Sezeryan mi normal mi

o dünkü kadini bi duysaydin sankj etini kopariyorlar bide aramizda o kdr kapi duvar vardi ama bi bagiriyordu annem bile dedi sen ona bakma ayari yok onun :)))) ama insan korkuyor iste

ayyy evet kiz anlat ona göre karar vereyim seni korkutmimda dünkü kadin bi bagiriyordu b3n öyle bağırma duymadim onun yuzunden korktum ztn annemde.hatta sen ona bakma dedi böyle olmuyor dedi ama yinedr korktum

Tabi canım öyle olur mu herkese farklı işte. Belki o 5 kilo bebe doğuracaktır ondan bağırmistir bide korkudan panikten bagiriyorlar bana göre

İki bebisimide sezeryanla dogurdum. Hemde ortalamanin ustunde kilo ve bas cevreleri vardi. Doktorum onerdi ama ben zaten normal doguramazdim. Yok gobek kalir yok boyle olur. Hepsi bos yine olsa yine sezeryanla dogururum. Ben cesur degilim...
sezeryan olunca kilo veriliyor normal dogum.yapanlar gibi yada daha az ve daha mi zor oluyor bide cok agri oluyormu sonradan

Benim daha 5 ay var doguma ama bende cok korkuyorum ya nasil olucak falan diye ama normal doguramiycakmisim gibime geliyo hep

Ha bu arada küçük bi örnek herkeste aynı olcak diye bişy yok tabi ama anlatayım yinede eşimin işyerinden bi kız geçenlerde sezeryan doğum yaptı kız sonra narkozdan hastalanmis dikisleri açılmış mahfolmus

Benim daha 5 ay var doguma ama bende cok korkuyorum ya nasil olucak falan diye ama normal doguramiycakmisim gibime geliyo hep
valla banada oyle geliyor hatta çevremdekilere soyliyorum kesin günüm bile geçecek en sonra sanci bile ceksem amelyata alir bunlar beni kendimden şüpheleniyotum kiloluyun ztn hic inanmıyorum normal dogura bilcemi :))

39+2 sancı falan yok sanırım ama dün bebis çok az hareket etti alanı kısıtlı ondan sanırım. Sabahtan beri de benim hissettiğim 2 hareketi var o kadar.
simdi senin icinde zor sabrin gelmiyordur sanc gelsede dogursam diye :) bende ondan korkuyorum bnm sancim gelmez icime oyle doguyor sonunda sanki amelyat olurum yinede onkdr bekledigimle kalirim :))) bide benim rahmimde yara gibj bisey varmis doktor dedi o dogumda ya patlar bebek baski yapinca yada engel olmaz cikar dedi veyada cikmaya calisir ama çıkamaz amelyata aliriz hemen dedi bende diyorum kesin oyle bjsey olur kesin direk amelyata mi girsem

Suni sanciyla dogurmak sezaryandan cok daha zormus.
Sanci baslarsa 10dkda normal dogum yapan bile var ama o suni sancilarla saatlerce suruyor.
Dogum travmatik bi olay. Kimse kolay demesin. Ama bebek icn de anne icin en saglklisi normal dogum.
Sezaryene karsi degilim. Ama bana bakabilecek kimse yok bunyem cok zayif,calisiyorum vs. Haftalarca toparlanmayi bekleyecek poizsyonda deglm. Oyzden normal dogumdan yanayim.
Tabi bunlar sadece bi plan, doktorla konusup gebelgn gidisatina bakmak lazm

aynen ne kdr plan yapsakta bos kismette hangi dogum varsa oyle gelir ztn suni sanciya bende karsiyim oyle biseyde direk amelyat derim ya kendi sancim gelsin yada amelyat

sezeryan olunca kilo veriliyor normal dogum.yapanlar gibi yada daha az ve daha mi zor oluyor bide cok agri oluyormu sonradan
Normal dogumla kiyaslayamam cunku normal dogurmadim

Bir oglum var 4.5 kiloya yaki, birde kizim 4kilo dogdu. Ben kilomu cok cabuk verdim. Gobegim felanda kalmadi. Ama oglumda birz daha fazla zorlandim. Erkek bebek bunyeyi birz daha yorarmis. Doktorum oyle demisti.
Sonucta ameliyat arti ve eksileride var. Ben kisilik olarak o normal dogum sedyesini yatmayi hic ama hic secmem. Her gelen bal kavanuzu gibi acildimi diye parmaklarsa ifrit olurum. Doguracagim varsa da dogurmam.
Onun icin sezeyan daha rahatti benim icin. Ama dedigim gibi benim icin.

Kaldi ki tibbi acidanda sakincadi yoktu. Yagli bir bunyemde yok. Dikislerimdede bir problem cikmadi.

Ama ilk zamablar hapsirmak, gaz cikarmak anam ne zordu.

Bende senjn gibiyim esim calisiyor kayinvalidemde pek yakin sayilmaz 3 sokak otemde yasiyor ama hergun gelemz sonucta oda calisiyor sezeryan olursam kim bakicak bana annemde koyde onunda hayvanlarei falan var birakip gelemez Allah yardimcimiz olsun

Bende senjn gibiyim esim calisiyor kayinvalidemde pek yakin sayilmaz 3 sokak otemde yasiyor ama hergun gelemz sonucta oda calisiyor sezeryan olursam kim bakicak bana annemde koyde onunda hayvanlarei falan var birakip gelemez Allah yardimcimiz olsun
sen bakican kim bakacakO kadar gozunuzde buyutmeyin korkmayin. İlk bir kac gun adaptadyon sureci ondan sonra gecer. Emin ol tek olunca daha huzurlu olursun. Ben ameliyattan sonra bile kimseyi yanimda istemedim. İlk iki gunzorluk.

sezeryan bir dogum sekli degil, ameliyattir.bir doktorun sezeryan mi normal mi diye sormasi dogru degil bana gore.tabiki saglik problemleri veya riskli durumlarda tabiki sezeryan.ama bu tercih sekli olmamali bence.herseyin normal olani dogal olani herhangi bir sorun yoksa cok daha saglikli olanidir.hem kendi vucudunuz hem o dogal sureci bebeginizle birlikte yasamaniz icin.iki dogum yaptim.sükür ikiside normal dogumdu.evet zorluklari var ama o bebegimin dogdugu ana sahit oldugum duyguyu hicbirseye degisemem.hayata bakis aciniz degisiyor müthis bir deneyim yasiyorsunuz.cektiginiz sancilar hayatinizda hep hatirladigimiz anilar olarak kaliyor ve cocugumuza baktikca ne kadar kiymetli oldugunu bir kez daha anliyoruz.korkmayin o an birdaha dogum yapmam saniyorsunuz ama hersey gibi oda unutuluyor.yoksa dogum yapan kimse birdaha cocuk istemezdi.yanlis anlasilmasin herkezin fikrine saygi duyuyorum..sadece benim fikrim bunlar.butun hamilelerin saglikli bir sekilde bebeklerine kavusmasini dilerim..

Bazi kadinlar oyle bagiriyorlar,ben doguma girdigimde yanimdaki kadin oyleydi korkmustum.Elbette zorlandim zor oldugunu hepimiz biliyoruz ama okdar bagiracak bi sey yok bence.Bagirmak yerine ikinsa 10 dakikada dogurur.Korkma hayirlisi olsun ama bebegin ve sen icin ekstra bi durum yoksa normal dogum herzaman daha saglikli

Arkadaşım. Siz ne yapıyorsunuz ya böyle bir tanıyı sen nasıl koyarsın böyle birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…