Sezeryandan sonra hissedilen acı !!!

bende sezeryandan ayıkırken rüya alemindeydim sürekli agrım var diye inliyormusum hatırladıgım tek sey odaya aldıklarında acayip bir üsüme ve titremeydi. 2 gün boyunca agrı kesici yaptılar sonrasında eve cıktıgımda 1 hafta kadar hasta modunda gezdim cünkü bebişim solunum sebebiyle küvezdeydi o eve gelince benim bütün agrılarım gecti ama ben bir saglıkcıyım ve dogum hastanesinde calısıyorum ben herkese artık normal dogum şiddetle tavsiye ediyorum benim bebegim 36.hafta dogdugu için ve de tasikardi oldugu için sezeryanla dogum yaptım

bende epidural sezeryan oldum. ameliyatta herşey çok güzeldi ama odaya çıktım 1 saat sonra ağrılarım başladı. o gece ağrıdan uyuyamadım. onca ağrı kesiciye rağmen ve ilk gün hiç ayağa kalkamadım. ertesi gün ağrılar yine devam etti ve yürümem çok zor oldu. şu anda hala ara sıra rüyalarıma girer kabus gibi yani.

Bunu söylediğin iyi oldu kegel egzersizini arada yaparım zaten.Sık tuvalete çıktığım için bazen varmışda yapamıyormuşum hissi olunca kegel egzersizi yapıyorum çabuk boşalsın mesane ağrı yapmasın diye.İnş. doğum sonrasıda yapabilirim bunu...
Sen gerçekten çok zorlanmışsın canım.20 günde az bir süre değil.İnş. bizimki kolay olur... Nefes alamaman narkoz yüzündenmi oldu?

yok tatlım acıdan dolayı alamadım ama geç farkettim dediğim gibi kegel egzersizi yaparsan ne acın kalır ne göbeğin benim 20.günün sonunda gram göbeğim kalmamıştı dümdüzdü annemden evime döndüğümde kimse inanamamıştı karnımın olmadığına:)) evdede sürekli yaptım ama.. rahmim çok güzel ve sağlıklı toplandığını söylemişti doktorum tek olay bu egzersiz canım.. inşallah kolayca atlatırsın doğumu..

ben epidural sezeryan oldum herşey çok güzel geçti. hemşire altı saat sonra gelip kaldırdı. eve çıkıncada bir hafta sonra ayağa kalktım

Eğer panikliysen (benim gibi) genel anestezi al. Çünkü ameliyathane heyecanlandırıyor insanı. Bİrde epidural alıpta doğum esnasında korkup uyutulanlarda var öylesi daha kötü gibi geliyor sanki. Ama korkma inan o kadar ağrılı uyanmıyorsun. Zaten bir an önce bebeğini görmek istiyorsun acı falan çok umrunda olmuyor. Benim eşim bana canın çok tatlı der hakikatende öyle azcık acıya tahammülüm yoktur benim ama geldi geçti işte. Ben hala normal doğuramadım diye üzülüyorum ama her işte bir hayır vardır. Belki normal olsa dayanamazdım hep epidurale güvenerek normal istemiştim. Kısmet işte....Doğumun akışını inan sen belirleyemiyorsun. Ben imkanı yok sezeryan olmam diyordum sunisancıya razı olup yattım hastaneye. Kısacası doğumun nasıl ve ne şekilde olacağına birazda bebekler karar veriyor benim haylaz kordonu iki kere dolamış boynuna büyük tehlike atlattık. O yüzden ameliyattan çıkıp bebişine kavuşana kadar 15 dk lık bir ağrı süreci var bebeğini kucağına aldıktan sonra unutuyor insan... Bu arada ne zaman doğum ??

O zaman az bir süre 15 dk. inş. o kadar bile ağrımız olmaz.Canım son günlerimdeyim 2 haftadan bile az bir süre var ama muhtemelen doğum bu hafta olur gibi geliyor.Ağrılarım çok arttı çünkü...

canım doktorun kendi için işin kolayına kacmak istemiş
kesinlikle epidurali tavsiye ediyorum
bende panik atak anksiyete bozuklugu vss..
taşikardi filanda yaşıyordum
bence narkozdan uyanırken cektıgın sıkıntı ck fazla onları yaşarken daha cok sarsılırsın
bebegi gördükten sonra uyutuyorlar senii uyanma faslı filanda olmuyor
bi bakmışsın odadasın
hiç agrı filanda duymadım ,kesinlikle epidural iste

