Sezeryan mi normal mi

Beyazask25

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
525
256
23
kizlar benm dun tansiyonum cok yuksekti 36 haftalik hamileyim hastaneye gittik gece ve tansiyonum hastanede saat gibi cok iyi cikti ve bosuna gitmis oldum amaaaa orda bi kadin dogum yapiyordu dogum hanede bekledigim yerden baya uzakti ama kadin bi bagiriyorduki korkudan ben dogurcaktim nerdeyse :))) vee o kadin yuzunden acabaa sezeryan mi olsam diye düşündüm hastanedeki doktorda düşün kararini bildir dedi sizceee hangisi

Tansiyonun yukseliyorsa normal dogum.sakıncalı olabiliyor canım ama doktorun yapabileceğini soyluyorsa tabiki o daha iyi bilir. Bende de tansiyon sorunu var ama arada degil yani tansiyon hastasiyim. ben hamile kalirsam normal doğum yasak bana ama bikere yukseldi diye de tabi benim gördüğüm muameleyi gormezsin tabiki.

benimki iki gundur oyle doktorum tansiyon habi verdi ve haftasonu yükselirse hastaneye git dedi dunde yukselince hadi gidelim dedik temiz hava aldim diyemi bilmiyorum ama tansiyonum düştü hastanedeki doktorda bisey yapmadi tansiyonum iyi diye :) buarada sanada geçmiş olsun tansiyonda cok lanet bisey valla

Sorma hemde nasil.. Ama senin vaktin yaklasmis baya bu yukselmeler normal bence. Alfamed mi verdi doktor? Allah sağlıklı dogumlar nasip etsin insaallah

İki bebisimide sezeryanla dogurdum. Hemde ortalamanin ustunde kilo ve bas cevreleri vardi. Doktorum onerdi ama ben zaten normal doguramazdim. Yok gobek kalir yok boyle olur. Hepsi bos yine olsa yine sezeryanla dogururum. Ben cesur degilim...

Adı üstünde normal.. Akışına bırak Can'ım, vücudun kendi için doğru doğum şeklini bulacaktır. Sezeryan yapmış biri olarak, bile bile kimseye sezeryandı önermem. Acı çekeceksen normal doğumda çek.

Bazıları çok yaygaracıdır çığlıklar atar, bazıları nefesini kontrol eder, kontrollü olmaya çalışır. Hayata, acıya bakışın, ağrı eşiğin, karakterin vs bir sürü şeyle ilgili bu. Ben de bağırmamaya gayret edeceğim

doğum yaklaştı diye stresten çıkıyodur canım korkma :)

Benim en korktuğum şey normal doğum çünkü doğum anında nefes alış verişi ıkınma vs de sorun olur bebek oksijensiz kalırsa diye kaygılarım var belki çalıştığım yerden dolayı bu şekilde oksijensiz kalan bebeklerin çoğunda ileride otizm tanısı konuyor Allah korusun

Ay bizi de bilgilendir. Hemşire misin? Doğum esnasında oksijensiz kalınca otizm teşhisi mi konuyor çocuklara?

Ay bizi de bilgilendir. Hemşire misin? Doğum esnasında oksijensiz kalınca otizm teşhisi mi konuyor çocuklara?
Hayır canım psikoloğum ve çalıştığım merkezde otizm downsendromu yaygın gelişimsel bozukluk vb tanısı alan çocuklar var benim görevim ailelerine psikolojik destek sağlamak. Otizm tanısı olanlarla görüşmelerimde çoğu doğum anında komplikasyon yaşamış hepsi normal doğum olunca ben korkuyorum hamileliğimde bu iş yerinde hep kaygılarla geçiyor onları gördükçe

Bende çok korkuyorum normal doğumdan sezeryan istiyom ya

Ben de günlerdir doğum anında oksijensiz kalmayla ilgili anılar okuyorum. Beyinde kalıcı hasarlara yol açıyor vs, bunu düşünüyorum sürekli. Elden geldiğince tedbirli olmaya çalışıyorum. Yeni doğan üniteli, solunum destekli bir hastane ayarladım fakat yine de insan ürküyor. Bebek doğum kanalına girince sezaryene de dönülmüyor sanırım. Fakat sezaryenden de korkuyorum, onda da komplikasyon ve ölüm oranları fazla. Durup dururken çocuğu cup diye çıkarıyorlar...

Bilemiyorum. Zamana bıraktım

Ahahaha ya açıkçası ben bu bagirislari çok zaman alıcı buluyorum yani ne kadar acı çeksem de bağırmadan bu işi halletmeye calisicam. Nefesine gucune de yazık çünkü. Ben normal yapicam yakın zamanda doğumum var anlatırım sana

Ben doğum eğitimine gitmiştim. Sancı dalgaları esnasında nefesin anlamı bebeğe oksijen taşımakmış. Ebe söylemişti. Bağırmayın, bebeğe oksijen taşımak için ekstra çaba sarfedin demişti. Sancılar birkaç dakika sürüyor, o dalga geçince uzun uzun ve düzenli, sancı esnasında kısa tempolu kısa, mum üfler gibi alıp verme. Videoları da var, izleyin kızlar. Doğum anında ne oluyorsa doğru nefes almamadan oluyor demişti ebe ne kadar doğru bilemem.

Bende araştırdım risksiz olanı yokki Allah yardımcımız olsun

allah korusun herkes inş saglikla kucagina alsin bebisini ama bu anlattıklarında olan seyler tabi

ayyy evet kiz anlat ona göre karar vereyim seni korkutmimda dünkü kadin bi bagiriyordu b3n öyle bağırma duymadim onun yuzunden korktum ztn annemde.hatta sen ona bakma dedi böyle olmuyor dedi ama yinedr korktum

haklisinizdir acaba becere bilcezmi dogru nefes alis verişi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…