- 4 Şubat 2015
- 759
- 272
- 103
- Konu Sahibi sema colak
-
cok tesekkur ederim yazdiklarin icin :) insallah atlatirim bende bu korkulariCanım merhaba bende 9 şubatta sezeryanla mecburiyetten doğum yaptım 41. Haftada. Ben normal istiyodum ama açılmam yoktu. Korkmayın yani allah sana o gücü verir zaten. Ben spinal antestezi ile sezeryan oldum baştan sona anlatayım. Ameliyathanede belimden iğne yaptılar eğil diyolar kambur dur bi soguk bişey suruyo herhalde sonra iğne yapiyo sonra benim kalçam sızladı çok çok az ama sinek ısırığı gibi. Ve anında sağ bacağım karincalandi sol da karincalandi derken yatırdılar beni benim belden aşağısı tutmuyosondayi o an taktılar hiçbişey hissetmiyosun. Sonra elleri bagliyolar sağa sola ve başlıyolar dolgu yaptirirsin ya öyle düşün. Ayağını oynatmaya çalışma oynatamadikca paniklersin. Mümkünse bi noktaya odaklan orayı incele kafanı yan çevir. Ben 13.30 13.40 gibi girdim 14.05 te bebisim geldi dünyaya. Sonda takarlar muhtemelen hani seçimi sana birakirlarsa da taktir bence çünkü bi kaç saat uyusuyosun zaten altına edersin ve uyuşukluk geçse de ayağa kalktığında muazzam bi ağrın olcak ama 1 seferlik bişey bu. Tuvalete gittiğinde zorlanirsin yani. 8,9 saat sonra yürüttuler beni ve öyle bi ağlamışım ki ayağa kalkınca annemin tansiyonu düştü. Sonra yürüdükçe her yürüyüşünde inan gecicek. Sondayi çıkarırken bu arada bir iki ay uy dersin yüzünü sıkarsın o kadar yani çişini yaparken yanar ya altın bazen ya da şöyle diyim doktor çatı muayenesi yapıyormuş gibi dusun öyle bi acı oluyo geçiyo ben şuan iyiyim 4,5 gündür kendime geldim rahat yuruyorum iş yapıyorum. Allah kolaylık versin gülüm korkma sakın sormak istediğin başka bişey varsa sorabilirsin
n demek cnm ya yardımcı olabiliyorsam n mutlu bana ilk gebeliğimde hiç iyi bi dr düşmedim şimdiki dr um daha iyi bakıyor inanırmısın ilk gebeliğimde çatı muayene mi bildiğin sedyede yapıp çatın dar dedi kendime o kadar kızıyorum ki anlatamm kime anlatıysam dogum sonrası hiç öyle çatı muayenesimi olur dedilerr çatala çıkman lazım ahhh ahhhhh diyorum inşlh cnm bu sefer normal olur dua edin lütfennn..tesekkur ederim cok guzel anlatmissin bu korku olmasa bende normal cok isterdim de ciddi derecede bi korku var
Benim bildiğim yapılmıyor ama uyanık kalırsan o başka onda takmayan da varsonda takilmadan sezeryan yapilmiyor mu yani
Hem normal hem sezeryan yaşamış biri olarak her ikisinin de kendi içinde zorluğu var diyebilirim.normal doğumda sancı süreci,sezeyanda da ilk iki gün zorluyor.ama 1,5 ay geçti sezeryanin üzerinden hala etkileri devam ediyor.normal olsaydı coktaaann normale dönmüştü tüm organlarim.yara yeri hala uyuşuk bebeğin ayağı carpsa acıyor.normalde dogurana kadar eziyet cekiyorsun sezeryanda doğumdan sonra.normal doğum yapanlar kaç saatte doğuyor , nasıl bir acı , birde vajinal bozukluk olacağından bende normal doğuma sıcak bakmıyorum ama kafam çok karışık yaa , normal doğumdan çok korkuyorum , sezeryanda ayrı bir dert. normal doğum yapmışlar biraz detaylı anlatabilir mi o an neler yaşanıyor ??
canım ben epidural normal doğumu çok araştırdım o çok kafama yatıyor , daha doğumuma var ama şimdiden bilgileniyorum tabi birazda kısmet normal doğurcam dersin o an durum gelişir sezeryan olursun ama epidural normal doğum iyi bir doktor bulabilirsem çok aklıma yatıyor.. ben normal doğumda afedersiniz ama vajina bölgem çok aşırı hassas ve darlık vardı ben ilişkiye bile 2 senede çok zor alıştım dogururkende vajina bölgemin aşırı canımı yakmasından çok korkuyodum ama burda bir arkadaşla dertleştik normal doğum yapmış. hayır dedi öyle düşünme orayla ilgili hiçbişey hissetmiyorsun sadece sancıların adet sancısının şiddetlisi düşün ve doğum yaparkende makat kısmında baskı oluyor , vajina bölgesine dair hiçbişey hissetmiyorsun doğru düzgün dedi. birz kafam rahatladı açıkçası , epiduralide önerdi ama bakalım..Hem normal hem sezeryan yaşamış biri olarak her ikisinin de kendi içinde zorluğu var diyebilirim.normal doğumda sancı süreci,sezeyanda da ilk iki gün zorluyor.ama 1,5 ay geçti sezeryanin üzerinden hala etkileri devam ediyor.normal olsaydı coktaaann normale dönmüştü tüm organlarim.yara yeri hala uyuşuk bebeğin ayağı carpsa acıyor.normalde dogurana kadar eziyet cekiyorsun sezeryanda doğumdan sonra.