Haklısın canım ama eğer doktorumu dinlemezde kendi bildiğimi yaparsam ve bir sorun olursa kadın doğumcumda anestezistde 'biz sana söylemiştik' deyip işin içinden sıyrılacaklar.Eşimde bu konuda genel anestezi konusunda ısrarcı.Epidural diyen tek kişi benim.Haliyle desteksiz kafadan girmiş olacağım ve bir sorun olursada tüm sorumluluğu bana yıkacak herkes.İnsan böyle bir durumda yalnız bırakılmaktanda pek hoşlanmıyor doğrusu...

canım herkesin tecrübesi farklı farklı normal doğum olucaktı rahimde aşırı iltihap olması bebek kilolu diyee doktor sezeryanı önerdi spinal sezeryan oldum korkutmak istemem herkes farklı şeyler yaşıyor ben çok keyifli girdim gülerek gayet rahat iğnemi oldum bağlandım doktorla konuşuyorduk ibebeğim çok hareketliydi nasıl bi afacan gelicek diye birdeni nanılmaz bşr acı hisettim acıyor dedim daha başlamadıkki dedii sonra anestezi uzmanı doktora bırakmasını söyledii hissediyodum herşeyii bir iğne yaptılar uynadığımda horladın dediler çok az uyutmuşlar ama çok hafif uyandım uykudan uyanır gibii bebeği sordum gördüm rahatladım ameliyatneden çıktık hiç bir acı hisetmedim 4 saat sonra ayağa kaldırdılar ilk an zor ama hastanede emzirmek felen ama geçiyor canım dünya tatlısı bir oğlum var 3 buçuk aylık inş hayırlısıyla sende sağlıklaayavruna kavuşursun

Offf canım yaaa seninkide zor olmuş aslında.Uyuşmaman kötü olmuş ama Allahtan çok çabuk genele dönmüşler.Ayağa kalkmak ve ilk uyanmak ağrılı oluyor değilmi?Bu arada sütün hemen geldimi?

selamlar.. ben de 22 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. epidural..
zaten hep ayıktım hiç tamamen uyumadım ben... ve aman aman hiç ağrı çekmedim diyebilirim.. gayet güzeldi herşey..
hemen doğruldum..
bebişimi emzirdim.. aldım kucağıma sarıldım.. hiç dikişlerimi düşünmek aklıma bile gelmedi.. 10:30 da odaya alındım.. 14:00 de ayaktaydım.. şükürler olsun şu an da gayet yiyim..
gözünde büyütme bence sende.. herkeste farklı olabilir çünkü..
sevgiler

Canım ne güzel kurtulmuşsun çok şükür.İnş.benimkide böyle rahat olur... Sağlıcakla büyüsün minişin inş.

benim canım çok azdır, her şeye sızlanırım; ama sezeryandan sonra hiç acı hissetmedim. sadece karnımda top gibi bir şey dönüyordu ki bu çok rahatsılık vericiydi. Öğrendiğim kadarıyla rahimmiş. Şöyle düşün bence: birkaç gün sonra acıdan eser bile kalmayacak, her şey yoluna girmiş olacak.

Bunu bir kişi daha yazmış.Rahim top gibi dönüyormu gerçekten?Yani karnın guruldaması bağırsak hareketleri gibi birşeymi?Birde uyandıktan ne kadar süre sonra yemek verdiler ?Hemen gazınızı çıkarabildinizmi?

Ben de 17.02.2010 da genel anestezi ile sezeryan oldum..Benim tezcanlılığım mı, bünye meselesi mi yoksa doktorumun marifeti mi bilmem ama hiç öyle dayanılmaz acılar çekmedim..İlk gün yürüttüklerinde bile başkalarının anlattığı gibi değildi..Gayet rahat yürüdüm ve ayaklandım..ikinci günden itibaren bebeğime geceleri dahil olmak üzere ben baktım ve de zorlanmadım..
Sadece ilk 3 gün yatağa yatarken, kalkarken ve ani hareketler yaptığımda dikiş yerlerimde hafif sancılar oldu, o da çok normal...
Bence başkalarının olumsuz hikayelerine kulaklarını tıka, iyi olacağına inan...İnşallah kolaylıkla atlatırsın:)

Amin canım inş. benimkide böyle kolay olur.Bebişini sağlıcakla analı babalı büyütmek nasip etsin Allahım.Bu arada sende ankaradasın nerde yaptın doğumu ?

