Sezeryan sonrası yaşadığınız olumsuzluklar ve sonrası...

Tiroit hormonlarınîza baktırın mutlaka

7 ay önce yaptm benden snra yapan arkadaşım bir ay yürüyemedi. Tamamen fiziki yapıyla alakalı.
10 gün sonra rahat yürüdüm dedim zaten. Yoksa bende ameliyattan üç saat snra ayağa kalktm yani. Rahatça yürümek 10 gün sürdü.

Ameliyattan sonra zaten ayaga mecbur kaldirirlar o tamam ama bana 20 dakikalik yuruyuste hic bir sey hissetmeyecegim soylendi. Yeni teknoloji ile yapilanlar bu sekilde dendi. Hem de oyle luks pahali falan bir yerde yapilmadi ameliyatim. Gayet siradan bir hastaneydim Hissedersem hastaneye basvurmam soylendi hatta. Ondan yazdim. Demek ki yapi meselesi. Ben 10. Gunde spora basladim tabii hafif olmak sartiyla.

1. Uyandığımda bebeğimi kucağıma verdiler hayal meyal hatirliyorum ne hissettiğimi bilmiyorum şimdi düşününce çok acı geliyor,o ilk buluşmayı kaçırdim maalesef
2.Sonda olayi beni bitirdi,hem çıkartılırken hemdr 1 hafta boyunca idrarimi yaparken yaşadığım aciyi unutmam mümkün değil
3.Ilk gün bırakın ayağa kalkmayı kendimi dik konuma bile getiremiyordum
4.2. günü ilk kez ayaga kalktım ama nasil kalktığımi bir ben bir Allah bilir
5.ilk 1 hafta oturarak uyudum çünkü yatınca birdaha dogrulamıyordum sırf bu yuzden kaburgalarimi incittim ve agrısı 2 ay sürdü
6.O kadar cok acı çektim ki bebegimi emzirmeye odaklanamadım zaten emme refleksi yok gibi olan bebeğim anca 1.5 ay sonra emmeye basladı
6.Şimdi kızım 7 aylik ve ben hem ruhen hemde bedenen eskiden oldugumdan kat be kat daha iyiyim.Tum ama tüm acilara ragmen yine olsa yine yaparım diyorum.Öyle bir aşk yaşıyorum ki hep diyorum İLK AŞK TEK AŞK annelik acısıyla tatlısıyla mukemmel birşey.İnşallah yaşamak isteyen herkese ama herkese bu tarifsiz duyguyu yaşatsın Rabbim

bende spinal sezeryan oldum.ikinci gun ayaktaydim.dikis yerleri bir hafta kadar aciyor sonrasi normal.izi bile yok ne catlak ne sarkma.zaten estetik dikisli.sezeryan simdilerde cok kolay eskiden zormus.sut ec gelir mis mis de hikaye yok bebek hasta dogarmis hic alakasiz.sutim hemen geldi kizimda turp gibiydi masallah.simdi ikinci prensesim in dogumnu bekliyoruz 4 haftamiz kaldi...

Sezeryan doğum yapıp kendini kestirenler yarım insan mı oluyor? Bu ne saçma bir düşünce! Ben sezeryan doğum yaptım ve kendimi kestirdim.Ayrıca farklı bir rahatsızlıktan dolayı 7 defa ameliyat olmak zorunda kaldım.Sizin tabirinizle kendimi kestirdim.Kimse kendini kestirmekten zevk almıyor hanımefendi.Ama siz bu zihniyetle benim gözümde yarım insansınız.Beyninizi kesmemişler ama yarım insan olmuşsunuz.Sizi bi daha yapsınlar bu olmamış.

planlı sezeryan oldum iki dogumumda çok iyiydi hemen iyileştim en fazla 4 gün sızı seklinde hafif dikişlerimde sızlama oldu ama ilk günle ikinci gün arasında bile çok fark oluyor 4. günden sonra bi sorun olmuyor ben 5. gün bebeği anneme bırakıp yarım saat kadar yürüyüşe başladım.
sezeryandan sonra hemen iyileşmek için yapmanız gereken hemen harekete geçmek. geceler hariç ben gündüz hic yatmadim. ilk gün hastanede yatağı oturma pozisyonuna yaklaşık getirdim ayaklarımi uzattim tam yatmadim. ilk gün yürüttükten sonra tuvalete iki kere annemle gittim sonra hep kendim kalktım gittim iki gün canım acısa da hep kendimi iyiyim diye düşündüm herkese çok iyiyim hicbir sorun yok dedim. İlk haftadan sonra zaten hic ameliyat olmamış gibiydim.
Ben planlı sezeryan oldum spinal anestezi ile o yüzden doğuma da gulerek girdim gülerek çıktım şükürler olsun.
Senin ne gibi sorunun oldu ki bilmeden birşey diyemeyiz. Her insanin vücut yapısı da farklı aslında herkes ayni şekilde iyilesecek diye bekleyemeyiz.
Ben her zaman iyi ki sezeryan oldum diyorum normal doğum ne kadar iyi olsa da sezeryan doğumda hiçbirşey hissetmeden ağrısız sancısız bebegine kavuşmak çok güzel.

hepsinin geçecegini düşün canım , bu güzel duyguları herzaman yaşaman imkansız tadı cıkarmaya bak ,

İlk iki ay kulak çınlaması baş ağrısı eklemlerde ağrı şimdi ise gözlerim çok yoruluyor açamıyorum baş ağrısı yapiyo çok unutkan oldum çok yoruluyorum ufak bi iş yapamiyorum dikiş ve bek ağrısını saymıyorum hep uyumak istiyorum lohusalık depresyonuda ayrı doktorada gittim birşey çıkmadı herhalde bünye meselesi inşallah bunlarda geçer

Ben epidural sezeryan oldum, ertesi gün çok rahat yürüdüm. Bi sonraki gün hastaneden ayrıldık, bebeğimi kucağıma alabildim hemen. Hatta aynı hafta bi arkadaş normal doğum yapmıştı çok kesi olduğu için kız 20 gün ağrı çekti ve oturamadı. Mart ayında doğum yaptım. Gene hamile kalsam gene epidural sezeryan tercih ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…