- 4 Şubat 2015
- 759
- 272
- 103
- Konu Sahibi sema colak
-
Canım belden uyusuyorsun sonda takılınca duymuyorsun hissetmiyorsun bileMerhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim
normal doğum yapanlar kaç saatte doğuyor , nasıl bir acı , birde vajinal bozukluk olacağından bende normal doğuma sıcak bakmıyorum ama kafam çok karışık yaa , normal doğumdan çok korkuyorum , sezeryanda ayrı bir dert. normal doğum yapmışlar biraz detaylı anlatabilir mi o an neler yaşanıyor ??
evet ama ilk gebelik olunca insan bilmediginden sürekli kuşku içindesin. epidural normal doğum okudum o tm benlik aklıma çok yattııBen normal dogum yapmadım ama şunu söyleyebilirim. Hamileliğin en güzel dönemleri doğumu düşünmekle geçiyor. Halbuki dogum son anda belli oluyor. O yüzden güzel günleri düşünerek ve gerilerek geçirmek anlamsız. Normal dogum yapacağımı düşünerek devamlı hareket ettim. Ve sonuç... sezeryan oldum
evet ama ilk gebelik olunca insan bilmediginden sürekli kuşku içindesin. epidural normal doğum okudum o tm benlik aklıma çok yattıı
daha çok var tatlım henüz 8 haftalık hamileyim yaklaşık 2 ay yani. ama taktım bi doğum korkusudur diye gidiyor inan cinsiyet merakını bile unuttum neyim olcak acaba bile demiyorum , hep doğum anını düşünüyorum. off allahım sağlıklı versinde başka bişey istemiyorum yaBenimde ilk dogumum. Anlıyorum sizi. Epiduralinde zararları var diye okumuştum. Ne kadar var dogumunuza
Sezeryan ! Yapabilirsen sayet doktorunuza anestezi esnasinda takılmasını talep edebilirsinizMerhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim
daha çok var tatlım henüz 8 haftalık hamileyim yaklaşık 2 ay yani. ama taktım bi doğum korkusudur diye gidiyor inan cinsiyet merakını bile unuttum neyim olcak acaba bile demiyorum , hep doğum anını düşünüyorum. off allahım sağlıklı versinde başka bişey istemiyorum ya
ya ben normalde çok dayanıklıyımdır , iğnesiz uyusturmadan diş dolgusu yaptırmış insanım ama doğum dendimi akan sular duruyor , o bölgemin çok acıyacağını düşünüyordum ama buradaki arkadaşlarım anlattılar yaşadıklarından hiçte o kadar bişey yokmuş , zaten sancıların geldiğinde adet karın sancısı gibi açıklığında güzel olursa hemen doğuruveriyorsun diyolar , biraz içimi rahatladı son iki gündür...Önce can sonra canan durumuinsan her durumda da caninin yanacagini dusunumeden edemiyor. Ama geçtiğinde herseyi unutuyorsun
ya ben normalde çok dayanıklıyımdır , iğnesiz uyusturmadan diş dolgusu yaptırmış insanım ama doğum dendimi akan sular duruyor , o bölgemin çok acıyacağını düşünüyordum ama buradaki arkadaşlarım anlattılar yaşadıklarından hiçte o kadar bişey yokmuş , zaten sancıların geldiğinde adet karın sancısı gibi açıklığında güzel olursa hemen doğuruveriyorsun diyolar , biraz içimi rahatladı son iki gündür...
Merhaba kizlarr 12 haftalik hanileyim nirmal dogumdan cok korluyorum sezeryan dusunuyorum ama simdiden aklima bi soru takildi ben sonda takilmasini istemiyorum daha once dogum yapmis olanlardan tecrubelerini paylasmasini istiyorum ciddi derecede kafaya taktim
tesekkur ederim cok guzel anlatmissin bu korku olmasa bende normal cok isterdim de ciddi derecede bi korku varcnmmm öncelikle bebişin hayırlı olsun allahım kucagına sağ sağlim almayı nasip etsin inşlh bakk ben sezeryan oldummm biliyormusun sırf normal olmak için 9 ay yürüdüm hiç boş durmadım evde çok dinlenmedimm ndn diyeceksinn eee adı üstünde normal ndn gidip karnımda bi dikiş izi olsun ki değil mi öyle düşünüyordum ablam normal yaptı iki çocugu var gelinimiz var 2 sezeryan doğumu varr ee bekarken bazı seyleri görüyorsun neyin ii neyi kötü oldugunu az da olsa anlıyorsun evlendim hamiş kaldım dediğim gibi 9 ay yürüdüm kızımı doğurmama sadece 5 gün vardıki suyum geldi evde sabah hastane gittiikkk şimdi burda tepki çekicem ama olsun yazmak istyrm doktorum açılman yok vs gibi konuştuu agrı sızı birşey yoll dr dedim kii ben normal şartlarda olsun istyrm suni sancı istedimm yaptırdılar beni yataga aldılar hiç kıpırdatmadan yatırdılar ben bu formda çok şey ögrendim bayanın birinin bnm gibi suyu gelmiş koridorda yürütmüşler normal şartlarda doğum yapmış sırf devletten 5 10 kuruş fazla alıcam diye kolaya soyunuyorlar şimdi 2. ye hamişim suan kızım 2 yaşında ve allahım nasip ederse 2 yıldan sonra normal yapabiliyorsunn bakalım elimden geleni yapıcam gerisi allahın taktiri şimdii bu kadar uzun yazının üzerine özetle sana diyecegimmm anlık sancıdan yada çekeceğin birgün olsun ya normaldede bir gün sancı çeken görmedim de 2 saat 5 saat olsun o kadar saatlik bi acı ama sezeryan ömür boyu seninle yaşayan bi bel agrısı kalıcakkk meyven olgunlaşınca zaten kendi isteyince gelirr bırakun hamişliğin tadını çıkarın derimm daha erken bu tip konu için kendini sezeryana odaklama benden büyük tavsiyee allahım hayırlısı neyse onu nasip etsinn kus. bakma uzun olduu
sonda takilmadan sezeryan yapilmiyor mu yaniSadece sonda için sezaryenden korkuyorsan hiç korkma sondayi takarken acı hissi olmuyor sadece ufak bir basınç oluyor emin ol o da dayanilmayacak gibi değil yani öldüm bittim demiyorsun anlık bişey zaten sonrasında onu orda hissetmiyorsun bile... Ben normal doğum yaptım ama son dakikalarda bebek geciktigi için sezaryen olacaktım o arada sonda taktılar sondayi taktiktan sonra bebek geliyorum ben dedi :) normal doğum ile dünyaya geldi kuzum ...Yani sezaryen hazırlığı yaşadım normal doğumla kurtuldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?