Bende normal doğum yaptım çatı darlığım olmasına rağmen ... İnan bana vajinada hiçbir ağrı sızı acıma hissi olmuyor hatta bebek çıkarken bile hissetmiyorsun.. arkadaşın doğru demiş sadece bele kasıklara vuran adet ağrısından daha şiddetli bir ağrı oluyor ve dediği gibi makat basıncı oluyor tabi afedersin büyük tuvaletini yapar gibi ikinmak istiyorsun ki kendini tutman mümkün değil zaten o his geldiği zaman .. Allah hayırlı doğum versin herkese hangi doğum yöntemi olduğu önemli değilcanım ben epidural normal doğumu çok araştırdım o çok kafama yatıyor , daha doğumuma var ama şimdiden bilgileniyorum tabi birazda kısmet normal doğurcam dersin o an durum gelişir sezeryan olursun ama epidural normal doğum iyi bir doktor bulabilirsem çok aklıma yatıyor.. ben normal doğumda afedersiniz ama vajina bölgem çok aşırı hassas ve darlık vardı ben ilişkiye bile 2 senede çok zor alıştım dogururkende vajina bölgemin aşırı canımı yakmasından çok korkuyodum ama burda bir arkadaşla dertleştik normal doğum yapmış. hayır dedi öyle düşünme orayla ilgili hiçbişey hissetmiyorsun sadece sancıların adet sancısının şiddetlisi düşün ve doğum yaparkende makat kısmında baskı oluyor , vajina bölgesine dair hiçbişey hissetmiyorsun doğru düzgün dedi. birz kafam rahatladı açıkçası , epiduralide önerdi ama bakalım..
sağol gülüm bunları duymak beni gerçekten çok rahatlatıyor , doğum korkum çok azaldı , allahım hayırlısını nasip etsin..Bende normal doğum yaptım çatı darlığım olmasına rağmen ... İnan bana vajinada hiçbir ağrı sızı acıma hissi olmuyor hatta bebek çıkarken bile hissetmiyorsun.. arkadaşın doğru demiş sadece bele kasıklara vuran adet ağrısından daha şiddetli bir ağrı oluyor ve dediği gibi makat basıncı oluyor tabi afedersin büyük tuvaletini yapar gibi ikinmak istiyorsun ki kendini tutman mümkün değil zaten o his geldiği zaman .. Allah hayırlı doğum versin herkese hangi doğum yöntemi olduğu önemli değil
Uyuşturup takıyorlar haberın bıle olmuyorrMerhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim
Seninle aynıyiz çok istiyorum bebeğim olmasını ama korku şimdiden sardi napicaz biz böyledaha çok var tatlım henüz 8 haftalık hamileyim yaklaşık 2 ay yani. ama taktım bi doğum korkusudur diye gidiyor inan cinsiyet merakını bile unuttum neyim olcak acaba bile demiyorum , hep doğum anını düşünüyorum. off allahım sağlıklı versinde başka bişey istemiyorum ya
Canım facede hamile grubuna uyeyim burdada doğum yapan arkadaşlarla konuştum , ben nerdeyse 4 aylık oldum , artık o kadar korkmuyorum konuşmalar çok rahatlattı beni , tabiki son aylarimda sezeryanmi normal dogummu ne olacam belli olacak ama suanki fikrim normal doğum , aslında bizi korkutan bilinmemezlik çünkü ilk gebeligim . Hep düşünüyordum nasıl olacak , o an ne yaşayacağım kaygilarim vardı sağolsun buradaki doğum yapmış kadinlarla konuşmak iyi geliyor..Seninle aynıyiz çok istiyorum bebeğim olmasını ama korku şimdiden sardi napicaz biz böyle
Anladım canım allah hayirlisiyla kurtarsin evet ilk die böyle tedirginiz ne süreci bilmiyoruz doğal olarak bende üye olayım face ye yeni hamileyim ben daha yeni başlıyor bende arastirmaCanım facede hamile grubuna uyeyim burdada doğum yapan arkadaşlarla konuştum , ben nerdeyse 4 aylık oldum , artık o kadar korkmuyorum konuşmalar çok rahatlattı beni , tabiki son aylarimda sezeryanmi normal dogummu ne olacam belli olacak ama suanki fikrim normal doğum , aslında bizi korkutan bilinmemezlik çünkü ilk gebeligim . Hep düşünüyordum nasıl olacak , o an ne yaşayacağım kaygilarim vardı sağolsun buradaki doğum yapmış kadinlarla konuşmak iyi geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?