bana spinal yapildi.4 saat boyunca bel altim uyusuktu hissetmedim.4.saatten sonra yavastan kalktim ayaga.dik olamiosun ilk etapta egilerek yuruyosun.kalkis o kalkis oldu bi daha da adam gibi yatmadim.1 gece 2 gunduz kaldim hastanede.eve ciktigimin ertesi gunu evimin tozlarini aldim (sonrasinda biraz agri hissettim).sukur simdi de agrim yok.kendini cok dinleme.benim gibi zeyna moduna da girme bosver azicik nazli olboshayallersmile

Çok ağrım sızımın olmadığını anlarsam iş yapmak isterim kesin.Ama en güzeli dinlenmek dediğin gibi.İnş. benimde ağrım sızım olmaz...

ben 4 ocaakta dogum yaptım.ben odaya getirildikten sonra ayıldım,gıkım bile çıkmamış öyle dediler ayılırken .can acısı dayanılmayacak gibi olmuyo zaten vücudunda bir agırlık oluyor.agrı kesici de verdikleri için benim canım çok fazla acımadı.ayaga kalkerkende çok zorlanmadım zaten ilk gün 2 kat aşagıya inmeye çalışmıştım hemde merdivenlerden çünkü bebegim yogum bakımdaydı ama inemedim koridorun sonuna kadar gidebildim.ayaga kalktıgında nefes almakta zorlanıyosun.şu an neler yaşadıgımı zar zor hatırladım unutuyor insan. umarım seninde canın fazla acımaaz.herkesin hikayesi farklı oluyor.bebegini saglıcakla alırsın kucagına inş.

Demekki bu kadar çabuk unutuluyor.3 gün boyunca ağrıdan duramıyorum diyen arkadaşlarım var.Sizleri okuyunca cesaret geliyor insana ama yinede bir acaba kalıyor insanda benimkide kötü olurmu diye.Rabbim benide tüm hamişleride ağrısız sızısız kurtarsın inş.

bende sezeryandan ayıkırken rüya alemindeydim sürekli agrım var diye inliyormusum hatırladıgım tek sey odaya aldıklarında acayip bir üsüme ve titremeydi. 2 gün boyunca agrı kesici yaptılar sonrasında eve cıktıgımda 1 hafta kadar hasta modunda gezdim cünkü bebişim solunum sebebiyle küvezdeydi o eve gelince benim bütün agrılarım gecti ama ben bir saglıkcıyım ve dogum hastanesinde calısıyorum ben herkese artık normal dogum şiddetle tavsiye ediyorum benim bebegim 36.hafta dogdugu için ve de tasikardi oldugu için sezeryanla dogum yaptım

Genelde bu şekilde anlatılıyor.Uyanırken 'karnım acıyor' diyerek sayıklanıldığını ve tam uyanınca bir ağırlık olduğunu sersem gibi olunduğunu titreme geldiğini söylüyorlar... Ağrıların çok olmamasına sevindim.İnş. benimde ağrım sızım olmaz...

Tüm yazılanları okumadım ama neden normal doğumu düşünmüyorsun canım. Bende senin gibi ilk doğumumda çok korkuyordum, bu yüzden sezeryen istiyordum ki...eşim vazgeçirdi beni iyikide vazgeçirmiş. ıki doğumumda inanılmaz kolay ve muhteşem oldu. Normal doğumun sonrası sezeryenden daha kolay oluyor, ee şimdi epiduraller var, ağrısız ve zahmetsiz kavuşuyorsun yavruna. Allah kolaylaştırıyor merak etme, seni o kadar iyi anlıyorum ki, inşallah sende benim gibi çok güzel doğumlar yaparsın, sakın stres olma, inan muhteşem bir olay.

bende epidural sezeryan oldum. ameliyatta herşey çok güzeldi ama odaya çıktım 1 saat sonra ağrılarım başladı. o gece ağrıdan uyuyamadım. onca ağrı kesiciye rağmen ve ilk gün hiç ayağa kalkamadım. ertesi gün ağrılar yine devam etti ve yürümem çok zor oldu. şu anda hala ara sıra rüyalarıma girer kabus gibi yani.

Allah Allah bünye meselesi galiba.Epidural en acısız en rahat yöntem diye biliyorum.Seninki bayağı zor olmuş anlaşılan... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun....
Genelde ağrı kesicilere geçmi yanıt verir vücudunuz?

yok tatlım acıdan dolayı alamadım ama geç farkettim dediğim gibi kegel egzersizi yaparsan ne acın kalır ne göbeğin benim 20.günün sonunda gram göbeğim kalmamıştı dümdüzdü annemden evime döndüğümde kimse inanamamıştı karnımın olmadığına:)) evdede sürekli yaptım ama.. rahmim çok güzel ve sağlıklı toplandığını söylemişti doktorum tek olay bu egzersiz canım.. inşallah kolayca atlatırsın doğumu..

