anlat ve genetik test ile pıhtılaşma testi istediğini söyle. Belki sende de pıhtılaşma vardır ve bebeğini bu sebeple kaybetmiş olabilirsin. Maalesef bu testleri 3 kayiptan sonra yapıyorlar ama sen iste yine de belki iyi bir doktora ratslarsin da verir tüm testleri. Benim bildiğim bu kadar canım. Anne karnındaki sebepsiz bebek ölümleri nde bu testler yapılıyor. Sen sanslisin normal doğum yapabilmissin çok şükür. O nedenle bizim gibi çok beklemene gerek yok. Düzenli beslen, kilo sorunun varsa kilo vermeye çalış, kan değerlerin düşükse kan ilacı kullan, folik asit kullanmaya başla hemen bol bol peynir, yoğurt, süt tüketmeye çalış ki depoların dolsun. Bir sonraki gebeliginde problem yaşama. Test sonuçları 3-4 haftada çıkıyor. Bence korunmayı da bırak... bize en iyi gelecek şey yeni bir can çünkü...

Canim benim bebegim 39 haftada dogdu 5 gun yasadi. Basit bur enfeksiyon oldugunu soyleyip dogumdan 3 saat sonra kuveze aldilar her seyi iyiye giderken aniden kaybetik yavrumu :( bir sebep ariyor insan verende alanda yuce Allah biliyorum ama teselli iste aslinda kendimiz icim ariyoruz sebebebi bi daha ayni acilari yasamamak icin. Halbu ki eger yasayacaksak baska hi sey sebebp olur. O yuzden Allah yasatmasin tekrarini diyelim. Yogun bakim Doktor u otopsi istemis ailemi ikna etmis ben o zaman perisandim iyi ki ikna etmis dedim simdi. Yoksa su an genetik tedtlerle ugrasacak sonuc bekliycektim. Oglumdan kan alinmis genetigine bakilmis butun irganlari normal ama iste ufacik bi enfeksiyon sebep oldu. Iki doktora guttim sonucu gosterdim ikisode gorunen enfeksiyon ama biz ne agur durumda enfeksiyonlularin kurtulduguju gorduk dedi. Bazen sebep bulunamiyor Allaha inana kizim diyen diktorumda oldu tip yetersiz kaliyor iste. Yinede burda bi vok arkadas kan pihtilasmasindan ya da genetik testlerden bahsetigi icin. Universiteden ozel randevu aldim doktorum otopsi raporunu inceledi ayni seyleri soyledi her seyi normal cok uzuldum cok daha agir durumda bebekleri kurtariyoruz dedi. Genetik test yapmam lazim mi dedim gerek yok dedi kan pihtilasmasi olsa bebegin gelismez karninda olurdu dedi benim 3.5 kilo dogdu oglum 39 haftaya gelemezdin dedi yani icini rahatlatmak icin bence git bi profun ozeline ya da riskli gebelik icin bolum var anladigum kaariyla en azindan icin rahatlar yeniden hamile kalmadan gerekli tum tedbirleri al sonrasini Allah a birak. Yuce Mevla hepimizin yardimcisi olsun

Rahim toparlanmış mıdır normal doğumda ben geçenlerde 2 hafta oluyordur göğsümde bezeler geldi diye doktora gittim hala süt dolu Dedi bu sorun olur mu ki acaba bi de aile de bebeğim öldüğü gibi hamile kalan iki kişi var yarış halindeler yanlış bir dönem mi olur diye korkuyorum ocak anneleri bilir çok üzüntü stres yaşattılar bana

Rahim toparlanmış mıdır normal doğumda ben geçenlerde 2 hafta oluyordur göğsümde bezeler geldi diye doktora gittim hala süt dolu Dedi bu sorun olur mu ki acaba bi de aile de bebeğim öldüğü gibi hamile kalan iki kişi var yarış halindeler yanlış bir dönem mi olur diye korkuyorum ocak anneleri bilir çok üzüntü stres yaşattılar bana
Doktorun sutler geri çekilsin diye ilaç vermedi mi? Tabii hala sütün varsa hamile kalman zor olur. Prolaktin hormonun fazla demek ki ve bu hormon yüksek olunca hamile kalman zorlaşıyor. Dostinex diye bir ilaç var, sütüm geri çekilsin diye doktor bana bu ilacı vermişti ve işe yaramıştı. Doktoruna bu ilacı yazdirabilirsin. Adet olmaya basladiysan rahmin toparlanmis demektir...

