Sezeryanda Spinalmi epiduralmi önerirsiniz?

megryann

Aşkımın aşkı....
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
5.905
38
358
Ankara
Sezeryan olacak yada olmuş arkadaşlar spinalmi yoksa epiduralmi öneriyorsunuz?Hangisi daha iyi?Yada siz hangisini tercih ettiniz/edeceksiniz?

benim sanırım normal olacak ama epidural tercih ederdim herhalde sizin sezaryan mı olacak kesin

ben spinal oldum...kendi doktorumla epidurale karar vermiştik..ama erken doğum yaptığım için kendi doktorumda olmadı doğumum..ve gittiğim hastanede spinal yapılıyormuş..belden iğne yapıyorlar ve 2-3 dk içinde uyuşuyorsun..ben çok rahat ettim...sonrasında biraz baş ağrım oldu o kadar..
doktorun neyi öneriyorsa onu yaptır bence..

hayırlı doğumlar..

megryann doğumun yaklaştıkça her türlü doğum şeklini araştırır bi halde gördüm seni.. Allah hakkında en hayırlı ve kolay olanı nasib etsin.. kolay değil çok iyi anlıyorum seni..
sitede okuduğum yorumlardan sonra şuna dikkat ettim, spinal sezeryanla doğum yapanların çoğunda baş ağrısı şikayetleri oldukça fazla..

Ben genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım ve çok memnun kaldım...Ne spinal ne de epidural, genel anestezi öneririm sana...Allah kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

bende genel anesteziyle oldum fakat bir ayda anca kendime geldim sanırım canım çok tatlı ama herkese farklı etki yapıyor hayırlı doğumlar

benim sanırım normal olacak ama epidural tercih ederdim herhalde sizin sezaryan mı olacak kesin

Canım kesin değil şimdilik ama boyumun kısa olması nedeniyle sezeryan konusu geçti en son görüşmemde doktorla.Nasıl olacağını Allah bilir tabii ki sezeryan deriz normal olur,normal deriz sezeryan olur.Ben şimdiden her ikisinide araştırıyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Yalnız kafama takılan şey spinal yada epiduralde ağrı acı yok ama his var deniliyor yani kesildiğini dikildiğini hissediyormu kişi?

Haklısın canım konu sezeryandan açılınca doktoruma ben sordum spinali.Anestezi uzmanıylada görüşmem gerekmiş sanırım.Çünkü o yapıyor iğneyi.Peki spinalde kaç dakika sürdü ameliyat?His varmıydı?Yani kesildiğini dikildiğini hep hissettinmi?Nasıl sakin kalabildin ameliyat sırasında?Heyecan korku olmadımı o sırada?İnsan kesildiğini bilirken rahat olabiliyormu ?

Evet canım bunuda sordum doktoruma baş ağrısı yapabiliyormuş ama illaki kesin değilmiş.Ben yan etkilerden çabuk etkilenen biri olduğum için öyle bir durumda kesin o da gelir başıma :) alıştım artık zaten.

Amin canım çok sağol zaman azaldıkça iyice korku,heyecan birbirine girdi.Bunları ilk defa yaşıyor olmak insanı hem korkutuyor hem heyecanlandırıyor.Doğumu,çekeceğim acıyı,sonrasını,emzirmeyi,birden 3 kişilik aile olmayı,bebeğimizi düşününce hayatım baştan aşağı değişiyor diye garip bir telaş korku oluyor.Hakkımızda hayırlısı olsun....

Merhaba benim ikinci doğumum spinal anesteziyle oldu,hiçbirşey hissetmedim.ılk başta dokunmalarını hissettim ama acı yoktu.Dikişleri falan hiç hissetmedim.

Ben genel anestezi ile sezaryen doğum yaptım ve çok memnun kaldım...Ne spinal ne de epidural, genel anestezi öneririm sana...Allah kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah...:Saruboceq:

Uyanma aşaması zor oluyormuş ağrıyla sayıklayarak uyanılıyormuş ve yarım saat yada 1 saat ameliyat yeri çok acıyormuş sonra etki ediyormuş ağrı kesici.İlk ayağa kalkmakda zormuş.Sizin kolay geçmiş ne güzel.Uyanmanız zor olmadımı peki?Sancıyla uyanmadınızmı?

Merhaba benim ikinci doğumum spinal anesteziyle oldu,hiçbirşey hissetmedim.İlk başta dokunmalarını hissettim ama acı yoktu.Dikişleri falan hiç hissetmedim.

Yani o aletleri falan içinizde hissetmediniz değilmi?Sadece doktorların karnınıza dokunmasınımı hissettiniz?Ay ben çok takıldım buna şimdi.Bir soğukluk yada sıcaklık gibi bir şeymiydi?

bende genel anesteziyle oldum fakat bir ayda anca kendime geldim sanırım canım çok tatlı ama herkese farklı etki yapıyor hayırlı doğumlar

Kendinizmi istediniz sezeryanı?Zor mu kalktınız ayağa?Herkesin bünyesi farklı demekki.Çok acınız varmıydı?Doğrulmakta zor oluyormuş bir kaç gün galiba...

ılk başta dokunmalarını hissettim,zaten çok heyecanlıydım yanımdaki hemşireyle konuşurken sakinleştim biraz.Bebek çıktıktan sonrada sakinleştirici yapmışlardı.ılk doğumum genel anesteziyle olmuştu ben spinali tavsiye ediyorum bana soranlara.Çünkü doğumdan sonra ilk saatlerde çok sancım olmuştu,spinalde ilk saatlerde karnımda uyuşukluk olduğu için sancılarım daha hafif geçmişti.Baş ağrısıda olmadı bende.8 saat sonra ayağa kaldırdılar beni sondada takılmamıştı ilk önce tuvalete götürdü hemşire beni.Daha sonrada bol bol yürümüştüm.Allah yardımcınız olsun,bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah.

Çok iyi.İnş. benimkide böyle seninki gibi kolay olur.Ama genelde sonda takılıyor sen şanslıymışsın sondayla uğraşmamışsın.

Amin canım inş.

Uyanmam gayet sakin olmuş, beni görenler öyle söylüyorlar...Uyanırken kesilen yerin acısından olsa gerek biraz ağlamışım o kadar...Kalkmam falan biraz zor oldu tabi sonuçta ameliyat..Ama bir kere kalktıktan sonra alışıyorsun zaten..Bence psikolojik açıdan en iyisi genel anestezi...Uyuyorsun, uyandıktan sonra herşey bitmiş oluyor...

canım cok güzel bir soru sormusun bende aynı şeyi düşünüp duruyorum sen kacıncı haftadasın?

Sağol canım 34.haftadayım az zamanımız kaldı her iki doğum şeklinide sorar araştırır oldum haliyle.Offf çok korkuyorum ben yaaaaaa.............

Sen kaçıncı haftadasın?

Evet psikolojik anlamda haklısın ama vücudun toparlanması bünyenin alışması bakımından da diğerini tavsiye ediyorlar.Ya gidip 10 dk da doğursam afedersin vırk diye kızım çıksa ne güzel olacak hiç düşünmek zorunda kalmayacağız bunları.Ama nerde bizde o şans.Zaten boyumda kısa zor olur benim doğumum saatlerce çekerim sancıyı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…