İnş. canım toplamda kaç kilo almıştınki bu kadar çabuk vermişsin maaşallah... Göbüşünde düzelmiş ne güzel... Sezeryandan sonra geç toparlanır diye biliyordum.Ayrıca kegelin göbüşün toparlanmasına faydası olduğunuda bilmiyordum... İyiymiş öyleyse....

Tüm yazılanları okumadım ama neden normal doğumu düşünmüyorsun canım. Bende senin gibi ilk doğumumda çok korkuyordum, bu yüzden sezeryen istiyordum ki...eşim vazgeçirdi beni iyikide vazgeçirmiş. İki doğumumda inanılmaz kolay ve muhteşem oldu. Normal doğumun sonrası sezeryenden daha kolay oluyor, ee şimdi epiduraller var, ağrısız ve zahmetsiz kavuşuyorsun yavruna. Allah kolaylaştırıyor merak etme, seni o kadar iyi anlıyorum ki, inşallah sende benim gibi çok güzel doğumlar yaparsın, sakın stres olma, inan muhteşem bir olay.

Canım çok fazla olumsuz yaşanılmışlıklarım var.Ufak bir operasyonla kitle alımı sonrasında vajinusmus,sonrasında ağrılı düşük öyküm nedeniyle vajenle ilgili herşeye olumsuz yaklaşmam beklenen bir durum oldu haliyle.Aslında normal doğumu bende istemiştim ama bu olumsuzluklar yüzünden bebeğimi itemeyeceğimi yada panik durumum ve korkularım yüzünden iyi kötü normal doğum yapsam bile sonrasında tekrar aynı şeyleri yaşayıp evliliğimde psikolojik olarak sıkıntılı zamanlar yaşayacağımı düşününce cesaret edemedim.Zaten sonradan bu fikir oluştu.Yaşadıklarımı hatırlayınca tekrarlaması durumunda nasıl başa çıkarım diye daha çok korkmaya başladım.İnan vücudundaki yara bir şekilde iyileşiyor ama beyninde oluşan yarayı iyileştirmek çok kolay olmuyor.Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin...

Canım çok fazla olumsuz yaşanılmışlıklarım var.Ufak bir operasyonla kitle alımı sonrasında vajinusmus,sonrasında ağrılı düşük öyküm nedeniyle vajenle ilgili herşeye olumsuz yaklaşmam beklenen bir durum oldu haliyle.Aslında normal doğumu bende istemiştim ama bu olumsuzluklar yüzünden bebeğimi itemeyeceğimi yada panik durumum ve korkularım yüzünden iyi kötü normal doğum yapsam bile sonrasında tekrar aynı şeyleri yaşayıp evliliğimde psikolojik olarak sıkıntılı zamanlar yaşayacağımı düşününce cesaret edemedim.Zaten sonradan bu fikir oluştu.Yaşadıklarımı hatırlayınca tekrarlaması durumunda nasıl başa çıkarım diye daha çok korkmaya başladım.İnan vücudundaki yara bir şekilde iyileşiyor ama beyninde oluşan yarayı iyileştirmek çok kolay olmuyor.Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin...

Anladım seni canım, bende haziranda sezeryene benzeyen bir ameliyat yaşadım, ona dayanarak söylüyorum ki doğumun iki türlüsüde korkulacak birşey değil. İnşallah seninde güzel haberlerini alırız. Annelik çok kutsal Allah kolaylığını veriyor.

Çok ağrım sızımın olmadığını anlarsam iş yapmak isterim kesin.Ama en güzeli dinlenmek dediğin gibi.İnş. benimde ağrım sızım olmaz...

Canım boş ver iş yapmayı falan. Ben doğumun ertesi günü ayaktaydım ve eve gelincede her işimi kendim yapmaya çalıştım. Oysa ne kadar gereksiz bir çabaymış. Yardımcı olacak birileri varsa yat dinlen bol bol. Bebeğinle ilgilen sadece. Benim kaburga ağrılarım yüzünden sıkıntılarım olduğu halde yatıp dinlenmedim...Şimdi çok çok pişmanım....mirmirmirmir

Back
X