Bence kimseyi takma once kendin saglikli olmalisin ki yeniden ayni acilari yasama sut sitmasi olma sut kesen ilaclar var. Bence tum tahlilerini yaptir once vucun toparlansin ilk etapta hepimiz biran once hamile kalmak istiyoduk ama benim fikrim zamanla degisti. Ben saglikli olmaliyim ki icimse buyuyexek can da saglikli olsun. Vitaminlerin eksikse inkari tolarla kansizlik olabilir. Ne bileyim dislerinde curuk varsa tedavini ol kilo aldiysab biraz ver ve zamana birak ama en az 5 bilemedin 6 ay bekle derim. Sonucta kolay degil tasadigimiz doktorlar ne dedi neden kaybetmis olabilirsin bebegini ?

Bence kimseyi takma once kendin saglikli olmalisin ki yeniden ayni acilari yasama sut sitmasi olma sut kesen ilaclar var. Bence tum tahlilerini yaptir once vucun toparlansin ilk etapta hepimiz biran once hamile kalmak istiyoduk ama benim fikrim zamanla degisti. Ben saglikli olmaliyim ki icimse buyuyexek can da saglikli olsun. Vitaminlerin eksikse inkari tolarla kansizlik olabilir. Ne bileyim dislerinde curuk varsa tedavini ol kilo aldiysab biraz ver ve zamana birak ama en az 5 bilemedin 6 ay bekle derim. Sonucta kolay degil tasadigimiz doktorlar ne dedi neden kaybetmis olabilirsin bebegini ?

Otopsiye karşı çıktı ailemdekiler sonra bende istemedim doktor ilk baktığında öldüğünü öğrendiğim gün zihinsel engeli mi var Dedi hayır Dedim o Zaman bu Bebek ölmüş Dedi direk ne biçim insansın anlamadın mı Dedi ben iptaldim o andan sonra zaten daha sonra bir çok doktor baktı inceledi herhangi bir sebep yok dediler .

Otopsiye karşı çıktı ailemdekiler sonra bende istemedim doktor ilk baktığında öldüğünü öğrendiğim gün zihinsel engeli mi var Dedi hayır Dedim o Zaman bu Bebek ölmüş Dedi direk ne biçim insansın anlamadın mı Dedi ben iptaldim o andan sonra zaten daha sonra bir çok doktor baktı inceledi herhangi bir sebep yok dediler .
Asıl o doktor ne biçim bir doktormuş sana böyle davranıyor!! Ne biçim insanlar var yaa ayrıca bebeğin ölüp olmedigini nasıl anlamıyor da sana soruyor yok zihinsel engelli mi falan diye! Sen zaten bebeğini kaybetmissin soktasin bir de seni azalıyor ne hakkı varsa... Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin bizi...

Doktorun sutler geri çekilsin diye ilaç vermedi mi? Tabii hala sütün varsa hamile kalman zor olur. Prolaktin hormonun fazla demek ki ve bu hormon yüksek olunca hamile kalman zorlaşıyor. Dostinex diye bir ilaç var, sütüm geri çekilsin diye doktor bana bu ilacı vermişti ve işe yaramıştı. Doktoruna bu ilacı yazdirabilirsin. Adet olmaya basladiysan rahmin toparlanmis demektir...

Dostinex kullandım 3 kere içtim sütüm geliyordu çok gelmesini kesti ama göğsüm de meme ultrasyonuna girdiğim de dolu çıktı hala beyaz beyaz bak Dedi bidaha ilaç vermedi bi beze çıktı 3 ay sonra gel Belki gider Dedi , hormon testi isteyince prolaktin falan da ölçülür mü ?

Asıl o doktor ne biçim bir doktormuş sana böyle davranıyor!! Ne biçim insanlar var yaa ayrıca bebeğin ölüp olmedigini nasıl anlamıyor da sana soruyor yok zihinsel engelli mi falan diye! Sen zaten bebeğini kaybetmissin soktasin bir de seni azalıyor ne hakkı varsa... Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin bizi...

