bende su ana kadar ozel hastaneye gittim hep bugun tıp fakultesine gitcem işte ilk kez
doktorumada alışmıstım ama mecburum artık
bende hipertiroid var tsh dusuk
batikon falan tetikliyomus tiroidi
benim doktorum epidural olabilirsin demişti
bakalım bu docentmiş o ne dicek
insallah hayırlısı olsun hepimizinde hakkımızda
kolayca dogum yapalım insallah
megcım ben pzt gunu spınal sezeryan oldum. doktorun verdıgı tarıh 18 ıdı ben 8 ınde nişanım geldi aşırı kanamam oldu hastaneye gıttık acılmamda baslamıstı. nst de kalp atıslarında sıkıntı gorunuyodu bebegın normal dogumu beklemeden spınal sezeryanla aldı doktor amcamız kızımı... cok sukur sımdı ıkımızde cok ıyıyız. cok gergındım korkuyodum spınalden herkesten cesıtlı hıkayeler dınlıyoruz malum... damar yolu actılar sonra belden pozısyon verıp spınal ıgnesını yaptı anestezıst. ınan damar yolumu acmaları daha cok canımı yaktı. spınalı hıssetmedım bıle. daha sonra bı sure bekledık ayaklarım külçe gıbı agırlasmaya basladı. bı takım sorular sordu testler yaptı ve uyusmus tamamen dedı. bebek 10 dk sonra dogdu benım dıkıslerımle falan 1 saate yakın surdu tum operasyon. basta bıraz mıdem bulandı ama normalmıs 2 dk ya normale dondum...
odama cıkardılar saat 2 de aksam 8 de ayaga kalktım ılk kez. ılk kalkıs bıraz agrılı oldu. ama daha once genel anestezı ıle amelıyat olmustum onunkı cok cok daha agrılı ve agır emın ol... sonrada hıc oturmadım desem yerıdır. sureklı dolandım koltukta oturdum kızımla ılgılendım. dun eve cıktık sımdı her ısımı kendım yapabılcek durumdayım. agrım sızım var elbet yok degıl ama agrı kesıcı ıle kontrol altına alınabılcek kadar...
tavsıye edermısın dıye sor kesınlıkle evet...............
megcım ben pzt gunu spınal sezeryan oldum. doktorun verdıgı tarıh 18 ıdı ben 8 ınde nişanım geldi aşırı kanamam oldu hastaneye gıttık acılmamda baslamıstı. nst de kalp atıslarında sıkıntı gorunuyodu bebegın normal dogumu beklemeden spınal sezeryanla aldı doktor amcamız kızımı... cok sukur sımdı ıkımızde cok ıyıyız. cok gergındım korkuyodum spınalden herkesten cesıtlı hıkayeler dınlıyoruz malum... damar yolu actılar sonra belden pozısyon verıp spınal ıgnesını yaptı anestezıst. ınan damar yolumu acmaları daha cok canımı yaktı. spınalı hıssetmedım bıle. daha sonra bı sure bekledık ayaklarım külçe gıbı agırlasmaya basladı. bı takım sorular sordu testler yaptı ve uyusmus tamamen dedı. bebek 10 dk sonra dogdu benım dıkıslerımle falan 1 saate yakın surdu tum operasyon. basta bıraz mıdem bulandı ama normalmıs 2 dk ya normale dondum...
odama cıkardılar saat 2 de aksam 8 de ayaga kalktım ılk kez. ılk kalkıs bıraz agrılı oldu. ama daha once genel anestezı ıle amelıyat olmustum onunkı cok cok daha agrılı ve agır emın ol... sonrada hıc oturmadım desem yerıdır. sureklı dolandım koltukta oturdum kızımla ılgılendım. dun eve cıktık sımdı her ısımı kendım yapabılcek durumdayım. agrım sızım var elbet yok degıl ama agrı kesıcı ıle kontrol altına alınabılcek kadar...
tavsıye edermısın dıye sor kesınlıkle evet...............
zeynebcim geçmiş olsun hayırlısıyla atlatmışsın darısı burdaki hamile arkadaşlarımızın başına. onlarda kurtulup böyle yazarlar inşaallah,bebeciğinide öptük annesi :)
aklıma takıldı sana sonda taktılar mı, taktılarsa uyuşmadan önce mi sonra mı?
epidurali spinalden daha cok tavsiye ediyolar epidural sezeryanı yani
spinalde omurilikten sıvı verildigi icin epiduralde ole degilmis
2 gun once arkadasım yeditepede dogum yaptı o soledi
farkı bi turlu anlayamadım ben
saf epidural anestezi normal ve sezaryende omuriligin dıs zarına
spinal anestezide beyin omurilik sıvısının bulundugu bosluk icine
bundan dolayı epidural anestezi tercih ediliyor simdi okudumda
paylasmak istedim
Ben anestezi doktoruyla bunu konuşmuştum her ikisinide yapabilirim aynı anda demişti.Spinalle uyuşturup epidurale geçerim dedi ama bel fıtığı olayım yüzünden tırsıyorum açıkcası.Gerçi artık bel fıtığı ameliyatlarınıda spinalle yapıyorlarmış ama yinede korkuyor insan....