Ben zaten sabaha kadar o doktor yüzünden ellettirmedim karnımı başka doktor gelsin diye bekledim ve ben sadece midem bulandı diye gittim bir sebep kanama falan yoktu öldü dedikten sonra eşini çağırın şunun Dedi ben yıkıyorum ortalığı o sıra ağlamaya başladım ölemez doğum günümde birlikte olucam onunla diye bağırıyordum o Zaman ben bi daha bakayım bi ya tam inceleyemedim Dedi bi de ben iyice deliye döndüm ve doğum günümde de gömdüler oğlumu
image.webp
Bu da ondan geriye kalanlar

Dostinex kullandım 3 kere içtim sütüm geliyordu çok gelmesini kesti ama göğsüm de meme ultrasyonuna girdiğim de dolu çıktı hala beyaz beyaz bak Dedi bidaha ilaç vermedi bi beze çıktı 3 ay sonra gel Belki gider Dedi , hormon testi isteyince prolaktin falan da ölçülür mü ?
Yaa işte senin normal doğum olmuş yaa o yüzden sütün de fazla olmuş muhtemelen. Zaten sezaryen ile doğum yapanlarda süt de geç geliyor bir de ilaç da kullanınca iyice gitti sütüm. Hormon testinde çıkar tabii zaten onun tedavisi de yine dostinex. 3 kere içtim derken? 3 tane mi içtin? Ben bir hafta kullanmıştım. Günde bir tane akşamları yatmadan icmistim...

Yaa işte senin normal doğum olmuş yaa o yüzden sütün de fazla olmuş muhtemelen. Zaten sezaryen ile doğum yapanlarda süt de geç geliyor bir de ilaç da kullanınca iyice gitti sütüm. Hormon testinde çıkar tabii zaten onun tedavisi de yine dostinex. 3 kere içtim derken? 3 tane mi içtin? Ben bir hafta kullanmıştım. Günde bir tane akşamları yatmadan icmistim...

Alttan fitil gibi bişey bi ilaç yuttum 7 serum suni sancı aldım ondan sütün gelmesi normal dediler ki oluk oluk geldi sol göğsümden sağdan iki üç damla geldi hafta da 2 kere 3 kere içtim bende son kutuda bi tane duruyor hala gelirse sütün iç demişti

Alttan fitil gibi bişey bi ilaç yuttum 7 serum suni sancı aldım ondan sütün gelmesi normal dediler ki oluk oluk geldi sol göğsümden sağdan iki üç damla geldi hafta da 2 kere 3 kere içtim bende son kutuda bi tane duruyor hala gelirse sütün iç demişti
Ayy yazdıklarını okuyunca çıldırdım resmen. Ne biçim bir doktor yaa!! Karşımda olsa yapistirirdim iki tane. Kocasını çağırın şunun ne demek? İyi inceleyemedim bir daha bakayım ne demek?!! Devlette mi yaptı bunu özel hastanede mi? Keşke şikayet etseydin bu doktoru. Kansız, ruhsuz. Bahsettiği şey bir can yaa bir can. Ne demek doğru düzgün bakmamak!!! Allah'ım nasıl insanlar var ve bu insanlara emanet minik bedenler...

Yargisiz infaz diyebilirler ama cogu doktor bizim yasadiklarimizla ilgilenmiyor bile ama bitsinde cabuk kurtulsunlar diye ahh ahh olan bize birde yawrularimiza olduuuuu okudukca iyica canlaniyor anlarim acilarimmm zor zor zorrrr

Ayy yazdıklarını okuyunca çıldırdım resmen. Ne biçim bir doktor yaa!! Karşımda olsa yapistirirdim iki tane. Kocasını çağırın şunun ne demek? İyi inceleyemedim bir daha bakayım ne demek?!! Devlette mi yaptı bunu özel hastanede mi? Keşke şikayet etseydin bu doktoru. Kansız, ruhsuz. Bahsettiği şey bir can yaa bir can. Ne demek doğru düzgün bakmamak!!! Allah'ım nasıl insanlar var ve bu insanlara emanet minik bedenler...