ikisinide yaparda beyin sıvısına verileni anestezi doktoru solemişti
pek tercih etmeyelim diye banada arkadasım soledi ben daha konusmadım bu konuyu
korkuyo insan ya herkezin bunyesi farklı algılıyor ama buda bi gercek
Yani şu an epidurale düşünce olarak dahamı yakınsın spinalden? Bende istiyorum ama hep kararsız kalıyorum.Bir site buldum az önce epiduralle doğum yapanların resimleri ve görüşleri var.Okuyunca etkiliyor insanı.Napcaz biz yaa?
EPİDURAL ANESTEZİ
canım eve gelince bakcam verdigin siteye
saf epidural anestezi evet ona daha yakınım ben sanki
sancı cekmek korkutmuyor aslında tabi suda bi gercek
hic sancı yasamadık nasıl oldugunu bilmedigin bişey dayanabilir misin
insanı dusunduruyor sabredecez durmadan dua edicez diye bole kendimi telkin etmeye calısıyorum aslında ben
normal dogumu kaldırabilcegimi bilsem hic anestezi turlerine yonelmicem
hos kaldıranlar nasıl kaldırıyo onlarınki can degil mi
Allah yardımcımız olsun artık
hakkımızda hayırlısı neyse ole olsun dogumumuz
Haklısın canım ama herkesin bünyesi bir değilki.Sancı gerçekten çok şiddetli kolay değil tabii bebiş geliyor ordan Rahim en büyük kasılmaları yaşatıyor anneye.Kadınlarımızın sabredebilmesindeki en büyük etkende aralarda dinlenme süreleri olması.Yani sürekli bir sancı değil.Fakat bebeğin doğmasına yakın sancı en üst düzeye çıkıp gerçekten bağırttırıyormuş.Ben bu son ayda zaman zaman birden gelen kasılmaları düşünüyorum yolda bile duraklatıyor beni yürürken.Ah dedirtiyor.Bunun daha fazlasının doğum sancısı olduğunu düşününce 'Aman Allahım' diyor insan.Kadınların güçlerinin tükenmesinin nedenide bu olsa gerek.Sürekli sancı çeke çeke yoruluyoruz artık doğal olarak.Anne olmak gerçekten çok zor.Hamile kalmak zor,hamilelik zamanları zor,doğum zor,doğum sonrası zor.Anne olmak başlı başına hayatın en zor gönüllü görevlerinden biri bence.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.İnş. hiç birimiz istemediğimiz şeyler yaşamayız.Rabbim gönlümüze göre versin hayırlı,sağlıklı,sancısız,sıkıntısız kolay doğumlarımız olsun inş.
amin canım amin insallah ...
katlanacaz bebegimiz icin
bide su catı muayenesinden gecsek hayırlısıyla
benim doktor 38de yapcam dedi o gun naparım bilmiyorum simdiden takıldım ona
kendini kasmayıp derin derin nefes alcakmıssın
megcim sende agrı oluyor mu
benim sıkıntı yaptıgımdan mı nedir sag kasıgımda arada bi adet sancısı gibi bi agrı hissediyorum sonra geciyor bebegim hep ordan vuruyor hatta
Epİdural sezeryana bende takmıs durumdayım eger sİz yaptırırsanız devlet hastanesındemı yoksa Özel hastanedemİ olucak oldugum yerde devlette yaptırma dİyolar Özellerde 3 mİlyarı buluyomus sİz arastırdınızmı fİyatları
Evet canım ağrılar oluyor.Bende tek bir bölgede değil kasıkların tamamında ağrı oluyor birden.Zaten tek bir bölgede ağrı olunca herhalde ayaklarımı üşüttüm diyorum biraz ağrıyor sıcak tutunca geçiyor çünkü.
Çatı muayenesi hepimizin kabusu oldu canım.İki parmakla yapıyormuş doktor fazla sıkmazsan kendini acımıyormuş.Birde onu atlatırsak inş. stres yapıyor değilmi insanda?
atlatacaz hayırlısıyla
bizim bi arkadas catı muayenesi olcagı zaman anestol surup gitmiştim
demişti hicbisey hissetmemis benim bildigim anestol zararlı hamilelikte heleki oraya
bebege direk anestezi ya biz cok mu korkagız herkez mi bole
valla utanıyorum ben kendimden cogu kez bole yaptıgım icin
Epİdural sezeryana bende takmıs durumdayım eger sİz yaptırırsanız devlet hastanesındemı yoksa Özel hastanedemİ olucak oldugum yerde devlette yaptırma dİyolar Özellerde 3 mİlyarı buluyomus sİz arastırdınızmı fİyatları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?