Kadın bir doktordu devlet hastanesin de herkes bilir ama hastane değil dışarı da karşıma çıkmasın diye dua ediyor eşim elimde kalabilir daha bir çok şey yaşattı bana acımdan daha çok öfke yaşattı bana şeker hastası annem ona hakaretler etti soru sormucakmış salak mış mı neden çok soruyormuş falan şikayet ettik baskı yapıyorlar üstüme Dedi yırttı

Kadın bir doktordu devlet hastanesin de herkes bilir ama hastane değil dışarı da karşıma çıkmasın diye dua ediyor eşim elimde kalabilir daha bir çok şey yaşattı bana acımdan daha çok öfke yaşattı bana şeker hastası annem ona hakaretler etti soru sormucakmış salak mış mı neden çok soruyormuş falan şikayet ettik baskı yapıyorlar üstüme Dedi yırttı
Ooo bir de kadın yani... Nasıl bir insan yaaa. Nasıl vicdansız. Allah'ım sen bizi vicdanlı insanlarla karşılaştır...

c
Canim Allah bir daha yadatmasin bence kendine iyi bi doktor bul once ekonomik durumun nasil bilemem ama devlettede olsa arastir iyi bir doktora git. Yasadiklarini anlat doktora burdan okudugum kaariyla 28. Haftanda karninda olmus bebegin. Her sey Allahtan ama keske otopsiye izin versrlerdi bazen bizim vucudumuzdaki bi rahatsizlikta bebek kayiplarina sebep olabiliyor. Akraba evliliginiz varsa genetik hastaliklar olabilir esinde seninde kan verip genetik testi yapmaniz lazim. Burdan okudugum kadariyla anne karninda bebegi olen bir cok annede kan pihtilasmasi cikmis. Kan pihtilastigi icin bebege yerili oksijen ve besin gitmiyor ve zamanla kayiplara yol aciyor. Pihtilasma icin test yaptir sonra hamile kal cunki hamileligin basindan itibaren ona gore ilaclar veriyor doktor kan sulandiricilarla saglicakla dogum yapabiliyorsun. Sakin derim acele edip tahlilerini yapmadan hamile kalma yuce Mevlam tadir benden tedbir sizden demis. Sen tedbirini al once. O doktoruda Allaha havale et bosver ben en kotuye bile bedua edemiyorum. Rabbim sana havale ediyorum diyorum sen oyle bir vicdan verki yaptiklarindan utansin pisman olsun sana sigin diyorum. Vicdan azabi cekmek en buyuk cezadir kotulere insallah o vicdani verir Rabbim onlara

Ooo bir de kadın yani... Nasıl bir insan yaaa. Nasıl vicdansız. Allah'ım sen bizi vicdanlı insanlarla karşılaştır...
Bu isin kadini kalmadi ki vicdan kalmadi Allah bizi onlarin eline dusurmesin suan bi doktorum var Allah ondan razi olsun coook memnunum ve Kadin Rabbim bizleri hep iyilerle karsilastirsin

Bu isin kadini kalmadi ki vicdan kalmadi Allah bizi onlarin eline dusurmesin suan bi doktorum var Allah ondan razi olsun coook memnunum ve Kadin Rabbim bizleri hep iyilerle karsilastirsin
Aminnn canım. Benim doktorum da çok iyi çok şükür. Kadın kadının halinden anlar, anlaması lazım yani ama bu kadın pes dedirdi bana. Bir anne ya da anne adayı nasıl bu kadar vicdansız olabiliyor aklım almıyor. Rabbim ıslah etsin onu... Benim doktorum da kadın ve inanılmaz vicdanlı biri. Rabbim bizi hayırlı ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın...

Aminnn canım. Benim doktorum da çok iyi çok şükür. Kadın kadının halinden anlar, anlaması lazım yani ama bu kadın pes dedirdi bana. Bir anne ya da anne adayı nasıl bu kadar vicdansız olabiliyor aklım almıyor. Rabbim ıslah etsin onu... Benim doktorum da kadın ve inanılmaz vicdanlı biri. Rabbim bizi hayırlı ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın...
Aminnnn Rabbim.bizi bi daha boyle sinamasin insallah

Back
X